Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس کل دادگستری یزد با بیان اینکه ظرفیت‌های کانون داوری باید برای جامعه تبیین و تشریح شود تاکید کرد: داوری، واگذاری برخی از امور حاکمیت به نهاد‌های مردمی است. تاریخ انتشار: 12:56 - 13 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۳۳۱۷

خبرگزاری میزان- رییس کل دادگستری استان یزد گفت: یکی از مؤلفه‌های جامعه مدنی، واگذاری برخی از امور حاکمیت به نهاد‌های مردمی غیردولتی است که نهاد داوری، نمونه بارز تجلی توسعه قضایی با استفاده از مشارکت مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامعلی دهشیری در دیدار با اعضای هیئت مدیره کانون داوری استان یزد، مشارکت مردم در امور حاکمیت را یک ارزش و حرکت سازنده دانست و اظهار داشت: وجود ۲۵ مؤسسه داوری با ۱۵۰ داور منفرد، در کمتر از سه سال فعالیت این کانون، با رعایت استاندارد‌های لازم، یک آمار قابل اتکا و قابل تحسین است.
وی تصریح کرد: با واگذاری همه امور مرتبط به امر میانجیگری، سازش و داوری به مرکز توسعه حل اختلاف، انتظار است امور مرتبط با این مسئله به یک نظم و نظام و سامان مناسبی برسد.
این مقام قضایی، مزایا و ظرفیت داوری را قابل توجه ارزیابی کرد و افزود: وجود قضات بازنشسته با تجربه کاری بالا، برخی از افراد صاحب فن و علمی و اساتید دانشگاه در امور داوری، این نهاد را به یک نهاد اثر گذار تبدیل کرده است.
وی حفظ محرمانگی، هزینه دادرسی بسیار اندک، سرعت بیشتر و حق انتخاب داور از سوی اصحاب دعوی را از محاسن داوری ذکر کرد و بیان داشت: باید این محاسن را با امور رسانه‌ای هوشمند به سمع و نظر مردم رساند تا آشنایی و رغبت مردم نسبت به استفاده از این ظرفیت بیشتر شود.
رییس کل دادگستری استان یزد، به آراء متقن صادره از مؤسسات داوری اشاره کرد و گفت: گذاشتن آراء صادره از داوری به بوته نقد رأی، ضمن اهتمام به جایگاه داوری در بین مردم و جامعه حقوقی، یک فرصت بی بدیل را برای بررسی علمی و همه جانبه فراهم می‌کند.
وی به سامان دهی وضعیت املاک و مسکن در استان اشاره کرد و ابراز داشت: ساماندهی بنگاه مشاورین املاک یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضاییه است که با ورود دستگاه قضایی یزد، بسیاری از مسائل حوزه معاملات راجع به املاک مورد واکاوی قرار گرفت و مقرر شد با ایجاد سامانه‌ی جامع، اطلاعات معاملات در حوزه زمین و مسکن اعم از بنگاه‌های مجاز، کارشناسان مجاز در امر قیمت گذاری و اراضی و محدوده‌های که خرید و فروش آن ممنوع است در سامانه بارگزاری و ثبت گردد لذا باید توجه داشت در متن تنظیمی پیش نویس قولنامه، شرط داروی نیز گنجانده شود تا در صورت اختلاف بین طرفین باتوجه به مزایای ارجاع به داوری از این ظرفیت نهاد مردمی استفاده بهینه کنند.
وی بر تجهیز دفاتر نمایندگی داوری و کانون داوران به دادرسی الکترونیکی تأکید کرد و گفت: با توجه به ابتلای جامعه به ویروس واگیردار منحوس کرونا و برای سهولت و تسریع در رسیدگی‌ها و استقبال مردم بالاخص در حوزه اربابان صنایع، لازم است کانون زیرساخت استفاده از فناوری‌های نوین را در مؤسسات داوری و دفاتر نمایندگی داوری خود فراهم و پیگیری و نظارت کند.   بیشتر بخوانید:   آمادگی دستگاه قضایی یزد برای راه‌اندازی شورای حل اختلاف حوزه صنعت ساختمان انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: داوری حاکمیت نهادهای مردمی امور حاکمیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۱ هزار میلیارد تومانی مردم به مراکز نیکوکاری در سال گذشته

حبیب‌اله آسوده معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امدادگفت: مراکز نیکوکاری سراسر کشور در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۳۱ میلیارد تومان صدقه را جمع‌آوری و در اختیار مددجویان قرار دادند.

وی ادامه داد: همچنین در طرح اکرام ایتام و محسنین نیز مراکز نیکوکاری ۶۱۹ میلیارد تومان به ایتام و محسنین تحت حمایت کمک کردند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: در این مدت بیش از ۱۱۲۷ میلیارد تومان زکات نیز توسط مراکز نیکوکاری جمع‌آوری و به نیازمندان پرداخت شد.

آسوده اظهار کرد: در سال گذشته مراکز نیکوکاری ۹۷۷۰ میلیارد تومان نیز کمک‌های مبتنی بر نیاز را جذب و به محرومان ارائه کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، وی اضافه کرد: در مجموع عملکرد مراکز نیکوکاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال پیش از آن ۲۸ درصد رشد در جذب کمک‌های مردمی را نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • کمک ۱۱ هزار میلیارد تومانی مردم به مراکز نیکوکاری در سال گذشته
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است
  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران
  • اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند