Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@00:09:47 GMT

گزش حشرات و آنچه باید در مورد آن بدانید

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۶۷۶۸۰

گزش حشرات و آنچه باید در مورد آن بدانید

ایران اکونومیست-گزش حشرات در تابستان بیشتر از فصول دیگر اتفاق می افتد، اکثر مواقع مراجعه به پزشک و درمانگاه لازم نیست و می‌توان به صورت خانگی این مشکلات را حل کرد.

فصل تابستان و حضور حشرات همیشگی می‌تواند این فصل را غیر قابل تحمل کند. با آمدن فصل تابستان انواع حشرات با نیش و صدای خود شما را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند، بنابراین باید اطلاعات خود را در مورد گزش حشرات بالا ببرید تا بتوانید هنگام مواجهه با آن اقدامات لازم را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است که بدانید حشرات به بعضی افراد دارای شرایط خاص بیشتر حمله می‌کنند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

گروه خونی: افرادی که گروه خونی آن‌ها o است بیشتر از دیگران در معرض خطر نیش حشرات هستند، باید گفت تقریبا ۸۵ درصد این افراد ماده‌ای روی پوست خود ترشح می‌کنند که مورد علاقه حشرات است و همین موضوع باعث می‌شود حشرات بیشتر جذب شوند.

بوی عرق : افرادی ورزشکار و کسانی که زیاد تعریق می‌کنند بیشتر در معرض گزش حشرات هستند، حشرات به بوی تعریق علاقه دارند. توصیه می شود بعد از ورزش و فعالیت روزانه استحمام کنید.

دی اکسید کربن: هنگام خواب غلظت دی اکسید کربن در افراد بیشتر می‌شود و حشرات از طریق آن می‌توانند هدف خود را راحت‌تر شناسایی کرده و مورد حمله قرار دهند.

رنگ لباس: جالب است بدانید لباس‌های با رنگ تیره موجب می‌شوند حشرات بیشتر جذب شوند و افراد را مورد حمله خود قرار دهند، پس سعی کنید از لباس های دارای رنگ‌ روشن استفاده کنید.
اقدامات لازم در برابر نیش حشرات

در صورتی که حشره‌ای شما را نیش زد باید بدانید چه اقداماتی برای تسکین علائم آن انجام دهید که در این بخش به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

کاهش درد: مصرف قرص‌هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد نیش حشرات می‌تواند کمک کننده باشد. البته به این نکته باید توجه کرد که به افراد زیر ۱۶ سال هرگز نباید آسپیرین داده شود.

کاهش تورم: قراردادن کمپرس سرد روی منطقه‌ای که آسیب دیده می‌تواند تورمی که بعد از نیش حشرات روی پوست ایجاد می‌شود را کاهش دهد.کافی است ۵ تا ۱۰ دقیقه کمپرس آب سرد را روی محل گزش حشره قرار دهید. حشرات
تسکین خارش: استفاده از کرم یا لوسین کروتامیتون، کرم یا پماد هیدروکورتیزون و قرص آنتی هیستامین حتما با تجویز و نظر پزشک برای تسکین خارش حاصل از نیش حشرات مناسب است.

درمان های خانگی در برابر نیش حشرات

عسل: برای بهبود زخم، درد و خارش محل نیش حشرات می‌توانید از عسل استفاده کنید. عسل به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای درمان محل نیش حشرات بسیار کمک کننده است. کافی است مقداری از آن را روی محل گزش حشره بزنید.

آلوئه ورا: آلوئه ورا خواص بسیاری دارد؛ ژل آن خواص ضد التهابی دارد و هنگامی که مورد حمله نیش حشرات قرار می‌گیرید ژل آلوئه ورا به عنوان تسکین دهنده پوست و مسکن توصیه می‌شود.

روغن کالندولا: این روغن خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کننده دارد، برای درمان نیش حشرات بسیار مناسب است.

روغن اسطوخدوس: برای تسکین تورمی که بعد از نیش حشرات روی پوست به وجود می‌آید، این روغن می‌تواند کمک کننده باشد.

روغن درخت چای: با توجه به خاصیت ضدعفونی کنندگی روغن درخت چای، برای درمان محل نیش حشره، این روغن توصیه می‌شود. حشرات
فندق افسونگر: برای کاهش التهاب و درد نیش حشرات از روغن فندق استفاده کنید.
چه زمانی نیاز به کمک اورژانس برای درمان نیش حشرات است؟

نیش حشرات علائمی را در بدن به وجود می‌آورد که توجه به آن‌ها بسیار مهم است؛ زیرا بعضی از علائم تشخیص آن‌ها به صورت شدید بروز می کند که در این شرایط، حتما از اورژانس کمک بگیرید. مهم ترین علائم اورژانسی نیش حشرات شامل موارد زیر می شود:

_ خس خس سینه یا مشکل پیدا کردن در تنفس
_ افزایش ضربان قلب
_ تورم در صورت، دهان یا گلو
_ سرگیجه یا احساس ضعف
_ بلع دشوار
_ از دست دادن هوشیاری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: برای درمان گزش حشرات نیش حشرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۷۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن

یکی از گیاهانی که در گروه گیاهان دارویی قرار داشته و پتانسیل های ناشناخته زیادی دارد چوچاق یا زولنگ می باشد که متأسفانه به تدریج به ورطه فراموشی سپرده شده است اما باید بدانید که خواص این گیاه به قدری زیاد است که مطمئناً پس از خواندن این خواص بیش از قبل آن را بکار می برید.

به گزارش نمناک، به طور خلاصه می توان گفت این گیاه دارای مصارف مختلفی همچون سبزی کاری، گل کاری و دارویی می باشد. با ما در این بخش از بهداشت و سلامت همراه باشید تا با خواص و فواید چوچاق بیشتر آشنا شوید.

ظاهر متفاوت گیاه چوچاق در هر فصل

باید بدانید گیاه چوچاق از خانواده چتریان میباشد و به طور خودرو رشد می کند و جالب تر اینکه در هر فصلی شکل متفاوتی به خود می گیرد و همین امر باعث می شود که شناخت و تشخیص آن سخت شود.

این گیاه جذاب در فصل بهار به صورت بوته ای و با برگ های نوک تیز می روید و پس از گذشت زمان برگهایش شروع به ضخیم شدن کرده و از لحاظ ظاهری به برگ های اسفناج شباهت پیدا می کند، اما همین که هوا رو به سردی می گذارد چوچاق تبدیل به یک بوته ای خاردار شده و از آن بوته گل های آبی و بنفش می روید.

در گویش های موجود در مازندران و رامسر چوچاق را شوشاخ یا زولنگ نامگذاری کرده‌اند.

اسامی رایج لاتین چوچاق

گیاه معروف چوچاق، در زبان انگلیسی به چندین اسم دیگر از قبیل(Sea Holly)، (Seaside eryngo)، (eryngo)، (sea holme)، (sea hulver)، (Eringo) و (Ringo-roots)

طبع گیاه چوچاق

طبع این گیاه در طب سنتی گرم بوده و گونه های مختلف آن در صنعت داروسازی بسیار پرکاربرد است.

ترکیبات گیاه دارویی چوچاق

عمده ترکیبات موجود در گیاه چوچاق اسانس های متنوعی مثل لیمونن، آلفا پی نن و اسید فولویک می باشد. همچنین ریشه آن دارای قند ساکاروز، تانن، اسانس زولنگ با بوی مطبوع حدود 88 درصد است.

ویژگی های خاص گیاه چوچاق

نام علمی گیاه چوچاق (Eryngium planum) می‌باشد. رشد این گیاه در منطقه های جلگه ای رامسر تا گلوگاه و همچنین ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی به چشم می خورد.

زمانی که این گیاه به بلوغ میرسد خارهایی در آن به چشم می‌خورد که اگرچه پنج شاخه است ولی شش شاخ نامیده می شود به همین خاطر در گروه خارداران از تیره چتریان قرار میگیرد و جالب است بدانید که همه بخش های گیاه تا گل آن خار دارد.

گیاه چوچاق دارای برگ های بزرگ با بریدگی های عمیق است. برگ های چوچاق به هنگام بلوغ به رنگ قهوه ای درآمده و بوی هویج داده و کله قندی می شود جالب است بدانید که در بعضی مواقع تا عمق دو متری در زمین فرو می رود.

خواص بی نظیر ریشه چوچاق

از آنجایی که ریشه گیاه چوچاق دارای ساکاروز و قند می باشد خواص بی نظیری به خود اختصاص داده است. چنانچه بخواهید بیشترین بهره را از خواص این گیاه ببرید بایستی از ریشه اصلی آن یا همان بیخ که بزرگ‌تر از سایر ریشه ها می باشد استفاده کنید. ناگفته نماند که زمان برداشت ریشه گیاه چوچاق متعلق به فصل پاییز است.

موارد زیر از جمله فایده های مهم ریشه چوچاق می باشد:

درمان عفونت و درد دندان ضد اسپاسم درمان عفونت ادراری درمان سیاه سرفه برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی درمان بیماری های مرتبط با کبد خواص مهم گیاه چوچاق

وجود مقادیر زیادی از ترکیباتی همچون اسیدفولیک و لیمونن باعث شده است که این گیاه یکی از مهمترین گزینه های درمان کم خونی ناشی از فقر آهن به شمار برود.

مواردی که در ادامه میخوانید، از جمله خواص گیاه چوچاق میباشد:

کاهش التهاب در بدن اشتها آور تسکین دردهای روماتیسمی آرامش بخش اعصاب پیشگیری از سرطان به دلیل مقدار زیاد آنتی اکسیدان افزایش دهنده شیر مادران شیرده ادرار آور خواص دارویی گیاه چوچاق

طبق تحقیقاتی که محققان به تازگی انجام داده اند ثابت شده است که گیاه چوچاق درمان بسیار مناسبی برای کاهش آهن خون در بیماران تالاسمی به شمار می رود. ریشه این گیاه منبع اصلی خواص دارویی آن می باشد، برای مصرف دارویی بهترین زمان برداشت ریشه این گیاه فصل پاییز می باشد.

علاوه بر خواص دارویی که پیش از این به آن ها اشاره شد، خاکستر این گیاه نیز برای درمان بواسیر بسیار مفید است و این به خاطر داشتن اسید فولیک می باشد. این گیاه پادزهر سموم و تسکین دهنده درد پهلو می باشد، جوشانده بیخ این گیاه باعث می شود که نفخ و درد پهلو از بین برود و همچنین مربای آن یک نوع خوشبو کننده دهان محسوب می شود و همچنین پماد حاصل از آن با برگ کاسنی و آرد جو نرم‌کننده ورم های سخت می باشد. در علاج کزاز مفید بوده و در بیرون راندن خون از سینه بسیار تاثیرگذار است.

آشنایی با مضرات گیاه چوچاق

عوارض خاصی تا به این حال برای مصرف این گیاه گزارش نشده است اما با این وجود توصیه می‌کنیم که همچون سایر مواد غذایی و دارویی از مصرف بی رویه آن اکیدا خودداری کنید و به خاطر اینکه طبع آن گرم است توصیه می‌کنیم که چنانچه باردار هستید یا مشکل خاصی دیگری دارید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید.

دیگر عوارض گیاه چوچاق استفاده بیش از حد ممکن است باعث استفراغ شود. ترکیب گیاهان با داروهای خاص ممکن است عملکرد آنها را تغییر دهد یا عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند پس اگر داروی خاصی مصرف میکنید، به این مورد توجه کنید. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید از این گیاه دارویی استفاده نکنید. اگر مدر مصرف می کنید از این گیاه خودداری کنید. بدانید که استفاده طولانی مدت از چوچاق می تواند باعث عدم تعادل در مایعات و مواد شیمیایی بدن شود. موارد و نحوه مصرف گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه و یا خشک شده گیاه چوچاق غذاهای خوشمزه محلی مختص شمال کشور می توانید تهیه کنید که در ادامه این مطلب لیستی از این غذاها را در اختیارتان قرار می دهیم:

کوکو سبزی کال کباب گیلانی ماهی شکم پر سبزی پلو خورش ترش واش گیلان کباب ترش شمالی از این گیاه در برخی از چاشنی های شمالی همچون ترشی هفت بیجار، زیتون پرورده و دلار نیز استفاده می کنند. از ریشه این گیاه یک مربای بسیار خوشمزه تهیه می شود که علاوه بر طعم بی نظیر آن به خاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود.

دمنوش گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه چوچاق دمنوشی بسیار خوشمزه و مفید تهیه می شود که بسیار مقوی و خوش طعم است. چنانچه علاقه مند به درست کردن این دمنوش خوشمزه هستید در ادامه این طرز تهیه آن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش چوچاق آب دو لیوان گیاه چوچاق تازه یا خشک شده به میزان لازم نبات یا عسل در صورت تمایل طرز تهیه دمنوش چوچاق

ابتدا آب جوشیده را داخل قوری ریخته و سپس چوچاق را به آن اضافه نمایید، قوری را به مدت ده الی پانزده دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و در نهایت دمنوش را از صافی کرده و در صورت تمایل و طبق ذائقه تان با نبات یا عسل میل کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراقب نیش ها باشید!
  • هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • چرا در پروژه ها از سینی کابل گالوانیزه برق استفاده می کنند؟
  • دعای دفع حشرات؛ مفید برای از بین بردن مورچه، ملخ، موش و…
  • (ویدئو) لشکری از سوسک‌های سایبورگ کوله‌بر که از راه دور هدایت می‌شوند
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید