Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، این روزها درباره نظارت شورای نگهبان بر رفتار نمایندگان مجلس در طول دوران نمایندگی حرف و حدیث زیادی وجود دارد؛ برخی حامی آن هستند و برخی هم این نظارت را مانع آزادی عمل نمایندگان می‌دانند. 

در همین رابطه علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در ارتباط با برخی اظهارنظرها مبنی بر ضرورت نظارت  شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی به ایسنا می‌گوید: مجلس دو وظیفه عمده قانون گذاری و نظارت بر دستگاه های اجرایی را دارا است که برای این امر شانش مصونیت قضایی را به این قوه داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین رابطه بخوانید؛

شورای نگهبان حق برکناری نمایندگان را پیدا می کند؟

وی اظهار کرد: در قانون اساسی جایگاهی که برای نمایندگان مجلس به جهت اجرای وظایف شان در نظر گرفته اند، بسیار بالا است. 

این فعال سیاسی بیان کرد: نماینده باید آزاد باشد و بتواند بدون لکنت و نگرانی و ترس، هر انتقادی از هر مقامی دارد  آن را مطرح کرده و احساس عدم امنیت هم نداشته باشد. صوفی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: این نظرات که نظارت باید از بیرون قوه قانون گذاری صورت گیرد باعث می شود به تدریج مجلس از جایگاه خودش خارج شود. بر آن اساس به تدریج جایگاه نمایندگان مجلس کم می شود و تیر خلاصی بر آزادی این قوه زده می شود.
 

نگاه دستوری شورای نگهبان شأن مجلس را پایین می‌آورد

ابراهیم نکو نماینده اسبق پارلمان نیز درباره صحبت اخیر دبیر شورای نگهبان مبنی بر ضرورت نظارت این شورا بر مجلس شورای اسلامی، به ایسنا گفته است: این موضوع که شورایی مثل شورای نگهبان بیاید و به مجلس بگوید قانونی تصویب کنید که ما بر رفتار نمایندگان نظارت داشته باشیم یک اتفاق جدید در عرصه سیاسی است و به نوعی قدرت و شأن مجلس را زیر سوال بردن است. 

او ادامه داد: مجلس بر رفتار نمایندگان نظارت می کند و هیاتی جهت پیشبرد این امر تشکیل شده است. درست است که می گوییم نظارت بر رفتار نمایندگان باید افزایش پیدا کند، اما این اتفاق را باید در خود مجلس تقویت کنیم. 

نکو خاطرنشان کرد: درست است که ضعف هایی وجود دارد و در گذشته هم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از بسیاری از رفتارهای نابهنجار گذشت کرده است، اما به جای واگذاری این نظارت به نهاد بیرونی در جهت تقویت جایگاه مجلس باید نحوه نظارت در درون مجلس را توسط خود نمایندگان تقویت کنیم.

این نماینده اسبق مجلس گفت: خود نمایندگان می توانند آیین نامه داخلی مجلس را در راستای نظارت بر رفتار سیاسی و اقتصادی و مالی نمایندگان تقویت کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر سازوکاری برای نظارت بر هزینه کرد نمایندگان وجود ندارد، پیشنهاد می کنم به جای ورود دستگاه های دیگر به این موضوع خود مجلس در راستای ارتقای نظارت بر خود پیش قدم شود. 
216219
 

کد خبر 1416303

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی نظارت استصوابی مجلس یازدهم نظارت بر رفتار نمایندگان شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد

به گزارش «تابناک» به نقل از دیده‌بان ایران، پس از اجرای طرح «نور» و بازگشت مجدد گشت ارشاد، مناقشات حقوقی را مبنی براینکه وقتی لایحه حجاب و عفاف در مرحله رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان قرار دارد، چگونه نیروی انتظامی گشت‌های ارشاد را دوباره به خیابان‎ها آورده، ایجاد کرده است.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در پاسخ به اینکه لایحه حجاب و عفاف در چه مرحله‌ای قرار دارد، به دیده‌بان ایران گفت: «یک سری ابهاماتی که شورای نگهبان گرفته است را برطرف کرده‌ایم. انشاالله به رای کمیسیون می‌گذاریم و به شورا می‌فرستیم.»

وی در واکنش به بازگشت مجدد گشت ارشاد عنوان کرد: «قانون دارند. بر اساس قانون می‌توانند.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه گشت ارشاد براساس کدام قانون است، به دیده بان ایران گفت: «قانونی که مصوب کردند ... (مکث می‌کند) فکر می‌کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی، دقیق یادم نیست.»

این نماینده مجلس درخصوص اینکه چرا با وجود تصویب نشدن لایجه حجاب و عفاف، گشت ارشاد مجدد بازگشته است، اظهار کرد: «از خودشان بپرسید.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه آیا مخالف گشت ارشاد است، گفت: «خیر، هرچه قانون بگوید باید به آن عمل کنیم.»

دیگر خبرها

  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • هر کسی رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد