Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و ارائه آموزش‌های فراوان از سوی مسئولان بهداشتی، پزشکان و کادر درمانی در خصوص چگونگی رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و نیز قطع زنجیره انتقال ویروس کووید ۱۹ که در رسانه ملی، نشریات و دیگر رسانه‌ها انجام‌ شده، به نظر می‌رسد هنوز بسیاری از مردم در رعایت صحیح نکات بهداشتی و اقدام‌های پیشگیرانه دچار مشکل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی کاهانی مقدم/

 با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و ارائه آموزش‌های فراوان از سوی مسئولان بهداشتی، پزشکان و کادر درمانی در خصوص چگونگی رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و نیز قطع زنجیره انتقال ویروس کووید ۱۹ که در رسانه ملی، نشریات و دیگر رسانه‌ها انجام‌ شده، به نظر می‌رسد هنوز بسیاری از مردم در رعایت صحیح نکات بهداشتی و اقدام‌های پیشگیرانه دچار مشکل هستند.

این روزها به ‌ظاهر درصد قابل‌ توجهی از مردم از ماسک استفاده می‌کنند اما به‌ طور قطع خیلی از آن‌ها استانداردهای استفاده از ماسک را رعایت نمی‌کنند؛ بسیاری از مردم و به ‌ویژه متصدیان نانوایی، کارکنان مراکز فروشگاهی، خدماتی و سایر صنوف، دستکش به دست می‌کنند اما به جرئت می‌توان گفت در بیشتر موارد زمینه‌ساز شیوع و انتقال ویروس کرونا هستند؛ علاوه بر این هنوز خیلی از ما گویی حتی در مورد چگونگی روابط و تعاملات اجتماعی خودمان هم توجیه نشده‌ایم.

به همین خاطر لازم دانستیم با توجه به آخرین یافته‌های پژوهشگران داخلی و خارجی و دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت، برخی نکات مهم و حیاتی در این زمینه را یادآوری کنیم؛ با امید به اینکه توجه دقیق مخاطبان به این نکات، مانع ابتلای تعداد بیشتری از هموطنانمان به بیماری کرونا شده و هر چه زودتر شاهد رفع این بلا و به روال عادی برگشتن زندگی مردم عزیزمان باشیم.

* روش صحیح استفاده از ماسک

- ماسک را از مراکز معتبر مثل داروخانه‌ها تهیه و از خرید ماسک‌های بدون هویت خودداری کنید.

- پیش از استفاده و لمس کردن ماسک، دست‌های خود را با آب‌ و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید و یا با ضدعفونی‌کننده‌های پایه الکل تمیز کنید.

- باید از قرار گرفتن کامل ماسک روی دهان و بینی به‌ طوری‌ که هیچ نفوذی از اطراف نداشته باشد، مطمئن شوید.

- ماسک‌ها (کاغذی، معمولی و سه‌لایه) فقط یک ‌بار استفاده شوند. زمانی که ماسک کثیف یا خیس شده یا نفس کشیدن در آن سخت شود، نیاز به تعویض دارد. ماسک را به‌ هیچ‌ عنوان با الکل ضدعفونی نکنید.

- هنگام برداشتن ماسک از روی صورت، دست نباید با قسمت جلویی ماسک در تماس باشد و باید ماسک از بخش پشتی آن و بندها از روی صورت برداشته شود. پس از برداشتن ماسک از روی صورت فوراً ماسک را در یک سطل پسماند دربدار بیندازید و دست‌ها با مواد ضدعفونی ‌کننده با پایه الکلی مناسب و یا آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه شسته شود.

- ماسک‌ها تنها زمانی مؤثر هستند که استفاده از آن‌ها همراه با رعایت فاصله اجتماعی و شست‌وشوی مکرر دست با ضدعفونی ‌کننده‌های پایه الکل یا آب‌ و صابون باشد.

- افراد در محیط‌های امن و خلوت مانند خانه، فضای داخل خودرو شخصی، اتاق کار و فضای آزاد و طبیعت، در صورتی ‌که تماس با دیگران نداشته باشند، نیازی به استفاده از ماسک ندارند؛ چه اینکه استفاده طولانی‌مدت از ماسک نیز به دلیل مخاطراتی که برای سلامت افراد دارد، توصیه نمی‌شود.

* دستکش، امنیت کاذب ایجاد می‌کند!

با وجودی که تأکید شده تمیز کردن مکرر دست‌ها با آب و صابون یا ضدعفونی‌ کننده‌های پایه الکلی، برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کاملاً ضروری است؛ اما برخی افراد پوشیدن دستکش یکبار مصرف را به‌ عنوان راه ‌حلی ساده‌تر برای این منظور انتخاب کرده‌اند و عموماً به دلیل بی‌توجهی به الزام‌های آن، ضمن قرار گرفتن خودشان در معرض خطر ابتلا به کرونا، برای دیگران نیز خطرآفرین می‌شوند؛ در حالی‌ که باید در خصوص استفاده از دستکش حتماً به موارد زیر دقت کرد:

- پوشیدن دستکش عموماً احساس امنیت کاذب به افراد می‌دهد و موجب می‌شود مردم نسبت به سایر موارد بهداشتی مانند شستن دست‌ها یا جلوگیری از لمس صورت خود، کمتر توجه کنند.

- افرادی که در محیط‌های بیرون مانند نانوایی، اغذیه‌فروشی و یا فروشگاه‌ها شاغل هستند، ممکن است ساعت‌ها در طول روز از یک دستکش استفاده کنند؛ در حالی‌ که تعویض نکردن به ‌موقع دستکش، هیچ تفاوتی با نشستن دست‌ها ندارد. گاه این افراد به ‌اشتباه تصور می‌کنند که در زمان استفاده از دستکش می‌توانند همه ‌چیز را لمس کرده و با همان دستکش به فعالیت خود ادامه ‌دهند؛ در صورتی ‌که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری باید پس از لمس هر سطح و موادی، دستکش‌ها را تعویض کرده و از برخورد دستکش با صورت جلوگیری کنیم.

- نکته مهم اینکه، پوشیدن دستکش به‌ غیر از هنگام تمیز کردن سطوح و مراقبت از بیماران، لزوماً شما را از ابتلا به کووید۱۹ محافظت نمی‌کند و حتی ممکن است منجر به انتشار ویروس شود؛ به خصوص استفاده از دستکش‌های پارچه‌ای و نخی که در مقابله با بیماری کرونا نتیجه عکس دارد. بهترین راه برای محافظت از خود در برابر ویروس هنگام کارهای روزمره این است که به‌ طور مرتب دستان خود را با آب و صابون بشویید یا از ضدعفونی‌کننده مناسب استفاده کنید.

* چند تذکر مهم

- رعایت فاصله فیزیکی و اجتماعی، پرهیز از سفر و ترددهای غیرضروری، شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا مواد ضدعفونی‌کننده پایه الکل، همچنان از اصلی‌ترین راه‌های قطع زنجیره انتقال ویروس کروناست.

- کرونا بیماری ناشی از قطره‌های عفونی است. این ویروس از طریق ارتباط مستقیم به ‌مانند قطرات تنفسی فرد مبتلا (ناشی از سرفه یا عطسه) و نیز لمس سطوحی که با ویروس آلوده ‌شده‌اند، منتقل می‌شود.

- به ‌طور قطع غذا، میوه و مایحتاج عمومی و بسته‌بندی خریدهای سوپری منبعی برای آلوده شدن فرد به ویروس کرونا و عفونت محسوب نمی‌شوند. هنگامی‌ که از مغازه یا تره‌بار خرید می‌کنید، فقط پلاستیک میوه یا مواد غذایی را دور بیندازید و میوه را پس از شست‌وشو مصرف کنید.

- ترکیب کردن ضدعفونی ‌کننده‌های مختلف با یکدیگر کار بسیار خطرناکی است؛ این کار سبب هم‌افزایی و افزایش ورود ذرات سمی و در نهایت آسیب‌های جدی و ماندگار در ریه می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا توصیه بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوان کاشمری چطور از دختران جوان در برابر ۲ مزاحم دفاع کرد| ضربه چاقو فقط ۲ میلی متر با شاهرگ علی فاصله داشت | ۲ شرور مست و سابقه‌دار بودند

همشهری آنلاین - حوادث: باز هم جوانمردی برای دفاع از افراد بی‌دفاع جانش را به خطر انداخت و تا یک قدمی مرگ پیش رفت. این بار در جریان حادثه ای که در کاشمر اتفاق افتاد، جوانی به نام علی علیزاده وقتی دید ۲ نفر از اوباش مزاحم ۳ دختر شده اند، به آنها تذکر داد؛ اما آنها این تذکر را با ضربه چاقو جواب دادند. چاقو به گردن علی اصابت کرد و خونریزی شدید او سبب شد تا یک قدمی مرگ پیش برود، اما خواست خدا بود او که تنها فرزند خانواده است با تلاش کادر پزشکی زنده بماند. در شرایطی که علی بعد از جراحی سنگین از بیمارستان مرخص شده و همچنان در بستر است، محمد علیزاده پدر او در گفتگویی اختصاصی با همشهری درباره حادثه‌ای که برای پسرش اتفاق افتاده و آخرین وضعیت او صحبت کرد.

درباره علی صحبت کنید. او چند سال دارد؟

علی تنها فرزند من است. او متولد سال ۷۵ است و ۲۸ سال دارد. پسرم دانشجوی رشته تربیت بدنی است.

درباره روز حادثه صحبت کنید. آن روز دقیقا چه اتفاقی افتاد و علی چطور مجروح شد؟

روز حادثه ۲، ۳ دختر جوان از نزدیکی خانه‌مان می‌گذشتند که دو پسر موتورسوار برای‌شان مزاحمت ایجاد کردند. ظاهرا می‌گفتند که باید با ما رفیق شوید و با ما بیایید و... همان موقع علی سر رسیده و این صحنه را دیده بود. او هیچ درگیری با آنها نداشت و فقط گفته بود که مزاحم نشوید و مگر خودتان خانواده ندارید. همین چند جمله باعث شده بود که آنها چاقو بکشند و به گردن پسرم بزنند.

بعد از این حادثه علی چه شرایطی داشت؟

چاقو فقط ۲ میلی‌متر با شاهرگ گردن علی فاصله داشت و اگر چاقو فقط ۲ میلی‌متر آن طرف تر برخورد می‌کرد اتفاق بدی می‌افتاد.

وقتی فرزندتان مجروح شد شما کجا بودید و چطور از حادثه با خبر شدید؟

من در خانه بودم که سر و صدا شنیدم. با عجله بیرون آمدم و دیدم مردم جمع شده اند. دیدم سر و صورتش خون آلود است و حالش بد است. او دچار خونریزی شدیدی شده بود و لباسش پر از خون بود. خدا هیچ پدری را در این موقعیت قرار ندهد. پسر جوانم جلوی چشمانم داشت از دست می‌رفت. با اورژانس تماس گرفتیم اما چون وضعیت علی داشت بدتر می‌شد قبل از رسیدن نیروهای اورژانس، هم محلی‌ها پسرم را به بیمارستان منتقل کردند و در آنجا تحت عمل جراحی قرار گرفت.

از شرایط علی در بیمارستان صحبت کنید. در آنجا چه اقداماتی برای نجاتش انجام شد؟

وقتی علی را به بیمارستان بردند خونریزی اش بیشتر شده بود. نزدیکان‌مان با او بودند و ماموران پلیس از من خواستند که به کلانتری بروم. با این حال دلم پیش پسرم بود و مدام با افرادی که در بیمارستان بودند در تماس بودم. لحظات خیلی بدی بود. وقتی جان پسرم در خطر بود می‌خواستم دنیا نباشد. من فقط همین یک فرزند را دارم و نمی‌توانستم حادثه ای که برایش اتفاق افتاده بود را قبول کنم. جراحی او حدود یک ساعت طول کشید تا اینکه بالاخره خبر دادند که جراحی موفقیت آمیز بوده و خطر رفع شده است. خدا را شکر می‌کنم که این ماجرا به خیر گذشت و خدا پسرم را دوباره به من برگرداند.

دو پسر شروری که علی را مجروح کرده بودند چطور دستگیر شدند؟

ضاربان را هم‌محلی ها همان موقع دستگیر کرده و به پلیس تحویل داده بودند. یکی از آنها ۱۷ ساله و دیگری ۲۰ ساله است. هر دو سابقه دار هستند و آخرین بار ۳ ماه قبل چاقوکشی و سرقت کرده بودند. آنطور که می‌گفتند زمانی که با پسرم درگیر شدند هم حالت طبیعی نداشتند و مست بودند.

خواسته شما درباره ۲ جوان شرور چیست؟

ما از هر دو نفرشان شکایت کردیم و خواسته مان مجازات هر دو نفرشان است. آنها مزاحم ناموس مردم شده بودند و در ادامه هم چاقوکشی کردند. آن هم برای پسر من که هیچ وسیله ای برای دفاع از خودش نداشت و فقط به آنها تذکر داده بود که مزاحم نشوند. اگر هر کسی بخواهد در شهر راه بیفتد و چاقوکشی کند که سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

حادثه‌ای که برای علی اتفاق افتاد درست در شب سالگرد شهید الداغی بود. جوانی که در راه دفاع از دختری جوان به شهادت رسید.

بله این موضوع را می‌دانم و از ماجرای این شهید اطلاع دارم. وقتی چشم انتظار خبری از بیمارستان بودم تا از وضعیت علی با خبر شوم به یاد شهید حمیدرضا الداغی و خانواده اش بودم. جوانمردی که سال قبل درست مثل علی از دختری بی‌پناه در برابر اوباش دفاع کرده و جانش را از دست داده بود. در آن لحظات تا حدودی حال آنها را درک کردم که در چه شرایط سختی قرار داشتند. بعد فهمیدم حادثه ای که برای پسرم اتفاق افتاده، درست در شب سالگرد این شهید بود. روح شهید الداغی شاد باشد.

با گذشت ۲ روز از این حادثه وضعیت علی چطور است و آیا از مسولان کاشمر کسی برای ملاقات او آمده است؟

پسرم ۲ روز در بیمارستان حضرت ابوالفضل کاشمر بستری بود که جا دارد از تلاش های کادر بیمارستان برای نجات پسرم تشکر کنم. حالا هم از بیمارستان مرخص شده و در خانه استراحت می‌کند. وضعیت او بهتر شده اما باید تا بهبودی کامل صبر کنیم. بعد از این حادثه مسئولان شهر برای عیادت علی به بیمارستان آمدند و به ما سرسلامتی دادند. دست همه شان درد نکند. خدا را شکر می‌کنم که تنها فرزندم در این حادثه باعث سربلندی من و خانواده شد. من به علی افتخار می‌کنم.

کد خبر 847867 برچسب‌ها ستاد امر به معروف و نهی از منکر اراذل و اوباش حوادث ایران

دیگر خبرها

  • داوید رایا یا جوردن پیکفورد؛ چه کسی برنده دستکش طلایی فصل 24-2023 لیگ برتر انگلیس می‌شود؟
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • روز پسر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • جوان کاشمری چطور از دختران جوان در برابر ۲ مزاحم دفاع کرد| ضربه چاقو فقط ۲ میلی متر با شاهرگ علی فاصله داشت | ۲ شرور مست و سابقه‌دار بودند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستکش طلا به دروازه‌بان ایران رسید
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • قاسمپور: خط دفاع پرسپولیس سردرگم است/ آلومینیوم چیزی برای از دست دادن نداشت
  • بزرگان پرسپولیس برابر آلومینیوم بزرگی نکردند/ خط دفاع هماهنگ نیست
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!