Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@22:54:37 GMT

سود بیش از ۲۶۰درصدی صندوق های ETF

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۹۱۴۰۲

سود بیش از ۲۶۰درصدی صندوق های ETF

ایران اکونومیست- صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس یا همان ETFها توانستند همگام با روند مثبت حاکم بر بازار سهام، عملکرد قابل توجهی در دوره ۴ماهه نخست سال جاری ثبت کنند؛ به طوریکه بازدهی این صندوق حتی از محدوده ۲۶۰ درصد نیز فراتر رفت.

 

 

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، بررسی عملکرد دقیق‌تر صندوق‌های قابل معامله در بورس نشان می دهد که این صندوق‌ها توانستند بازدهی بسیار مطلوبی را در سال ۹۹ داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، سود بیش از ۲۶۰درصدی نیز از این ETFها مشاهده شد. در میان ۱۲ صندوق قابل معامله سهامی در بورس، صندوق سرمایه گذاری افق ملت، به عنوان برترین صندوق شناخته شد و بازدهی ۲۶۳.۱ درصدی را به نمایش گذاشت. این صندوق در دوره یک ماهه تیرماه نیز سود بیش از ۴۰درصدی نصیب سرمایه گذاران کرد. بررسی پرتفوی صندوق «افق ملت» نشان می‌دهد که بیش از ۹۴درصد از سبد این صندوق به سرمایه گذاری در سهام اختصاص یافته که بخش عمده ای از آن نیز به خرید سهام محصولات شیمیایی تعلق دارد. به طوریکه خرید سهام گروه شیمیایی، ۱۹.۳۷درصد از پرتفوی این صندوق را تشکیل می‌دهد. خرید سهام فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری، استخراج کانه های فلزی و واسطه گری های مالی و پولی نیز از دیگر سهام مورد توجه در این صندوق بوده است.

در ادامه این روند صندوق سرمایه گذاری قابل معامله شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه قرار داشت که توانست با ثبت بازدهی ۲۵۵.۵ درصدی به عنوان دومین ETF برتر طی ۴ماه نخست سال جاری شناخته شود. صندوق «فیروزه» طی تیرماه نیز عملکرد قابل توجهی داشت که با سوددهی بیش از ۵۰درصدی این صندوق همراه شد. بررسی پرتفوی صندوق مزبور نیز نشان از تمرکز مدیریت آن بر خرید سهام گروه شیمیایی دارد که این صنعت ۲۱.۷درصد از پرتفوی «فیروزه» را تشکیل می دهد. خرید سهام دو گروه فلزات اساسی و فرآورده های نفتی نیز مورد توجه این صندوق بوده است.

صندوق سرمایه گذاری قابل معامله تجارت شاخصی کاردان نیز با اختلاف اندک از «فیروزه» در رتبه سوم قرار گرفت و بازدهی ۲۵۴.۷ درصدی را در ۴ماه نخست سال به ثبت رساند. البته ۴۰ درصد از این بازدهی را در دوره یک ماهه تیر کسب کرد. خرید سهام گروه هایی از جمله محصولات شیمیایی، چند رشته ای صنعتی، بانکها و موسسات اعتباری و همچنین فلزات اساسی، بیشترین سهم را در پرتفوی این صندوق دارد.

دیگر ETFهای فعال در بورس نیز توانستند طی دوره ۴ماهه نخست سال جاری، با ثبت بازدهی بیش از ۲۰۰ درصدی، عملکردی مناسب داشته باشند. در این میان تنها دو صندوق قابل معامله سهامی از جمله توسعه اندوخته آینده و امین تدبیرگران فردا به بازدهی کمتر از ۲۰۰درصد بسنده کردند. به طوریکه «اطلس» توانست بیش از ۱۹۲ درصد بازدهی و «الماس» نیز ۱۷۵ درصد سوددهی داشته باشند.

بازدهی قابل توجه «دارا یکم»

بررسی عملکرد نخستین صندوق قابل معامله دولتی نیز یعنی صندوق واسطه گری مالی یکم در این مدت قابل توجه بوده است. این صندوق به عنوان نخستین ETF دولتی، در حالی از  ۷تیرماه امسال شاهد آغاز معاملات خود در بازار سهام بود که در تیرماه  توانست بازدهی قابل توجه بیش از ۲۰۳ درصدی را نصیب سرمایه گذاران کند و به عنوان برترین ETF در ماه گذشته شناخته شود.

یادآور می شود صندوق «دارا یکم» باقیمانده سهام دولت در ۵  شرکت شامل بانک‌های تجارت، ملت و صادرات به همراه دو شرکت بیمه اتکایی امین و البرز را عرضه کرد. واحدهای این صندوق که در زمان پذیره‌نویسی ۱۰ هزار تومان بودند در پی رشد و افزایش قیمت سهام شرکت‌های حاضر ارزش بیشتری یافتند و به بیش از ۲۴ هزار تومان در آخرین روز معاملاتی تیرماه رسید.

 

 

رتبه

نام صندوق

نماد بورسی

بازدهی ۴ماه ابتدای سال (درصد)

بازدهی تیرماه  (درصد)

اول

افق ملت

افق ملت

۲۶۳.۱۰

۴۰.۳

دوم

شاخص سی شرکت بزرگ فیروزه

فیروزه

۲۵۵.۵۶

۵۰.۱

سوم

تجارت شاخصی کاردان

کاردان

۲۵۴.۷۳

۴۰.۱

چهارم

سپهر کاریزما

کاریس

۲۵۱.۵۳

۳۶.۶

پنجم

آرمان آتیه درخشان مس

آتیمس

۲۵۰.۸۴

۴۷.۶

ششم

بذر امید آفرین

بذر

۲۳۷.۴۴

۳۴.۵

هفتم

سرو سودمند مدبران

سرو

۲۲۶.۷۷

۳۴.۲

هشتم

آسمان آرمانی سهام

آساس

۲۱۸.۴۳

۳۶.۲

نهم

هستی بخش آگاه

آگاس

۲۱۷.۰۷

۳۳.۴

دهم

واسطه گری مالی یکم

دارا یکم

۲۰۳.۲۴

۲۰۳.۲

یازدهم

توسعه اندوخته آینده

اطلس

۱۹۲.۳۱

۳۷.۱

دوازدهم

امین تدبیرگران فردا

الماس

۱۷۴.۷۹

۳۶.۷

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرمایه گذاری قابل معامله قابل توجه خرید سهام سال جاری نخست سال افق ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۱۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف رشد صنایع بزرگ؟

شرکت‌های دلاری به واسطه کاهش نرخ دلار طی هفته جاری، جای خود را به شرکت‌های کوچک‌تر دادند؛ به‌طوری‌که ریالی‌های بورسی بر خلاف فروردین‌ماه در هفته گذشته، از دلاری‌ها پیشی گرفتند. به نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ و دلاری بورس برای تداوم روند رو به‌رشد به افزایش دلار نیما احتیاج دارند.

به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس، در هفته اول اردیبهشت‌ماه کار خود را پرقدرت آغاز کرد، به طوری که این نماگر با ثبت بازدهی هفتگی ۴.۳۶ درصدی به کار خود پایان داد و موفق شد سطح ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را به‌خوبی حفظ کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص هموزن نیز بازدهی ۵.۵۴ درصدی را در اولین هفته از ماه دوم سال به ثبت رسانده است. این در حالی است که در فروردین، بازدهی نماگر‌ها برعکس بود.

بازدهی شاخص کل در فروردین، ۰.۶ درصد بود، شاخص هموزن نیز ۲.۵۶ درصد کاهش یافته بود. ضمن آنکه در فروردین‌ماه، عمدتا صنایع دلاری و بزرگ‌تر بازار پیشتاز بازدهی قیمتی شاخص کل بودند. به نظر می‌رسد، در هفته گذشته دوباره شاخص ساز‌ها از قافله عقب افتادند. با وجود آنکه نرخ دلار نیما به کانال ۴۱ هزار تومان برای اولین بار وارد شد، اما شاخص ساز‌ها عقب ماندند. هفته قبل، نماد‌های کوچک‌تر سعی کردند بخشی از عقب‌ماندگی فروردین را جبران کنند. به نظر می‌رسد تا زمانی که تکلیف دلار نیما و تداوم رشد آن مشخص نشود، بازار نیز اصلاح زمانی را تجربه کرده و نماد‌های کوچک‌تر از سایر بازار پیشی بگیرند.

پیشی گرفتن کوچک‌تر‌ها

صنایع دلاری از آنجایی در فروردین‌ماه رشد کردند که با توجه به رشد نرخ دلار آزاد، احساس عقب‌ماندگی می‌کردند، به طوری که در فروردین‌ماه، صنایعی نظیر مواد شیمیایی، فلزات اساسی و فولاد، موفق شدند از شاخص کل بازدهی بهتری داشته باشند. اما در هفته اول اردیبهشت‌ماه و پس از کاهش تنش‌ها در منطقه نرخ دلار تا کانال ۶۳ هزار تومان نیز افت کرد. به همین سبب شاخص کل پس از رشد هیجانی شنبه و یکشنبه اندکی استراحت کرد. در همین استراحت چندروزه، نماد‌های کوچک‌تر از بازار جلو افتاده و بازدهی بهتری داشتند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تجهیزات صنعتی با ثبت بازدهی ۱۱.۵ درصدی در صدر بازدهی هفتگی قرار گرفت. پس از آن، صنعت سایر مواد معدنی و سخت‌افزار و تجهیزات، بازدهی بیش از ۱۱ درصدی داشتند. فعالیت‌های مرتبط با اوراق بهادار نیز بازدهی ۱۰.۳ درصدی داشتند. بیش از ۲۶ صنعت موفق شدند از بازدهی شاخص هموزن جلو بزنند و سبد متشکل از این صنایع عملکرد بهتری نسبت به بازار داشت. فلزات گرانبهای غیر‌آهن، جزو صنایعی است که به‌رغم سایر صنایع بزرگ، جزو ۱۰ صنعت برتر هفته گذشته بود. برخی از تحلیلگران دلیل این امر را رشد قیمت جهانی فلزات گرانبها، نظیر مس و آلومینیوم و روی می‌دانند. بازدهی ۸.۵۹ درصدی این صنعت تنها طی یک‌هفته در کنار بازدهی ۳.۸۹ درصدی صنعت مذکور طی فروردین‌ماه، بازدهی خوبی را برای دنبال کنندگان این صنعت به همراه داشته است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد رشد صنایع بزرگ‌تر طی فروردین‌ماه در نتیجه پیشخور شدن گزارش‌های ماهانه فروردین‌ماه است؛ چرا که صنایع بزرگ، نظیر فولاد و فلزات اساسی و همچنین برخی از پتروشیمی‌ها موفق شدند گزارش‌های خوبی را راهی کدال کنند. اما حرکت این صنایع از این نقطه به بعد در گرو گزارش‌های بعدی صنایع، به‌خصوص گزارش‌های سالانه است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که احتمالا گزارش صنایع در سال گذشته، چندان جذاب نباشد و برخی از صنایع نظیر فولاد و سیمان با افزایش نرخ گاز و برق مواجه شدند. تعدیل منفی سودآوری موجب خواهد شد تا حاشیه سود فولادی‌ها که در زمستان معمولا عملکرد بهتری به طور تاریخی داشتند، دستخوش تغییر شود. این درحالی است که سیمانی‌ها بدون افزایش نرخ انرژی نیز احتمالا با کاهش سود در زمستان همراه می‌شوند.

همچنین اگر افزایش نرخ انرژی دوباره در سال‌جاری اعمال شود، احتمالا بازار منتظر افزایش دلار نیما به محدوده ۵۰ هزار تومان در نیمه اول سال خواهد بود. پس از آن در نیمه دوم دلار نیما می‌تواند تا ۶۰ هزار تومان نیز افزایش یابد؛ چرا که اگر این افزایش اعمال نشود، احتمالا سود صنایع به‌شدت کاهش می‌یابد. این در حالی است که در برخی از صنایع، اگر دلار نیما نیز افزایش یابد، احتمالا سود آن‌ها مانند سال گذشته خواهد بود.

یکی از چالش‌های اصلی سال آینده که صنایع پرپتانسیل را از سایر صنایع جدا می‌سازد، نرخ انرژی و حامل‌های آن است؛ چرا که رشد بیش از حد نرخ انرژی، احتمالا مانع رشد سودآوری خواهد شد؛ چرا که دلار نیما در نهایت پتانسیل رشد ۳۱ درصدی را خواهد داشت. دوران ارائه سوبسید به صنایع تمام شده و نرخ انرژی با دلار رشد خواهد کرد. این امر می‌تواند موجب کاهش سود دلاری شود.

با این اوصاف اگر دلار نیما ۵۰ هزار تومان فرض شود و نرخ انرژی نیز متناسب با تورم تعدیل شود، با در نظر گرفتن P/E آینده نگر ۶ واحدی برای کل بازار، شاخص کل می‌تواند تا ۳ میلیون واحد رشد کند. صنایع دلاری نیز احتمالا با اندکی عقب‌ماندگی نسبت به کلیت بازار به رشد خود ادامه خواهند داد. اما برخی از صنایع در سال جدید پتانسیل بیشتری برای رشد خواهند داشت. این سناریو در حالی تغییر می‌کند که قیمت‌های جهانی رشد قابل‌توجهی را تجربه کنند. با توجه به احتمال پایین کاهش نرخ بهره، شرایط چین و افت چشمگیری رشد اقتصادی این کشور، پتانسیل بالایی برای رشد قیمت نفت وجود نخواهد داشت. این در حالی است که این کامودیتی پرمعامله در جهان، بر بورس ایران اثر ویژه‌ای دارد.

دیگر خبرها

  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • توقف رشد صنایع بزرگ؟
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور