Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین مدرس خیابانی عصر امروز در حاشیه بازدید از واحد‌های صنعتی گیلان در جمع خبرنگاران تأکید کرد: در تلاشیم تا اکثر واحد‌های صنعتی فعال در کشور قطعات مورد نیاز خود را بومی سازی کنند.

وی به بازدید‌های انجام شده از واحد‌های صنعتی استان گیلان اشاره و با بیان اینکه جای خوشحالی است که با مشارکت بخش خصوصی موفق شده‌ایم ۷۰ درصد قطعات مورد نیاز تولید کولر‌های گازی را در داخل تولید کنیم، اظهار کرد: محصولی که تا چند سال پیش با ارز‌های حاصل از فروش نفت به کشور وارد می‌شد امروز با توجه به ایجاد ظرفیت‌های مناسبت در داخل تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



واحد‌های کمتر وابسته به خارج حمایت می‌شوند

سرپرست وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما این بوده که واحد‌های صنعتی با توجه به شرایط موجود در سال «جهش تولید» بتوانند در مسیر داخلی سازی قطعات گام‌های خوبی بردارند، گفت: دولت از تولیدی حمایت می‌کند که کمترین وابستگی به خارج داشته باشد، همه باید در این مسیر گام بردارند.

وی با اشاره به وضعیت استان گیلان و با بیان اینکه در فضای تحریم یک نگاه ویژه به استان‌های مرزی داریم، گفت: مرز‌ها و استان‌های مرزی می‌توانند به مدیریت کشور و گذر از شرایط موجود کمک کنند.

مدرس خیابانی با بیان اینکه گیلان در این زمینه ظرفیت بسیار خوبی برای افزایش تبادلات مرزی با کشور‌های اوراسیا دارد، افزود: سال گذشته توافق خوبی با کشور‌های اوراسیا انجام شد و ۵۰۰ ردیف تعرفه کالا‌های صادراتی ایران عوارض وارداتی آن به کشور‌های عضو این اتحادیه همانند روسیه، قزاقستان، اوکراین و بلاروس صفر است مجموعه استان گیلان و مزر‌های آن بسیار می‌توانند تأثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه در جهت گیری‌های تجارت رسمی کشور نگاه به مرز‌های شمالی استدر جهت گیری‌های تجارت رسمی کشور نگاه به مرز‌های شمالی است، اظهار کرد: امسال در صادرات بسیاری از کالا‌های اساسی، مرز‌های شمالی به عنوان نقطه اتکا مشخص شده‌اند. بنادر شمالی ظرفیت‌های خوبی است که می‌توانیم مبادلات تجاری با کشور‌های اوراسیا داشته باشیم.

افزایش ۲۲ درصدی صادرات از گیلان

سرپرست وزارت صمت با اشاره به آمار‌های صادرات از گیلان نشان و با بیان اینکه با همین نگاه صادرات ۹۸ میلیون دلاری سه ماهه نخست سال گذشته در مدت مشابه امسال به ۱۲۰ میلیون دلار افزایش یافته است، ادامه داد: این نشان دهنده این است که به رغم بسته بودن مرزها، اما فعالیت‌های صادراتی در گیلان افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه شاهد افزایش ۲۲ درصدی صادرات گیلان، تصریح کرد: باید از فرصت‌ها برای تقویت زیرساخت‌های تجاری استفاده شود. کارخانجات فرآوری و راه، انبار، سردخانه و اتصال به ریل و جاده‌ها از مواردی است که باید در استان گیلان برای بهره گیری از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

مدرس خیابانی در ادامه همچنین به وضعیت بازار خودرو اشاره کرد و گفت: در این بخش وزارت صمت به دنبال اجرا چند برنامه بوده که مهم‌ترین آن افزایش عرضه خودرو در بازار است. امسال برنامه ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو به بازار در دستور کار قرار دارد.
امسال برنامه ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو به بازار در دستور کار قرار دارد

وی با اشاره به اینکه در سه ماهه نخست امسال ۱۸ درصد تولید و حدود ۵۰ درصد تحویل خودرو افزایش یافته است، افزود: با عرضه خودرو تلاش می‌کنیم از حداکثر ظرفیت خودروسازان در کشور استفاده شود، خودرو سازان با اتکا به توان سازندگان داخلی به تولید خودرو پرداخته‌اند و روز به روز نیز شاهد کاهش میزان وابستگی و ارزبری در صنعت خودرو هستیم.

سرپرست صمت با بیان اینکه امسال حداقل ۳۰۰ میلیون دلار کاهش ارزبری در صنعت خودرو خواهیم داشت، اظهار کرد: انتظار داریم با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و کارگاهی کاهش ارزبری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در بخش دیگر نیز به دنبال کاهش و واقعی کردن تقاضا در بازار خودرو هستیم، گفت: به دلیل فضای اقتصادی حاکم بر کشور خیلی از افراد از خودرو به عنوان یک منبع درآمد زایی استفاده می‌کنند به همین دلیل برای واقعی کردن تقاضا شرایط خاصی در ثبت نام اعلام کردیم و به دنبال مدیریت بخش تقاضا هستیم.

مدرس خیابانی به دلایل عدم مدیریت در قیمت خودرو اشاره و بیان کرد: بخشی از آن به افزایش شاخص‌های کلان تولید و مواد اولیه که تابع بورس و ارز خارجی است بستگی دارد که به دنبال ساماندهی و کنترل این بخش با همکاری بانک مرکزی هستیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حسین مدرس خیابانی وزارت صمت پارسی خبر بازار خودرو واحد های صنعتی مدرس خیابانی استان گیلان وزارت صمت مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۴۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • افزایش ابر و کاهش نسبی دما از چهارشنبه در گیلان
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟