Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ابتکار، اولین باری که ماجرای برون‫سپاری در آموزش و پرورش سر و صدای بسیاری در افکار عمومی به پا کرد طرح برون‫سپاری آموزش زبان‌های خارجی به ویژه زبان انگلیسی بود. طرحی یک فوریتی از سوی شماری از نمایندگان مجلس دهم که بر اساس آن، آموزش زبان‌های خارجی به آموزشگاه‌های خارج از مدرسه سپرده و در‫نتیجه یادگیری زبان خارجی اختیاری و استخدام معلمان زبان ممنوع می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سرنوشت این طرح همچنان در هاله‌ای از ابهام است اما این اولین طرح برون‫سپاری در آموزش و پرورش بود که افکار عمومی نسبت به آن واکنش بسیاری نشان داد. واکنش‌هایی که عمده آنها مخالفت با طرح خصوصی شدن آموزش زبان‌های خارجی بود که به ناعدالتی آموزشی در ایران دامن می‌‌زد. با این حال اما خصوصی سازی در آموزش و پرورش در سال‌های اخیر به همین جا ختم نشده و به برون‫سپاری معلمان رسیده است.

معلمان برون‫سپار یا به زبان فعالان صنفی معلمان اجاره‌ای چه کسانی هستند؟ سالانه عده زیادی جوان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت می‌کنند و در این میان تنها جمع محدودی از آنها پذیرفته می‌شوند. این سوال مطرح است که تکلیف دیگر افرادی که در آزمون شرکت کرده‌اند و رویای معلم شدن را در سر دارند، چه می‌شود؟ برخی از این افراد به صورت حق‫ التدریس و ساعتی با امید به اینکه روزی استخدام شوند، در مدارس شروع به کار می‌کنند. درباره وضعیت معلمان حق‫ التدریس، غیرانتفاعی، سرباز معلم‌ها و آموزشیاران نهضت سوادآموزی بارها شنیده‌ایم و رسانه‌های مختلفی نیز داد آنها را به گوش مردم و مسئولان رسانده‌اند، اما کمتر کسی درباره معلمان برون‫سپار چیزی می‌داند. پیدا کردن یکی از معلمان برون‫سپار و مصاحبه با او درباره وضعیت شغلی‌اش کار سختی است، زیرا آنها می‌ترسند با مصاحبه در شرایط بدتری قرار بگیرند. خود این معلمان تازه یکی دو سال است که از وجود هم آگاه شده و گام‌های کوچکی مانند فرستادن پیامک‌های گروهی به نمایندگان مجلس برداشته‌اند. معلم‌های شرکتی یک الگوبرداری از مدرسه‌های اجاره‌ای آمریکا هستند. مدارسی دولتی که همراه با دانش‌آموزان آن به پیمانکاران انتقال داده می‌شوند تا آنها، نیروهای خودشان را وارد مدرسه کنند. نیروهایی که حقوقشان از زیر دست پیمانکار رد می‌شود و بعضا همین حقوق اندک هم به موقع پرداخت نمی‌شود. مجموعه چنین شرایطی وضعیت را بر معلمان اجاره‌ای سخت‌تر کرده است و حالا هم در ایام کرونا که مدارس تعطیل شده و کلاس‌های درس به صورت آنلاین برگزار می‌شود، وضعیت معلمان برون‫سپار نگران کننده‌تر از قبل هم شده است. آنها با وجود اینکه مانند کارکنان رسمی آموزش و پرورش تمام کلاس‌های خود را به صورت آنلاین برگزار و در جلسات امتحان شرکت کرده‌اند، شرایط یکسانی با معلمان رسمی ندارند.

در این زمینه بخوانید

نحوه پرداخت حقوق حق التدریسی‌ها فراخوان استخدام در آموزش و پرورش

کسری بودجه در آموزش و پرورش اما سبب شده تا کار به خصوصی‫سازی و به اجاره رفته مدارس و معلمان بکشد. اجاره دادن مدارس به پیمانکاران اگرچه برای دولت منافع اقتصادی دارد اما برای معلمان نه تنها به خدشه دار شدن نام معلم و کم ارزش شدن نام آن انجامیده بلکه از نظر اقتصادی نیز صرفه‌ای برای آنها ندارد. از سوی دیگر معلمانی که تن به سختی‌های شغل معلمی برون‫سپار می‌دهند باعث می‌شوند تا از این به بعد بازار کار برای معلمان سخت‌تر شود، چرا که پیمانکاران یکی پس از دیگری مزایا و حقوق معلمان را به دلیل کمبود شغل و تقاضای بالای کار کاهش دهند. شرایط به وجود آمده نوک پیکان انتقادات را به سوی وزیر آموزش و پرورش نشانه رفته است. حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی گفته است که وزیر آموزش و پرورش باید درباره این موضوع توضیح دهد. او افزوده: «سال ۱۳۹۲ وقتی آقای فانی وزیر آموزش و پرورش شد مکرر مصاحبه کرد که ۳۵۰ هزار معلم مازاد داریم. حتی در تلویزیون پیشنهاد داد که تعدادی را به وزارتخانههای دیگر منتقل کنیم زیرا برایشان جا نداریم. چه طور می‫شود طی هشت سال یک مرتبه ۳۵۰ هزار معلم مازاد به ۲۵۰ هزار کمبود معلم تبدیل می شود؟» وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر کمبود معلم داریم چرا باید دانشگاه فرهنگیان طی هشت سال گذشته تقریبا تعطیل بشود؟ اظهار کرده: «چرا باید به روزی بیفتیم که همین دوستانی که در سال ۹۲ به ما اعتراض می‌کردند و می‌گفتند «همه حق‫التدریسی‫ها، نهضتی، خدماتی، آشپزها را معلم کرده‌اند» امروز به جایی برسند که شاهد باشیم در بسیاری روستاها مدارس نوبت اول دبیرستان به علت نداشتن معلم تعطیل شدهاند. نرم ۲۲.۵ دانش‫آموز در هر کلاس به بالای ۳۰ نفر رسیده است.» وی افزود: «از همه مهمتر کمبود ۱۹۷ هزار معلم از کجا جبران می‫شود؟ خرید خدمات، واگذاری به بخش خصوصی و ... که بالاترین ضربه را به سیستم آموزشی وارد کرده است؟ چه چیزی باعث بروز این مشکلات شد؟ چرا طی هشت سال گذشته معلمان را بازنشسته کردند و به جای آنها نیرو استخدام نکردند؟ وزرایی که از سال ۹۲ روی کار آمدند باعث بروز این مشکلات بودند.»

معضلات معلمان برون سپار در حالی که همچنان ادامه دارد، برخی از مسئولان آموزش و پرورش در استان‌های کشور از سال‌های گذشته خبر از پرداخت مطالبات معلمان برون‫سپار داده بودند.

پربیننده ترین فراخوان استخدام در آموزش و پرورش ۷۵ هزار نفر از فرهنگیان به زودی صاحبخانه می‌شوند پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان تا مهرماه/ فرهنگیان صاحب خانه می‌شونـد آخرین تصمیم آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس کرونا در مازندران از کنترل خارج شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش خصوصی سازی فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان دانشگاه فرهنگیان اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش خصوصی سازی آموزش و پرورش قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت آموزش و پرورش برون سپاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش ما سربلند است

ایسنا/خوزستان وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است، گفت: از ثمره آموزش و پرورش، امروز کشور مقتدر است.

رضامراد صحرایی در آیین بزرگداشت دکتر سنگری  که شامگاه پنجششنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) در دزفول برگزار شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درمورد مقام معلم اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی ما معلم جایگاه وزین و گرانی دارد. این جایگاه وزین غیرقابل مقایسه با دیگر پیشه ها و حرفه ها است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: معلم کسی است که علمدار مبارزه با جهل و میان دار روشنایی بخشی است. در بیان رهبر حکیم انقلاب، معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور و معمار هویت آینده کشور است. معلم کسی است که گوهر وجود کودکان این سرزمین را می سازد و آینده کشور در دست او است و به همین دلیل گرامیداشت معلم وظیفه همگانی است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز برای گرامیداشت معلمی حضور پیدا کردم که نسل هایی از این کشور مقاومت را از قلم او یاد گرفتند. کتاب های زبان ادبیات فارسی و کتاب های دوره ابتدایی ما نسل هایی را پروراند که مقاوم بودن و عاشق اهلیت بیت بودن (ع) را یاد گرفتند.

صحرایی بیان کرد: به فضل الهی آموزش و پرورش ما سربلند است. از ثمره آموزش و پرورش امروز کشور مقتدر است. ممکن است در آموزش و پرورش شاخه ای شکسته یا برگی پژمرده باشد یا شاخه ای جدا شده باشد اما درخت تنومند است و از دل آن درخت و از شیره ذهن و جوشش آن خلاقیت معلمانی همچون استاد سنگری رشد کردند و بالنده شدند.

وی افزود: جامعه ای که معلمانش را گرامی می دارد به اندازه گرامیداشت معلمان رشد پیدا می کند. قد هیچ جامعه ای بلندتر از قد معلمانش نیست. امروز در جایی هستیم که به دلیل وجود این سلسه معلمان گران سنگ (دزفول) یکی از قدبلندترین شهرهای جهان است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: دزفول در درون خود و در بدو وجود خود معلمانی پرورانده است که قد کل این منطقه و مملکت را برافراشته اند بنابراین گرامیداشت مقام معلم گرامیداشت این سرافرازی است. گرامیداشت معلمان عزیزی که بسیاری از کودکان ما بعد از شور عاشورایی، شعور و عشق را نیز از آنها یاد گرفتند. بسیاری از معلمان، ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد آن را به دیگران آموزش دادند.

وی افزود: این استاد عزیز و صاحب سبک، در زمینه ادبیات مقاومت و پایداری نقش تحسین برانگیزی در ادبیات نسل های آینده داشته است. ویژگی ممتاز او این است که هم عالم است و هم معلم.

وزیر آموزش و پرورش  گفت: مقام معلم به مراتب گران تر از مقام عالم است. عالم می داند معلم کسی است که آنچه می داند را می آموزاند. ویژگی ممتاز دکتر سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم و عالم شدن است. این عالم بودن در کنار معلم بودن او را از همه کسانی که  ادبیات می دانند متمایز کرده است. بسیاری از کسانی هستند که ادبیات می دانند اما ادیب نیستند و افراد زیادی عالم هستند اما معلم نیستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش ما سربلند است
  • معلم، نویدبخش آینده روشن
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • اجرای طرح «روز دفتر مدرسه» در آموزش و پرورش سمنان/ کار معلم در هیچ زمانی فراز و نشیب نداشته و معلم همیشه معلم است
  • فوری | هدیه روز معلم واریز شد | معلمان حساب‌هایشان را چک کنند
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • رقم هدیه روز معلم مشخص شد
  • زنگ سپاس معلم در چهارمحال و بختیاری نواخته شد