Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام آزادیخواه گفت: رسانه‌های تخصصی مانند شبستان که به صورت تخصصی در حوزه مسجد کار می‌کند باید فرهنگ‌سازی جدی در حوزه ترویج مباحث و مسائل دینی داشته باشند و آموزه های دینی را رواج دهد.

«حجت الاسلام احد آزادیخواه» در گفت وگو با خبرنگار شبستان در ملایر گفت :رسانه های دینی می توانند درباره اصلاح امور اجتماعی و تقویت بنیه های اعتقادی و دینی مردم اثر  مثبتی  داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این رسانه ها باید حوزه خبر و تحلیل  با جدیت تمام وارد شوند و تأثیرگذار باشند افزود:این رسانه ها  باید ترویج آموزه های دینی و مدل‌های سبک زندگی اسلامی جامعه را تقویت کنند و این یعنی تراز و اسلامیت جامعه دینی بودن را به مراتب تقویت خواهد کرد و این  اصل  می‌تواند یک کارکرد مهم رسانه های دینی  باشد .


نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رسانه‌ها را نمی توان به دینی و غیردینی تقسیم کرد و در جامعه اسلامی ما رسانه‌ای به نام رسانه های دینی و غیردینی نداریم گفت: در واقع ما رسانه‌ها را می توانیم به رسانه های عمومی و تخصصی تقسیم کنیم .


وی با بیان اینکه رسانه‌های عمومی عمدتاً باید در  راستای بنیه های دینی تقویت شوند ،تصریح کرد: رسانه‌های تخصصی مانند شبستان که به صورت تخصصی در حوزه مسجد کار می‌کند باید فرهنگ‌سازی جدی در حوزه ترویج مباحث و مسائل دینی داشته باشد.


وی افزود:  در واقع باید جمعیت هدف از جامعه نخبگانی باشد و از جمعیت نخبگانی بتواند مطالب عناوین آموزه‌های دینی و ... را اقتباس کند و به عنوان یک خبر برای کل مردم باز نشر  کند و در واقع یک ترویج آموزش دینی را در دستور کار داشته باشد .


حجت الاسلام آزادیخواه با اشاره به اینکه کشور و انقلاب ما  از ادوار گذشته تا امروز همواره مورد هجوم دشمنان و بیگانگان بوده گفت: مقام معظم رهبری نیز  این مهم را بارها با عناوین مختلف از جمله تهاجم فرهنگی و... بیان کرده‌اند.


 وی با بیان اینکه از  دهه‌های گذشته تا به امروز در این جنگ نابرابر رسانه‌ای  رسانه های  غربی  دشمنان و جریان نفاق و ضد اسلام و انقلاب علیه دین اسلام تبلیغات داشته افزود:  طبیعتا رسانه های دینی باید به عنوان افسران حوزه خبر و افسران خط مقدم جبهه ای رسانه  در مقابل جنگ رسانه ای دشمن نقش آفرینی کنند.


نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت:  در این زمینه رسانه های  تخصصی و دینی باید در خنثی سازی، تخریبها و غبارهایی که دشمن برای دین گریزی جوانان  ایجاد کرده نقش آفرینی  و تلاش کنند.


 وی افزود: رسانه های تخصصی و دینی  باید چهره های جذاب و قرائت های صریح و قابل دفاع متناسب با نیازمندیهای روز جوانان از دین ارائه کنند و و این یعنی همین فقه و پویایی که ما می گوییم یعنی رسانه های دینی نباید صد در صد سنتی  عمل کنند   در واقع باید نگاه مردم را به آموزه‌های دینی متناسب با نیازمندیهای روز آنها تدوین کنند.


وی اضافه کرد:  در این زمینه نخبگان حوزه و دانشگاه و چهره‌ها و همه کسانی که  می‌تواننند  بیشتر مسائل دینی را با لطافت و سهل بودن  معرفی کنند بیشتر به رخ کشیده شوند  و چهره و اصالت  واقعی دین مبین اسلام و زیبایی های معنوی آن  را به مردم معرفی کنند.

وی در ادامه ضمن  توصیه به جوانان گفت:  جوانان باید  در رابطه با امور دینی از چند پایگاه استفاده کنند که یکی از مهمترین پایگاهها رسانه‌های تخصصی است و این رسانه ها نیز باید  که بخشی از نیازمندیهای جوانان را با جدیت  دنبال و برآورده کنند.


 وی با بیان اینکه جوانان ما در حوزه‌های مختلف سوالات و ابهاماتی دارند گفت: به عنوان مثال یکی از این حوزه ها حوزه بانکداری اسلامی است  که جوانان ما هنوز ابهام دارند آیا بانک‌های ما  امروز با وجود اینکه در جامعه اسلامی هستند اسلامی  هستند یا نه و اگر اسلامی هستند وضعیت پرداخت‌ها، دریافت سود و... در این بانک‌ها بهچه صورت است  که در این زمینه رسانه های دینی می توانند  با ورود به چنین مسائلی دینی و شرعی پاسخ بسیاری از ابهامات  جوانان را بدهند .


وی پاسخ دهی به شبهات، بصیرت افزایی و آگاه سازی بسیاری از مسائل روز و ... را از دیگر وظایف رسانه‌های دینی برشمرد و گفت:  در واقع باید با جبهه گیری  در برابر بسیاری از برنامه های رسانه های غربی رسانه های دینی  به ابهامات پاسخ بدهند.


آزادیخواه در به کارکردهای اماکن فرهنگی و مذهبی اشاره کرد و افزود: هنوز  مردم ما از بسیاری از کارکردهای مراکز دینی و فرهنگی ما  آگاهی کافی ندارند و شاید بسیاری فقط مساجد را محل برگزاری  امور عبادی و دینی مانند نماز جماعت  بدانند .


وی افزود:اما امروز باید کارکردهای مسجد در برگزاری برنامه های فرهنگی، برگزاری مسابقه کتابخوانی ،خدمات قرض الحسنه ،خدمات آموزشی ،بهداشتی، مشاوره و... که مردم در جریان نیستند  گفته شود  و باید عمده کار رسانه ها این باشد


 وی با گریزی به شرایط امروز کشور و مسئله کرونا گفت:  در این ایام در مساجد و از سوی بچه های مسجدی چقدر کارهای بزرگی انجام شد و  رسانه هایی مانند شبستان باید  در این زمینه بسیاتر کار ککنند و آمار بدهند و بگویند  از سوی جوانان مسجدی  چندین نفر ساعت کار در این ایام  انجام شد


  وی با بیان اینکه در ایام کرونا مساجد جز اولین مراکزی بودند که تعطیل شدند  گفت: در واقع این کار با هدف حفظ سلامت مردم انجام شد و مردم ما باید بدانند که مساجد همسو و به نفع مردم کار ممی‌کنند.


 وی با بیان اینکه در ایام کرونا شاید برنامه هایی عبادی و دینی مانند برگزاری نماز جماعت، دعا و برنامه هایی دیگر که در طول سال در مساجد  انجام می شد  برگزار نشد اما  سایر برنامه های جایگزین آن شد
وی حضور جوانان مسجدی در ضد عفونی معابر، اقدامات جهادی، بسته بندی و توزیع کمک های مومنانه و دستگیری از نیازمندان را از سوی جوانان و افراد مسجدی از اقدمات ارزشمند در این ایام برشمرد و گفت: باید این برنامه ها از سوی رسانه های تخصصی و دینی بیشتر منتشر شود.  

 

پایان پیام/579

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهرستان ملایر رسانه نماینده مجلس رسانه های تخصصی آموزه های دینی رسانه های دینی برنامه ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۳۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • معلمان در هدایت نسل جوان نقش مهمی دارند
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است