Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها بیشتر ما با خطرات بسیار جدی آلودگی هوا و تاثیر آن روی سلامتی آشنا هستیم. در این میان یکی از بهترین راه‌های مقابله با آلاینده‌ها و پاکسازی هوا، استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا است.

اگر قصد خرید دستگاه تصفیه هوا را داشته باشید، احتمالا با سیلی از تنوع بسیار زیاد محصولات موجود در بازار مواجه شدید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه‌هایی که هر کدام از روشی خاص برای تصفیه هوای محیط استفاده می‌کنند. تبلیغات وسیع درباره این دستگاه‌ها احتمالا سوالات زیادی را در ذهن شما ایجاد می‌کند، مثل اینکه:

آیا همه‌ی دستگاه‌های تصفیه هوا عوارض دارند؟ بهترین فیلتر برای دستگاه‌های تصفیه هوا کدام است؟ ویژگی‌های یک دستگاه تصفیه هوای مناسب برای خانه یا محل کار چیست؟

در ادامه به بررسی این سوالات می‌پردازیم و درباره عوارض برخی از دستگاه‌های بی‌کیفیت موجود در بازار صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

آیا دستگاه‌های تصفیه هوا عوارض دارند؟

همانطور که در سایت شرکت مهندسی تصفیه هوای نوجان مهر (nojaan.com) اشاره شده پاسخ کوتاه به این سوال «خیر» است.

چرا که همه‌ی دستگاه‌های تصفیه هوای موجود در بازار عوارض ندارند. همانطور که اشاره شد، دستگاه‌های تصفیه هوا مختلف از فیلترهای گوناگونی برای تصفیه هوا استفاده می‌کنند و آن‌هایی که موادی جدیدی مانند گاز ازن را به محیط اضافه می‌کنند، می‌توانند خطراتی را برای سلامتی ما به همراه داشته باشند.

در مقابل، دستگاه‌هایی که صرفا آلاینده‌های محیط را جذب فیلترهای خود می‌کنند و ماده جدیدی را به محیط اضافه نمی‌کنند، نه تنها عوارضی ندارند، بلکه استفاده از آن‌ها در روزهای آلوده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

اما پاسخ بلند‌تر این سوال، شناخت انواع مختلف فیلتر تصفیه هوا است. بنابراین با ما همراه بمانید تا درباره مضرات برخی از فیلترهای تصفیه هوا صحبت کنیم.

انواع فیلترهای تصفیه هوا کدامند؟

حیاتی‌ترین بخش هر دستگاه تصفیه هوایی فیلترهای آن و روش پاکسازی هوا در آن است. در ادامه به بررسی انواع فیلترهای دستگاه تصفیه هوا می‌پردازیم.

دستگاه‌های تصفیه هوای ازن‌ساز و تهدیدات گاز ازن

متاسفانه دستگاه‌های تصفیه هوای ازن‌سازی وجود دارند که به عنوان دستگاه‌های تصفیه هوای خانگی تبلیغ شده و به فروش می‌رسند. این در حالی است که برخی از این دستگاه‌ها برای پاکسازی هوا گاز ازن را وارد محیط می‌کنند و می‌توانند برای سلامتی بدنمان خطرساز باشند.

 در بخشی از تبلیغات این دستگاه‌ها ادعا می‌شود که ازن می‌‌تواند ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین ببرد. اما همانطور که می‌دانید گاز ازن برای سلامتی ما بسیار مضر است. به طور مثال سازمان غذا و داروی آمریکا FDA استفاده از آن را برای درمان‌های پزشکی منع کرده است.

 

تنفس گاز ازن خطرات زیادی از جمله موارد زیر را در پی دارد:

ابتلای افراد به آسم و تشدید آن در افراد مبتلا بیماری‌های ریوی سوزش‌ سینه


و خطرات بسیار دیگری که برخلاف طبیعت یک دستگاه تصفیه هوای باکیفیت است که وظیفه حفظ سلامتی ما و پاکسازی هوا را برعهده دارد. در نتیجه به نظر می‌رسد استفاده از چنین دستگاه‌هایی چندان مناسب نیست.

 

استفاده از دستگاه‎‌های یون‌ساز، طراوت و شادابی یا عوارض و بیماری؟!

 انواع دیگری از دستگاه‌های تصفیه هوا که تبلیغات زیادی دربارشان انجام می‌شود، یون‌سازها هستند. سازندگان این نوع دستگاه‌ها ادعا می‌کنند که یون منفی می‌تواند باعث ایجاد احساس طراوت و تازگی در بدنمان شود.


برای دانستن عوارض یون‌سازها نگاهی به روش پاکسازی هوا با این دستگاه‌ها بیاندازیم:

این دستگاه‌ها ابتدا یون منفی را وارد محیط می‌کنند. یون‌های منفی با آلاینده‌ها واکنش می‌دهند و با سنگین شدن این ذرات هوای اتاق تصفیه می‌شود. خطر این نوع تصفیه هوا این است که با سنگین شدن ذرات آلاینده سنگین، آلودگی روی تمام سطوح خانه و بدن ما می‌آید!

 در نتیجه استفاده از این نوع دستگاه‌ها نیز توصیه نمی‌شود. علاوه بر آن برخی از این دستگاه‌ها هنگام با باردار کردن ذرات، ممکن است اکسیژن هوا را به ازن تبدیل کنند. درباره خطرات گاز ازن نیز توضیح دادیم.

 

 هپا، مطمئن‌ترین فیلتر تصفیه هوا

مکانیزم تصفیه هوا در دستگا‌ه‌هایی که از فیلترهای هپا استفاده می‌کنند (مانند دستگاه تصفیه هوای ایرانی نوجان) ، بسیار متفاوت از مواردی است که تاکنون بررسی کردیم. در این روش تصفیه هوا هیچ ماده جدیدی به محیط وارد نمی‌شود و بنابراین استفاده از این نوع دستگاه‌ها خطری به همراه ندارد.

 

روش تصفیه هوا در دستگاه‌های دارای فیلرت هپا به صورت زیر است:

ابتدا یک فن هوای محیط را وارد دستگاه می‌کند. سپس هوای وارد شده از فیلتر الیافی هپا و سایر فیلترها عبور می‎‌کند و ذرات آلاینده جذب فیلترهای دستگاه می‌شوند. در ادامه هوای تصفیه شده از دستگاه خارج می‌شود. این ذرات شامل ویروس‌ها، باکتری ها و آلاینده‌های بسیار ریز نیز می‌شود.

فیلتر الیافی هپا قادر است ذرات بزرگتر از ۰.۳ میکرون را تا ۹۹% جذب کنند. این در حالی است که چشم انسان تنها ذرات بزرگتر از ۱۰ میکرون را می‌تواند ببیند!

تنها نکته‌ای که در هنگام خرید این نوع دستگاه‌ها باید در نظر داشته باشید این است که فیلتر هپا قابل شست و شو نیست! در واقع شستن این فیلترها باعث تمیز شدن و افزایش دوباره ظرفیتشان نخواهد شد. فیلترهای هپا ظرفیت مشخصی دارند و باید پس از پایان عمرشان تعویض شوند.

برندهای معتبر سازنده دستگاه‌های تصفیه هوا نیز از فیلتر هپا برای تصفیه هوا استفاده می‌کنند. در ایران هم برندهای متخصص تصفیه هوا مانند نوجان، از این فیلترها برای پاکسازی هوا استفاده می‌کنند. بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به اینکه در این روش تصفیه هوا هیچ ماده جدیدی به محیط اضافه نمی‌شود، مطمئن‌ترین راه تزریق هوای سالم به محیط، استفاده از فیلترهای هپا در دستگاه‌های تصفیه هوا است.

 

لامپ UV در دستگاه‌های تصفیه هوا، خطراتی مشابه با تولید گاز ازن

عوارض این نوع دستگاه‌های تصفیه هوا مشابه دیگر مواردی است که در این مقاله بررسی کردیم. واقعیت این است که لامپ UV برای ضد عفونی کردن محیط و کشتن باکتری‌ها ساخته شده. اما استفاده از این نوع دستگاه‌ها برای تصفیه هوا در خانه چه عوارضی را به دنبال دارد؟ بیاید روش تصفیه هوای این نوع دستگاه‌ها را نیز بررسی کنیم:

در دستگاه‌هایی که از لامپ UV برای تصفیه هوا استفاده می‌کنند، تصفیه هوا با تابش نور لامپ    UV به سطح فیلتر این دستگاه‎‌ها شروع می‌شود. مولکول‌های گازی آلاینده وارد دستگاه شده و با فیلتر شروع به انجام واکنش می کنند.

 سپس این مولکول‌های گازی تخریب می‌شوند و به مولکول های بی خطر تبدیل می شوند. اما نکته‌ای که در این میان باعث نگرانی است این است که اگر در مسیر تبدیل آلاینده ها به مولکول های بی خطر، بعضی از ذرات به صورت ناقص واکنش دهند چه اتفاقی می‌افتد؟ جواب این سوال این است که احتمالا این ذرات به مولکول‌های جدید و ناشناخته‌ای تبدیل می‌شوند که می‌توانند تاثیرات بسیار مخربی روی سلامتی داشته باشند. علاوه بر آن سرعت عبور این ذرات از سطح فیلتر بسیار زیاد است و ممکن است در برخی از موارد اصلا واکنشی انجام نشود.

برخی از این دستگاه‌ها گاز ازن نیز تولید می‌کنند که ریسک استفاده از آن‌ها را برای مصارف خانگی باز هم بیشتر می‌کند. از این نوع دستگاه ها بیشتر در مراکز بهداشتی و بیمارستان ها برای ضدعفونی کردن محیط استفاده می شود و کاربرد خانگی آن با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، می تواند بسیار خطرناک باشد.  

 

 کربن اکتیو، فیلتری مفید برای تصفیه بو و آلاینده‌های شیمیایی

فیلترهای کربن اکتیو در کنار فیلتر هپا به عنوان مکملی بسیار قوی برای جذب بو و آلاینده‌های شیمیایی در دستگاه‌های تصفیه هوا مورد استفاد قرار می‌گیرند. این فیلترها نیز هیچ ماده جدیدی را تولید نمی‌کنند و بی‌خطر هستند. استفاده از این نوع فیلتر به زمان جنگ جهانی دوم باز می‌گردد و  کربن اکتیو به گونه‌ای است که ذرات جذب شده را به هیچ عنوان به هوا باز نمی‌گرداند.

نکته‌ای که هنگام خرید این نوع دستگاه‌های تصفیه هوا که از فیلتر هپا و کربن اکتیو استفاده می‌کنند، باید در نظر بگیرید این است که بسیاری از دستگاه‌های تصفیه هوا موجود در بازار از مقادیر بسیار کمی از جاذب کربن استفاد می کنند. به طور مثال دستگاه‌هایی وجود دارند که تنها از ۱۰۰ گرم کربن اکیتو استفاده می کنند. اگر حجم فیلتر پایین باشد، در فاصله‌های زمانی بسیار کوتاهی نیاز به تعویض دارد که می‌تواند آزاردهنده باشد. از فروشنده درباره حجم فیلترها سوال کنید و دستگاهی را انتخاب کنید که حداقل 1 کیلوگرم جاذب کربن مرغوب داشته باشد.


جمع بندی

آیا همه دستگاه‌های تصفیه هوا عوارض دارند؟ همانطور که در این مقاله به صورت مفصل توضیح داده شد، دیدیم که جواب این سوال یک «نه» بزرگ است. دستگاه‌های تصفیه هوا انواع مختلفی دارند و باید در هنگام خرید نسبت به مسائل مختلفی حساس باشیم، تا دستگاهی را انتخاب کنیم که بدون دردسر کیفیت هوایی که تنفس می‌کنیم را تضمین کند.

در این میان دستگاه‌هایی که با انتشار گاز ازن یا مواد مختلف و واکنش با آلاینده‌ها سعی در تصفیه هوا دارند، توصیه نمی‌شود. بهتر است از دستگاه‌هایی استفاده کنید که بدون انتشار هرگونه ماده‌ای و تنها با جذب آلاینده‌ها هوا را تصفیه می‌کند.

 دستگاه‌های تصفیه هوایی که از فیلتر هپا و کربن اکتیو برای بهبود کیفیت هوای اتاق استفاده می‌کنند، به عنوان راهکاری مناسب شناخته می‌شوند.

در خرید این نوع دستگاه‌ها، تنها باید دقت کنید که اولا حجم فیلترها به اندازه کافی باشد و علاوه بر آن دستگاه از کیفیت ساخت بالا و فن قدرتمندی بهره ببرد تا هوای اتاق با بازدهی خوبی تصفیه شود. اگر به دنبال خرید بهترین دستگاه تصفیه هوا در ایران هستید، پیشنهاد ما به شما دستگاه تصفیه هوای نوجان است. برای اطلاعات بیشتر کافی است به سایت www.nojaan.com مراجعه نمایید

لینک کوتاه: asriran.com/0036Kl

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دستگاه های تصفیه هوای دستگاه های تصفیه هوا نوع دستگاه ها هوا استفاده می کنند استفاده از این نوع دستگاه تصفیه هوای دستگاه تصفیه هوا موجود در بازار دستگاه هایی برای تصفیه هوا روش تصفیه هوا دستگاه ها تصفیه هوا تصفیه هوا پاکسازی هوا کربن اکتیو آلاینده ها ماده جدیدی گاز ازن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۱۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در بازدید مهدی دوستی استاندار هرمزگان از روند بازسازی و احداث فازهای تصفیه تکمیلی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، با بیان اینکه دستورات استاندار هرمزگان در تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب همواره راهگشا و تسریع کننده امور بوده است، افزود: نگاه جامع و آینده نگری استاندار هرمزگان در این بازدید نشان داد عزمی جدی در استان هرمزگان برای جلوگیری از ورود به پساب به دریا وجود دارد که نوید روزهای خوب با هدف بهبود شرایط زیست محیطی ساحل بندرعباس را می‌دهد.

عبدالحمید حمزه پور با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این بازدید موانع پیش روی این پروژه به صورت میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

به گفته حمزه پور ۳۸ کیلومتر از خطوط جمع آوری بتنی و در شرایط بحرانی است که می‌طلبد با هدف جلوگیری از ریزش آن، نوسازی شود.

مدیرعامل آبفای هرمزگان ادامه داد: یکی از دیگر از چالش‌های شهر بندرعباس جمع آوری فاضلاب محلات بافت فرسوده شامل محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری و سنگ کن است که فاضلاب خام آنها وارد خورها می‌شود.

وی مجموع اعتبار پیش بینی شده برای نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

گفتنی است، در این بازدید، به مناسبت هفته کارگر، استاندار هرمزگان با اهدای گل از تلاش کارگران قدردانی کرد.

کد خبر 6095763

دیگر خبرها

  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید