Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@23:08:24 GMT

ایجاد شبکه شاد یک ماه بعد از کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۴۱۸۸

به گزارش فارس، محسن حاجی میرزایی در دیدار مدیران و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در مجموعه فرهنگی آموزشی حجاب که پس از بازدید از مرکز انیمیشن و همچنین استودیو هنر پویا  برگزار شد، اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش بسیار پر رنگ و تاثیرگذاری در آینده این سرزمین دارد.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نظام تعلیم و تربیت با توجه به سال‌هایی را که سپری کرده است امروز می‌توان ارزیابی داشته باشیم، تا ببینیم تا چه حد در تحقق اهدافش موفق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک دستاوردها و موفقیت‌هایی داشته است و در برخی زمینه‌ها موفقیت‌ها چشم‌گیر و تاثیرگذار بوده است اما وقتی از زاویه توجه به ماموریت‌های اصلی نظام تعلیم و تربیت به عملکرد نظام تعلیم و تربیت نگاه می‌کنیم نقدهای بسیاری وجود دارد.

وی افزود: ما در صدد هستیم انسانی را به جامعه ارائه کنیم که ظرفیت‌های او محرز شده و توانمندی‌ها و استعدادهایش شکوفا باشد و مجال کافی برای بروز و ظهور خلاقیت‌ها  فراهم شده باشد ما انسان‌ها را برای یک زندگی سخت و پیچیده آماده می‌کنیم زیرا دنیایی که فراروی ماست دنیایی پیچیده و پر مسئله است.

حاجی میرزایی ادامه داد: شرایط دنیا باعث شده تا انسان‌ها در برابر هجوم بی‌امان تغییرات و تحولاتی که تصویر روشنی از آن‌ها وجود ندارد، مستاصل و ناتوان شوند اینکه ما چگونه مصونیت بخشی کنیم و انسانی را بسازیم که در برابر این هجمه‌ها روی پای خودش بایستد و نقش آفرینی کند؛ فوق العاده ماموریت مهمی است که بخش مهمی از آن در سبد ماموریت‌های کانون قرار داده شده است.

وی افزود: اینکه به افراد این امکان را بدهیم تا درک دقیق‌تری از خودشان و فضای موجود داشته باشند و موقعیتی را فراهم کنیم تا شایستگی‌های خودشان را پرورش دهند مهم است. امروز این باور وجود دارد که اگر نظام تعلیم وتربیت ما توانایی این را داشته باشد که انسان‌ها را پرسشگر بار بیاورد خیلی بهتر از آن است که ذهن او را انباری از محفوظات و دانش‌هایی قرار دهد که معلوم نیست چقدر به کار او می‌آید.

عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: به انسان‌هایی نیازمندیم که قدرت صورت بندی مسائل و پرسشگری را دارند و می‌توانند در مورد مسائل بیندیشند، خوب فکر کنند و خوب تصمیم بگیرند؛ لذا اگر نتوانیم این قابلیت را به نسل جدید بدهیم هرچیزدیگری به او بدهیم راه‌گشا نخواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: اینجا یکی از نقطه‌های امید سرزمین ماست، اینجا یکی از عرصه‌هایی است که برای فرهنگ سازی، تمدن سازی، هویت سازی و شخصیت سازی امید بیشتری به آن می‌رود؛ خوشبختانه کانون سوابق درخشانی در فرهنگ ایران زمین دارد و همواره نامش با خلاقیت و اقبال و اشتیاق جوانان و نوجوان همراه بوده است و امیدوارم که این موجودیت ارزشمند کماکان به حیات خودش ادامه و توسعه دهد و این نقش را به درستی و به بهترین وجه ایفا کند.

وی اضافه کرد: کرونا ما را درشرایطی قرار داده است و ما در شرایط عدم قطعیت کامل هستیم هیچ تصویری از آینده که ممکن است یک ماه آینده باشد نداریم؛ بنابراین کارهایی را برای سال‌های سال انجام می‌دادیم که آنها را بلد بودیم و جنس هوشیاری در آن کارها، هوشیاری عملی است؛ در حالی که امروز باید هوشیارانه رفتار کنیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز از هوشیاری عملی کاری برنمی‌آید امروز نیازمند هوشیاری استدلالی هستیم به این مفهوم که در لحظه بتوانیم در مورد خودمان و کارمان فکر کنیم و تصمیم بگیریم و شرایط را بفهمیم و متناسب با آن کنش و واکنش درستی داشته باشیم. دنیای امروز مانند حرکت در یک جاده بسیار پرخطری است که باید در لحظه حاضر بوده و چالش‌های آن را مدیریت کنیم.

عضو کابینه تدبیر و امید اظهار کرد: اینکه ما چگونه می‌توانیم در برابر مخاطرات واکنش سریع و بهنگام بدهیم یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که امروز بروز و ظهور پیدا می‌کند؛ توانایی پاسخگویی مدیران به نیازهایی که تاکنون در معرض آن نبودند و در آن شرایط قرار نداشته‌اند.

وی با بیان اینکه ما در کمتر از یک ماه پس از شیوع کرونا، شبکه شاد را فعال کردیم و در حال حاضر بیش از 14 میلیون مخاطب به آن ورود پیدا کرده‌اند، افزود: هر چند ممکن است شاد نقص‌هایی هم داشته باشد اما از لحاظ سرعت و تنوع، واکنش آموزش و پرورش به مانند یک مجموعه زنده و پویا بود و در آینده مشخص می‌شود که آموزش و پرورش بار سنگینی را به دوش گرفته است الان نیز با شروع سال تحصیلی با یک شرایط غیر منتظره‌ای روبه رو هستیم، لذا باید خوب فکر کنیم و خوب تصمیم بگیریم لذا همه ماموریت‌های کانون نیز مورد مخاطره قرارگرفته است بنابراین  نمی‌شود هیچ ماموریتی را تعطیل کنیم؛ پس اگر کرونا مسیری را مسدود کرده باید از مسیری دیگر کار را به پیش بیریم.

شایان ذکر است؛ در این نشست تعدادی از مدیران و کارکنان مسائل و مطالبی را با موضوع کاری در حضور وزیر ارائه کردند.

منبع: الف

کلیدواژه: آموزش و پرورش نظام تعلیم انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اخذ موافقت ایجاد دو دانشگاه فرهنگیان در خراسان جنوبی
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست