Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک روان شناس به بیان توصیه‌هایی برای گذراندن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان کرونایی پرداخت. تاریخ انتشار: 01:30 - 12 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۲۶۵۵

نیسا محمودی در گفت‌وگو با میزان در درباره گذران اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان کرونایی گفت: گذارن اوقات‌فراغت در سال‌های گذشته بر خلاف امسال شرایط عادی داشت و دانش آموزان با آغاز فصل تابستان بعد از ۹ ماه تحصیل به انجام فعالیت فرهنگی، ورزشی، سفر وحضور در کلاس‌ها و کارگاه‌های مختلف پایگاه‌های تابستانه آموزش و پرورش می‌پراختتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا و خطر حضور در مکان‌های عمومی این موقعیت از کودکان و نوجوانان گرفته شده است، ادامه داد:  بهتر است خانواده ها در این تابستان کرونایی برای گذراندن اوقات فراغت فرزندان خود به بهترین نحو، برنامه زیری مناسبی داشته باشند. 

بیشتر بخوانید: چند راهکار اساسی برای مقابله با زود رنجی

این روان شناس با بیان اینکه در واقع اوقات فراغت زمانی برای بازیابی انرژی دانش آموزان بعد از ۹ ماه تحصیل است، اظهار کرد: قبل شیوع ویروس کرونا گفته می‌شد هر مدرسه یک پایگاه تابستانه است؛ ولی هم اکنون با توجه به شرایط موجود هر خانه یک پایگاه تابستانه و یک مرکز فرهنگی و آموزشی محسوب می شود و کودکان و نوجوانان می توانند در خانه و از طریق فضای مجازی و شبکه شاد به کسب مهارت های حل مسئله و افزایش اعتماد به نفس و همچنن آموزش های ورزشی،فرهنگی و علمی بپردازند.

محمودی با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد و نامناسب از فضای مجازی مضراتی را برای کودکان و نوجوانان به همراه دارد و بهره گیری از آن بایددرست و به اندازه صورت گیرد، بیان کرد: در شرایط کنونی استفاده از فضای مجازی یکی از راه‌های آموزش دانش آموزان چه در دوران مدرسه و چه در تابستان است و همانطور که شبکه شاد در زمان امتحانات توانسته است از دانش آموزان و والدین را حمایت کند، خانواده می‌توانند در تابستان هم از از برنامه‌های آموزشی و پرورشی شبکه شاد بهره‌مند شوند.

این مشاور آموزش و پرورش نقش والدین را در برنامه ریزی برای گذران اوقات فراغت کودکان و نوجوانان بسیار مهم دانست و افزود: پدر و مادرها باید در مورد گذارندن اوقات فراغت از فرزندان خود بپرسند که به  چه فعالیتی علاقه دارند و انجام چه کاری  آنها را خوشحال  می کند تا بر اساس آن با توجه علایق کودکان برنامه هفتگی برای آنها تهیه کنند؛ البته آنها باید از برنامه ریزی  و سخت گیرانه خود داری کنند و تا حدی گذراندن اوقات فراغت را به فرزندان خود واگذار کنند.

وی اشاره کرد: بهتر است خانواده‌ها برای گذاران اوقات فراغت فرزندان خود، هفته‌ای یکبار در مکان‌هایی نظیر بالکن، پشت بام و حیاط خانه البته در صورتی که تردد در آنجا کم باشد و همچنین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی چادر بزنند، وسایل پیک نیک را فراهم کنند و به انجام بازی‌های گروهی بپردازند؛ در صورت نبودن مکان مناسب برای چادر زدن خانواده می‌توانند داخل خانه چادر بزنند و با فرزندان خود بازی کنند.

محمودی با اشاره به اینکه انجام بازی‌های گروهی، حرکتی و قدیمی نظیر هفت سنگ و انواع بازی با توپ در خانه نقش بسزایی در سرگرمی و افزایش شادی و نشاط کودکان و نوجوانان در این روز‌ها دارد، توضیح داد: در این تابستان کرونایی استفاده از بازی‌های فکری نظیر: پازل چینی، بازی با جورچین، خانه سازی و انواع بازی‌های فکری توصیه می‌شود و بهتر است والدین هر روز را برای بازی با یک وسیله برنامه ریزی کنند، چرا که انجام بازی موجب ترشح هورمون کرتیزول و به تبع آن کاهش استرس می شود.

این روان شناس ضمن اشاره به اینکه بازی کردن والدین با فرزندانشان در ایجاد فضایی شاد برای کودکان بسیار موثر است، متذکر شد: والدین باید به فرزندان خود مهارت بازی کردن در منزل را بیاموزند و به هیچ وجه مانع بازی کردن و تحرک آنها را در خانه نشوند.

وی با بیان اینکه تماشای برنامه‌های تلوزیونی آموزشی و سرگرم کننده و همچنین متناسب با شرایط سنی کودکان و نوجوانان یکی از شیوه های مناسب گذاران اوقات فراغت به ویژه در اوضاع کنونی است، اضافه کرد: کتاب خواندن و انجام فعالیت های هنری نظیر: نقاشی کردن، قصه گویی، نمایش و استفاده از خمیر بازی و گلسازی در خانه علاوه بر ایجاد شادی و نشاط در کودکان و نوجوانان موجب پرورندان خلاقیت آنها می شود، از این رو بهتر است والدین برای فرزندان خود کتاب تهیه کنند و با تعریف کردن داستان های مختلف و قدیمی برای آنها، کودکان و نوجوانان را به انجام این فعالیت ها تشویق کنند.

این مشاور آموزش و پرورش عنوان کرد: بهتر است در شرایطی که ماندن در منزل برای حفاظت از خانواده و جامعه ضروری است، خانواده با ایجاد تنوع در محیط خانه، انجام باری های گروهی و برگزاری مسابقات مختلف و هدیه دادن به کودکان فضای خانه را شاد کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا روان شناسی کرونا اوقات فراغت کودکان و نوجوانان کودکان و نوجوانان گذراندن اوقات فراغت تابستان کرونایی دانش آموزان فرزندان خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • « از خزر تا خلیج فارس»، ویژه برنامه کانون پرورش فکری بندرگز
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • هفته زمین پاک