Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@10:03:45 GMT

تصور ایجاد ایمنی در بهبودیافتگان کرونا نقض شد

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۲۰۴۳

تصور ایجاد ایمنی در بهبودیافتگان کرونا نقض شد

تین نیوز

مدیر امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش آمار ابتلا به کرونا در کشور به دنبال عدم رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها گفت: بررسی مراجعات جدید مساله ایجاد ایمنی دائمی در بهبودیافتگان به کرونا را نقض کرده‌ است چراکه در حال حاضر  دو دسته آمار از بیمارستان‌ها منتشر می‌شود؛ آمار اول مربوط به بستری‌های جدید یعنی افرادیست که برای بار اول به بیماری مبتلا شده‌اند و دسته دوم مربوط به بیمارانی است که یک بار در اسفند و فروردین مبتلا شده‌اند و امروز مجددا با علایم متفاوت و شاید شدیدتر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز، دکتر مرضیه نوربخش در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال حاضر ۴۶ مرکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی در حال ارایه سرویس‌ کرونایی هستند، گفت: حدود ۱۰۰۰ تخت ویژه و ۵۰۰۰ تخت عادی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.

کمبود تخت ویژه و پرسنل درمان در بیمارستان‌ها

وی با بیان اینکه در زمینه تخت‌های عادی کمبودی وجود ندارد، گفت: مساله این است که بیشتر بیماران بدحال کرونایی برای درمان نیازمند امکانات و دستگاه‌های ویژه مانند ونتیلاتور و دستگاه تهویه مکانیکی هستند که این امکانات تنها در تخت‌های ویژه بخش آی سی یو فراهم است و متاسفانه همیشه  در کشور با کمبود تخت ویژه آی سی یو مواجه بوده‌ایم که این مساله در دوران کرونا بیش از پیش محسوس است.

نوربخش با اشاره به کمبود پرسنل درمانی به عنوان یکی دیگر از چالش‌های بیمارستانی گفت: البته سعی می‌شود با وجود کمبودها، بهترین خدمات به بیمار ارایه شود، به گونه‌ای که آمار فوتی‌ها و بهبودیافتگان در دانشگاه‌های تهران با توجه به امکانات و تجربه پرسنل و کادر درمان نسبت به سایر شهرها در وضعیت بهتری قرار دارد.

افزایش درگیری کادر درمان به کرونا  

مدیر امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن انتقاد از کاهش سطح رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی و فاصله‌گذاری‌ها از سوی افراد جامعه اظهارکرد: این مساله علاوه بر افزایش آمار ابتلا، منجر به درگیری و ابتلای بیشتر کادر درمان شده که این مساله در کنار خستگی، فرسودگی و ازدحام کار پرسنل درمان بعد از پنج ماه خدمت رسانی، شرایط سختی را به بیمارستان‌ها و کادر درمان تحمیل کرده است.

فوت هفت نفر از کادر درمان دانشگاه به علت ابتلا به کرونا

به گفته وی از ابتدای شیوع کرونا، هفت نفر از کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به علت ابتلا به کرونا فوت کرده‌ و حدود ۱۲۰۰ نفر نیز درگیر این بیماری شده‌اند.

وی با بیان اینکه متاسفانه اصل استفاده از ماسک به عنوان ساده‌ترین راه برای پیشگیری از ابتلا آنگونه که باید در جامعه رعایت نمی‌شود، گفت: کوچکترین کمک افراد جامعه به کادر درمان که طی پنج ماه گذشته صادقانه خدمت کرده و از سلامت، جان و خانواده خود گذشته‌ و امروز دچار خستگی و فرسودگی بالایی شده، می‌تواند استفاده از ماسک، رعایت اصل فاصله‌گذاری‌ها، عدم حضور در تجمعات و اماکن عمومی، پرهیز از برگزاری و حضور در مراسم و میهمانی‌ها و مسافرت‌های غیرضروری باشد که متاسفانه توسط برخی مردم به شوخی گرفته شده است و رعایت نمی‌شود.

نوربخش با بیان اینکه برخی سختی استفاده از ماسک و ناخوشایند بودن استفاده از آن در گرمای تابستان را بهانه می‌کنند، گفت: این افراد باید برای یک بار هم که شده خود را به جای کادر درمانی تصور کنند که با این حجم بالای کار، مجبور به استفاده از وسایل حفاظتی مانند ماسک، شیلد، لباس‌های یکسره محافظتی و غیره هستند و باید به خاطر حفظ جان هموطنان خود این پوشش دشوار و شرایط ناخوشایند را تحمل کنند.

اطلاعات نادرست فضای مجازی منجر به تحمیل بار مضاعف بر کادر درمان

وی در ادامه با هشدار نسبت به انتشار اخبار و اطلاعات نادرست و نامعتبر در فضای مجازی، اظهارکرد: متاسفانه برخی افراد با پیروی از این اطلاعات نادرست منتشر شده از سوی افراد متفرقه در فضای مجازی، تلگرام و اینستاگرام نسبت به پیشگیری نادرست و خود درمانی اقدام می‌کنند که همین مساله منجر به بروز مشکلات جدی برای فرد و تحمیل بار مضاعف بر کادر درمان شده است.

تضعیف سیستم ایمنی با مصرف مواد و دخانیات

نوربخش به مطالب نادرست منتشر شده درباره تاثیر حفاظتی و پیشگیرانه مصرف الکل و یا مواد مخدر در برابر کرونا ویروس اشاره کرد و گفت: انتشار اخبار و اطلاعات نادرست درباره الکل و مواد مخدر توسط سایت‌های غیرمجاز منجر به افزایش آمار مسمومیت‌ها و فوتی‌های ناشی از سوء مصرف مواد شده است چراکه مصرف سیگار و مواد مخدر سیستم ایمنی بدن فرد را تضعیف و شرایط را برای ابتلا و بروز شرایط حاد بیماری مهیاتر می‌کند علاوه بر آن پیروی از این اطلاعات نادرست و بروز مشکل جدید در افراد بار تحمیلی بر کادر درمان را مضاعف کرده است.

افزایش آمار مراجعه بیماران بدحال و جوانان کرونایی

نوربخش همچنین با اشاره به افزایش آمار مراجعه بیماران بدحال و جوانان به بیمارستان‌ها در پیک  جدید بیماری اظهار کرد: متاسفانه خوددرمانی و پیروی افراد از توصیه‌های غیرعلمی یکی از دلایل این مساله است.

وی با اشاره به نوپدید و ناشناخته بودن بیماری کووید ۱۹ و با بیان اینکه مطالب و توصیه‌های مرتبط با این بیماری به مروز زمان تغییر کرده است و تکمیل می‌شود، اظهارکرد: به عنوان نمونه در ابتدا تصور دانشمندان و محققان بر این بود که با شروع گرما، شیوع بیماری کمتر می‌شود که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و همین تصور غلط باعث بی‌خیالی مردم و در نتیجه افزایش آمار ابتلا شد.

نقض ایجاد ایمنی دائمی در بهبودیافتگان کرونا

وی در ادامه گفت: در ابتدا تصور می‌شد که ابتلا به کووید ۱۹ منجر به ایجاد ایمنی در برابر ابتلای مجدد می‌شود در حالی‌که بررسی مراجعات جدید این مساله را نقض کرده است. در حال حاضر دو دسته آمار از بیمارستان‌ها منتشر می‌شود؛ آمار اول مربوط به بستری‌های جدید یعنی افرادیست که برای بار اول به بیماری مبتلا شده‌اند و دسته دوم مربوط به بیمارانی است که یک بار در اسفند و فروردین مبتلا شده‌اند و امروز مجددا با علایم متفاوت و شاید شدیدتر کرونا به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند بنابراین تغییر صحبت‌ها به دلیل نا آگاهی کادر درمان و مسوولین نیست، بلکه مساله این است که روز به روز ناشناخته‌های بیماری بیشتر شده است و تجربه‌های جدیدی کسب می‌شود.

از افراد غیرمتخصص پیروی نکنید

به گفته وی، در این شرایط بهترین کاری که مردم می‌توانند انجام دهند این است که اخبار علمی را از منابع معتبر دنبال کنند و از افراد غیرمتخصص پیروی نکنند و تنها چند اصل مهم پیشگیری یعنی پوشیدن ماسک، رعایت فاصله‌گذاری، شست و شوی مداوم دست‌ها و عدم حضور غیرضروری در تجمعات را رعایت کنند.

نوربخش با تاکید بر اینکه امروز شرایط خاصی در جوامع حکمفرماست، گفت: مردم باید حساسیت‌ها را درک کنند و کرونا را جدی بگیرند. در همین راستا نمی‌توان نقش مهم و تاثیرگذار رسانه‌ها در ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، افزایش رعایت اصول بهداشتی و فرهنگسازی و ارتقای آگاهی‌ها را نادیده گرفت.

مدیر امور بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با استقبال از تشبیه کادر درمان به رزمندگان زمان جنگ از سوی هموطنان تاکید کرد: البته در این میان یک اشکال وجود دارد و آن تفاوت میان رفتار مردم در آن زمان و امروز است. به عبارت دیگر در زمان جنگ مردم با هر اعتقاد و پوشش و فرهنگی تمام تلاش خود را برای کمک به خط مقدم جبهه به کار می‌گرفتند ولی متاسفانه امروز برخی از هموطنان ما نه تنها به کادر درمان کمکی نمی‌کنند بلکه با عدم رعایت اصول ساده بهداشتی مانند رعایت اصل فاصله گذاری و زدن ماسک، بار تحمیلی بر کادر درمان را مضاعف می‌کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیمارستان ها اطلاعات نادرست مبتلا شده اند بر کادر درمان فاصله گذاری افزایش آمار ایجاد ایمنی رعایت اصول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۲۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • اضافه شدن ۲۹ نفر به کادر دادگستری فلاورجان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند