Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@08:09:34 GMT

بوستان دانشجو کلونی آسیب‌های اجتماعی است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۱۱۱۷

بوستان دانشجو کلونی آسیب‌های اجتماعی است

تعریف شما به‌عنوان یک کنشگر اجتماعی از بوستان دانشجو چیست؟

به عقیده من بوستان دانشجو کلونی آسیب‌های اجتماعی است. در این فضا می‌توان همزیستی انواع و اقسام آسیب‌های اجتماعی را در یک پیاده‌روی ساده به چشم دید. از حضور کودکان‌کار و زنان تن‌فروش گرفته تا معتادان متجاهر و فروشندگان موادمخدر. این همزیستی آسیب‌ها تهدید بزرگی برای سلامت اجتماعی پایتخت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه چیزی باعث می‌شود تا شاهد این همزیستی آسیب‌ها در بوستان دانشجو باشیم؟

در این بوستان بیش از اینکه زبان و جملات معرف افراد به همدیگر باشد، نگاه‌ها ترجمان حرف‌هاست. درواقع این محل به نقطه‌ای برای تجمع افراد آسیب‌دیده اجتماعی تبدیل شده و هرکسی می‌تواند به راحتی جامعه هدفش را پیدا کند. اگر به‌عنوان یک آسیب‌شناس اجتماعی یا کنشگر اجتماعی وارد این بوستان شوید، خیلی راحت و بدون هیچ زحمت و دردسری می‌توانید شاهد زندگی مسالمت‌آمیز آسیب‌دیدگان اجتماعی کنار هم در این بوستان باشید.

چگونه می‌توان از بار آسیب‌های این بوستان کاست؟

همه امید ما به ایجاد پهنه رودکی و تغییر کالبد این منطقه است. از آنجا که تجربه نشان داده تغییر کالبدهای اجتماعی می‌تواند به تغییر رفتار مردم منجر شود، ما هم امیدواریم با راه‌اندازی پهنه رودکی و تقویت برنامه‌های فرهنگی و هنری در این محدوده شاهد تغییر رفتارهای اجتماعی در بوستان دانشجو باشیم.

ما بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی کشور را در همسایگی بوستان دانشجو داریم. چرا تا به حال این ظرفیت نتوانسته چنین عملکردی داشته باشد؟

نمی‌توانیم چنین بگوییم. چراکه اگر دقت کرده باشید هیچ‌کدام از آسیب‌های اجتماعی موجود در بوستان دانشجو را تا شعاع چند ده‌متری مجموعه تئاترشهر نداریم و بیشتر آسیب‌های اجتماعی ما در ضلع شرقی بوستان، چهارراه کالج و بوستان ارفع است. در واقع ماهیت فرهنگی تئاترشهر و حضور هنرمندان اجازه عرض اندام به آسیب‌های اجتماعی را در حوالی تئاترشهر نداده است. با توجه به این مسئله امیدواریم با بهره‌برداری از پهنه رودکی، تقویت برنامه‌های فرهنگی و هنری در این پهنه و حضور هنرمندان هر روز از بار آسیب‌های این بوستان کاسته شود.

جای پایگاه‌های خدمات اجتماعی در بوستان دانشجو خالی نیست؟

قطعاً همین‌طور است و اتفاقاً یکی از راهکارها برای رها شدن بوستان از چنبره آسیب‌ها ایجاد یک پایگاه اجتماعی برای ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان اجتماعی است. این پایگاه می‌تواند با تولیت بهزیستی و با همکاری یکی از تشکل‌های مردم‌نهاد و تأمین زیرساخت‌های لازم از سوی شهرداری در بوستان تشکیل و اداره شود. در واقع با تشکیل این پایگاه می‌توانیم به تهیه بانک اطلاعاتی از این افراد در این بوستان اقدام کنیم، چراکه معتقدیم بخشی از این افراد دارای اختلالات جنسی و رفتاری هستند که می‌توانند در سایه بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای به سمت مسیر درست زندگی هدایت شوند. عده‌ای هم که دنبال سوء‌استفاده ازا این افراد هستند، وقتی فضا را برای خود ناامن ‌ببینند قطعاً به نقطه دیگر شهر مهاجرت می‌کنند.

مهاجرت این افراد به نقطه دیگر شهر دردی از شهر کم می‌کند؟

ما در زندگی شهری با یک حقیقت بزرگ روبه‌رو هستیم مبنی بر اینکه کسی نمی‌تواند ادعای پاکسازی کامل آسیب‌های شهری را داشته باشد. آسیب‌دیدگان اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی جزء لاینفک زندگی شهری‌اند و هر از گاهی باید شاهد کوچشان از نقطه‌ای به نقطه دیگر شهر باشیم.

کد خبر 535606 برچسب‌ها آسیب اجتماعی بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آسیب اجتماعی بوستان آسیب های اجتماعی بوستان دانشجو آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست حمایت از کودکان و نوجوانان، جلوگیری از فعالیت مراکز غیرمجاز تفکیک زباله و ضایعات و پیشگیری از وقوع جرم امروز در شهرداری منطقه ۱۹ برگزار شد.

این نشست با حضور عسکر جلالیان، معاون وزیر دادگستری، صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، ولی الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شهردار منطقه ۱۹ و تعدادی از مسئولان شری و انتظامی برگزار شد.

دادستانی تهران در صورت لزوم از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضائی می‌کند

مهبودی درباره ضرورت برگزاری این نشست گفت: در جلسه امروز، چند موضوع از جمله کودکان کار، کودکان خیابان و کودکان زباله‌گرد مطرح شد که رسیدگی به وضعیت آنان به صورت جدی در دستور کار دادستانی تهران قرار دارد؛ بحمدالله کارها در این زمینه با قوت و سرعت مطلوبی پیشرفته و نتایج مثبتی تاکنون حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بحث ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز در دستور کار است، گفت: در همه مناطق تهران با این پدیده دست به گریبان هستیم، اما تعداد این افراد در منطقه ۱۹ بیشتر از سایر مناطق است لذا رسیدگی‌های بیشتری نیز لازم دارد و این کار نیز با جدیت، توجه و قوت در دست انجام است.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: یکی دیگر از آسیب‌های اجتماعی، جمع‌آوری معتادان متجاهر است که دادستانی تهران به این موضوع نیز ورود داشته است. با اقداماتی که انجام شده دیگر شهروندان شاهد حضور دسته‌ای معتادان در خیابان‌ها نیستند؛ در این رابطه نیز کار به صورت مستمر ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره ساماندهی مشاغل نیز عنوان کرد: ساماندهی ضایعات فروشان امری ضروری است و این موضوع باید بر اساس قانون مدیریت شود.

مهبودی اضافه کرد: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و در خصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند و اگر نیاز به حمایت و دستورات قضائی وجود دارد، دادستانی تهران مطابق موازین قانونی به وظیفه خود عمل می‌نماید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر قانون مدیریت پسماند به صورت دقیق اجرا شود و تفکیک زباله از مبدأ صورت گیرد، جلوی خیلی از مشکلات گرفته می‌شود.

همکاری دادستانی تهران با شهرداری مناطق اتفاق مبارکی است

جلالیان گفت: این اتفاق یعنی همکاری گسترده دادستانی تهران با شهرداری‌های مناطق چندگانه پایتخت، در تاریخ کشور بی سابقه است که باید قدر این فرصت دانسته شده و از این ظرفیت گرانبها برای حل مشکلات کلانشهر تهران استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه باید قدر فرصت را دانست، افزود: باید از تعامل و زمینه مثبت ایجاد شده استفاده حداکثری شود. همگی باید به شهرداری کمک کنیم تا پدیده شوم زباله‌گردی حل شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اینکه ضایعات فروشی و فروش پسماند خشک دو مقوله جداگانه هستند، گفت: خرید و فروش فلزات ذوبی یک شغل است.

جلالیان با اشاره به اینکه متأسفانه در حوزه بین‌الملل درباره زباله گردی تبلیغات منفی بسیاری می‌شود، گفت: گفته می‌شود حدود ۶ هزار زباله گرد وجود داشته که ۴ هزار نفر از آن‌ها را جمع‌آوری کردند؛ کار بزرگی شده است و باید با عزمی جدی‌تر، افراد باقیمانده را نیز هرچه سریع‌تر ساماندهی کنند.

وی با تاکید بر اینکه به راحتی می‌توان تهران را به شهری بدون زباله گرد تبدیل کرد، گفت: زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و به تبع آن نقض حقوق شهروندی و جرمی مشهود است.

وضعیت آسیب‌های اجتماعی شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست

صادقی نیز گفت: جایی که حقوق عمومی و بهداشت عمومی تضییع شده و یا اقداماتی بدون مجوز صورت بگیرد، دادستان می‌تواند به این موضوعات ورود کند.

وی با بیان اینکه با توجه به شیوع آسیب‌های اجتماعی باید از دادیار مستقل حقوق عامه استفاده شود، گفت: یکی از وظایف دادستان‌ها بررسی ترک فعل‌ها است. هر دستگاهی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باید مورد مواخذه دادستان قرار گیرد و دادیارها نیز باید در میدان باشند و تخلفات را گزارش کنند.

مدیر کل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور تاکید کرد: درخواست کردیم مجتمع حقوق عامه در تهران راه اندازی شود.

کد خبر 6087712

دیگر خبرها

  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • تدوین شناسنامه برای باغ‌های شهر قم
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • شعر طنز یک اقدام بدیع در دستگاه قضا است
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان