Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@10:36:16 GMT

خبرنگار پای بیان مصائب خودش که می رسد زبان ندارد

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۸۹۸۲۵

خبرنگار پای بیان مصائب خودش که می رسد زبان ندارد

خبرنگاری انتخابی از روی علاقه است که البته با دشواری های بسیار همراه است. خبرنگار برای بیان حقیقت از جان می گذرد اما برای بیان مصائب خود زبانی ندارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،کار خبرنگاری و رسانه ای یکی از پر مخاطره ترین و در عین حال هیجان انگیز ترین مشاغل در دنیا محسوب می شود و هر کسی هم آن را به عنوان کار انتخاب نمی کند مگر افرادی که از هوش و شجاعت و قدرت خطر کردن بسیاری برخوردار باشند؛ رسانه ضلع چهارم دمکراسی است و خبرنگار چشم بینا و گوش شنوای مشکلات جامعه است برای احقاق حقوق مردم و رساندن صدای آنها به مسئولان  از جان هم مایه می گذارد اما وقتی به مصائب و مشکلات خودش می رسد زبانش بریده است، خبرنگاران حوزه های مختلف از فرهنگی و هنری گرفته تا سیاسی و اجتماعی و ورزشی هرکدام مصائب و مشکلات خود را چه در حوزه های کاری و چه در تحریریه ها دارند که شاید در روزی که به نام آنها نام گذاری شده است به آنها پرداخته شود، در یادداشتی به مناسبت روز خبرنگار خواندم که نوشته بود: «خبرنگار در ایران از جایگاه خوبی برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه مسئولان و حتی مردم به خبرنگارها نگاه درستی نیست و خیلی ها سعی می کنند تا جایی که می توانند خودشان را از این قشر دور نگه دارند. این وسط خبرنگار می ماند و یک شغل سخت و کم درآمد و جایگاهی که نیست و آرزویی با این تعبیر که: «یکی بیاید ما را تحویل بگیرد لطفاً»!

 

 


با هر کدام از خبرنگاران با سابقه نزدیک به یک دهه و بیشتر که با عشق و علاقه کار خبرنگاری را انتخاب کرده اند صحبت می کنیم بلا استثناء همه از حقوق کم و نداشتن امنیت شغلی  و بیمه های خود گلایه دارند و اینکه چرا در همه این سال ها عمر و جوانی شان را برای روشنگری گذاشتند ولی عایدی آن برایشان فرسودگی روح و جسم بوده است .

 

 

« ر. م» خبرنگاری با نزدیک به دو دهه کار رسانه ای  در اغلب تحریریه های رسانه ها به خبرنگار شبستان می گوید: شاید مهمترین نکته ای که در همه این سال ها نه تنها من بلکه اغلب هم صنف هایم با آن روبرو بودند  به جان خریدن مشکلات برای گرفتن یک مصاحبه یا گزارش در شرایط غیر استاندارد و گاها مخاطره آمیز بود؛ گاهی برای یک گزارش خبرنگار مدت زمان طولانی را صرف می کند ولی در تحریریه نمی تواند نظر مثبت را جلب کند و همین باعث دلسردی و در عین حال سرخوردگی می شود .

 

 

«س.خ» که فارغ التحصیل یکی از بهترین  دانشگاه های علوم انسانی تهران بوده و رشته تحصیلی اش به لحاظ درآمدی  می توانست  بیش از خبرنگاری برایش صرفه داشته باشد با عشق خبرنگاری را انتخاب کرده است و 16 سال است که به این کار مشغول است به خبرنگار شبستان می گوید:  مشکلات معیشتی، وضعیت امنیت شغلی و وجود ضعف هایی در حوزه شفافیت و آزادی بیان از سختی های حرفه خبرنگاری است، اما با این وجود شاید اگه دوباره به سال های گذشته در این شغل نگاه کنم و بخواهم انتخابی دوباره داشته باشم به خاطر خنده های میان سختی ها، دوستی‌هایی که ایجاد و تجربیاتی که حاصل شد، بخاطر اشکها و بغض هایی که در جمع صمیمانه همکاران به لبخند تبدیل شد و قلمی که به مدد همین سال ها امروز حداقل در خلوت خودم می توانم به آن افتخار کنم؛ باز هم انتخاب می کردم «خبرنگار» باشم.

 



«آ.ف» که 10 سال است در حوزه فهنگی و هنری خبرنگاری می کند و دستی بر ساخت فیلم کوتاه دارد به خبرنگار شبستان می گوید: از سختی های کار خبرنگاری اگر بخواهم بگویم، باید به بی وقت و زمان بودنش اشاره کنم که در واقع ما ساعت دقیق کار نداریم و در همه حال استندبای هستیم. شاید یکی از سختی ها ما در حوزه هنرهای تجسمی پاسخگو بودن و نبودن هنرمندهای تجسمی است که عموماً با ارتباطات خبرنگار میسر می شود. در کنار این مسئله حقوق و مزایایی هم که برای خبرنگارها به صورت کلی در نظر گرفته میشود متناسب با تورم نیست .

 

 

«ت.م»  مدیریت رسانه خوانده و با ذوق و شوق آمده و سال های مدیدی است که در حوزه اجتماعی خبرنگاری می کند و تاکنون با تحریریه های بسیاری کار کرده است به خبرنگار شبستان می گوید: خبرنگاری انتخاب من بوده است اگرچه روزهای تلخ و شیرین زیادی در این سال ها داشتم،  تنها کاری که می توانست من را راضی نگه دارد کار خبری بود بارها من بیکار شدم ولی کار دیگری جز کار خبری نمی توانستم انجام دهم و ماندم و ادامه دادم.

 

 

اینها گوشه هایی از در دل ها و دل نگرانی های خبرنگارانی بود که خودشان همیشه دل نگران هستند و در این راه نه زمان می شناسند و نه موقعیت  و در هر شرایطی آماده باش هستند تا گرهی از مشکلی باز کنند.

 

 

بیایید به بهانه روزی که به نام خبرنگار نامگذاری شده است برای همه آنهایی که خطر را به جان می خرند تا آگاهی به جامعه بدهند آرزو کنیم  دلسرد نشوند و هیچ سختی و مانعی آنها را از ادامه راه باز ندارد .

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: دغدغه ها روز خبرنگار خبرنگاری سختی ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، از برنامه شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: شورای وحدت دو ماموریت اساسی دارد. نخست کمک به کشورداری بر اساس نظام مسائل است. یعنی موضوعات اساسی کشورداری شناسایی و حوزه‌هایی که مورد اجماع نیست به بحث گذاشته شود تا به نظر واحدی دست یابیم و آن را در اختیار دولت قرار دهیم که این جزو ماموریت اصلی شورای وحدت است.

وی در گفتگو با ایرنا، دومین ماموریت شورای متبوعش را حضور در مناسبت‌ها و رویدادهای مهم سیاسی بیان کرد و افزود: یکی از این مناسبت ها، انتخابات است که شورای وحدت در عمر چهارساله خود در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری حضور فعال و مسئولانه داشت، البته در انتخابات مجلس در حوزه تهران انتظار ما برآورده نشد.

سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه در سطح کشور با تلاش شورای وحدت ۶۰ نماینده اختصاصی و ۳۰ نماینده مشترک با جریان های دیگر راهی بهارستان شدند، اعلام کرد: در مرحله دوم انتخابات هم نامزد داریم که معرفی می‌‍شوند و ممکن است تصمیم بگیریم از فهرست‌های دیگر لیست را تکمیل و به مردم تهران معرفی کنیم. در استان‌ها هم بررسی‌ها انجام و نامزدها مشخص شدند که در زمان خود اعلام می‌کنیم.

متکی همچنین مهمترین برنامه مجلس دوازدهم را نظارت عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های حکمرانی در کشور نیاز دارند هر چند وقت یکبار خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند که در حکمرانی نوین در دنیا به آن سنجش مقبولیت می‌گویند. تلقی بر این است که مردم نسبت به مجلس یک ارزیابی بسیار مثبتی ندارند و انتقادات و مطالبات برزمین مانده دارند که فکر می‌کنند مجلس به آن رسیدگی نکرده است.

وی با بیان اینکه بر این اساس ما ضرورت تحول در رویکردها و کاردکردهای مجلس دوازدهم را مطرح کردیم، افزود: در مجلس در حوزه های شکلی و سخت افزای کار نیاز به تحول داریم.

منتخب مجلس داوزدهم از دیگر حوزه هایی که نیاز به تحول دارد را حوزه مدیریت مجلس عنوان کرد و گفت: رئیس مجلس قبل از ورود به دستور صحن علنی باید موضوعات را بررسی کرده باشد و در عین حال باید گروه‌های مشاوره‌ای تشکیل دهد تا موضوعات را بررسی کنند که این مشاوران می‌تواند روسای کمیسیون‌ها، استادان دانشگاه و نخبگان باشند و از طرفی تعامل باید برآمده از نگاه نمایندگان باشد.

متکی در بیان ویژگی‌های رئیس مجلس دوازدهم نیز، اظهار کرد: اشراف به حوزه داخلی و خارجی و دیپلماتیک می‌تواند نقاط قوت یک نامزد ریاست مجلس باشد تا بتواند مدیریت شکلی و محتوایی موفقی را در مجلس داشته باشد. یا می تواند خودش متخصص باشد و یا از مشاوران استفاده کند. اما باید نسبت به مسائل کلان کشور داری اشراف داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899368

دیگر خبرها

  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • مورایس مسلمان شده؟ / ماجرای مسلمان شدن سرمربی سپاهان از زبان خودش + عکس و فیلم
  • سرمربی سپاهان مسلمان شده؟/اعلام خبر مسلمان شدن سرمربی سپاهان از زبان خودش +عکس و فیلم
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • مصائب شیراز پس از باران (+ عکس)
  • مصائب شیراز پس از باران / تصاویر
  • مصائب شیراز پس از باران
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال