Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@22:49:29 GMT

احتمال خطر نشست زمین در استان کرمان خیلی زیاد است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۱۹۶۰

احتمال خطر نشست زمین در استان کرمان خیلی زیاد است

ایسنا/کرمان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان گفت: احتمال خطر نشست زمین در استان کرمان خیلی زیاد است.

"علی رشیدی" امروز نهم مردادماه در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار کرد: از ۴۱ محدوده مطالعاتی آبی استان کرمان، چهار منطقه بدون پتانسیل، ۲۵ محدوده ممنوعه و ۱۲ محدوده کاملا مشکل دار و بحرانی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متوسط بارندگی استان کرمان در ۴۸ سال گذشته ۱۲۹ میلیمتر بوده که ۲۳ و نیم میلیارد مترمکعب آب از این بارندگی ها تولید می شود و ۱۸ میلیارد مترمکعب آن تبخیر می شود و فقط ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب تجدیدپذیر است.

رشیدی با اشاره به کسری مخزن ۹۰۲ میلیون مترمکعب بر ثانیه تصریح کرد: ۳۸ هزار و ۵۴۰ جمع منابع آبی استان کرمان از جمله ۳۴ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه، قنات و است و چهار سد بزرگ در حال بهره برداری داریم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان بیان کرد: بالاترین افت منابع آبی در دولت آباد شهرستان ارزوئیه است و سالیانه بیش از ۲.۹ متر در دشت ارزوئیه افت آب را داریم.

وی با اشاره به اینکه متوسط تجمعی افت در ۱۵ سال گذشته در دولت آباد ۳۱ متر بوده، افزود: در دشت زرند وضعیت خیلی بد است و افت این دشت از سال ۶۹ تاکنون ۳۸ متر است و اگر همه اقدامات لازم را انجام بدهیم این دشت احیاء نمی شود مگر به لطف خداوند بارندگی این دشت را نجات بدهد.

رشیدی با بیان اینکه احتمال خطر نشست زمین در استان کرمان خیلی زیاد است، گفت: در صورت عدم حفظ آبخوان های ما سرنوشت دشت زنگی آباد دورنمای کشاورزی استان است.

وی با اشاره به کمبود آب شرب شهری و روستایی در استان کرمان بیان کرد: ۱۵ شهرستان با ۶۶ درصد جمعیت شهری در وضعیت بحران آب شرب قرار دارند که یکی از آنها شهر کرمان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان اظهار کرد: ۷۰۲ روستا با کمبود آب مواجه هستند و در بحث کیفیت آب، شهرهای با شوری آب ۱۰ شهرستان مشکل شوری بیش از حد دارند و ۱۶۸ روستا و ۱۹ شهر استان مشکل فلزات سنگین را دارند که اقداماتی انجام شده و در ۵۹۲ روستا بحث کیفیت و فلزات سنگین را داریم.

وی افزود: وابسته بودن منابع آب شرب و کشاورزی به منابع زیرززمینی، خشک شدن اکثر قنوات، کاهش آبدهی تعدادی از چاه ها، تنزل کیفیت، عدم دسترسی ۷۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به آب آشامیدنی، وجود ۹۶۶۷ حلقه چاه غیرمجاز فرم شماره یک و پنج از مشکلات حوزه آب استان کرمان است.

رشیدی با بیان اینکه برنامه سازگاری با کم آبی در کشور و کمیته آن در استان تشکیل شده، تصریح کرد: وزارت نیرو به تنهائی نمی تواند وضعیت منابع آب استان را حفظ کند و وضعیت کشور بحرانی است و باید همه ارکان حکومت و به ویژه دستگاه های مصرف کننده دست به دست هم داده و برنامه سازگاری با کم آبی را مصوب و اجرا کنند.

وی بیان کرد: براساس ماده ۳۵ قانون برنامه ششم، باید از طریق اقدامات مختلف، تعادل بخشی سفره های زیرزمینی و جبران تراز آب صورت گرفته و تا در پایان برنامه ششم ۱۱ میلیارد مترمکعب آب صرفه جویی شود که سهم استان کرمان ۱.۸ میلیارد مترمکعب است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان گفت: پر کردن چاه های غیرمجاز و تعدیل پروانه ها و نصب کنتورهای هوشمند دو برنامه اصلی برای صرفه جویی در مصرف آب است.

وی اظهار کرد: ۹۸۱ چاه غیرمجاز در شمال و ۸۶۶۷ چاه غیرمجاز در جنوب استان کرمان وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای نشست زمين اخبار اجتماعی کرمان شوراي اداري كمبود آب آب منطقه ای استان کرمان میلیارد مترمکعب استان کرمان منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف این دانشگاه با ارائه توضیحاتی گفت: طرح تجمیع برخی واحد‌های استان کرمان، فراگیر و ملی است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، فاطمه معین الدینی رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در پاسخ به مطلب منتشر شده در برخی رسانه‌ها در خصوص دانشگاه پیام نور واحد گلباف، به تشریح اقدامات دانشگاه پیرامون تجمیع برخی واحد‌ها پرداخت و افزود: طرح آمایش واحد‌های دانشگاه‌های پیام نور در سال ۹۷ مطرح‌شده و در سال ۹۸ در استان‌های سراسر کشور و از جمله استان کرمان، کلید خورده است.

او افزود: از مجموع ۲۸مرکز واحد استان کرمان، ۱۴ واحد در استان کرمان مشمول تجمیع شده اند.

وی اعلام کرد: از جمله این واحد‌ها واحد گلباف بوده که در آن زمان با توجه به شاخص‌های مختلف اعلامی از سازمان سنجش و وزارت علوم در این طرح قرار گرفته بوده و پس از آن از مهر سال ۱۴۰۰ از دفترچه پذیرش دانشجو حذف شده است.

معین الدینی تاکید کرد: با تلاش‌های مجموعه مدیریت ستاد استان، در سال گذشته یک فرصت یک‌ساله از سازمان سنجش به شرط جذب مناسب دانشجو گرفته شد و واحد گلباف مجدد به دفترچه انتخاب رشته بازگشت، با این وجود دانشجوی چندانی جذب نکرده و تنها عضو هیأت علمی آن نیز از همان زمان طرح اولیه تجمیع به مرکز استان منتقل شده و در حال حاضر فاقد عضو علمی می‌باشد. 

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان گفت: تصمیم‌گیری با توجه به داده‌های رسمی و موجود، از جمله نداشتن عضو علمی، جمعیت پایین دانش‌آموزی سال آخر دبیرستان، جذب اندک دانشجو در سال فرصت آزمایشی، بر عهده سازمان سنجش و وزارت عتف می‌باشد.

وی تاکید کرد: طرح تجمیع واحد‌های دانشگاه پیام نور، طرحی فراگیر و ملی در سراسر کشور و با شمول دانشگاه‌های مختلف از جمله این دانشگاه است که با نظر وزارت علوم و سازمان سنجش کلید خورده و ما صرفاً مجری آن هستیم و تسلیم جوسازی‌ها و غیرشفاف گویی‌ها نمی‌شویم.

او یادآور شد: با توجه به ساختار دانشگاه پیام نور که سیستم آموزشی ترکیبی حضوری و مجازی دارد و دانشجو می‌تواند هر شهری را برای برگزاری آزمون‌های پایان نیمسال انتخاب کند و امکان شرکت در کلاس‌های مجازی را با کمترین امکانات نرم افزاری دارد، هیچ نگرانی و دغدغه‌ای برای دانشجویان فعلی و خانواده‌های آن‌ها وجود ندارد و تا پایان فارغ التحصیلی کادر آموزشی دانشگاه خدمت رسانی شایسته‌ای را به آنان انجام خواهند داد.

دیگر خبرها

  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • نتانیاهو نشست کابینه جنگی را لغو کرد/ احتمال حمله زمینی به رفح
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • وقوع ناپایداری های جوی در نقاط مختلف استان کرمان
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان
  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود