Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@11:18:00 GMT

نقش کارگزاری‌ها در بازار بورس

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۷۵۰۱

نقش کارگزاری‌ها در بازار بورس

خبرگزاری میزان- کارگزاری‌ها نقش واسطه بین خریدار و فروشنده را در بازار بورس ایفا می‌کنند که به بیان دیگر کارگزاران اشخاص حقوقی هستند که به نمایندگی از طرف مشتریان اقدام به خریدوفروش اوراق بهادار و ارائه سایر خدمات در بازار سرمایه می‌کنند. تاریخ انتشار: 11:15 - 14 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۳۵۸۱

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: شما برای ورود به بورس باید حتما از طریق کارگزاری‌ها اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگزاری‌ها شرکت‌های واسطی هستند تا شما بتوانید به‌راحتی معاملات خود را در بازار سرمایه انجام دهید. در حقیقت شرکت‌های کارگزاری خریدار و فروشنده را در بازار سهام به هم وصل کرده اند و در ازای این کار دستمزد یا همان کارمزد دریافت می‌کنند. کارگزاری‌ها برای فعالیت در بازار سرمایه باید مجوز تاسیس و فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ کنند و به عضویت کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و بورس مربوطه درآیند.

چرا حضور کارگزاران الزامی است؟

برای درک بهتر نقش کارگزاری فرض کنید که اگر شرکت‌های کارگزاری نبودند؛ در این صورت شما جهت انجام معاملات در بازار سهام مجبور بودید در ساعات فعالیت بازار سرمایه، همیشه حضور داشته باشید. این مسئله در حالی است که با وجود کارگزاری‌ها شما به راحتی می‌توانید قیمت و تعدادسهام مدنظر خود را سفارش داده و ثبت کنید؛ بنابراین نقش کارگزاری‌ها لازمه فعالیت، حیات و گسترش بازار سرمایه است و این موضوع برای تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی صادق است.

نظارت سازمان بورس بر کارگزاری‌ها

انجام فعالیت کارگزاری‌ها نیازمند کسب مجوز تأسیس و فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار و عضویت در کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و بورس مربوطه است. افرادی که در شرکت‌های کارگزاری مشغول به فعالیت اند، افرادی خبره، با تجربه و آشنا به مسائل مالی هستند که نسبت به شرایط اقتصادی، بازار اوراق بهادار و بازار کالا‌های مختلفی که معامله می‌شود، شناخت کافی دارند و با تسلط خود بر قوانین و مقررات می‌توانند بهترین اقدامات را به‌منظور خریدوفروش اوراق بهادار و کالا در تالار معاملات بورس‌ها و بازار‌های خارج از بورس برای مشتریان انجام دهند.

ازآنجایی‌که فعالیت کارگزاری‌ها در طول ساعات معاملات از حساسیت بالایی برخوردار است و تمامی سرمایه‌گذاران از طریق شرکت‌های کارگزاری اقدام به خریدوفروش می‌کنند؛ به همین علت نیز شرایط و مقررات متعددی از سوی سازمان بورس بر مدیران و کارکنان شرکت‌های کارگزاری حکم‌فرما است.

مهم‌ترین معیار‌ها برای انتخاب یک کارگزاری معتبر چیست؟

داشتن سیستم‌های داخلی مناسب
ارائه پشتیبانی مناسب
قابلیت انجام سریع سفارش مشتری
داشتن اطلاعات مربوط و کافی
حجم سرمایه سرمایه‌گذار

تفاوت کارگزاری‌های بورسی با یکدیگر

اصلی‌ترین خدمت که همان خدمات معاملات آنلاین است، تقریبا توسط همه کارگزاری‌ها ارائه می‌شود و سایر خدمات کارگزاری‌ها با یکدیگر تفاوت دارد است. برای مثال برخی کارگزاری‌ها خدمات عرضه و پذیرش، بورس کالا و بورس انرژی دارند، برخی دیگر با مشتریان خود قرارداد خرید اعتباری امضا می‌کنند یا فقط مجوز مشاوره دارند. اطلاعات کارگزاری‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهند باید در دسترس همه قرار بگیرد.

کارگزاری‌های بزرگ مراجعه کنندکنندگان زیادی دارند، اما ممکن است سامانه معاملاتی آن‌ها نسبت به کارگزاری‌های کوچک‌تر بیشتر دچار اختلال شود همچنین در ادامه باید به این مبحث اشاره کرد که با اینکه کارگزاری‌های بزرگ نیرو‌های پاسخ دهنده بیشتری دارند، اما اگر قرار باشد به هر علتی تماس‌های سهام داران با کارگزاری‌ها تماس گیرند، ممکن است ما بقی مراجعه کنندگان با مشکل مواجه شوند.

در همین زمینه: امکان فروش سهام عدالت از امروز میسر شد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس کارگزاری بورس و اوراق بهادار شرکت های کارگزاری اوراق بهادار بازار سرمایه سازمان بورس کارگزاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس

آفتاب‌‌نیوز :

 بازار سهام آخرین روز کاری هفته را هم مطابق روز‌های گذشته این هفته، در وضعیتی کاملا رکودی به پایان رساند. همچنین ارزش معاملات و همچنین تابلوی سرخ اکثر نماد‌های بازار بر این بازار نشانگر وضعیت نامطلوب بازار در این روز‌ها دارد.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۱۲ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۱۹ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با ریزشی ۳۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۳۷ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «هرمز» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «ثفارس» و «خودرو» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «آردینه»، «فن افزار» و «توسن» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۳ هزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۸ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

در بازار امروز ۱۰۳ نماد در محدوده مثبت و ۳۴۴ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۳۲ نماد در محدوده مثبت و ۲۱۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سهامداران این نماد‌ها منتظر واریز سود باشند
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و شرکت کارگزاری پویش البرز
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟