Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۲، مجموع تولید محصولات کشاورزی ما ۹۷ میلیون تن بود و امروز به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، گفت: این نشان می‌دهد، تولید محصولات کشاورزی ۳۲ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز(پنج شنبه) در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه برای من و مردم افتتاح در حوزه کشاورزی لذت خاصی دارد، گفت: مردم احساس می کنند حیات، زندگی و سلامت در سایه تلاش کشاورزان تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه برای ما که در سرزمین خشک و نیمه خشک قرار گرفته ایم بسیار مهم است که الگوهای کشت و متدد آبیاری را از حالت سنتی به صنعتی برگردانیم، اظهار داشت: با آنچه که در گذشته به عنوان سنت‌ها در میان ما بوده است قادر نخواهیم بود نیازمندی‌های کشاورزی را تامین کنیم.

رئیس جمهور  ضمن تشکر  از تلاش‌های وزارت کشاورزی و همچنین وزرای فعلی و سابق این وزارتخانه، گفت: از مدیران و کشاورزان و همه آن‌هایی که تلاش کردند تا ایران، سرسبز بماند تشکر می‌کنم.

روحانی با اشاره به افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان‌های یزد، هرمزگان و لرستان، اظهار داشت: امروز دیدیم که به وسیله گلخانه، اراضی شیب دار و طرح‌های آب و خاک چگونه حرکت بسیار خوب و پرنشاطی را در این استان‌ها شروع کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال ۹۲، مجموع تولید محصولات کشاورزی ما ۹۷ میلیون تن بود و امروز به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، افزود: در آغاز دولت یازدهم و در سال ۹۲ محصولات کشورمان در بخش کشاورزی مجموعا ۹۷ میلیون تن بود اما امروز محصولات کشاورزی ما حدود ۱۳۰ میلیون تن است؛ نشان می دهد امروز ۳۲ درصد محصولات بیشتر در بخش کشاورزی در دست داریم و به جای ۹۷ میلیون تن به مردم،  ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی عرضه می‌شود.

روحانی گفت: کار بزرگی در بازدهی آب و شاخص‌های بهره وری انجام گرفته از این رو با افزایش محصولات کشاورزی تقریبا زمین بیشتری زیر کشت قرار نگرفته بلکه عمدتا ما نحوه کشت و آبیاری را تغییر دادیم که این موضوع بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: همانطور که استاندار هرمزگان گفت وقتی برای آب آشامیدنی مردم را از سد بی نیاز می کنیم و آب سد را برای کشاورزی آزاد می کنیم یک تحول بزرگ در کشاورزی استان خواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه راندمان آب در آغاز دولت یازدهم ۳۹ درصد بوده و امروز راندمان آب  ۴۵ درصد است که پیشرفت قابل ملاحظه است، اظهار داشت: شاخص بهره وری که بسیار مهم است که از یک متر مکعب آب چقدر محصول برداشت می‌کنیم.

روحانی یادآور شد: در آغاز دولت یازدهم محصول ما زیر یک کیلو بوده است، یعنی از یک مترمکعب آب ۹۲۰ گرم محصول ما بوده و امروز محصول ما ۱۴۵۰ گرم است تقریبا به یک و نیم کیلو نزدیک می‌شویم، این به معنای آن است که بدرستی از آب استفاده می‌کنیم.

‌وی با بیان این که برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم سطح کشت گلخانه‌ای ما به ۲۳ هزار هکتار برسد، گفت: آنچه در ۳۰ سال قبل از ۹۲ گلخانه تولید کرده ایم، به همان اندازه در این ۷ سال گلخانه تولید کرده ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در سال‌های گذشته ما در کانال کشی آب، زهکشی، بهره برداری از سامانه‌های نوین آبیاری و تجهیز اراضی اقدامات خوبی انجام داده ایم، اظهار داشت: در دولت یازدهم توانستیم حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تجهیز کنیم، از جمله در خوزستان و ایلام ۴۶ هزار هکتار تجهیز شده است.

روحانی با بیان این که تجهیز ۱۸ هزار هکتار زمین در مناطق گرمسیری افتتاح خواهد شد، گفت: ما مرحله دومی را برای خوزستان و ایلام طراحی کردیم که حدود ۵۰ هزار هکتار است. در گلستان ۸۰ هزار هکتار زمین زهکشی شد که اگر این زهکشی نبود خسارت سیل در گلستان چند برابر بود.

وی افزود: امروز ما ۵ طرح عمده و مهم آب و خاک را افتتاح کردیم البته طرح‌هایی هم عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود و ممکن است تا پایان این دولت و یا در دولت بعدی افتتاح شود.

رئیس جمهور با بیان این که امروز ۶۱۴ پروژه به ارزش هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان را افتتاح کردیم، گفت: این طرح‌ها همه فقط در بخش کشاورزی آن هم فقط در یک روز و در سراسر کشور بود.

روحانی افزود: محل‌های افتتاح ما میناب، مهریز و خرم آباد بود و ما امروز ۸۰۹ طرح گلخانه‌ای را افتتاح کردیم که حدود ۴۷۲ هکتار است.

وی گفت: همین طرحی که امروز افتتاح کردیم منجر به تولید ۱۲۷ هزار تن سبزیجات، ۲۵۰ تن میوه و ۲۹ میلیون شاخه گل بریده خواهد شد همچنین باغات شیب داری که امروز افتتاح شد ۶۱ هزار هکتار خواهد بود که به صورت دیم آبیاری می‌شود و ما باید گیاه سازگار با دیم اعم از دارویی، میوه و زراعت چوب را بیشتر تولید کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما امروز ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی شیب دار و دیم را برای درختکاری یا بقیه محصولات مانند گیاهان دارویی افتتاح کردیم و تا پایان دولت به وزارت جهاد کشاورزی تاکید می‌کنم که باید الگوی کشت مدنظر باشد و در برخی موارد باید نوع کشت را به دلایل شرایط اقلیمی مان عوض کنیم.

روحانی گفت: همچنین شیوه آبیاری باید تغییر کند و به آبیاری نوین تبدیل شود و برخی اوقات ما باید از کشت فراسرزمینی هم استفاده کنیم به این ترتیب که از کشورهای همسایه و یا قاره‌های دیگر زمین را اجاره کنیم و محصولش را بیاوریم که البته در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در چندین کشور این کار را کردیم که باید همچنان انجام شود.

وی افزود: درکنار بهره وری درست از آب، بهره وری درست از خاک نیز اهمیت دارد چرا که استفاده از خاک در تنوع محصول بسیار مهم است و کود و بذری هم که استفاده می‌شود بسیار اهمیت دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایط کرونا برخی کشورها از ترس محصولات کشاورزی شان را انبار می‌کنند و نمی‌فروشند،  گفت: بنابراین امروز برای ما محصولات کشاورزی بسیار مهم است.

روحانی ابراز امیدواری کرد: امسال هم در تولید محصولات راهبردی مانند گندم خودکفا خواهیم بود و در محصولات دیگر هم شاهد تلاش بیشتری باشیم.

وی گفت: همانطور که تاکنون کشاورزان ما توانستند ایران را سرسبز و نیازمندی‌های ملت را تامین کنند امیدواریم امسال و سال آینده هم با محصولات بیشتر کشاورزی و با استفاده بهتر از آب و خاک شاهد تحول مثبت دیگری در محصولات کشاورزی باشیم.

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس جمهور رئیس جمهور محصولات کشاورزی تولید محصولات بسیار مهم ۱۳۰ میلیون تن افتتاح کردیم ۹۷ میلیون تن دولت یازدهم هزار هکتار بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۱۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است