Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، برچسب انرژی ساختمان در اوایل سال ۹۴ توسط سازمان ملی استاندارد ایران ابلاغ شد که بر اساس آن، رده‌های انرژی مصرفی ساختمان از A تا G درجه‌بندی شده است و میزان مصرف انرژی ساختمان دارای برچسب انرژی با رتبۀ A در مقایسه با ساختمان دارای برچسب انرژی با رتبۀ G تا ۵ برابر تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان استاندارد در زمان ابلاغ، دریافت برچسب انرژی را برای ساختمان‌های مسکونی، اختیاری قرار داد و آن را به عنوان عامل تشویقی دانست تا سازندگان به مباحث بهینه‌سازی مصرف انرژی و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان توجه کنند.

شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا صدور برچسب انرژی برای ساختمان‌های پایتخت بخصوص تازه‌سازها در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد، به همشهری آنلاین گفت: صدور برچسب انرژی برای ساختمان‌ها موضوع مهمی است که خروجی این کار به کیفیت محیط زیست شهری کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد انرژی کشور در بخش ساختمان استفاده می شود و مصرف انرژی در بخش ساختمان در کشور ۲.۵ تا ۴ برابر استانداردهای جهانی است. انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز در کشورمان بالا است؛ بنابراین هر چه بتوانیم در موضوع ساخت‌وسازها، سیاست‌های جلوگیری‌کننده از هدر رفت انرژی را پیگیری کنیم، به نفع همه شهروندان است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا زمینه اجباری شدن صدور برچسب انرژی برای ساختمان‌ها در پایتخت وجود دارد، اظهار کرد: هر چند این کار فایده زیادی برای وضعیت زیست محیطی دارد ولی باید همراه با انگیزش باشد و نه اینکه بخواهیم به صورت آمرانه پیاده کنیم و فقط بحث‌های بازدارنده و تنبیهی را در نظر بگیریم؛ بلکه لازم است بحث‌های تشویقی و انگیزشی برای مالکان و سازنده‌ها مهیا شود تا با یک همکاری و رغبت جمعی شاهد اجرایی شدن موضوع برچسب انرژی در ساختمان‌های پایتخت باشیم.

شینا انصاری درباره اقدامات شهرداری تهران در بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز به همشهری آنلاین گفت: در بخش بهینه‌سازی مصرف انرژی بر اساس مفاد مرتبط با برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران، اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار در سال ۱۳۹۹ در حال پیگیری هفت اقدام شامل کاهش مصرف انرژی در شهرداری تهران به میزان سالانه ۱۰ درصد، ممیزی انرژی در ۲۵۰ ساختمان مناطق ۲۲گانه شهرداری، معاینه فنی کلیه موتورخانه ساختمان‌های شهرداری تهران، پیگیری و نظارت بر رعایت مباحث ۱۴ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان، راهبری و نظارت بر رعایت شاخص‌های مدیریت سبز، نظارت بر حسن اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در ساختمان‌های شهرداری تهران و آموزش شهروندی کاهش مصرف انرژی است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در تشریح این اقدامات افزود: شهرداری تهران بر اساس بند ۵ ماده ۲۶ برنامه پنج ساله سوم شهرداری، باید سالانه ۱۰ درصد کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های تحت مالکیت خود داشته باشد بنابراین در این ساختمان‌ها در حال اجرای ممیزی انرژی و شناسایی نقاط هدررفت انرژی هستیم تا اهداف هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی محقق شود.

وی از برنامه اجرای ممیزی انرژی در ۲۵۰ ساختمان شهرداری تهران خبر داد و گفت: در این ساختمان‌ها نسبت به تعیین رتبه انرژی و شناسایی مشکلاتی که منجر به هدررفت انرژی می‌شود، اقدام می‌کنیم تا با راهکارهای مدیریتی جلوی اتلاف انرژی را بگیریم.

کد خبر 536605 برچسب‌ها شهرداری تهران محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران محیط زیست ایران محیط زیست و توسعه پایدار بهینه سازی مصرف انرژی شهرداری تهران مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند

همشهری آنلاین،فرخنده رفائی:جنجال قطع درخت یا هنر حفظ درخت؟ درحالی‌که جوسازی‌ علیه مدیریت شهری تهران در رابطه با قطع درختان پارک‌های پایتخت برای اجرای پروژه‌های عمرانی طی یک ‌ماه و نیم گذشته بی‌وقفه ادامه داشته، موارد متعددی از طرح‌های شهری اجرا شده در سال‌های اخیر را می‌توان نام برد که در آنها حفظ حتی یک اصله درخت که در نقشه طرح قرار گرفته، دغدغه شهرداری بوده و به‌گونه‌ای اجرا شده که درخت به بخشی از پروژه تبدیل شود.

در موارد دیگر نیز اگر امکان کار با حفظ درخت فراهم نبوده، اصل بر جابه‌جایی درختان قرار گرفته تا فضای سبز نه چندان گسترده پایتخت از هیچ‌یک از فرزندان خود محروم نشود. در این گزارش نگاهی داریم به ۲ مورد از پروژه‌هایی که با حفظ درخت در دل آن، ادامه یافته یا به بهره‌برداری رسیده‌اند.


درخت ایستگاه مترو بهار شیراز

یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های شهری تهران که به‌دلیل حفظ درختی در دل آن به شهرت رسید، ایستگاه مترو بهار شیراز است. این ایستگاه، که یکی از ایستگاه‌های خط ۶ متروی تهران است و در تقاطع خیابان شریعتی و بهار شیراز در منطقه ۷شهرداری قرار دارد اسفند سال گذشته به بهره‌برداری رسید، اما حتی پیش از بهره‌برداری نیز نکته‌ای در عکس‌های منتشر شده از این پروژه به چشم می‌خورد که برای دوستداران محیط‌زیست جالب توجه بود.

این عکس‌ها، درختی کهنسال و بلند را نشان می‌داد که تاج آن از سقف مجموعه سر بر آورده بود و کارگران در حریم یک متری آن مراحل پایانی پروژه را انجام می‌دادند. تنه این درخت زیبا در حال حاضر در ورودی ایستگاه بهار شیراز خودنمایی می‌کند و به یکی از جذابیت‌های بصری این ایستگاه تبدیل شده است. این اقدام شهرداری مورد استقبال زیادی از سوی مردم نیز قرار گرفت و عکس‌های آن در سایت‌های خبری و فضای مجازی به‌صورت گسترده دست به‌دست شد.

باغ فردوس و چنار ۸۰ساله

چنار کهنسال باغ فردوس در منطقه یک شهرداری، دیگر درخت کهنسال و باارزشی است که درست در وسط نقشه یک پروژه عمرانی قرار گرفته بود و با تلاش و تمهید زیبای شهرداری این منطقه نه‌تنها قطع یا جابه‌جا نشد، بلکه در دل نقشه طرح جای گرفت.

داستان این بود که محله باغ فردوس به‌عنوان یکی از محله‌های فرهنگی منطقه یک، از داشتن محلی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی محروم بود و درخواست‌های اهالی موجب شد شهرداری ساختمانی را در بوستان قلمستان که محل اسکان کارگران بود برای ساخت سرا درنظر بگیرد.

قرار شد این ساختمان تخریب و سرای محله باغ فردوس به مساحت ۱.۵۵۰مترمربع در ۵ طبقه با امکاناتی شامل کتابخانه، سالن آمفی‌تئاتر، کلاس و کارگاه‌های آموزشی ساخته شود، اما ساخت این ساختمان یک حاشیه داشت و آن این بود که چنار ۸۰ساله این باغ با ۲متر پهنای بن، در وسط نقشه ا طرح جا خوش کرده بود. به نظر می‌رسید برای ساخت بنا لازم است این درخت کهن قطع یا جابه‌جا شود، اما پیمانکار مجموعه، نقشه را طوری طراحی کرد که چنار قدیمی در دل بنا حفظ شود.

به‌گفته سرپرست کارگاه اجرایی این طرح، در تمام مراحل، از گودبرداری تا ساخت، اطراف درخت به ابعاد ۴ در ۵ مترمربع فضایی درنظر گرفته شد تا صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و امروز درحالی‌که کار فونداسیون و سقف طبقه سوم این ساختمان به پایان رسیده، جوانه‌های بهاری این درخت از سلامت آن حکایت دارد.

به‌نظر می‌رسد تاج زیبای این چنار ۲۲متری تا طبقه پنجم این بنا کشیده شود و زیبایی این ساختمان را چندبرابر کند. این درخت زیبا امروز در دل ساختمان خودنمایی می‌کند و تلفیق و همزیستی مسالمت‌آمیز معماری و محیط‌زیست را به رخ می‌کشد.

کد خبر 849516 برچسب‌ها فضای سبز شهرداری

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • هشدار مدیریت بحران درخصوص بازگشت آلودگی هوا به پایتخت
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟