Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از سد بزرگ تازه احداث اتیوپی بر روی سرشاخه‌های نیل، نشان می‌دهد که مقامات این کشور بی توجه به هشدارهای کشورهای پایین‌دست نیل، آب‌گیری این سد را آغاز کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تصاویر ماهواره‌ای که خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا از اطراف سد النهضه اتیوپی به دست آورده، نشان می‌دهد که آدیس‌آبابا عملیات آبگیری سد را شروع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه  آمریکایی سه‌شنبه تصاویری را منتشر کرد که در آن، به وضوع دیده می‌شود که آب در پشت سد النهضه در حال بالا آمدن است.

انتشار چنین تصاویری از سد جنجالی اتیوپی در حالی است که مذاکرات سه کشور مصر، سودان و اتیوپی برای رسیدن به یک توافق منصفانه و با حداقل‌ترین ضرر برای هر سه کشور به ویژه در پایین دست رودخانه نیل به نتیجه‌ای نرسیده است.

خبرگزاری رویترز انگلیس نیز تصاویری منتشر کرده که حکایت از تغییر در میزان آب پشت سد و آب جاری در رود نیل است.

سه کشور مذکور که رود نیل از خاک آن‌ها عبود کرده و به دریای مدیترانه می‌ریزد، دو هفته پیش بعد از یک دور تنش و تهدید علیه یکدیگر به ویژه بین قاهره و آدیس‌آبابا، به توافق رسیدن که دوباره برای دستیابی به توافق راضی کننده، با نظارت اتحادیه آفریقا دور هم بنشیند و مذاکره کنند. با این حال نتیجه ۱۱ روز مذاکره با حضور وزرای منابع آبی و طبیعی هر سه کشور بی‌فایده بوده است.


النهضه قبل از آغاز آبگیری


النهضه بعد از آغاز آبگیری

 

شروع ماجرای النهضة

اختلاف بر سر سد النهضه زمانی آغاز شد که دولت اتیوپی از سال ۲۰۱۱ پروژه احداث سد النهضه بر روی سرشاخه‌ رود نیل و عملیات آبگیری برای این سد را آغاز کرد. آب نیل بعد از عبور از کشور سودان وارد خاک مصر شده و بعد از طی مسافتی طولانی به دریای مدیترانه می‌ریزد و در توسعه این کشورها به ویژه مصر نقش بسیاری مهمی ایفا می‌کند.

بر اساس توافق سال ۱۹۵۹ حقآبه مصر و سودان از نیل به ترتیب، سالانه ۵۵.۵ و ۱۸.۵ میلیارد متر مکعب است ولی هم‌اکنون مصر برای آبیاری اراضی و مصارف خود به ۸۰ میلیارد متر مکعب از آب نیل نیاز دارد که عمده این مصارف، به کاشت و تولید برنج تعلق دارد و مصر سالانه ۴.۵ ملیون تن برنج تولید می‌کند.

اختلاف بر سر حقآبه نیل زمانی آغاز شد که شش کشور از کشورهای مستقر در سرشاخه‌های نیز خواهان افزایش حقآبه خود از نیل در سال ۲۰۱۰ شدند که به توافق عنتیبی معروف شد. ولی مصر و سودان با این توافق مخالفت کردند.

یک سال بعد از اعلام این توافق اولیه، اتیوپی اعلام کرد که کار احداث سد النهضه را برای تولید برق آغاز کرده است که سال گذشته اعلام کرد تقریبا ۷۰ درصد آن را به پایان رسانیده و قصد دارد آب‌گیری آن را طی ماه‌های آینده از سر بگیرد.

اتیوپی اصرار دارد که این سد بزرگ را در سه سال پر کند، که در صورت عملی شدن آن، مصر ۲۷ میلیارد متر مکتب از سهم سالانه خود را از دست خواهد داد که نصف کل سهم خود از آب نیل است.

اگر اتیوپی بخواهد این سد را در سه سال پر کند، مصر ۶۷ درصد از اراضی زراعی قابل کشت خود را از دست خواهد داد و این مسئله خود منجر به از دست دادن ۲۱ درصد از نیروی کار مصر خواهد شد.

مصر پیشنهاد داده است که سد النهضه در بازه زمانی ۲۱ ساله پر شود که در صورت اجرای آن، مصر در این صورت به جای ۲۷ میلیارد، سالانه سه میلیارد متر مکعب کاهش حقابه خواهد داشت.

انتهای پیام/.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مصر تصاویر ماهواره ای سد آمریکا میلیارد متر سد النهضه سه کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۲۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که در هفته‌های اخیر ایالات متحده به طور مخفیانه تسلیحات دوربردی را به اوکراین برای استفاده علیه روسیه ارسال کرده است - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رویترز به نقل از این مقام آگاه گزارش داد که آمریکا در هفته‌های اخیر به طور مخفیانه موشک‌های دوربرد ATACMS به اوکراین برای استفاده علیه روسیه داده است. 

به گفته این مقام آمریکایی، این موشک‌ها در بسته کمک نظامی 300 میلیون دلاری به اوکراین که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در 12 مارس تصویب کرد، وجود داشت.

وی در ادامه افزود: این موشک‌ها برای اولین بار در ساعات اولیه 17 آوریل علیه یک فرودگاه روسیه در کریمه که حدود 165 کیلومتر از خطوط مقدم اوکراین فاصله داشت، پرتاب شد.

تحولات اوکراین| عواقب ارسال موشک‌های دوربرد غربی به اوکراین

ارسال سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا (ATACMS) با برد تا 300 کیلومتر موضوعی بود که ماه‌ها در دولت بایدن بحث می‌شد هرچند موشک‌های با برد متوسط در سپتامبر سال گذشته به اوکراین عرضه شده بود.

پنتاگون در ابتدا با استقرار موشک‌های دوربرد مخالف بود، زیرا می‌ترسید که از دست دادن موشک‌ها از انبار آمریکا به آمادگی نظامی خود واشنگتن آسیب برساند. همچنین نگرانی هایی وجود داشت که اوکراین از آنها برای حمله به اهدافی در عمق روسیه استفاده کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • صدور هشدارهای ویژه هواشناسی در هرمزگان
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • رویترز: آمریکا به صورت مخفیانه به اوکراین موشک دوربرد ارسال کرده است
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • هشدارهای وحید شمسایی در نشست فنی قبل از بازی با قرقیزستان
  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز خوروبیابانک خودداری کنند