Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@06:42:56 GMT

بهترین میوه‌ها برای افراد دیابتی

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۷۵۰۵

افراد مبتلا به دیابت باید به مصرف میوه خود توجه داشته باشند اما به طور کلی، میوه همچنان بخش مهم و سالمی از هر رژیم غذایی برای مدیریت دیابت محسوب می شود. ناطقان: افراد مبتلا به دیابت باید رژیم غذایی خود را به دقت کنترل کنند تا سطوح قند خونشان از محدوده سالم خارج نشود.

به نقل از "اینسایدر"، زمانی که کربوهیدرات ها را مصرف می کنید، بدن شما آنها را به قند تجزیه می کند تا وارد جریان خون شده و به عنوان سوخت مورد استفاده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای افراد مبتلا به دیابت که نمی توانند به طور موثر قند خون را پردازش کنند، کربوهیدرات ها می توانند موجب افزایش قند خون شده و به همین دلیل بسیاری از افراد مبتلا به دیابت تلاش می کنند میزان کربوهیدرات مصرفی خود از جمله شکر و نمونه های دیگر مانند آنهایی که در میوه ها یا غلات وجود دارند را محدود کرده یا شمارش کنند.

میوه یک کربوهیدرات حاوی قند است و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است سطوح قند خون را افزایش دهد. با این وجود، میوه حاوی فیبر زیادی نیز است و مصرف مقدار زیاد فیبر می تواند به تنظیم سطوح قند خون کمک کرده و حتی به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند.

به طور کلی، کربوهیدرات های سالم که حاوی فیبر هستند، مانند میوه، اثر بسیار کمتری بر قند خون دارند تا کربوهیدرات های بدون فیبر مانند نوشابه یا آبنبات. بر همین اساس است که میوه می تواند گزینه مطمئن و مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
میوه تازه برای افراد مبتلا به دیابت سالم و بی خطر است

افراد مبتلا به دیابت باید به مصرف میوه خود توجه داشته باشند اما به طور کلی، میوه همچنان بخش مهم و سالمی از هر رژیم غذایی برای مدیریت دیابت محسوب می شود.

برخی بر این باورند که میوه همانند شکر است و در صورت ابتلا به دیابت نباید مصرف شود، اما این کاملا درست نیست. میوه یک کربوهیدرات است و حد اعتدال در مصرف آن باید رعایت شود، اما در واقع یک کربوهیدرات سالم است و بهتر از کربوهیدرات هایی مانند کیک ها، کلوچه ها یا آبنبات ها متابولیز می شود.

در حقیقت، پژوهش ها مصرف میوه تازه را با بهبود سلامت افراد مبتلا به دیابت پیوند داده اند. نتایج یک مطالعه در چین که در نشریه Public Library of Science منتشر شد، نشان داد که مصرف میوه تازه با کاهش چشمگیر خطر ابتلا به دیابت مرتبط بوده است. حتی در مورد افراد مبتلا به دیابت، آنهایی که میوه تازه بیشتری مصرف می کردند با خطر کمتر مرگ یا ابتلا به عوارض جدی سلامت مواجه بودند.

افزون بر این، مصرف میوه در سنین پایین ممکن است حتی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ادامه زندگی را کاهش دهد. به عنوان مثال، مطالعه ای که در نشریه the Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که کاهش مصرف چربی اشباع و افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات در کودکان 8 تا 10 ساله ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
بهترین میوه ها برای افراد مبتلا به دیابت

زمانی که موضوع مصرف میوه برای افراد مبتلا به دیابت مطرح می شود، در واقع، مصرف میوه های تازه و نه نمونه های کنسروی یا فرآوری شده و خشک شده مد نظر است. این موارد از محتوای قند بیشتر به واسطه کاهش محتوای آب میوه برخوردار هستند، از این رو، در مقایسه با میوه تازه ممکن است به میزان بیشتری مصرف شده و این می تواند موجب افزایش قند خون شود.

حتی بین میوه های تازه، انواع خاصی با توجه به محتوای قند و آب و همچنین شاخصی که به نام شاخص گلیسمی شناخته می شود، گزینه های بهتری محسوب می شوند.

شاخص گلیسمی این که مواد غذایی چقدر سریع موجب افزایش سطوح قند خون می شوند را اندازه گیری می کند و یک عدد بالاتر نشان دهنده افزایش سریع‌تر قند خون است که می تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.

مواد غذایی با شاخص گلیسمی 55 یا کمتر که شامل بسیاری از میوه ها می شود، به عنوان مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته می شوند که نسبت به مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا برای تنظیم قند خون مفیدتر هستند.

میوه های زیر شاخص گلیسمی پایین دارند:

- آووکادو: 15

- سیب: 36

- پرتقال: 43

- موز: 51

این میوه ها دارای شاخص گلیسمی و محتوای قند بالاتر هستند:

- انبه: 56

- انگور: 59

- هندوانه: 76

اما شاخص گلیسمی همه چیز نیست و محتوای آب میوه نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال، اگرچه هندوانه دارای شاخص گلیسمی بالا است اما می تواند همچنان گزینه بی خطری باشد زیرا 92 درصد آن از آب تشکیل شده است. به واسطه محتوای آب زیاد، میزان قند دریافتی در هر وعده مصرف این میوه معقول است. میوه ها می توانند افراد مبتلا به دیابت را با توجه به شرایط خاص آنها به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهند. بهترین روش برای آگاهی از این که هر میوه چگونه بر بدن شما تاثیر خواهد گذاشت، کنترل قند خون درست پیش و یک تا دو ساعت پس از خوردن میوه و بررسی واکنش بدن است.
چه میزان میوه باید بخورید

افراد مبتلا به دیابت باید میوه هایی با محتوای قند کم را انتخاب کرده و اندازه هر وعده مصرفی را کنترل کنند.

اگرچه با توجه به اندازه و نوع میوه می تواند متفاوت باشد، به طور کلی، یک وعده میوه - یک تکه از میوه کامل یا نصف فنجان میوه خرد شده - حاوی تقریبا 15 گرم کربوهیدرات است که یک وعده کربوهیدرات در نظر گرفته می شود.

بیشتر بزرگسالان مبتلا به دیابت باید سه تا چهار وعده کربوهیدرات در هر وعده غذایی و یک وعده کربوهیدرات در هر میان وعده مصرف کنند، با این وجود، آنها باید برای تهیه یک برنامه غذایی شخصی سازی شده با پزشک خود مشورت کنند. منبع: عصر ایران برچسب ها: افراد دیابتی ، بهترین میوه ها ، رژیم غذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افراد دیابتی بهترین میوه ها رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت برای افراد مبتلا به دیابت ابتلا به دیابت کربوهیدرات ها سطوح قند خون شاخص گلیسمی مواد غذایی رژیم غذایی طور کلی میوه تازه مصرف میوه میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۷۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.
 بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر یک نفر)، ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بالای ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین ۲ درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون