Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:52:43 GMT

روند مطالعات ایران‌شناسی در چین در حال افزایش است

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۳۱۶۷

روند مطالعات ایران‌شناسی در چین در حال افزایش است

«یائو جیده» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه زمینه‌های جدید مطالعات گسترده در مورد ایران بطور مداوم در چین در حال گسترش است اظهار کرد: نقش ایران در جهان، امور داخلی، دیپلماسی و روابط بین المللی ایران به ویژه توسعه روابط دوستانه اش با چین مورد توجه محافل دانشگاهی چین و ایجاد زمینه‌های جدید تحقیقاتی در مورد ایران در چین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه ایران‌شناسی با چشم انداز ابتکار «یک کمربند یک جاده»  تبدیل به زمینه‌ای مهم برای گفت و گوی تمدن‌ها و ارتباطات فرهنگی شده است افزود: ایران و چین هر دو جزو تمدن‌ های باستانی جهان هستند چین در انتهای شرقی و نقطه شروع جاده ابریشم و ایران در انتهای غربی و نقطه تلاقی جاده ابریشم زمینی و دریایی است.

این استاد دانشگاه چین مردمان دو کشور را نیروی اصلی در تاریخ توسعه این شریان و حمل و نقل بین المللی آسیا، اروپا و آفریقا معرفی کرد و گفت: فکر می‌کنم رابطه بین مطالعات جاده ابریشم و مطالعات ایران بسیار نزدیک است و بخش عمده‌ای از مطالعات جاده ابریشم متعلق به مطالعات ایران است.

وی افزود: در ابتکار عمل «یک کمربند یک جاده" که توسط چین پیشنهاد شده و مبتنی بر هدف اساسی «صلح و توسعه» است دو کشور با هدف احیای جاده ابریشم باستانی برای خدمت بهتر در جهت بازسازی نظم جدید اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهان در عصر جهانی شدن با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

یائو در مورد موسسات مهم ایران شناسی در چین گفت: موسسه تحقیقات فرهنگ و زبان فارسی دانشکده زبان های خارجی،  اصلی ترین مرکز مطالعات ایران شناسی در چین است دو دانشگاه مطالعات خارجی پکن و دانشگاه زبان و فرهنگ پکن، رشته زبان فارسی تاسیس کرده اند و تعداد زیادی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته زبان و ادبیات فارسی آموزش می دهند.

وی با بیان اینکه یکی از رشته های دانشگاه مطالعات زبان‌های خارجی شانگهای هم زبان فارسی است گفت: پژوهشکده مطالعات خاورمیانه این دانشگاه دارای دفتر تحقیقات ویژه در مورد ایران است که می‌تواند دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته زبان و ادبیات فارسی و مطالعات ایران‌شناسی آموزش دهد.

استاد یائو تصریح کرد: پژوهشکده جنوب غربی آسیا و مرکز تحقیقات ایران شناسی و پژوهشکده روابط بین الملل دانشگاه یوننان که من مسئولیت آن را بر عهده دارم همواره در مورد خاورمیانه و ایران تحقیقات انجام داده و دارای دانشجویانی در رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

او با یاداوری اینکه شخصا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ در دانشکده علوم انسانی دانشگاه تهران به مدت یک سال مشغول تحقیق در زمینه تاریخ روابط چین و ایران بوده است گفت: سال ۲۰۰۸ هم توسط دانشگاه یوننان برای تاسیس موسسه کنفسیوس در دانشگاه تهران به ایران اعزام شدم.

به گفته وی موسسه جنوب غربی آسیا و مرکز تحقیقات ایران شناسی نیز دانشجویان فارغ التحصیل ایرانی را می‌پذیرد و با گروه تاریخ دانشگاه تهران، موسسه کنفوسیوس و دانشگاه بین المللی المصطفی همکاری مشترک علمی برقرار کرده است.

استاد دانشگاه شانگهای تصریح کرد: در دانشکده تاریخ و فرهنگ دانشگاه جنوب غربی در چونگ چینگ هم یک مرکز تحقیقاتی ایران‌شناسی افتتاح شده است که عمدتاً مشغول مطالعه تاریخ و جغرافیای ایران و همچنین پرورش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا است.

وی افزود: همچنین موسسه تحقیقات خاورمیانه دانشگاه شمال غربی در شیان دارای یک مرکز تحقیقاتی ایران‌شناسی است که استادان و دانشجویان دکترا را برای مطالعات ایران آموزش می‌دهد.

برچسب‌ها چین ایران‌ شناسی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چین ایران شناسی دانشگاه تهران چین ایران شناسی دانشگاه تهران کارشناسی ارشد ایران شناسی مطالعات ایران دانشگاه تهران مرکز تحقیقات جاده ابریشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۳۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی نریمانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان که دکتری باستان‌شناسی دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به‌عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است که پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی باستان‌شناختی که در محدوده معدن مس سونگون به انجام رسید و طی این بررسی‌ها و مطالعات نقوش صخره‌ای نویافته‌ای شناسایی شدند. این هنر صخره‌ای روی تخته سنگ‌های ایجاد شده که نمونه‌های مشابه آن در سایر مناطق ایران و جمهوری آذربایجان قبل شناسایی شده است. اهمیت این سنگ‌نگاره‌ها در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به‌روش کوبشی ایجاد شده‌اند که بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به بز کوهی بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است. نقوش نشانگر ماهیت کوچرو و شکارگر بودن طراحان این آثار است. دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان براساس مطالعات مقایسه‌ای گاهنگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی بیان کرد: این نقوش صخره‌ای در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. همچنین این منطقه محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بز و گوسفند بوده است. نقوش صخره‌ای قوشا داش برروی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد گردیده که بر روی تراس شیب دار و مشرف به راه قدیمی موسوم به «ائل‌یولو» قرار دارد.

نریمانی با اشاره به عدم انجام مطالعات منسجم بر روی هنر نقوش صخره‌ای افزود: باتوجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند. بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود. برای این منظور بررسی باستان‌شناختی در محدوده معدن مس سونگون انجام شد که نتایج آن منجر به شناسایی محوطه قوشا داش شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ورزقان و دکتری باستان شناسی در انتهای صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به‌صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند. این نقوش می‌توان درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامدار و شکارگر است، به‌طوری که نقوش حیوان بز بیانگر اقتصاد متکی بر فعالیت‌های دامداری و کوچ‌روی بوده و نقش حیوان آهو نشان از وجود شکار در این جامعه دارد. برخی از پژوهشگران در ایران دوره زمانی ایجاد این نقوش به‌خصوص نقش بز را به دوران پیش‌از تاریخ ارتباط می‌دهند اما به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران امکان تعیین قدمت این هنر صخره‌ای وجود ندارد و نمی‌توان دوره زمانی خاصی برای این آثار در نظر گرفت. این نقوش در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای ایران و جنوب قفقاز بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 6091458

دیگر خبرها

  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو