Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@10:03:36 GMT

معضلی که امید به زندگی را کاهش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۵۳۳۲

معضلی که امید به زندگی را کاهش می‌دهد

تجزیه و تحلیل داده‌های شاخص زندگی کیفیت هوا که توسط انستیتوی سیاست گذاری انرژی در دانشگاه شیکاگو انجام شده نشان می‌دهد، آلودگی هوا باعث کاهش دو ساله امید به زندگی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از استار، تجزیه و تحلیل داده‌های شاخص زندگی کیفیت هوا (AQLI) که توسط انستیتوی سیاست گذاری انرژی در دانشگاه شیکاگو (EPIC) انجام شده نشان می‌دهد آلودگی هوا باعث کاهش دو ساله امید به زندگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارشی که در وب سایت دانشگاه شیکاگو منتشر شده، آلودگی ذرات معلق بزرگترین خطر برای سلامتی انسان قبل از کووید ۱۹ بود.

ذرات معلق به تمامی اجزاء ریز مایع یا جامدی (به جز آب خالص) گفته می‌شود که در جو زمین پراکنده هستند و اندازه میکروسکوپی یا زیرمیکروسکوپی اما بزرگتر از ابعاد مولکولی دارند.

کارشناسان باور دارند، آلودگی هوا تأثیر مخرب‌تری بر امید به زندگی نسبت به بیماری‌های مسری مانند سل و ایدز دارد؛ به عقیده آنها تأثیر این معضل حتی از استعمال دخانیات و جنگ  گسترده‌تری دارد.

تقریباً یک چهارم از جمعیت جهانی در چهار کشور در جنوب آسیا زندگی می‌کنند که در بین آلود‌ه‌ترین کشورهای جهان قرار دارند؛ بنگلادش، هند، نپال و پاکستان در دسته آلوده‌ترین کشورهای جهان قرار دارند.

طبق گفته کارشناسان و براساس پژوهش‌های صورت گرفته، امید به زندگی میان افرادی که در این کشورها زندگی می‌کنند، پس از قرارگیری در معرض هوای آلوده به میزان ۵ سال کاهش می‌یابد.

در حال حاضر، میزان آلودگی در کشورهای ذکر شده  ۴۴ درصد بیشتر از دو دهه قبل است.

آلودگی ذرات معلق در جنوب شرقی آسیا یکی از نگرانی‌های مهم است؛ ۸۹ درصد از ۶۵۰ میلیون نفر از جمعیت آسیای جنوب شرقی در مناطقی زندگی می‌کنند که میزان آلودگی ذرات  آنها از دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی فراتر رفته و این موضوع می‌تواند تبعات گسترده‌ای برای سلامتی افراد در پی داشته باشد.

چین از سال  ۲۰۱۳ جنگ علیه آلودگی را آغاز کرد؛ از آن زمان، سه چهارم از کاهش آلودگی‌های جهان از سوی چین صورت گرفته است.

در صورت تداوم این کاهش، شهروندان چینی می‌توانند انتظار داشته باشند که حدود دو سال بیشتر از آنچه قبل از اصلاحات انجام داده بودند، زندگی کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا امید به زندگی کیفیت هوا انرژی آلوده چین هند امید به زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۵۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان

چین به‌تازگی از یک موتور دیزلی با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصد رونمایی کرده که نخستین نمونه از نوع خود در سراسر جهان است و مصرف سوخت و انتشار کربن‌دی‌اکسید را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد و به این ترتیب نقش چشمگیری در کاهش آلودگی هوای شهرها خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، از زمان اختراع موتور احتراق داخلی دیزل در ۱۲۷ سال پیش، مهندسان و دانشمندان تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی آن را بهبود بخشند. یک شرکت چینی در یک پیشرفت قابل توجه، اولین موتور دیزلی در تاریخ با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصدی را به نمایش گذاشت. تیم سازنده این موتور تلاش خود را روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز کردند. این شرکت فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ تیانجین چین به نمایش گذاشت و موفقیت آن توسط سازمان تست معتبر بین‌المللی و مرکز تحقیقات و فناوری خودروی چین به‌عنوان یک نهاد تخصصی تست موتورهای احتراق داخلی چینی به رسمیت شناخته شد.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

درصد انرژی احتراق دیزلی که بدون نیاز به مکانیزم بازیابی حرارت اتلاف به کار خروجی مفید موتور منتقل می‌شود، به‌عنوان راندمان حرارتی موتور پایه شناخته می‌شود و اقتصاد موتور با افزایش راندمان حرارتی موتور پایه بهبود پیدا می‌کند. شرکت چینی یادشده در شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی که رکورد جدیدی را با راندمان حرارتی بدنه ۵۰.۲۳ درصد به ثبت رساند، به نقطه عطف قابل‌توجهی در این زمینه دست پیدا کرده بود. این شرکت در هشتم ژانویه ۲۰۲۲ پیشرفت بیشتری کرد و بازده حرارتی موتور را به ۵۱.۰۹ درصد رساند و در بیستم نوامبر ۲۰۲۲ به بازده حرارتی ۵۲.۲۸ درصدی دست پیدا کرد که می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار دی‌اکسیدکربن شود.

تیم تحقیقاتی شرکت با سرمایه‌گذاری و تلاشی ۵۰۰ روزه روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز شد و از پیشرفت‌های قبلی فراتر رفت. این تیم به‌طور مؤثر فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با راندمان بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را توسعه داد و به دلیل این پیشرفت‌ها که با پیشرفت‌های اندک ۰.۱ درصدی به دست آمد، به نقطه عطف مهمی دست پیدا کرد. تلاش‌های تیم منجر به شکستن رکورد موتور از سد بازده حرارتی ۵۳ درصدی برای اولین بار در سطح جهان شد که این دستاورد قابل مقایسه با دویدن انسان در یک مسابقه ۱۰۰ متری در کمتر از ۹ ثانیه است.

کاهش مصرف سوخت

بر اساس برآوردهای فعلی مالکیت موتور دیزل در چین ارتقا از سطح راندمان حرارتی ۴۵-۴۶ درصد معمول به ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتور دیزل را تا حدود ۱۴ درصد افزایش دهد. این نوآوری منجر به صرفه‌جویی در سوخت سالانه حدود ۳۱ میلیون تن و کاهش انتشار کربن به میزان ۹۷ میلیون تن می‌شود. به بیان ساده‌تر یک تراکتور سنگین با مسافت پیموده‌شده سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر به لطف این فناوری می‌تواند در حدود ۱۲ هزار گالن سوخت دیزل صرفه‌جویی کند. این امر منجر به صرفه‌جویی سالانه تقریباً ۱۳ هزار و ۵۲۹ دلار برای مالک و با توجه به قیمت بازار سوخت دیزل ۱.۰۸ دلار برای هر لیتر سوخت می‌شود.

این پیشرفت تنها یک دستاورد فنی نیست، بلکه مزایای آن شامل کاملاً شامل حال شهرها برای کاهش آلودگی هوا می‌شود.

کد خبر 747183

دیگر خبرها

  • پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • کشف حجاب وارداتی است!
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید