Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا- محققان موفق به ساخت نرم‌افزار ویژه‌ای شده‌اند که می‌تواند از طریق نحوه تعامل کاربر با تلفن همراهش به‌سلامت روان او پی ببرد. محققان موفق به ساخت نرم‌افزار ویژه‌ای شده‌اند که می‌تواند از طریق نحوه تعامل کاربر با تلفن همراهش به‌سلامت روان او پی ببرد.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از  engadget، تلفن‌های همراه هوشمند در آینده ممکن است به کلیدی برای سنج روان کاربران تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه دال هاوسی به‌تازگی نرم‌افزار موبایلی را ایجاد کرده‌اند که می‌تواند شرایطی نظیر اضطراب و افسردگی را بر اساس چگونگی استفاده از همراه‌های هوشمند توسط کاربران بسنجد.
 
این نرم‌افزار که با نام PROSIT شناخته می‌شود دارای قابلیت‌هایی نظیر ردیاب ورزش، خواب، تعدد تماس‌ها، تاریخچه پیام‌ها و سلایق موسیقی کاربر است. همچنین سرعت تایپ و نیروی تایپ کاربر ازنظر این نرم‌افزار می‌تواند به حالات روحی فرد مرتبط باشد و به همین دلیل این بخش را هم ردیابی می‌کند.
     
همچنین از کاربران خواسته می‌شود که با ضبط کلیپ صوتی 90 ثانیه‌ای هیجان‌انگیزترین بخش هفته خود را توصیف کنند و احساسات خود را با مقیاس یک تا پنج گزارش بدهند. در حال حاضر حدود 300 نفر از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند که حدود نیمی از آن‌ها دارای فرزند هستند.
 
البته دانشمندان به‌خوبی در رابطه با جنبه‌های حفظ حریم خصوصی در این نرم‌افزار آگاه هستند و داده‌های کاربر در مکانی بسیار امن ذخیره می‌شود. به همین دلیل استفاده بدون محدودیت از داده‌های کاربران ممکن نیست و هکرها نمی‌توانند به‌راحتی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.
 
اگرچه نرم‌افزار PROSIT نمی‌تواند تصویری کامل از سلامت روان فرد را در اختیار او قرار بدهد اما می‌تواند به روان شناسان در ردیابی و درک بهتر پیشرفت بیمار در خارج از ساعات مشاوره کمک شایانی بکند. این امر در زمان همه‌گیری ویروس کرونا بسیار مهم است و می‌تواند به ایجاد درمان‌های مؤثر و هدفمند برای به دست آوردن دوباره سلامت روان کاربر منجر شود.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: سلامت روانی تلفن همراه نرم افزار موبایل گوشی هوشمند نرم افزار سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز،‌ ناخن جویدن یک عادت بیمارگونه در نظر گرفته می شود که با ناخن جویدن تکراری و به ظاهر کنترل نشده مشخص می شود.

در کنار سایر رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، جویدن ناخن در DSM-IV تحت عنوان «سایر اختلالات وسواسی اجباری» طبقه‌بندی می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که اونیکوفاژی با چندین اختلال روانپزشکی مرتبط است، از جمله:

اختلال کمبود توجه بیش فعالی: با تکانشگری و بیش فعالی و همچنین مشکل در توجه مشخص می شود.
اختلال نافرمانی مخالف: با سرپیچی و نافرمانی نسبت به افرادی که در موقعیت های قدرت هستند مشخص می شود.
اختلال اضطراب جدایی: با اضطراب بیش از حد در هنگام جدا شدن از افراد یا حیوانات خاص مشخص می شود.
سندرم تورت: با حرکات و صداهای غیر ارادی مشخص می شود.

رفتارهای مرتبط شامل کندن مزمن پوست، کشیدن مو، گاز گرفتن گونه و دندان قروچه است.

علائم اختلال جویدن ناخن چیست؟
اونیکوفاژی ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

احساس تنش قبل از گاز گرفتن (که می تواند به صورت اضطراب، ناراحتی، هیجان و غیره ظاهر شود)
احساس هایی مانند خارش، سوزن سوزن شدن یا درد
احساس لذت و آرامش بعد از گاز گرفتن و کندن ناخن
احساس گناه یا شرم از جویدن ناخن
آسیب به بافت های اطراف انگشتان و کوتیکول ها
آسیب به دهان یا مشکلات دندانی
در حالی که جویدن ناخن در کودکان شایع‌تر است، اونیکوفاژی می‌تواند در نوجوانان و حتی بزرگسالان رخ دهد که ممکن است این عادت را به عنوان یک تیک عصبی داشته باشند.

اگر می‌خواهید آلزایمر نگیرید، این ۴ ادویه خانگی را مصرف کنید

چه چیزی باعث اونیکوفاژی می شود؟
در حالی که علت دقیق ناخن جویدن هنوز موضوع بحث علمی است و شناخته شده نیست، مطالعات نشان داده اند که ناخن جویدن ممکن است توسط عوامل زیر ایجاد شود:

کمال گرایی
کسالت
فشار
تنهایی
بلوغ
اکثر محققان بر این باورند که افرادی که رفتارهای تکراری مانند ناخن جویدن دارند، کمال گرا هستند. آنها ممکن است نتوانند یک کار را با سرعت متوسط به پایان برسانند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند مستعد ناامیدی، بی حوصلگی و نارضایتی می شوند.

افرادی که ناخن های خود را می جوند معمولاً این عادت را از روی کسالت یا به عنوان واکنشی به یک موقعیت استرس زا انجام می دهند، اما این رفتار می تواند ناخودآگاه شود و در طول فعالیت های معمول مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه روی آنها تأثیر بگذارد.

به طور معمول، ناخن جویدن در دوران نوجوانی و زمانی که نوجوان تجربیات و احساسات جدیدی را تجربه می کند، ایجاد می شود. دانشمندان معتقدند که اکثر مردم در نهایت از آن عبور می کنند.

گزینه های درمانی اونیکوفاژی چیست؟
اونیکوفاژی می تواند باعث اضطراب، استرس عاطفی و مشکلات جسمی شود. درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری دارد. به عنوان مثال، اونیکوفاژی خفیف نیازی به درمان ندارد زیرا کودکان اغلب این عادت را ترک می کنند. نکاتی برای جلوگیری از جویدن ناخن عبارتند از:

اجتناب از تحریک بیش از حد که ممکن است محرک جویدن ناخن باشد.
مشغول نگه داشتن دهان و دست ها (مانند جویدن آدامس)
مدیریت استرس و اضطراب (مانند ورزش)
کوتاه نگه داشتن ناخن ها، مانیکور کردن یا پوشاندن آنها برای کاهش وسوسه جویدن
استفاده از ترکیبات تلخ مزه روی ناخن برای جلوگیری از جویدن ناخن (بیشتر پزشکان این روش را توصیه نمی کنند)
در برخی موارد رفتار درمانی ممکن است برای رسیدگی به هر گونه مشکل زمینه ای سلامت روان یا اختلالات روانی مورد نیاز باشد.

کد خبر 848261 برچسب‌ها سلامت بهداشت روانی خبر مهم

دیگر خبرها

  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟