Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- درگیری‎های نظامی میان دو گروه دولت وفاق ملی لیبی و هواداران خلیفه حفتر و تن ندادن به ترک مخاصمه منجر شده که چشم انداز این کشور همچنان مبهم به نظر برسد. تاریخ انتشار: 04:00 - 23 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۶۶۰۵

خبرگزاری میزان -  لیبی پس از سرنگونی رژیم «معمر قذافی»، تاکنون روی آرامش را به خود نگرفته و بازیگران زیادی نیز در امور لیبی دخالت می‎کنند و یکی از دلایل وخامت اوضاع این کشور به همین خاطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیبی در زمان «قذافی» نسبت به شرایط کنونی ثبات سیاسی، امنیتی و اقتصادی مطلوب تری داشت اما اکنون ۹ سال است که این کشور درگیر جنگ‎های داخلی، فرقه ای و دخالت‎های کشورهایی چون آمریکا، فرانسه، ترکیه، عربستان سعودی و حتی امارات و قطر است.

بیشتر بخوانید: لیبی؛ عرصه جدید بازی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در آفریقا تحولات لیبی؛ جنگ در داخل و رایزنی در خارج

با وجود نابسامانی های زیاد و حضور مداخله گرایانه و تخریبی کشورهای نام برده، ورود به بحران لیبی یک اشتباه محاسباتی به شمار می‎رود.

وجود قومیت های زیاد در لیبی یکی از معضلات بزرگ این کشور است که جمع کردن آنها کار دشواری است؛ آنها تن به تبعیت از ژنرال حفتر یا هر فرد دیگری در لیبی نخواهند داد؛ تصور می شود آینده لیبی با تجزیه همراه باشد، این کشور با وسعت یک میلیون و ۷۵۰ هزار متر مربعی و جمعیت ۷ میلیون نفری خود اگرچه از وجود سرزمین های حاصلخیز برای کشاویی محروم است و هیچ رودخانه ای در آن جاری نیست اما دهمین کشور تولید کننده نفت در جهان است و همین ثروت است که دیگر کشورها را به طمع انداخته است.

هزینه های ورود به بحران لیبی سنگین است و اکنون کشورهای درگیر این ماجرا نیز در باتلاق لیبی گرفتار شده اند؛ لیبی را باید با وجود جریان های داخلی تنها گذاشت تا خود تکلیفشان را روشن کنند، دخالت ترکیه، فرانسه، آمریکا و یا هر کشور دیگری هزینه های سنگینی را به آنها تحمیل می‎کند که سرانجام نیز آینده ای برای آن روشن نیست.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و در پی خیزش مردمی در لیبی که به سرنگونی «معمر قذافی» منجر شد، تاکنون شاهد ادوار مختلف جنگ داخلی بوده است.

این کشور از سال ۲۰۱۴ بستری برای درگیری نظامی و سیاسی دو مدعی اصلی قدرت یعنی دولت وفاق ملی در غرب و ارتش ملی لیبی در شرق شده است.

جنگ داخلی در لیبی از اوایل سال ۲۰۱۹ در پی تصمیم خلیفه حفتر برای تصرف شهر طرابلس وارد فاز جدیدی شد.

تاکنون تدابیری برای پایان دادن به بحران لیبی اتخاذ شده که از جمله این تدابیر، مذاکرات برلین و همچنین ابتکار عمل مسکو و آنکارا برای پایان دادن به درگیری‌ها بوده است؛ اخیرا نیز مصر ابتکار عملی برای پایان دادن به بحران لیبی ارائه داده است.

اما تاکنون هیچ یک از این اقدامات در حل بحران لیبی موثر نبوده است؛ از سویی طرف‌های درگیر در لیبی از پذیرفتن شرایط آتش بس و پایان دادن به درگیری‌ها خودداری می‌کنند و از سوی دیگر کشور‌هایی که در این لیبی حضور دارند تمایل چندانی برای پایان دادن به درگیری و خروج از این کشور ندارند.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لیبی تحولات لیبی دولت وفاق ملی برای پایان دادن بحران لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان سفر پرماجرای مسافران قطار تهران - گرگان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، مدیر کل مدیریت بحران گلستان گفت: ۳۰۰ مسافر قطار تهران به گرگان که به سبب آبگرفتگی خطوط ریلی در ایستگاه بندرگز متوقف شده بود به گرگان منتقل شدند.

نعمت الله حاجی زاده گفت: مسافران با مینی بوس و اتوبوس رهسپار گرگان شدند.

او افزود: بارش شدید باران صبح امروز سبب آبگرفتگی مسیر ریلی در شهرستان ترکمن شده بود و قطار پیش از رسیدن به این شهرستان، در ایستگاه بندرگز متوقف شد.

حاجی زاده گفت: قطار شب گذشته از تهران به مقصد گرگان حرکت کرده بود پس از توقف در ایستگاه بندرگز، تمام مسافران با کمک ناوگان راهداری و حمل و نقل جاده ایی استان به مقصد نهایی رسیدند.

او گفت: با فروکش کردن آب، حرکت قطار تهران - گرگان دوباره برقرار می‌شود.

سامانه بارشی که از دیروز فعالیت خود را در گلستان آغاز کرده است سبب آبگرفتگی خیابان‌ها، سیلاب، بارش برف در قلل مرتفع استان شد.
براساس اعلام هواشناسی گلستان، این سامانه ناپایدار عصر امروز از استان خارج می‌شود.

دیگر خبرها

  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • پایان سفر پرماجرای مسافران قطار تهران - گرگان
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • آخرین تحولات مدیریت استقلال پس از واگذاری
  • علی هیبتی کیست؟ از درگیری مسلحانه تا حرکت غیرورزشی
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست