Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-27@05:02:27 GMT

ذرات کمیاب خورشیدی، در کوهستانی در ایتالیا

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۰۰۹۳

ایتنا - ذرات کمیابی که در درون خورشید تولید می‌شوند، به‌تازگی در زیر کوهستانی در ایتالیا کشف شده‌اند. فیزیکدانان برای نخستین‌بار، ذرات کمیاب تولیدشده توسط نوعی عجیب از همجوشی در درون خورشید را مشاهده کردند.

به گزارش ایتنا و به نقل از Space، این ذرات که نوترینوهای تولیدشده توسط CNO نام دارند، توانستند مسافرت خود را از خورشید آغاز کنند و به آشکارسازی که در اعماق یک کوه در ایتالیا برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اکتشاف انسان‌ها را یک گام به درک واکنش‌های هسته‌ای که موتور محرکه انرژی خورشید هستند، نزدیکتر می‌کند.

گفتنی است در هسته خورشید دو نوع واکنش همجوشی هسته‌ای رخ می‌دهند. نخستین و رایج‌ترین آنها، همجوشی پروتون-پروتون است که به‌سبب آن، پروتون‌ها برای تبدیل هیدروژن به هلیوم همجوشیده می‌شوند. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که چنین واکنش‌هایی ۹۹ درصد از انرژی خورشید را تأمین می‌کنند.

از سوی دیگر، همجوشی هسته‌ای به ندرت از طریق فرآیندی شش مرحله‌ای به‌نام چرخه CNO اتفاق می‌افتد، که در آن هیدروژن با استفاده از کربن، نیتروژن و اکسیژن به هلیوم همجوش می‌شود. همجوشی پروتون-پروتون و چرخه CNO انواع مختلفی از نوترینوها را ایجاد می‌کنند؛ ذراتی زیراتمی که تقریباً بدون جرم هستند و در بیشتر مواقع می‌توانند از ماده معمولی عبور کنند.

فیزیکدانان بطور معمول می‌توانند نوترینوهای ایجادشده در طی فرایند پروتون-پروتون را تشخیص دهند. با این حال، پژوهشگران ایتالیایی در نشست مجازی Neutrino 2020 Virtual Meeting که با آشکارساز Borexino کار می‌کردند، اعلام کردند برای نخستین‌بار نوترینوهای خورشیدی تولید شده توسط CNO را کشف کرده‌اند.

 

آزمایش زیرزمینی بورکسینو که در آزمایشگاهی در نزدیکی شهر لاکیلا در ایتالیا صورت گرفت، برای مطالعه همین فعل و انفعالات نوتینو بسیار نایاب طراحی شده بود. آشکارساز بورکسینو از یک مخزن با بلندی ۱۸ متر تشکیل شده است. این مخزن که در اعماق زمین پنهان شده، با آشکارسازهای حساسی پوشیده شده که نسبت به تابش پس‌زمینه پرتو کیهانی موجود در سطح زمین ایزوله شده است. بدون این محافظ، سایر سیگنال‌ها باعث می‌شدند که این سیگنال‌های کمیاب ناشی از نوترینوهای CNO از نظرها پنهان بمانند.

با مقایسه نوترینوی CNO مشاهده شده با تعداد نوترینوهای پروتون-پروتون مشاهده شده، می‌توان دید که چه بخشی از خورشید، از عناصر سنگین‌تری مانند کربن، نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است. نتایج فعلی، اگرچه هنوز در یک نشریه علمی مورد بازبینی و بررسی قرار نگرفته اما، اهمیتی بیش از ۵ سیگما با سطح اطمینانی بالاتر از ۹۹ درصد را نشان می‌داد؛ بدین معنی که فقط ۱ در ۳٫۵ میلیون شانس وجود دارد که سیگنال با نوسانات تصادفی تولید شده باشد؛ نه فرایند CNO.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا سیستم های خورشیدی پروتون پروتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۰۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان

کوهستانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان گفت: باتوجه به بارندگی‌های اخیر و بررسی تصاویر ماهواره‌ای حدود ۳۰ درصد از پهنه ۵ هزار هکتاری آبی تالاب کجی آبگیری شده ضمن اینکه تمامی پهنه آبی تالاب دارای رطوبت بوده و با توجه به پیش بینی‌های سازمان هواشناسی و ورود سامانه‌های بارشی جدید به منطقه طی این ماه انتظار می‌رود سطح آبی تالاب افزایش یابد که این امر باعث کاهش ریزگرد‌ها و تغذیه سفر‌های زیر زمینی خواهد شد. 

او افزود: پرندگان هم با آبگیری تالاب در حال و رفت آمد به آن هستند، اما پرندگان مهاجر سیبری اغلبشان بازگشته اند.

کوهستانی با اشاره به این که به موقع آبگیری نشدن تالاب و خشکسالی‌ها سبب شده تا پرندگان مهاجر سیبری امسال در مقایسه با سال‌های قبل کمتر تالاب کجی را به عنوان مقصد زمستانی خویش برگزینند ادامه داد: بعلاوه باید در نظر داشت که به واسطه خشکی تالاب هامون و سد‌هایی که کشورهمسایه (افغانستان) آن سوی مرز‌ها زده است پرندگان مهاجر هم بیشتر به آن سوی مرز‌ها کشیده شده اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان با بیان این که در تعطیلات نوروز حدود هزار و ۵۰۰ نفر از این تالاب دیدن کردند بیان کرد: اما تعداد بازدیدکنندگان امسال در مقایسه با سال‌های قبل کمتر بود و دلیلش هم این است که تعطیلات عید نوروز با ماه مبارک رمضان مقارن شد و همین تقارن در کم شدن تعداد مسافران و مهمانان تالاب تأثیرگذار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • نجات صد‌ها پرنده کمیاب زینتی از چنگال قاچاقچیان در سیستان و بلوچستان
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • کشف محموله پرندگان کمیاب و میمون از قاچاق در مرز بلوچستان
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • رفع تصرف اراضی دولتی کرمان
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک