Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:17:57 GMT

قدرت ظریف دیپلماسی ایران؛ آمریکا تنها مانده است

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۷۱۵۳

قدرت ظریف دیپلماسی ایران؛ آمریکا تنها مانده است

حیف است که در کنار قهرمان استراتژیست معاصر کشورمان سردار قاسم سلیمانی که در میدان های نبرد افتخار آفرینی کرد، قدرت سرداران دیپلماسی را نادیده بگیریم که اوج آن توافق برجام بود و آخرین نمود آن را در نشست ۱۲ روز پیش شورای امنیت شاهد بودیم.

در نشست اخیر شورای امنیت، آمریکایی ها در اولین گام حقوقی خود برای جلوگیری از خاتمه دادن به تحریم های تسلیحاتی ایران که موعد آن آبان ماه است، تنها ماندند؛ چینی ها و روس ها محکمتر و اروپایی ها کمی محتاط تر و محمد جواد ظریف نیز با سخنرانی محکم خود وزیر خارجه جنگ سالار آمریکا را آچمز کرد، این درحالی است که آمریکایی ها برای فراهم کردن فضای کافی جهت تحقق اهداف خود نمایندگانشان شامل پمپئو و برایان هوک را تا یکی دو روز قبل شروع نشست به پایتخت های منطقه گسیل کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها نشان می دهد که با برجام، ایران نقشی تعیین کننده در آینده سیاسی آمریکا هم دارد، چرا که بخش اصلی تقلای ترامپ و تیم تندرو او برای تمدید تحریم تسلیحاتی، بیش از آنکه در چارچوب دشمنی با ایران باشد، جنبه مصرف داخلی و آن هم در بحبوحه انتخابات دارد.

آمریکایی ها با خروج از برجام و وضع تحریم های ظالمانه که هدف اصلی آن از بین بردن برجام از طریق تحریک ایران به خروج از آن بود، تصور می کردند در این مرحله، با یک اجماع حداقلی، فاز بعدی را برای رای گیری جهت تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران هموار خواهند کرد.

اما آنچه در ناکامی پمپئو در این روز نقش داشت چه بود؟ توافق برجام، امروز چه وضعیتی را برای مهار یکجانبه گرایی آمریکا رقم زده است؟ دستاوردهای برجام برای ایران چه بود و این توافق چه میزان در دشمنی آمریکایی ها با وزیر امورخارجه ایران تاثیر داشته است؟  این سوال هم مطرح است که علت عصبانیت دولت آمریکا از برجام و  خشم بی حد تیم تندرو آمریکا از وزیر امورخارجه ایران چیست که از مدت ها قبل پمپئو و دستیارانش به جای رویارویی دیپلماتیک، به اهانت و بکار بردن صفت هایی مانند فریبکار و دروغگو  روی آوردند.

دستاوردهای برجام

توافق برجام، دستاوردهای زیادی داشته که اگر منصفانه و با نگاه حرفه ای ارزیابی کنیم، یک فهرست بلندی از مزیت های آن برای نظام در طول این سال ها می توان شمارش کرد.

۱- یکی از دستاوردهای برجام را در همین نشست اخیر درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت دیدیم که آمریکا تنها ماند و در حالی که بسیاری تصور می کردند اروپایی ها با آمریکا همسو و همصدا خواهند شد، اما اینگونه نشد. حالا چرا؛ دلیل آن ساده است، چرا که برجام دستکم از نظر حقوقی دشمنان ایران را خلع سلاح کرده است و آمریکا هم فقط با اهرم زور حرف می زند و این هم از نگاه جامعه جهانی مغفول نمانده است.

۲- به علاوه، این توافق هم اکنون به ریسمانی تبدیل شده که اروپایی ها و سایر کشورهای مستقل جهان، برای متوقف کردن سیاست یکجانبه گرایی و زورمدارانه آمریکا به آن چنگ زده اند، حالا ممکن است که اروپایی ها در نشست احتمالی بعدی که آمریکایی ها دنبال به رای گذاشتن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هستند، به نوعی با آمریکا همراهی کنند که آن هم بخاطر وابستگی شدید مالی و امنیتی آنان به واشنگتن است، اما دستکم این بار چین و روسیه دلیلی برای همراهی و زیاده خواهی آمریکا ندارند و قطعا در برابر واشنگتن خواهند ایستاد. یادمان باشد که روسیه و چین در قطعنامه های صادره در شورای امنیت که به قرار گرفتن ایران ذیل بند هفتم منشور انجامید، با آمریکا و اروپا همراهی کردند و حاضر به وتوی آن قطعنامه ها که تحریم های بین المللی را بر ایران تحمیل کرد، نشدند.

۳- سومین دستاورد برجام را می توان در این دانست که سایه جنگ را از فضای کشور دور کرد؛ کمااینکه آمریکایی ها برای حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی تنها با همراهی سه کشور انگلیس، کانادا و استرالیا اقدام کردند، حال آنکه پیش از توافق برجام تقریبا یک اجماع همه جانبه علیه ایران وجود داشت. به عنوان مثال در قطعنامه ۱۸۰۳ تنها یک عضو غیر دائم یعنی اندونزی رای ممتنع داد و بقیه ۱۴ عضو هیچکدام به قطعنامه رای منفی ندادند.

در حقیقت با آن اجماع جهانی که حتی چین و روسیه هم از صف ما کنار کشیدند، شبح جنگ بطور واقعی تری بر آسمان کشور ظاهر شده بود.

۴- حالا اما همان اجماع هم وجود ندارد، این بار نه تنها اجماعی شکل نگرفت که در نشست اخیر شورای امنیت اکثر شرکت کنندگان، بخصوص تمامی اعضای برجام از خروج ترامپ از این توافق انتقاد کردند و خواستار حفظ این توافق شدند.

حال تصور کنیم که برجام نبود و آن اجماع الان شکل گرفته بود و این تیم وحشی اطرافیان ترامپ هم که هستند؟

۵-  توافق برجام در روزهایی امضاء شد که کشور به یک منفذ تنفسی دستکم ۴ ساله نیاز داشت؛ در روزهایی که می بایست برای تامین امنیت  ملی و مرزهای کشور، با داعش در عراق و سوریه وارد نبردی تعیین کننده شویم؛ علاوه بر آن به کاهش فشار بین المللی در خصوص حضور نظامی در منطقه، آن هم به صورت علنی مورد نیاز بود؛ آیا با شرایط قبلی به این سادگی ها ممکن بود؟

۶- شکستن جو جهانی علیه ایران؛ در روزهایی که یک هجمه بزرگ در ارتباط با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران جریان داشت و تقریبا قاطبه کشورهای جهان درجبهه مقابل ایران به صف ایستاده بودند، دوراندیشی رهبر معظم انقلاب و درایت دولت و تلاش دستگاه سیاست خارجی راهگشا بود و امروز نتایج آن را شاهد هستیم.

" موضوع هسته ای، یک نمونه از مسائلی است که تلاش کردند، به بهانه آن، ضد نظام اسلامی فضاسازی و دروغ پردازی کنند. حتی اکنون که با توجه به حکم شرعی و عقلی و سیاسی، مسلّم شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، مقامات امریکایی هرگاه که در مورد موضوع هسته ای صحبت می کنند، با اشاره و یا تصریح، موضوع سلاح هسته ای را نیز بیان می کنند، در حالی که خودشان هم می دانند که نداشتن سلاح هسته ای، سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران است.
هدف آنها این است که با این بهانه، فضای بین المللی را ضد ایران حفظ کنند و بر همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته ای موافقت شد تا این جوّ جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود و حقیقت نیز برای افکار عمومی دنیا مشخص شود. "
(دیدار مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی با رهبر انقلاب ۲۰/۰۱/۱۳۹۳)

در حقیقت این یکی از اصلی ترین دستاوردهای برجام است که در آخرین نشست شورای امنیت خود را نشان داد؛ امروز این ایران نیست که گوشه رینگ گرفتار شده است، بلکه با تدبیر نظام و رهبری و تلاش دولت و تیم دیپلماتیک کشور، این آمریکایی ها هستند که منزوی شده و در حاشیه قرار گرفته اند. برای توضیح بیشتر این مساله کافی است بدانیم که برجام را اگر امضاء نکرده بودیم، تحریم ها با همین شدت اعمال می شد و امروز تفاوت این بود که به جای آمریکا ما تنها مانده بودیم؛ آن هم با امتیازی که ترامپ و تندروها برای تحمیل جنگ به ایران در اختیار داشتند.

خشم بی حد تیم تندرو آمریکا از محمد جواد ظریف برای چیست؟

۱- نگاهی به تقلای حدودا ۴ ساله ترامپ و تیم تندرو او برای بازگرداندن پرونده ایران به شورای امنیت و نابودی کامل برجام نشان می دهد این توافق دست دشمنان ایران را از منظر حقوقی بسته است؛ تیم تندرو فعلی که آدم هایی مانند پمپئو، بولتون، جولیانی و تام کاتز آن را نمایندگی می کنند، دشمنی خود را نه فقط با نظام و دولت که با ملت و تاریخ و فرهنگ ایران به نمایش گذاشته اند و یکی از دلایل سخت دشمنی آنان با برجام این است که آنها از سال ها قبل از به قدرت رسیدن، برای نابودی ایران، نقشه ها داشته اند.

در این خصوص، ارتباط این افراد با گروه های تروریستی بویژه گروهک منافقین و دیگر گروه های تجزیه طلب را نباید در تحلیل رفتاری آنان نادیده گرفت. آنها از منافقین پول دریافت می کردند و در همایش هایشان شرکت و برایشان تبلیغات می کردند و براساس اسناد موجود، تحت فشار همین جریان، نام سازمان از فهرست گروه های تروریستی وزارت خارجه آمریکا خارج شد.

۲- نکته بعدی اینکه، برجام با توجه به اینکه در نوع خود برای اولین بار، توافقی مستکبرانه و یکطرفه به نفع آمریکا نبود، نوعی حس تحقیر در آمریکایی های تندرو ایجاد کرد؛ از همین رو می بینیم که ظریف به عنوان فرمانده تیم دیپلماسی ایران از همان دوران تبلیغات انتخاباتی در آمریکا در سال ۲۰۱۵، هدف اصلی تیم تندرو قرار گرفت.

۳- به علاوه نباید فراموش کرد که تیم تندرو از ظریف و تیم دیپلماتیک او وحشت دارند، بطوری که حتی ترامپ هم اذعان کرده که دیپلمات های آمریکایی حریف او نمی شوند، از همین رو او در ارتباط با برجام همواره اوباما و تیم او را در برابر ظریف بازنده و حتی خائن توصیف کرده است.

۴- نکته دیگری که باید به آن توجه داشت اینکه، قدرت لابی گری ظریف و ارتباطات رسانه ای او بویژه وقتی به آمریکا می رود، همه تندروهای آمریکایی را نگران می کند، بطوری که آخرین بار در صدور ویزای سفرش برای شرکت در نشست سازمان ملل اخلال کردند.

استدلال ها، تحلیل ها و ارزیابی های ظریف بر خلاف دیگر دیپلمات ها و وزیران خارجه و حتی رهبران کشورها، مخاطب و شنونده های بسیاری در آمریکا دارد و رسانه های آمریکایی برای گرفتن وقت مصاحبه با او رقابت می کنند، از همین رو تیم اطرافیان ترامپ همواره نگران سخن گفتن سکان دار دیپلماسی ایران با مردم آمریکا بوده و هستند و تلاش زیادی می کنند تا او را از صحنه خارج سازند.

۵- مهمتر از همه، خشم و عصبانیت تیم تندرو در آمریکا از وزیر امور خارجه ایران، تقابل و مصاف منطقی، با عزت و هنرمندانه وی با همه شخصیت های عرصه سیاست در آمریکا از ترامپ تا پمپئو است، بطوری که پمپئو و اطرافیان او مدت هاست که در برابر قدرت دیپلماسی محمد جواد ظریف، او را "دروغگو" خطاب می کنند.

واقعیت این است که آمریکا اکنون اوضاع خوبی ندارد و شواهد حاکی از آن است که این کشور بزرگ در سراشیبی انزوا قرار گرفته است؛ بحران کرونا، ترکیدن دمل نژادپرستی و بدتر از همه وجود بازیگران ناشی و تندرو در راس قدرت در آمریکا سبب شده، پیش بینی اینکه آمریکا در آینده ای نه چندان دور دچار فروپاشی شود، چندان دشوار نباشد، بنابر این غیرعقلانی است که هزینه رویارویی با کسی که در حال مرگ سیاسی است را بپردازیم و برجام چنین فرصتی را برای کشور ایجاد کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دستاوردهای برجام توافق برجام شورای امنیت آمریکایی ها اروپایی ها تیم تندرو آمریکا هم تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۷۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ دانشگاه های ایران از همان ابتدای شکل گیری اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی حامی فلسطین حمایت های خود از این اعتراضات را به شیوه های مختلف اعم از برپایی تجمعات اعتراضی و صدور بیانیه های مختلف نشان دادند.

بیشتر بخوانید؛ واکنش بایدن به خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی

به طوریکه همان روزهای ابتدایی این تجمعات برخی از رؤسای دانشگاه‌های ایران‌ ایمیل‌های حمایتی از خیزش اخیر دانشجویان و اساتید برای رؤسای دانشگاه‌های امریکا ارسال کردند. تشکل‌های دانشجویی نیز تجمعات حمایتی از این خیزش برگزار کردند.

اما در اقدامی جدید بیش از ۱۳ دانشگاه ایران آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی یا تعلیقی دانشگاه های آمریکایی را اعلام کردند که تصمیم برخی از این دانشگاه های برتر را در ذیل می خوانیم.

دانشگاه شیراز

در این راستا موذنی، رئیس دانشگاه شیراز به عنوان اولین دانشگاه پیشنهاد خود برای پذیرش دانشجویان تعلیقی یا اخراجی حامی فلسطین در آمریکا را اعلام کرد و گفت: تا سال‌های قبل بیان می‌شد که مسأله فلسطین مهمترین موضوع جهان اسلام است ولی الان می‌بینیم که موضوع فلسطین مهمترین موضوع جهان است و در دفاع از مردم مظلوم فلسطین بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا دست به اعتراض و تحصن زده اند.

وی افزود: دولتمردان آمریکایی و اروپایی این دانشجویان و اساتید آنها را به اخراج و بیکاری تهدید کرده اند لذا با توجه به اینکه دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه معتبر بین المللی است، دانشگاه شیراز در صورت پیشنهاد این دانشجویان آماده است تا در مقاطع مختلف تحصیلی آنان را در رشته‌های تخصصی پذیرش و بورسیه کند.دانشگاه شیراز هم اکنون از دانشگاه‌های برتر ایران است.

دانشگاه شهید بهشتی

همچنین سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در حمایت از مردم غزه و محکومیت اقدام دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: دانشجویانی که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و امریکا اخراج شده‌اند را پذیرش می‌کنیم.

وی افزود: برای این دانشجویان بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌ایم و هزینه آموزش، خوابگاه و اسکان را به طور کامل تقبل می‌کنیم.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: همچنین از دانشجویان فلسطینی که در زندگی‌شان دچار مشکل شده‌اند نیز حمایت ویژه می‌کنیم.

دانشگاه رازی

در ادامه محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی نیز با بیان اینکه درب دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام، برروی تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین باز است، تاکید کرد: تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

وی افزود: دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روزهای اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند.

رئیس دانشگاه رازی گفت: استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس نمایند.

دانشگاه علامه طباطبائی

همچنین عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه این اتفاق، اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می دهد، گفت: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ می دهد استفاده کنیم.

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

دانشگاه فردوسی مشهد

همچنین مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز به خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکایی ضمن اعلام نگرانی خود از سرکوب شدید دانشجویان حامی فلسطین توسط پلیس آمریکا اظهار کرد: دانشگاه‌های ما، به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری جهت تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند. ما در دانشگاه فردوسی مشهد، عمیقاً احساس می‌کنیم که باید نگرانی خود را نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز دانشگاه‌ها علیه جنگ غزه، و به طور مشخص تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل ابراز کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده است، عمیقاً نگران کننده است. این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی‌ ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می شود.

دانشگاه فردوسی مشهد افزود: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه، از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ما است که اقداماتی را که حقوق بشر را نقض می کند، محکوم کنیم، و در مورد این نگرانی‌های فوری و حیاتی جهانی، گفت‌وگوی باز را تشویق کنیم. به عنوان آموزگاران، ما باید از آرمان صلح و عدالت دفاع کنیم و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای تحقیق انتقادی و حمایت از آرمان‌ صلح و عدالت هستند.

میرزائی تاکید کرد: ما از همه دست اندرکاران می خواهیم که قاطعانه از این اصول حمایت کنند، تا بر تعهد خود نسبت به آزادی اندیشه و کرامت انسانی مجدداً تاکید کنیم.

دانشگاه علم و صنعت ایران

در ادامه این حمایت ها داوود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در حمایت از مردم غزه و محکومیت دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این راستا در حال انجام یک کار کلی و برنامه سراسری برای دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران هم آماده پذیرش دانشجویان آمریکایی و اروپایی اخراجی در این دانشگاه است. رئیس دانشگاه علم و صنعت به نحوه و شرایط پذیرش این دانشجویان اشاره کرد و گفت: ما با همان شرایطی که این دانشجویان تحصیل می‌کردند آنها را پذیرش می‌کنیم؛ یعنی عیناً همان امکانات و تسهیلاتی که در کشورهای اروپا و آمریکا به این دانشجویان ارائه می‌شد را در اختیارشان قرار خواهیم داد.

تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی

جهاد دانشگاهی

مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگانی نیز با تاکید بر اینکه رژیم اشغالگر قدس شریف، فضای فعالیت آزادانه علمی و دانشگاهی را به داغ و درفش، سخت به هم فشرده است، بیان کرد: آغوش دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان دانشگاه‌های غزه که عضوی از اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام هستند، گشوده است و آمادگی دارند این عزیزان را همچون میهمانانی گرامی به شایستگی و گرمی پذیرا باشد تا ان شاء الله به زودی با مراجعت به کشور مظلوم خویش گام‌هایی بلندتر را برای کسب علم و دانش و معرفت بردارند.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی با فعالیت بیش از ۱۰۰ واحد سازمانی و علم و پژوهشی در سراسر کشور دارای دو دانشگاه علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد و شش موسسه آموزش عالی در اصفهان؛ خوزستان؛ کرمانشاه؛ گیلان( رشت)؛ همدان و خراسان رضوی( کاشمر) است.

بورسیه در رشته‌های تخصصی

حمایت از دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی دانشگاه های آمریکا صرفا به دانشگاه های ایران ختم نشد بلکه داداش پور رییس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم هم با اعلام حمایت از این تصمیم این دانشگاه های ایران تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این آمادگی را دارد که این دانشجویان را در رشته‌های تخصصی موجود، پذیرش و بورسیه تحصیلی کند.

تحصیل رایگان دانشجویان معترض

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد، ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید، اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

حمایت ریاست جمهوری از پذیرش دانشجویان آمریکایی

در نهایت حسین حسینی معاون رئیس جمهور نیز اظهار کرد: به برکت خون شهیدان مظلوم غزه، بخش زیادی از دانشجویان و افکار عمومی کشورهای غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا و رژیم صهیونیستی نماد ظلم و ستم علیه بشریت هستند.

وی با بیان اینکه اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است، گفت: فشار افکار عمومی باعث خواهد شد که ادامه حمایت نظام سلطه از رژیم صهیونیستی با مشکلات عدیده مواجه شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229412 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • خیز کشتی گیر ایران برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک پاریس
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • واکنش ظریف به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق