Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ماسک بوده و استفاده از آن در مراکز عمومی و ادارت اجباری شده است، اما این کالای ضروری ۲ تا ۳ برابر قیمت به مردم عرضه می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- سینا احدیان؛ میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور طی روز‌های گذشته به بالاترین میزان خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
محققان و مسئولین حوزه بهداشت و درمان بهترین راه جلوگیری از شیوع و مقابله با گسترش کرونا را استفاده مردم از ماسک می‌دانند. قیمت مصوب ماسک‌های ۳ لایه ۱۵۰۰ تومان اعلام می‌شود، اما ماسکی که در سطح جامعه بخصوص در داروخانه‌ها و مراکز فروشگاهی و تجهیزات پزشکی به مردم عرضه می‌شود بین ۳ تا ۵ هزار تومان است! بنابراین بسیاری از مردم به ویژه اقشار متوسط و ضعیف جامعه آن هم در این شرایط سخت اقتصادی توانایی تهیه و استفاده‌ی ماسک با این قیمت را ندارند.
یک خانواده‌ی ۴ نفری در طول روز دست کم به ۶ عدد ماسک نیاز دارد که تعداد آن در ماه به ۱۸۰ عدد می‌رسد و اگر قیمت آن ۲ برابر نرخ مصوب یعنی ۳ هزار تومان باشد این خانواده باید به غیر از تهیه‌ی الکل و مواد ضدعفونی کننده ماهیانه حداقل ۵۴۰ هزار تومان تنها برای خرید ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه هزینه کند! به همین دلیل تهیه‌ی ماسک از توان مالی بسیاری از خانواده‌ها خارج است. این درحالی است که استفاده از ماسک در مراکز عمومی و ادارات و بانک‌ها و محل کار از سوی دولت الزامی شده است.


در همین رابطه محمدرضا شانه ساز؛ معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو چند روز پیش در نامه‌ای به مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت درباره کمبود ماسک و مواد اولیه و لزوم کاهش قیمت هشدار داد و نوشت: در هفته‌های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک‌های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آن‌ها برخی از مراکز درمانی یا مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند.
وی اضافه می‌کند: مستدعی است با توجه به وظیفه ذاتی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت صمت و دستور اخیر رئیس جمهور محترم مبنی بر تعدیل قیمت‌ها در تاریخ ۱۷ تیر ماه مسئولیت نرخ گذاری، توزیع و عرضه ماسک‌های پزشکی در سطح جامعه و همچنین در داروخانه‌های سراسر کشور و در دسترس بودن این محصولات با حداقل قیمت مدنظر قرار گیرد. همچنین با توجه به شبهات مطرح شده در خصوص احتمال گرانفروشی ولزوم اعمال نظارت بر قیمت انواع ماسک در کلیه اماکن و از جمله داروخانه‌ها این سازمان آماده همکاری نزدیک با سازمان تعزیرات حکومتی در این امر مهم می‌باشد.  
عباس تابش؛ رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان نیز در رابطه با اختلال در توزیع ماسک و افزایش قیمت، گفت: در سطح داروخانه‌ها که مرکز اصلی توزیع ماسک محسوب می‌شوند گرانفروشی‌های زیادی گزارش شده است. برای رفع این موضوع ما با وزارت بهداشت نامه‌نگاری‌هایی را انجام داده‌ایم تا بازرسان وزارت صمت با رصدعملکرد داروخانه‌ها مانع گرانفروشی ماسک شوند.
وی افزود: وزارت بهداشت معتقد است نظارت لازم را انجام می‌دهد، اما هنوز مدیریتی در قیمت ماسک فروخته شده در داروخانه‌ها اعمال نشده و همین موضوع مردم را با مشکلات متعددی روبرو کرده است. باید قیمت ماسک در داروخانه‌ها رصد شده و مانع گرانفروشی آن‌ها شد و وزارت بهداشت خود متولی این موضوع بوده و باید پاسخ دهد.

جمشید گلپور؛ دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صمت گفت: تولیدات ماسک کارگاهی به دست گروه‌های جهادی به صورت مستقیم از طریق مبادی تعریف شده در بازار، ایستگاه‌های عرضه ماسک و مراکز مشخص توزیع می‌شود، اما تولیدات بخش صنعتی در اختیار وزارت بهداشت بوده و بر اساس حواله صادره از سوی آن وزارتخانه و در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا وزارت صمت با بیان اینکه روزانه بیش از ۶ میلیون عدد ماسک تولید و عرضه می‌شود، گفت: قیمت مصوب ماسک‌های صنعتی ۱۳۰۰ و ماسک‌های کارگاهی ۱۵۰۰ تومان است.

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، درباره میزان توزیع ماسک در داروخانه‌ها، گفت: توزیع ماسک در داروخانه‌ها برعهده سازمان غذا و دارو نیست و اساساً این سازمان، تولید کننده و توزیع کننده ماسک نیست.
وی افزود: صرفاً قیمت گذاری درخصوص ماسک‌ها، آن هم ماسک‌های جراحی پزشکی برعهده سازمان غذا و دارو است.   آنطور که محمد‌رضا دری؛ دبیر انجمن داروسازان تهران می‌گوید، علت گران‌شدن ماسک، کمبود یا گرانی مواداولیه تولید ماسک است و تولید ماسک در داخل کشورمان نیز کفاف نیاز مردم را نمی‌دهد.
به گفته دبیر انجمن داروسازان تهران، اکنون چالش اصلی در ماجرای ماسک این است که تولیدکنندگان از مواداولیه کافی برای تولید برخوردار نیستند یا اینکه باید مواداولیه تولید ماسک را براساس تغییرات نرخ ارز و از بازاری بسیار پرنوسان، تهیه کنند. پارچه ماسک یکی از مواداولیه برای تولید این محصول است و گفته می‌شود تولید کارخانه‌های تولید‌کننده این پارچه‌ها هنوز کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد و پارچه موردنیاز برای تولید ماسک به‌صورت سهمیه‌بندی به‌دست تولید‌کنندگان می‌رسد. غیر از پارچه، به کش و تیغه فولادی نیز برای نگهداری قسمت بالای ماسک نیاز است که با توجه به نیاز بازار قیمت عرضه این مواد به تولید‌کننده با قیمتی که تولیدکننده بازار ارائه می‌دهد، همخوانی ندارد و به همین علت قیمت تمام‌شده ماسک بیشتر از قیمت مصوب آن که ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان است، می‌شود و همین مسئله باعث شده تا ماسک در داروخانه‌ها با قیمتی بیشتر از قیمت مصوب به فروش برسد.

یاسر رایگانی؛ سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی روز گذشته اعلام کرد که برخورد با محتکران و گرانفروشی ماسک در حال انجام است و تاکنون ۱۸ داروخانه در سراسر کشور پلمب شده است، اما سوال اینجاست که آیا این برخورد‌های مقطعی و تعداد اندک می‌تواند مشکل گرانفروشی و نابسامانی بازار را حل کند؟

رهبر معظم انقلاب چندی پیش در بخشی از دیدار ویدئو کنفرانسی نمایندگان مجلس یازدهم با ایشان، گسترش مجدد بیماری کرونا و جان‌باختن روزانه تعداد زیادی از مبتلایان را حقیقتاً غم‌انگیز خواندند و با تجلیل چندین باره از خدمات درخشان و فداکاری‌های کادر‌های درمانی که بعضی از آن‌ها نیز در راه خدمت به مردم به بیماری مبتلا شدند و یا جان باختند، فرمودند: با وجود این خدمات، بعضی افراد حتی کار ساده‌ای مثل ماسک زدن را انجام نمی‌دهند که من واقعاً از آن پرستاری که فداکارانه در حال ارائه خدمت است خجالت می‌کشم.
مقام معظم رهبری با اشاره به واقعیت تلخ دور شدن کشور از موفقیت اولیه در مقابله با کرونا، خطاب به همه دستگاهها، گروه‌های خدمت‌رسان و آحاد مردم تأکید کردند: همه نقش خود را به بهترین وجه ایفا کنند تا در کوتاه‌مدت زنجیره سرایت را قطع کنیم و کشور را به ساحل نجات برسانیم.   دولت موظف به حل مشکل گرانفروشی ماسک
در هر حال مشخص نیست که چه دستگاه و مسئولی به واقع مسئول این نابسامانی و گرانفروشی ماسک در این برهه‌ی حساس است و مردم باید همچنان گرفتار و قربانی ضعف مدیریت و ناکارآمدی سیستم توزیع و کمبودهای بخش تولید اقلام بهداشتی به ویژه ماسک باشند. به نظر می‌رسد دولت در راس وزارتخانه‌های صمت و بهداشت باید پاسخگوی گرانی ماسک و مشکلات پیش آمده برای مردم باشد و هرچه سریع‌تر با ایفای نقش خود برای رفع آن تدبیری اتخاذ کند در غیر این صورت شاهد افزایش شیوع کرونا و مشکلات جدی‌تر در حوزه‌ی سلامت اجتماعی و متعاقب آن اقتصاد کشور خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گرانفروشی ماسک بهداشتی ماسک وزارت صمت وزارت بهداشت تعزیرات حکومتی ماسک در داروخانه ها سازمان غذا و دارو گرانفروشی ماسک وزارت بهداشت توزیع ماسک تولید ماسک وزارت صمت قیمت مصوب ماسک ها ی ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، اکبر پورات در نشست با معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران که با حضور مدیر عامل و کارکنان پتروشیمی بوشهر در عسلویه برگزار شد اظهار داشت: اقدامات فرهنگی و خدمات رسانی پتروشیمی بوشهر در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، ارزشمند بوده و امروز هم تعداد ۸۸۸ بسته معیشتی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تدارک دیده اند که امیدواریم این اقدامات تداوم یابد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر تصریح کرد: ارتباط و تعامل خوبی توسط مجموعه استان بوشهر با حوزه‌های مرتبط وزارت نفت برقرار است که قطعا این سیاست گذاری‌های وزارت نفت می‌تواند در عمق بخشی به این تعاملات اثرگذار باشد.

پورات عنوان کرد: تاکنون اقدامات مناسبی در راستای مسئولیت‌های اجتماعی صورت گرفته ولی مطالبه استان بیش از این مقدار است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر گفت: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در بخش فرهنگی نیاز استان بیش از آن چیزی است که تاکنون محقق شده و در کنار آن تسریع در پرداخت‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

پورات خاطرنشان کرد: تعهدات وزارت نفت در بخش بهداشت و درمان و اقدامات آنان در سطح استان بوشهر نیازمند توجه اساسی و بازنگری جدی است و باید با تلاش و پیگیری ویژه در جهت ایجاد زیرساخت‌های نوین در حوزه بهداشت و درمان و ساخت مراکز درمانی وزارت نفت در استان بوشهر نقش به سزایی ایفاء کند.

وی تاکید کرد: در حوزه اشتغال نیز با توجه به پیگیری‌های مستمر کمیته جذب ۵۰ درصدی نیرو‌های بومی و تاکید رئیس جمهور بر تحقق این موضوع و تلاش‌های استاندار بوشهر، این مصوبه تاکنون محقق نشده است که وزارت نفت باید در این رابطه به تعهدات خود عمل کند.

پورات در پایان با بیان اینکه اقدامات و عملکرد پتروشیمی بوشهر قابل تقدیر است، اذعان کرد: در حال حاضر در این پتروشیمی ۷ هزار نفر مشغول به کار هستند و جایگاه پتروشیمی بوشهر در اشتغال، توسعه منطقه، ارزش آفرینی اقتصاد و اقتصاد ملی بسیار ارزشمند است که امیدواریم در ادامه در بحث مسئولیت‌های اجتماعی و اشتغال نیرو‌های بومی این روند توسعه و تداوم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • (ویدئو) مقایسه‌های دردآور مهران مدیری از قیمت‌های امروز با ۲۰ سال گذشته / مسئولین با دیدن این ویدئو بایدآب شوند!
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد