Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@15:57:19 GMT

کارآفرینی و سرمایه‌گذاری زودبازده در گلخانه

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۶۰۴۴

کارآفرینی و سرمایه‌گذاری زودبازده در گلخانه

عنوان: کارآفرینی و سرمایهگذاری زودبازده در گلخانه

 

امروزه، با رشد چشمگیر جمعیت در سراسر جهان، نیاز به مواد غذایی دائماً در حال افزایش است. از طرفی کشت‌های سنتی به دلیل مصرف زیاد آب در حال کاهش‌اند. پدیده­های زیست‌محیطی مانند: گرمایش جهانی، تخریب زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی و کمبود آب مناسب برای کشاورزی باعث شده‌اند که افراد زیادی به کشاورزی نوین روی آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزایای تأسیس گلخانه

هدف از ساخت گلخانه، دست‌یابی به توانایی انجام کاری است که در منطقۀ شما در فضای باز امکان انجام آن وجود نداشته و یا بسیار پرهزینه است.

برخی از مزایای ساخت گلخانه عبارتند از:

تولید خارج از فصل کشت (محصول کمیاب‌تر و دارای قیمت بالاتری است) تولید در زمین‌های غیر قابل کشت (مانند: خاک‌های بسیار شور، قلیایی و یا آلوده) افزایش بهره‌وری در تولید.

سیستم کشت گلخانه‌ای به شما این امکان را می‌دهد تا گیاهان را به شکلی هدایت و تربیت نمایید که بتوانند بهترین استفاده را از منابع موجود نموده، به بالاترین عملکرد ممکن دست یابند. با افزایش بهره‌وری در این سیستم می‌توانید هزینه‌های تولید را کاهش دهید و در مدت کوتاهی هزینه‌های اولیه را جبران کرده، به سوددهی مناسب دست پیدا کنید. به دلیل مزایای ذکر شده در سال‌های اخیر تعداد گلخانه‌ها سرتاسر جهان افزایش یافته‌است.

سودآورترین محصولات گلخانهای

همان‌طور که می‌دانید تقاضای بازار برای مواد غذایی روز به روز در حال افزایش است. برای تأمین این تقاضا نیاز به افزایش میزان تولید و سطح زیر کشت احساس می شود. در اکثر کشورها سرمایه‌گذاری­های بسیاری در صنعت گلخانه انجام شده و دائما در حال افزایش است.

کدام گیاهان در گلخانه بیشترین سودآوری و بهترین عملکرد را دارند؟

1-گلخانه‌های تولید گل و گیاه

گل رز شاخه بریده گل ارکیده گل آنتوریوم کاکتوس و ساکولنت

2-گلخانه‌های تولید نشاء

نشاء سبزیجات و صیفیجات: کاهو، کلم، گل‌کلم، گوجه‌فرنگی، بادمجان، خیار، بامیه، هندوانه، فیسالیس، ریحان، نعنا و ... نشاء گیاهان دارویی: بادرنجبویه، اسطوخودوس، سرخارگل، مریم‌گلی، آویشن، آرتیشو، گل ‌گاوزبان، به‌لیمو، سنبل‌الطیب، مارچوبه، زنجبیل، ختمی‌ دارویی، پونه، مورد، میخک، مرزه، بومادران، پنیرک، چای ترش، رزماری و رازیانه.

3-گلخانه‌های تولید محصولات کشاورزی

گوجه‌فرنگی گلخانه­ای خیار گلخانه­ای بادمجان گلخانه­ای فلفل‌دلمه و قلمی گلخانه­ای توت‌فرنگی گلخانه‌ای کاهو فرانسوی کرفس فیسالیس ملون

 

انتخاب مناسبترین محصولات گلخانه‌ای برای کشت در ایران با توجه به شرایط آب‌وهوایی

طراحی گلخانه در مناطق مختلف ایران به دلیل تفاوت‌های فراوان از نظر شرایط اقلیمی (مانند: شدت نور، درجۀ حرارت، ارتفاع از سطح دریا و ...)متفاوت است. تجهیزات گلخانه نیز بر‌ اساس منطقه تغییر می‌کند بنابراین در انتخاب محصول باید به این شرایط توجه نمود. این مسئله باعث سردرگمی افراد در انتخاب نوع کشت و چگونگی طراحی گلخانه برای دستیابی به بیشترین بهره­وری شده ‌است. شما، سرمایه گذاران عزیز، برای حل این مشکل می­توانید از متخصصین شرکت تجارت سبز آبان در تولید محصولات کشاورزی و ساخت و تأسیس گلخانه‌های کارآمد راهنمایی بگیرید. شرکت تجارت سبز آبان با مجوز رسمی از سازمان نظام‌مهندسی در خصوص پیمانکاری احداث و تأسیس گلخانه به متقاضیان ساخت گلخانه با مناسب‌ترین قیمت خدماتی از قبیل موارد ذیل ارائه می‌دهد:

مشاورۀ خرید سازه مشاورۀ انتخاب نوع و سبک سازه طراحی گلخانه اجرای سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مشاورۀ انتخاب نوع سازۀ چند منظورۀ مناسب کشت مورد‌نظر

مشاورۀ ساخت و تأسیس گلخانه

شرکت تجارت سبز آبان آمادگی دارد در زمینۀ تأسیس گلخانه مشاوره‌های لازم را در اختیار شما قرار داده، تمام مراحل ساخت گلخانه را از صفر  تا صد اجرا نموده و در صورت نیاز در مراحل مختلف تولید نیز در کنار شما باشد.

          شرکت تجارت سبز آبان در خصوص راه‌اندازی گلخانه خدمات زیر را ارائه می دهد:

اخذ مجوزهای لازم برای تأسیس گلخانه اخذ مجوز و حفر و احداث استخر ذخیرۀ آب اخذ مجوز و تهیه و نصب ترانس و شبکۀ برق و یا دریافت انشعاب اخذ مجوز و تأسیس پست گاز و یا دریافت انشعاب اجرای سیستم برق‌کشی و سیستم الکتریکی و کنترل هوشمند گلخانه اجرای اسمبل سازه و ریلیز سازه اجرای باز کردن (ریلیز کردن) سازه و تأسیسات اجرای جابه‌جایی سازه با کادر مجرب و سیستم پیشرفته اخذ مجوز بهره‌برداری گلخانه اخذ مجوز کشت‌های مدرن

طراحی سیستماتیک گلخانه

سیستم­های گلخانه باید به گونه­ای طراحی شود که بتوان به بهترین نتیجۀ ممکن دست‌ یافت. عوامل متعددی در طراحی سیستم­های گلخانه اثرگذارند. سازه­ها، پوشش­ها، مدیریت انرژی و … از مهم‌ترین این عوامل‌اند. این عوامل علاوه بر تأثیر بر یکدیگر،

خود تحت تأثیر شرایط محیطی، اقلیمی، اقتصادی و بازارند، ازاین‌رو لازم است با بررسی دقیق عوامل تأثیرگذار در تولید به گونه‌ای سرمایه‌گذاری نمایید که به بیشترین بهره­وری دست یابید.

تاسیس گلخانه، کار ساده‌ای نیست

انتخاب مکان مناسب جهت تأسیس یکی از مهمترین ملاحظات هنگام برنامه‌ریزی برای ساخت گلخانه است. عواملی که در انتخاب محل باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

 

 

 

نوردهی در طول سال

بیشتر گیاهان برای تولد، رشد و گلدهی به مقدار مشخصی از انرژی تجمع یافتۀ نور در طول بالندگی نیازمنداند. هرچه مقدار نور در روز بیشتر شود، گیاه سریع تر رشد می‌کند و میوه می‌دهد (گیاهان روز بلند).   رطوبت نسبی

گلخانه را می‌توان توسط هوای خشک، خنک کرد. بنابراین برای سرمایش و کاهش بیماری‌های شاخه و برگ بهتر است گلخانه در محلی بنا شود که هوا در طول تابستان خشک باشد.

دما

کنترل این پارامتر برای دست‌یابی به رشد و توسعۀ بهینۀ گیاه اهمیت دارد. ساخت گلخانه در مناطقی با آب‌وهوای معتدل مناسب‌تر است زیرا گرم نگه‌داشتن در طول زمستان و خنک کردن در طول تابستان به انرژی کمتری نیاز دارد.

بادها

گلخانه باید در برابر باد مقاوم ساخته ‌شود. تاثیرات باد را می‌توان با ایجاد موانع فیزیکی(نرده‌ها)یا بادگیر(درختان) به حداقل رساند.

ارتفاع

ارتفاع تاثیر به‌سزایی در دمای هوا در طول سال دارد به همین دلیل تأسیس گلخانه در ارتفاع ترجیح داده می‌شود.

آب

آب باید عاری از هرگونه آلودگی شیمیایی باشد. عناصر درون آب باید به مقدار نیاز در دسترس گیاه قرار گیرد. ظرفیت آب باید به حدی باشد که در زمان اوج مصرف و در طول گرمای تابستان نیاز گیاه را به اندازۀ کافی تأمین کند. همچنین از آب می‌توان برای خنک کردن گلخانه استفاده کرد. میزان آبی که برای خنک کردن استفاده می‌شود می‌تواند بیشتر از مقدار آبی باشد که به منظور آبیاری مصرف می‌شود.

حمل و نقل

بهتر است که گلخانه در نزدیکی جاده‌های آسفالت و یا مسیرهای راه‌آهن باشد. جاده‌های خاکی هموار نیستند و حرکت در آن‌ها باعث وارد آمدن تکان‌های شدید به گیاهان و میوه‌ها شده، از کیفیت محصولات کم می‌کند. همچنین نزدیکی به مسیرهای اصلی و بزرگراه‌ها هزینه‌های تولید را کاهش داده، حمل‌ونقل را تسریع می‌کند.

بازار

امروزه، ذهنیت مصرف‌کنندگان تغییر کرده و بیشتر محصولات محلی را خریداری می‌کنند. از اثرات مثبت این امر کاهش مسافت و هزینه حمل‌و‌نقل است که علاوه بر حفظ تازگی محصولات منجر به کاهش تولید دی‌اکسید‌کربن (carbon footprint) شده ٬ در نهایت  به حفظ محیط زیست کمک  می‌کند. در مقابل، تولیدکنندگان گلخانه‌ای بزرگی هستند که فارغ از اقبال محصولات محلی، تولیداتشان را گسترش می‌دهند. توجه به بازار هدف و در نظر گرفتن نیاز مشتریان می‌تواند در انتخاب یکی از این دو روش تولید (تولید محصولات محلی یا تولیدات وسیع) به شما کمک کند تا بیشترین سود سالانه را کسب کنید.

نیروی کار

          برای استفادۀ بهینه از گلخانه، تولید باید در تمام طول سال ادامه داشته باشد. کارگران باید همانند یک تیم هفت روز در هفته کار کنند. آن‌ها باید پذیرفته باشند که در زمان اوج کار باید اضافه‌کاری کنند. نیروی کار باید با آموزش صحیح و جامع به تمام جوانب توسعه و تولید گیاهان آگاهی داشته ‌باشد.

 

 

منابع

         برق، گاز طبیعی (یا دیگر منابع سوخت) و سرویس تلفن باید به راحتی در دسترس باشند. وجود برق بسیار ضروریست زیرا بیشتر تجهیزات گلخانه با نیروی برق کار می‌کنند. منبع سوخت جهت گرمایش گلخانه با در نظر گرفتن هزینه می‌تواند گاز طبیعی، پارافین و یا سوخت روغنی باشد.

نقشه‌برداری

        زمینی که گلخانه بر روی آن احداث می‌گردد نباید شیب‌دار باشد زیرا کارکردن در آن بسیار دشوار است و کارگران خیلی زود خسته می‌شوند. همچنین برای حرکت دادن آب به سمت بالا پمپ‌های بزرگتری نیاز است. در شرایط شیب گیاهان حجم نابرابری آب دریافت می‌کنند. علاوه بر این بهتر است که گلخانه در زمینی با توانایی زهکشی ساخته شود تا گلخانه بتواند با سرعت آبگیری شود.

دیگر خدمات کشاورزی شرکت تجارت سبز آبان به شرح زیر است:

مشاورۀ کشاورزی ساخت و تاسیس گلخانه مشاورۀ گیاه‌پزشکی تولید و سفارش نشاء اجرای خدمات باغبانی و فضای سبز اجرای خدمات سم‌پاشی با پهپاد کشاورزی

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد خدمات می‌توانید با شماره 09121448047 تماس حاصل فرمایید

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: سوال از رئیس جمهور رضا عسگری جنگ قره باغ طرح مالیات بر خانه های خالی قطعنامه 598 گلخانه محصولات گلخانه ای سوال از رئیس جمهور رضا عسگری جنگ قره باغ طرح مالیات بر خانه های خالی قطعنامه 598 سرمایه گذاری تأسیس گلخانه ساخت گلخانه گلخانه ها گلخانه ای اخذ مجوز بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ نقطه مازندران برای ساخت نیروگاه برق آبی

به گزارش خبرنگار مهر، محمد طاها بابازاده ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با بیان این‌که پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت در مازندران سرمایه‌گذار جذب شده است گفت: مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برقابی در مازندران انجام شده و فراخوان این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.
محمدطاهر بابازاده افزود: ۱۰۰ نقطه در مازندران دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی می‌شود. وی گفت: سال گذشته پس از انجام مطالعات و فراهم کردن مقدمات، فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه در هفت نقطه از استان منتشر شد که به جذب سرمایه‌گذار انجامید. مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: مطالعات ساخت ۱۳ نیروگاه برق‌آبی دیگر نیز در استان به پایان رسیده و فراخوان این طرح‌ها نیز منتشر شده است. بابازاده گفت: از ۱۳ نقطه‌ای که برای ساخت نیروگاه برق‌آبی در نظر گرفته شده پنج نقطه در رودخانه هراز، پنج نقطه در رودخانه سه‌هزار و سه نقطه در رودخانه دوهزار قرار دارد. این ۱۳ نیروگاه نیز در مجموع توان تولید ۳۷۲ گیگاوات ساعت برق در سال را دارند. وی با اشاره به برخی مسائل پیش روی ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی در مازندران، افزود: برای اجرایی شدن این ۱۳ نیروگاه در حال حاضر مهم‌ترین چالش ما با سازمان حفاظت محیط زیست است.

مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با توجه به این‌که رودخانه‌های هراز، چالوس و دوهزار رودخانه‌های حفاظت شده هستند به دریافت مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست نیاز است

بابازاده افزود: با پیگیری‌های مستمری که انجام شد گزارشی درباره این نقاط تهیه شده و قرار است در اداره کل حفاظت محیط زیست برای اخذ مجوز از طریق سازمان متبوع اقدام شود. کد خبر 6093158

دیگر خبرها

  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • رونمایی از سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد
  • شناسایی ۱۰۰ نقطه مازندران برای ساخت نیروگاه برق آبی
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت