Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان گفت: انجمن‌های علمی باید به دور از حواشی و برنامه‌های زرد عام‌پسند، در جهت ارتقای علم، اندیشه و سلیقه دانشجو گام بردارند.

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمن‌های علمی دانشجویی از جمله تشکل‌هایی هستند که می‌توانند به طور جدی به موضوع تولید علم وارد شوند و فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمن‌های علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های این انجمن‌ها بپردازد.

در این گفتگو میزبان مصطفی تاج، دبیر انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید:

 علوم انجمن‌های علمی را بیشتر حمایت کند/ انجمن‌های علمی می‌توانند پل خوبی برای افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت باشند

آنا: دانشجو و دانشگاه چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟

تاج: امروزه برخی از دغدغه‌های بشر به سمت ابتذال سقوط پیدا کرده است و وظیفه دانشگاه و دانشگاهیان در این برهه، ارتقای سلیقه و سطح فکری مردم است؛ دانشجو با ارتقای سلیقه و فهم خود، روی اطرافیان تاثیر مثبت می‌گذارد و در جامعه نقش مهمی ایفا می‌کند. باید بخش از ظرفیت‌های رسانه به دست دانشجویان فعال و اهل فکر بیفتد، چراکه رسانه می‌تواند نقش پررنگی در تولید فکر و علم و در نتیجه تولید شخصیت افراد جامعه ایفا می‌کند.



انجمن‌های علمی به دور از حواشی و برنامه‌های زرد عام‌پسند گام بردارند

آنا: نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور به چه میزان است؟

تاج: انجمن‌های علمی باید به دور از حواشی و برنامه‌های زرد عام‌پسند، در جهت ارتقای علم، اندیشه و سلیقه دانشجو گام بردارند. دانشجویی که دغدغه‌های متعالی پیدا کند، یقیناً روی اطرافیان خود نیز تاثیرگذار خواهد بود و این دغدغه‌مندی در سطح کشور فراگیر می‌شود و جامعه همیشه پویا و اهل پیشرفت می‌ماند.

دانشجویان‌ برنامه‌های ضعیف و بی‌محتوا را تحریم کنند

آنا: آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟

تاج: آسیب انجمن‌های علمی را برنامه‌های زرد و مبتذل می‌دانم که در برخی از انجمن‌ها کوچک‌ترین اندیشه‌ای یافت نمی‌شود. وقتی دانشجو از یک برنامه بی‌محتوا استقبال می‌کند، راه را برای برنامه‌های بی‌محتوای دیگر باز می‌کند. هدف بزرگ دانشجویان باید این باشد که برنامه‌های ضعیف و بی‌محتوا را تحریم کنند و از برنامه‌هایی که به فهم دانشجو احترام می‌گذارد، قدردانی کنند و پیگیر این‌گونه برنامه‌ها باشند.



دبیران انجمن‌های علمی، انجمن را برای خود مصادره نکنند/ راه را برای افراد و اندیشه‌های مختلف باز بگذارید

آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟

تاج: اساتید دانشگاه باید بیش از پیش به انجمن‌های علمی دانشجویی توجه کنند و همگام و هم‌مسیر با اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی باشند. همچنین دبیران انجمن‌های علمی، انجمن را برای خود مصادره نکنند و راه را برای افراد و اندیشه‌های مختلف باز بگذارند، وقتی تک‌صدایی از بین برود، راه برای پیشرفت و ارتقا باز می‌شود.

لزوم مطالعه کردن در انجمن‌های علمی

آنا: برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟

تاج: مطالعه، مطالعه و مطالعه. دانشجویان نباید مانند دانش‌آموزان صرفاً مقدار درس لازم برای امتحان را حفظ کنند و بعد از پاس کردن دروس خود، از یاد ببرند چه مطالبی خواندند! دانشجو باید عطش کتاب و مطالعه داشته باشد. اکر درس و رشته‌ تخصصی دانشجو به صورت دغدغه ذهنی او درنیاید، علم تولید نمی‌شود.



آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟

تاج: خلا برنامه‌های مفید و راکد بودن انجمن علمی سابق ادبیات فارسی، بنده و سایر دوستان فعال را ترغیب کرد که برای برگزاری برنامه‌های مفید و در نهایت ارتقای اندیشه دانشجو وارد عمل شویم.

اقدامات انجمن علمی ادبیات فارسی دانشگاه گیلان

آنا: درباره انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی توضیح دهید. از ابتدای شکل‌گیری این انجمن تاکنون چه فعالیت‌هایی انجام شده است؟

تاج: اوایل آذر ماه ۱۳۹۸ بود که به انجمن علمی دانشجویی ادبیات فارسی آمدیم. به دو هفته نکشید که برنامه اول را با عنوان "چرا ادبیات" برگزار کردیم. چون این چرایی مهم‌ترین سوالی‌ است که هنگام مواجهه با هر مسئله‌ای باید مطرح شود؛ بعضی دانشجویان هنوز نمی‌دانستند چرا در رشته ادبیات فارسی تحصیل می‌کنند و چشم‌انداز این رشته چه می‌تواند باشد‌.



خدا را شکر این برنامه با استقبال بزرگ دانشجویان و استادان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان همراه شد. ترم بهمن هم جلسات هفتگی "عصری با ادبیات" را آغاز کردیم که در این جلسات با همراهی دانشجویان توانستیم نقد داستان و شعر و کتاب انجام بدهیم و ماهی حداقل یک کتاب بخوانیم‌. اما با توجه به شیوع کرونا جلساتمان موقتاً لغو شد و در حال حاضر از صفحه اینستاگرام انجمن علمی ادبیات فارسی، جلسات را پیگیری می‌کنیم. همچنین جلساتی به صورت زنده در اینستاگرام با استادان برگزار و درباره مسائل مهم ادبی صحبت کردیم.

* گفتگو از علیرضا محمدی

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: تولید علم ادبیات فارسی انجمن علمی دانشگاه گیلان علیرضا محمدی چالش های انجمن های علمی مصطفی تاج ادبیات فارسی دانشگاه گیلان انجمن های علمی دانشجویی انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی گام بردارند تولید علم انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد

علی‌محمد محمودی، سرپرست گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، با بیان اینکه با هدف توسعۀ همکاری‌های علمی دوجانبه و ارتقای سطح تعامل‌های علمی، تفاهم‌نامه همکاری این دانشگاه و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی در جهت تسهیل دسترسی و تقویت پژوهش‌های دانشگاهیان دانشگاه سلمان فارسی کازرون در حوزه‌های مرتبط با نسخ خطی باشد. 

او همچنین با بیان اینکه دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تعلیم و تربیت دانشجویان در حوزۀ زبان و ادبیات فارسی توجه دارد، به ظرفیت‌های امیدبخش و ایده‌آل علمی و پژوهشی این دانشگاه و ضرورت تسهیل هرچه بیشتر بستر‌ها برای دسترسی مناسب پژوهشگران این دانشگاه به منابع مختلف پژوهشی اشاره کرد.

محمودی افزود: انعقاد این تفاهم‌نامه می‌تواند بسترساز بهبود ارتباط و دسترسی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های مختلف دانشگاه و به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتۀ زبان و ادبیات فارسی به گنجینۀ نسخه‌های خطی باشد. 

او ادامه داد: علاوه بر آن، دانشگاه سلمان فارسی کازرون نیز آمادۀ ارائۀ خدمات علمی و پژوهشی و تبادل دستاورد‌های پژوهشی با انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران است. 

سرپرست گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، گفت: بهره‌گیری متقابل از خدمات و تولیدات علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی طرفین، تصحیح و تحقیق، تألیف، ترجمه و انتشار مشترک آثار مورد توافق، اشتراک پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست‌ها و گفتگو‌های علمی و فرهنگی با همکاری طرفین و انجام پژوهش‌های مشترک از جمله اهداف مهم این تفاهم‌نامه در نظر گرفته شده است. 

انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران، از جمله انجمن‌های علمی مطرح کشور است که با گرفتن مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به صورت تخصصی در حوزۀ نسخه‌های خطی مشغول به فعالیت است. 

این انجمن دارای نشریۀ فارسی‌زبان علمی - پژوهشی معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نمایه شده در پایگاه بین‌المللی اسکوپوس است. 

همچنین خدماتِ متعددی، چون عضویت در انجمن، درخواست تهیه نسخه خطی، اطلاع از کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های بین‌المللی نسخه‌شناسی و نسخه‌پژوهشی از مسیر تارنمای این انجمن در اختیار پژوهشگران حوزۀ نسخ خطی فارسی قرار گرفته است. این مجموعه با فراهم آوردن ۷۰۰ هزار نسخه از ایران و برخی کشور‌های دیگر، مأخذ مهمی برای پژوهشگران محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود