Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمود باعقیده رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خواف گفت: این گواهی‌نامه از طرف بهروز وجدانی که عهده‌دار پرونده ثبت جهانی دوتار با عنوان «مهارت سنتی ساختن ونواختن دوتار» در یونسکو بود، به استاد عثمان محمدپرست اهدا شده است.   در بخشی از پیام دکتر وجدانی به استاد عثمان آمده است: «سپاس فراوان من را خدمت استاد عثمان محمدپرست «عثمان خوافی» نوازنده منحصر به‌فرد دوتار برسانید، برای این انسان شریف و نوازنده بی‌ادعا که خیلی از هنرمندان تراز اول کشور برخی از آلبوم‌های معروف خود را مرهون نغمه‌های دلنشین دوتار او هستند، آرزوی سلامتی و شادی دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»   در ادامه پیام آمده است: «با توجه به این حقایق و شخصیت شجاع، بی‌ریا و مهربان او بود که این‌جانب که پژوهش و نگارش و مدیریت پرونده ثبت شده در سال ۱۳۹۸ در یونسکو را به عنوان میراث جهانی عهده‌دار بودم گواهی‌نامه انگلیسی را همراه با متن فارسی که خودم تهیه کرده بودم با عنوان «مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن دوتار» به خانواده ایشان تقدیم کردم که زینت‌بخش اتاق محل زندگی او باشد.»   بیشتربخوانید نفس دوتار جهانی شد   این لوح به نمایندگی از بهروز وجدانی توسط محمود باعقیده رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خواف و علی تاجیک رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواف به استاد محمدپرست تقدیم شد.   عثمان محمدپرست در سال ۱۳۰۷ در شهر خواف در خراسان رضوی متولد و از ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس شد.   عثمان محمدپرست آثار مطرح و معروفی دارد که از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقام‌های این دیار، اجرا‌های گوناگونی را درعین وحدت آفریده‌است.   محمدپرست دیر زمانی است که دارای فعالیت‌های خیرخواهانه در حوزه مدرسه‌سازی است. ۸ شهریور ۱۳۹۶، نخستین کاشی ماندگار خراسان‌رضوی با هدف حفظ میراث ناملموس کشور از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی بر سر در منزل عثمان محمدپرست نصب شد.   انتهای پیام//ف.س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت جهانی عثمان محمدپرست استاد عثمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۰۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • رفع تصرف ۵ هزار متر مربع از زمینهای ملی خواف
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور