Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:29:49 GMT

حفظ قرآن باعث پویایی حوزه‌های علمیه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۰۵۴۴

حفظ قرآن باعث پویایی حوزه‌های علمیه می‌شود

حجت الاسلام علیرضا شاهسونی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: موضوع حفظ قرآن کمتر در حوزه‌های علمیه شیعه مورد توجه واقع می شود و حتی ممکن است یک طلبه به درجه اجتهاد برسد درحالی که مراجعه کمی به قرآن دارد و این نقیصه باید در حوزه های علمیه مرتفع شود.

وی با اشاره به اجرای طرحی در حوزه علمیه قرآنی امام صادق (ع) اظهار کرد: طلاب علاقه‌مند طی سه سال به صورت منسجم قرآن را در سال های اول و دوم در کنار تحصیل علوم حوزوی و هر سال پنج جزء را حفظ می کنند و در سال سوم ۲۰ جزء باقی مانده را به خاطر می سپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی سال سوم روازنه یک و نیم صفحه از قرآن را حفظ می کنند. البته این طلاب در سال سوم یک سال مرخصی تحصیلی می گیرند. یعنی درس حوزوی نمی خوانند و فقط در کلاس های تجزیه و ترکیب قرآن و حفظ شرکت می کنند.

حوزه علمیه امام صادق (ع) در استان فارس به صورت شبانه روزی است و طلاب از خوابگاه نیز برخوردار می شوند. امسال چهارمین سالی است که این طرح اجرا می شود و بیش از ۵۰ طلبه در پایه های دوم تا چهارم تحصیل می کنند که ۱۲ نفر اخیرا شروع به حفظ قرآن کرده اند.

شاهسونی ادامه داد: در حدود ۳۰ نفر از طلابی که در این طرح شرکت کردند موفق به حفظ حداقل ۲۰ جزء از قرآن شده اند و ۱۰ طلبه نیز تاکنون موفق به حفظ کل قرآن شده اند. البته با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی حوزه های علمیه مشکلاتی بوجود آمده است ولی امیدواریم بتوانیم این طرح را از شهریور و ابتدای سال تحصیلی جدید حوزه ادامه دهیم و یا به صورت مجازی آن را دنبال کنیم.

این حافظ کل قرآن برگزاری کلاس های حوزه را منوط به اعلام ستاد کرونا و مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان فارس دانست و افزود: اکنون در حال ثبت نام هستیم. بیشتر طلبه هایی که در این طرح شرکت کرده اند، از شهرهای استان فارس و استان های همجوار هستند. البته تعدادی از آنها از استان های خوزستان، یزد و تهران هستند.

شاهسونی درباره برگزاری کلاس های حفظ قرآن در حوزه های علمیه گفت: شاید بتوان گفت در حدود ۲۰ حوزه در سراسر کشور وجود دارد که برخی طلبه های آن به حفظ قرآن می پردازند که معمولا این برنامه ها در تابستان ها به مدت شش سال طول می کشد ولی در حوزه علمیه امام صادق (ع) طلاب طی سه سال قرآن را حفظ می کنند و برنامه هایی نیز بعد از سه سال داریم که طلاب به تثبیت محفوظات خود می پردازند.  

مدیرعامل موسسه بیت الاحزان با اشاره به ویژگی طلاب حافظ قرآن گفت: حفظ قرآن باعث نورانیت قلب انسان می شود و در زندگی انسان تاثیر بسیار خوبی دارد، حتی برخی از بزرگان و علمای سابق مانند شهید ثانی معتقد بودند که یک طلبه قبل از فراگیری ادبیات عرب باید ابتدا به حفظ قرآن بپردازد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور اضافه کرد: از طرف دیگر حفظ قرآن باعث تقویت حافظه طلاب می شود تا  درس های حوزه را به خوبی فرا گیرند و با توجه به این که در بسیاری از متون درس های حوزه، آیات قرآن مطرح است، حفظ قرآن باعث می شود تا طلاب مطالب درسی را بهتر درک کنند.

شاهسونی درباره حفظ موضوعی آیات قرآن گفت: درحفظ قرآن تعدادی از آیات را حفظ می کنیم که این روش ممکن است برای برخی افراد مناسب باشد ولی بهتر این است که انسان به تمام قرآن احاطه داشته باشد و این احاطه با حفظ کل قرآن ممکن است. البته می توان گفت اگر در آیات قرآن تامل کنیم، می بینیم که همه آیات، کاربردی هستند.

وی یکی از ویژگی های حوزه علمیه امام صادق (ع) را آموزش زبان خارجی دانست و گفت: طلاب بعد از حفظ قرآن و یادگیری تجوید، از سال چهارم به آموزش یکی از زبان های انگلیسی یا عربی می پردازند؛ به گونه ای که پس از شش سال علاوه بر حفظ کل قرآن به یک زبان خارجی نیز تسلط دارند که این طرح از سال آینده آغاز می شود.

شاهسونی در پایان گفت: برادران طلبه بین ۱۴ تا ۱۷ سال تا پایان مرداد می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی موسسه بیت الاحزان حضرت زهرا (س) به نشانی در این طرح ثبت نام کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا حوزه علميه قرآن کریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا حوزه علميه قرآن کریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی فارس ویروس کرونا حوزه علميه قرآن کریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی فارس حوزه های علمیه حفظ قرآن باعث حوزه علمیه امام صادق کل قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته امداد استان قزوین و حوزه علمیه خواهران در جهت اجرای برنامه‌ها و طرح‌های فرهنگی، اجتماعی، قرآنی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

ناصر ظاهری مدیرکل کمیته امداد استان قزوین در این مراسم بیان کرد: در حال حاضر ۴ مرکز نیکوکاری در حوزه‌های علمیه خواهران استان قزوین مشغول به فعالیت هستند و به خانواده‌های ولی‌نعمت و نیازمندان در زمینه‌های مختلف معیشتی، مشاوره خانواده و فرهنگی خدمات ارائه می‌نمایند.

وی ادامه داد: حوزه علمیه و کمیته امداد در بحث‌های فرهنگی اهداف مشترک بسیاری با هم دارند که با امضا این تفاهم‌نامه و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، قرآنی حوزه این اهداف قوی‌تر از گذشته دنبال خواهد شد.

این مسوول افزود: ۱۲۰ خدمت در کمیته امداد به خانواده‌های ولی‌نعمت ارائه می‌شود که همگی ریشه قرآنی دارد و در آیات قرآن به آن اشاره شده است.

ظاهری عنوان کرد: ظرفیت حوزه در بحث‌های تبلیغی بسیار خوب است و باید از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق استفاده گردد. حوزه با ظرفیتی که دارد می‌تواند ترویج کار خیر و احسان را ترویج که در نتیجه آن محسنین و نیکوکاران جامعه افزایش خواهند یافت.

مدیرکل کمیته امداد اظهار کرد: حدود ۱۸ هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد می‌باشند و این زنان مادران یک خانواده هستند که ۶۰ درصد خانوارهای تحت پوشش را تشکیل می‌دهند که رسیدگی و مورد توجه قرار دادن زمینه‌های دینی و ترویج فرهنگ اسلامی برای این خانواده‌ها باعث می‌شود از آسیب‌های این خانواده‌ها کاسته شود.

حجت‌الاسلام کاظم لو مدیر حوزه علمیه خواهران نیز با آرزوی اینکه این تفاهم‌نامه منشأ خیر برای نیازمندان باشد ادامه داد: حوزه و کمیته امداد در راه خدمت‌رسانی در فعالیت‌های فرهنگی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، رسیدگی به امورات فرهنگی خانواده‌ها تمام توان خود را به کار خواهد بست.

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین گفت: معیشت خانواده‌ها قابل جبران است ولی خطر فرهنگی تهدید بسیار جدی است. دین مخصوص آخرت نیست بلکه مخصوص همین دنیا است و اگر مورد توجه قرار نگیرد در همین دنیا دچار آسیب خواهیم شد و باید اهمیت خانواده و خانواده محوری برای عموم جامعه تبیین گردد.

کد خبر 6100983

دیگر خبرها

  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین
  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • راه‌اندازی «مدارس سعادت» در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت