Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – سارا محسنی؛ مطابق با اعلام سازمان خصوصی سازی از یکشنبه هفته آینده، مورخ ۱۹ مرداد ماه، اختیاراتی برای چگونگی معامله سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، درنظر گرفته شده است. اما هنوز این اختیارات، مشخص و به صورت دقیق اعلام نشده است.

بنابر گزارش‌های موجود، ۳ هزار میلیارد تومان از معاملات سهام عدالت و تسویه آن انجام شده و باقی‌مانده سفارش‌ها نیز طبق رویه مذکور در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همچنان مشمولان این سهام، سرگردان هستند و ابهامات موجود رفع نشده است.

تدوین مقررات مورد نیاز برای تسهیل امور اجرایی آزادسازی سهام عدالت، بر عهده شورای بورس قرار گرفته است. امکان عملیات فروش برای آن دسته از دارندگان سهام عدالت هم که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، از ۱۰ خرداد در کارگزاری‌ها با مصوبات شورای ‌بورس آغاز شد. اما باوجود تمام ابلاغیه‌های مرتبط با سهام عدالت و اخبار منتشرشده، بسیاری از سهامداران از نحوه دریافت وجه حاصل از فروش سهام عدالت یا انجام اقدامات مربوط به این سهام، اطلاعی ندارند و برای آنها مبهم است.

عمده مشکلات مشتریان سهام عدالت، به تاخیر زمانی ناشی از انجام سفارش‌ها و واریز وجه مربوط می‌شود. علت این امر، ناهماهنگی کارگزاران و بانک‌ها در پیاده‌سازی درست و در زمان مناسب مکانیزم سهام عدالت در روزهای ابتدایی آزادسازی آن بوده است.

بسیاری از مشمولان سهام عدالت به دلیل نیاز ضروری به وجه حاصل از فروش سهام خود، انتظار دریافت پول را پس از مدت کوتاهی دارند. این در حالی است که برخی از سهامداران پس از گذشت یک یا دو ماه از ثبت سفارش، وجه خود را دریافت می‌کنند.

سفارش‌های سهام عدالت، مطابق با مصوبه شورای بورس از مشمولان اخذ می‌شود، تا کارگزاران بتوانند سفارش‌ها انجام دهند. احتمال تاخیر در عملیات فروش و تقسیم شدن به چند مرحله باتوجه به شرایط بازار وجود دارد. در هر مرحله پس از انجام معامله، ظرف ۳ روز کاری در اختیار کارگزاران قرار می‌گیرد و کارگزاران مکلف هستند عملیات تسویه و پشتیبانی از مشتریان را انجام دهند.

در روش فعلی آزادسازی سهام عدالت، سیستم‌های آنلاین در سطح حساب مشتریان خرد، مستقیم به سامانه معاملات متصل می‌شوند و روزانه بیش از چند میلیون حساب مشتری در ارتباط با سامانه‌های معاملات قرار می‌گیرند.

بسیاری از کارگزاری‌هایی که این تکلیف را برعهده دارند، از آمادگی کارگزاری‌ها برای خدمات‌دهی به مشمولان سهام عدالت خبر می‌دهند. اما واقعیت این است که عدم وجود زیرساخت‌های مناسب و امکانات کافی، دلیلی برای سرگردانی دارندگان سهام عدالت شده است.

در این زمینه بخوانید؛

ارزش روز سهام عدالت من؟ (۱۳۹۹/۵/۱۴)

دلیل ثبت نشدن تغییر اطلاعات مشمولان سهام عدالت چیست؟

۳۶میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت بلاتکلیف هستند

فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نود و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، موضوع جاماندگان سهام عدالت را مطرح و درخصوص بحث امکان‌پذیری نیز صحبت کرد. به گفته وی در زمان عملیاتی شدن سهام عدالت، مبنا بر تسویه از محل سود در یک دوره ۱۰ ساله‌ بود. اما همه سهام به جز نهادهای تحت پوشش، از محل سود تسویه نشد. بنابراین سهام ۵۰۰ هزار تومان، ۴۸۰ هزار تومانی و... داریم.

دژپسند با شاره به قانون برخورداری  ۶ دهک پایین جامعه از سهام عدالت و اختصاص این سهام به این افراد، آمار دارندگان سهام عدالت را ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد و اگر ۶۰ درصد جمعیت کشور را در نظر بگیریم، حدود همین میزان است.

به گفته دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، این موضوع هم از نظر فنی امکان‌پذیر نیست و هم از نظر قانون، افراد مدنظر پوشش داده شده‌اند. ضمن اینکه دژپسند به محدودیت دارایی‌ها و واگذار نشدن در چنین حجمی نیز اشاره کرد.

همچنان مکانیزم درست و بدون ابهامی برای آزادسازی سهام عدالت درنظر گرفته نشده است و اجرای طرحی کارآمد برای آزادسازی ۶۰ درصد از این سهام از سوی نهادهای مرتبط لازم است.

طی معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به  ۱۹ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان کاهش یافت. بنابراین قیمت فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت، ۵ میلیون و ۸۲۳ هزار تومان بوده و ارزش سهام عدالت ۱ میلیون تومانی به ۳۸ میلیون و ۸۱۸ هزار تومان است.

پربیننده ترین بیشترین ارزش معاملات سهام در بازار امروز/ «شستا» معرکه راه انداخت سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ تکاپوی شاخص برای ماندن در کانال جدید ۳۶میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت بلاتکلیف هستند صندوق ETF سوم در آذرماه عرضه می‌شود دومین و سومین صندوق معامله‌پذیر دولتی چه زمانی عرضه خواهند شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سازمان خصوصی سازی سهام عدالت بورس بازار سرمایه سهام عدالت متوفیان ارزش سهام عدالت ارزش سهام عدالت من سهام عدالت جاماندگان دارندگان سهام عدالت آزادسازی سهام عدالت ستاد آزادسازی سهام عدالت قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت دارندگان سهام عدالت مشمولان سهام عدالت هزار تومان سفارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد




به گزارش خبرگزاری صداوسیما،به نقل از خانه ملت، علی خضریان در تشریح نشست این کمیسیون در خصوص بررسی آخرین وضعیت سامانه ستاد بابیان اینکه استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی یکی از راهکارهای کلیدی مبارزه با فساد است افزود: الکترونیکی کردن فرآیند انجام معاملات از طریق سامانه‌های الکترونیکی در مسیر شفافیت گامی مهم است که نظارت بر خط و سریع را ممکن می‌کند.

این نماینده مجلس گفت: افزایش بهره وری و کاهش کسری بودجه با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بودجه دولت صرف انجام معاملات می‌شود، بخشی دیگر از مزایای این سامانه است همینطور سیاست‌گذاری، اجرای سیاست‌ها و ارائه خدمات با توجه به اهمیت معاملات دولتی در اقتصاد و نقش و جایگاه آن در پیشرفت کشور، توجه به تصمیم سازی بر مبنای اطلاعات در این حوزه بسیار مهم است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: با ایجاد سامانه ستاد می‌توان بر تمامی مراحل انجام معاملات نظارت کرد. همچنین با استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی می‌توان ظرفیت‌های نظارتی را افزایش داد.

خضریان با اشاره به اهمیت اصلاح ساختار بودجه مبتنی بر عملکرد و آمایش سرزمین خاطرنشان کرد: یکی از گلوگاه‌های اصلی نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، شفاف‌سازی منابع صرف شده و خروجی‌ها و پیامدها است که روش اصلی تحقق آن، استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است با توجه به اهمیت این موضوعات کمیسیون اصل نود به عنوان بازوی نظارتی مجلس و اهمیت زیادی برای اجرایی شدن این سامانه داشته است.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: در آخرین جلسه این کمیسیون نشستی با موضوع پیگیری انجام تکالیف قانونی مندرج در جزء ۳ و ۴ بند ک تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور برگزار و مقرر شد جهت حل مسائل الکترونیکی شدن مزایدات دوایر اجرای ثبت سازمان ثبت اسناد و املاک، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی به شکلی عمل کند که تا در مهلت ۱۰ روزه مزایدات یک استان به صورت آزمایشی در سامانه ستاد ثبت شود. و مزایدات اراده تصفیه امور ورشکستگی در یک استان از این طریق انجام شود و مشکلات پیمانکار سامانه نیز پیگیری و مرتفع شده و گزارش همه اقدامات به کمیسیون ارسال شود.

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • عملیات اجرایی پروژه کمربندی قلعه‌نو آغاز شد
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است