Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رییس هیات شطرنج خراسان رضوی گفت: بزرگترین مشکل مسابقات آنلاین شطرنج، نبود آشنایی و فرهنگ استفاده از این روش در جامعه است.

علیرضا پاشانجاتی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص فعالیت‌های اخیر هیات شطرنج خراسان رضوی، اظهار کرد: سعی کردیم در دوران شیوع ویروس کرونا شادی و نشاط را به خانواده‌ها بازگردانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر مسابقات را به صورت آنلاین و مجازی برگزار کردیم که ۹۰ درصد به صورت رایگان برگزار شد. نخستین دوره مسابقات قهرمانی استان در رده سنی ۶ تا ۱۴ سال در رشته سریع و در رده سنی ۶ تا ۲۰ سال در رشته برق‌آسا در هر دو بخش دختران و پسران را به صورت مجازی و آنلاین برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از ۳۰ خرداد که مجوز برگزاری مسابقات رشته‌های کم‌خطر از سوی ستاد مقابله با کرونا اعلام شد، هفته‌ای یک بار مسابقات حضوری در بخش سریع را در محل هیات شطرنج استان با ۱۰ درصد ظرفیت برگزار می‌کنیم. مسابقاتی با همکاری ارگان‌ها و موسسات مختلف از جمله آتش‌نشانی، شهرداری و ... در این مدت برگزار کرده‌ایم. ۱۰ مرداد ماه نیز در نظر داریم برای نخستین‌بار مسابقات آنلاین دانشجویان کشور در بخش آزاد، با عنوان جام تابران را برگزار کنیم.

رییس هیات شطرنج خراسان رضوی گفت: در ایام شیوع کرونا در خرداد ماه مسابقاتی با عنوان مارتن شطرنج در سطح جهانی برگزار شد. در این مارتن شطرنج‌بازان باید در ۲۴ ساعت به طور مدام در حال مسابقه باشند. در این مارتن که بیش از ۳۰ هزار شرکت‌کننده حضور داشتند، مسعود مصدق‌پور توانست عنوان دومی را از آن خود کند.

پاشانجاتی در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی بیان کرد: یک دوره‌ آموزشی مربی‌گری درجه ۳ که تدریس آن بر عهده خودم بود، با شرکت ۱۸ نفر به صورت حضوری برگزار شد که نخستین دوره آموزشی حضوری در کشور محسوب می‌شد. همچنین پس از  آن یک دوره آموزشی مربی‌گری درجه ۲ با تدریس مهران حق‌شناس، مسئول کمیته آموزش مربیان فدراسیون شطرنج با حضور ۱۱ شرکت‌کننده برگزار کردیم.

وی با اشاره به شهرستان‌های فعال هیات شطرنج خراسان رضوی یادآور شد: شهرستان‌های قوچان، ‌نیشابور، سبزوار، تربت‌جام، بردسکن، درگز، سرخس، خواف و درگز از جمله شهرستان‌های فعال‌ هیات شطرنج استان در این مدت بوده‌اند. شهرستان‌های خواف و سرخس علاوه بر انجام مسابقات آنلاین، در زمینه آموزش‌ شطرنج تولید محتوای خوبی نیز داشتند.

رییس هیات شطرنج خراسان رضوی در خصوص مشکلاتی که در مسابقات آنلاین وجود دارد، خاطر نشان کرد: بزرگترین مشکل مسابقات آنلاین شطرنج، عدم آشنایی کافی جامعه با این متد است. هنوز قابلیت‌ها و فرهنگ استفاده از آن در جامعه‌ به خوبی شکل نگرفته است. مسابقات آنلاین به مراتب هزینه‌ بیشتری نسبت به برگزاری مسابقات حضوری دارد. به عنوان مثال اگر ۵۰ نفر بخواهند در یک دوره مسابقه حضوری شکرت کنند، با یک داور آن را اداره می‌کنیم، اما در مسابقات آنلاین با توجه به تقلب و موارد غیراخلاقی که می‌تواند وجود داشته باشد، باید یک هیات ژوری داشته باشیم که ساعت‌ها برای آن وقت بگذارند و بازی‌ها را تک‌تک بررسی کنند.

پاشانجاتی افزود: فدراسیون جهانی وقتی مسابقات آنلاین برگزار می‌کند، باید یک دوربین از جلو و یکی از پشت‌سر به طور همزمان فیلم بگیرد، در حالی که برخی خانواده‌ها شاید یک گوشی اندروید داشته باشند که از آن برای شرکت در مسابقات استفاده ‌کنند. هزینه‌های برگزاری تمامی مسابقات بر عهده هیات شطرنج خراسان رضوی بوده است.

وی عنوان کرد: برای فراهم کردن زیرساخت لازم برگزاری مسابقات و کلاس‌های آموزشی آنلاین، هیچ اقدامی در ایران شکل نگرفته است. فدراسیون جهانی شطرنج چندین سایت که قابلیت برگزاری مسابقات آنلاین دارند را معرفی کرده و ما نیز از آن استفاده می‌کنیم. این سایت‌ها به طور رایگان در اختیار تمام کشورها قرار گرفته است.

پاشانجاتی در مورد وضعیت کلاس‌های تابستانی هیات شطرنج خراسان رضوی تصریح کرد: در حال حاضر نسبت به وضعیت مشابه در بهمن ماه ۸۰ درصد کاهش ثبت‌نام هنرجو داشته‌ایم. سعی داریم هنرجوها را به سمت کلاس‌های آنلاین هدایت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی شطرنج هیات شطرنج خراسان رضوی برگزاری مسابقات مسابقات آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی در خصوص عملکرد ورزش استان در سال ۱۴۰۲ به سوالات ایسنا پاسخ داد.

 علیرضا تاج فیروز، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی با حضور در دفتر ایسنا، درباره عمده فعالیت‌های سال ۱۴۰۲ حوزه ورزش استان، اظهار کرد: در مجموع حدود ۲۷۰ ورزشکار سازمان یافته دارای کارت بیمه ورزشی در استان داریم که حدود ۱۵۵ هزار نفر از این تعداد را آقایان و حدود ۱۱۵ هزار نفر را بانوان تشکیل می‌دهند. ۵۳ هیأت فعال استانی و ۷۶۵ هیأت فعال شهرستانی داریم، همچنین در سال گذشته ۱۱ مجمع انتخاباتی هیأت‌های ورزشی برگزار شده است؛ البته از آنچه باید بسیار عقب هستیم، و حدود ۲۰ هیأت به سرپرستی اداره می‌شود که برای ورزش استان خوب نیست.

وی درباره دعوت ورزشکاران استانی به تیم‌های ملی در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: ۸۰ نفر از آقایان و ۷۱ نفر از بانوان استان در رشته‌های مختلف ورزشی به تیم‌های ملی دعوت شدند و تعداد ورزشکارانی که پس از دعوت، به عضویت تیم ملی درآمدند ۳۵ نفر از آقایان و ۵۲ نفر از بانوان هستند. همچنین از میان ‌مربیان عضو تیم ملی، ۴ نفر آقا و ۳ نفر خانم، داورهای اعزامی به مسابقات بین‌المللی ۲ نفر آقا و ۴ نفر خانم  و مربیان و سرپرستان اعزامی به مسابقات بین‌المللی ۸ نفر آقا و ۳ نفر خانم هستند.

تاج فیروز ادامه داد: در مسابقات لیگ و قهرمانی کشور، ۵۴ مسابقه در بخش آقایان و ۲۴ مسابقه در بخش بانوان به میزبانی خراسان رضوی در سال گذشته برگزار شده است. همچنین ۶۲ اعزام به مسابقات لیگ قهرمانی کشور در قسمت آقایان، ۱۲۰ نفر خانم‌ها و ۱۳ نفر آقایان و ۲۴ نفر بانوان به مسابقات بین‌المللی اعزام شدند. علاوه بر آن در اردوی تیم‌های ملی رشته‌های مختلف ۲ میزبانی در بخش آقایان و یک میزبانی در بخش بانوان را داشتیم و ۱۴۰ مسابقه استانی در بخش آقایان و ۶۳ مسابقه در بخش بانوان در سال گذشته برگزار کردیم.

وی درباره مدال‌های کسب شده استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: در مسابقات کشوری ۲۲ مدال را آقایان و ۱۱۶ مدال را بانوان و در مسابقات بین‌المللی ۲۱ مدال در بخش آقایان و ۳۵ مدال در بخش بانوان کسب شده است.

تقدیر از مدال‌آوران مسابقات آسیایی و پارا آسیایی

تاج فیروز با اشاره به برگزاری رویداد بازی‌های آسیایی و پارا آسیایی سال گذشته گفت: خراسان رضوی در بخش پارا آسیای بسیار موفق بود و خانم‌ها بسیار موفق‌تر از آقایان بودند. شاخص آن خانم صفایی شطرنج‌باز است که به تنهایی با کسب دو مدال طلا، جدول مسابقات پارا آسیایی را به هم ریخت و رتبه ایران را از سوم به دوم تغییر داد. شاید اقداماتی چون حضور مسئولان ورزش استان و تقدیر از ورزشکاران در اردوی ورزشکاران پارا آسیایی در افزایش روحیه و نشاط ورزشکاران بی‌تأثیر نبوده باشد.

وی به تقدیر اداره کل ورزش و جوانان از ورزشکاران مدال‌آور در این مسابقات اشاره و بیان کرد: به نفرات اول مسابقات، مبلغ ۷۰ میلیون تومان و به کسانی که مدال نقره دریافت کردند، ۵۰ میلیون تومان و برای برندگان مدال برنز مبلغ ۳۰ میلیون تومان هدیه تقدیم شد. همچنین از سوی دفتر مقام معظم رهبری هدایایی برای مدال‌آوران در نظر گرفته شد و در آنجا نیز خانم صفایی بالاترین هدیه (تعداد ۵ سکه بهار آزادی) را در میان مدال‌آوران از ایشان دریافت کردند. همچنین در ۲۰ اردیبهشت‌ماه مراسم تجلیلی از مدال‌آوران ۱۴۰۲ خواهیم داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از هیات‌های تجاری چین و ترکمنستان در روز دوم «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • کشتی خوزستان روی ریل موفقیت قرار گرفته است
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • در سال ۱۴۰۲ در ورزش خراسان رضوی چه گذشت؟
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری