Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@14:17:45 GMT

بیانیه چین به‌مناسبت پنجمین سال امضای برجام

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۴۰۹۳

بیانیه چین به‌مناسبت پنجمین سال امضای برجام

به گزارش فارس، «هوآ چونیینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پنجمین سالرزو امضای برجام با صدور بیانیه‌ای، بر حفظ و اجرای برجام تأکید کرد.

وی در ابتدای بیانیه خود ضمن تأکید بر موضع چین در خصوص حفظ برجام گفت: «14 ژوئیه (24 تیرماه)، پنجمین سالروز امضای برجام است. در تاریخ هفتم ژوئن (18 خردادماه)، «وانگ یی» مشاور امور خارجه و وزیر امور خارجه چین نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ارسال کرد و موضع چین در خصوص مسئله هسته‌ای ایران را تشریح کرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوآ چونیینگ در ادامه گفت: «امروز تمایل دارم تا از این مناسبت برای تأکید بر حمایت جدی چین از برجام بهره جویم».

این دیپلمات چینی در خصوص تأثیرات مثبت برجام برای صلح و ثبات منطقه و جهان گفت: «پنج سال پیش، گروه 1+5 (چین، روسیه، فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا)، اتحادیه اروپا و ایران به توافق تاریخی در وین در خصوص برجام دست یافتند. قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل نیز این برآیند مهم دیپلماسی چندجانبه را مورد تأیید قرار داد و برجام به عنصر کلیدی نظام بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تبدیل شد که این یک عامل مهم و مثبت در حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای و جهان و اقدام خوبی در رفع مسائل مهم منطقه‌ای از طریق رویکرد چندچانبه محسوب می‌شد».

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه در خصوص نقش واشنگتن در تضعیف این توافق هسته‌ای توضیح داد: «متأسفانه، ایالات متحده در سالهای اخیر، از (سیاست) یکجانبه‌گرایی حمایت کرده است و با نادیده گرفتن تعهدات بین‌المللی خود، از معاهدات  سازمانها خارج می‌شود. این کشور در ماه می (اردیبهشت) 2018 از برجام خارج شد و به هرطریقی مانع از اجرای این توافق توسط دیگر اعضا شده است. چنین نقض آشکار قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به تداوم تنش‌ها در خصوص موضوع هسته‌ای ایران منجر شده است».

وی در بخش بعدی بیانیه خود به تلاش‌های ایالات متحده برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران اشاره کرد و ضمن انتقاد از آن گفت: «در حال حاضر، آمریکا تلاش دارد تا از طریق اعمال فشار برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران و تهدید به فعالسازی بازگرداندن سریع ساز و کار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) بیش از این برجام را تضعیف کند».

هوآ چونیینگ سپس با اشاره به این موارد بر موضع چین در خصوص برجام تأکید کرد و گفت: «چین معتقد است که حفظ و اجرای برجام شیوه درست و مناسبی برای حل موضوع هسته‌ای ایران است. ایران در نتیجه فشار حداکثری ایالات متحده، در حال کاهش تعهداتش (در قبال برجام) است. طرفین برجام باید با تقویت گفت‌وگو رایزنی در چارچوب کمیسیون مشترک ، به شیوه‌ای گام به گام و  متقابل به دنبال راه‌حلی برای حل اختلاف نظرات باشند و توازن حقوق و تعهدات ذیل برجام را احیا کنند».

وی اینگونه ادامه داد: «طرفین باید گفت‌وگو و همکاری بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران را به منظور حل مناسب و هرچه سریعتر مسائل پادمانی تقویت کنند و در عین حال جامعه بین‌الملل باید به طور مشترک با اعمال فشار ایالات متحده به شورای امنیت برای تمدید یا بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کنند و آمریکا را ترغیب کنند که به مسیر صحیح مطابقت با برجام و  قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بازگردد».

وی ضمن تأکید بر لزوم حفظ صلح و ثبات در غرب آسیا گفت: «در خصوص مسئله هسته‌ای ایران، هدف ثابت و قاطعانه چین، حفظ نظام بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و صلح و ثبات در خاورمیانه و حمایت از چندچانبه گرایی، اقتدار سازمان ملل و نظم بین‌المللی بر اساس قوانین بین‌المللی است».

این دیپلمات چینی سپس در ادامه با اشاره به این موارد افزود: «در جریان مذاکره در خصوص برجام، چین فعالانه مذاکرات صلح را تقویت کرد و پیشنهاد خود را در لحظه‌ای حساس مطرح کرد و سهم به موقع و مناسبی در حصول این توافق ایفا کرد. در اجرای این توافق نیز چین به شیوه‌ای مسئولانه به تعهدات خود عمل کرده است و تبدیل رأکتور آب سنگین اراک را با پیشرفتی مثبت هدایت کرد که این یک نکته برجسته و مهم است. چین صرفنظر از چگونگی تحولات اوضاع بین‌المللی، همیشه اقدامات درست را انجام خواهد داد و با دیگر طرفین برجام همکاری خواهد کرد تا به پیشبرد راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران ادامه دهند. در عین حال، ما کاملاً از حقوق و منافع قانونی خود محافظت خواهیم کرد».

منبع: الف

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان هسته ای ایران ایالات متحده امور خارجه بین المللی سازمان ملل صلح و ثبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۴۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است

به گزارش جام جم آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفجه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا با آقای سامح شکری، همتایم از مصر در خصوص آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به خصوص اوضاع غزه و تلاش‌های جاری جهت توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان رایزنی و تبادل نظر کردیم و در ادامه به تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت کشورمان در دمشق و واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع پرداختم و از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی تشکر کردم.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.»

دیگر خبرها

  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • آماده‌سازی و نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • ۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟