Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@04:46:46 GMT

بی اختیاری ادرار از دلایل تا پیشگیری

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۴۷۷۲

بی اختیاری ادرار از دلایل تا پیشگیری

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، بی اختیاری ادرار زمانی رخ می دهد که فرد کنترل  مثانه  خود را از دست می دهد. در برخی موارد، فرد ممکن است محتوای مثانه خود را به طور کامل تخلیه کند. در موارد دیگر، وی ممکن است نشت جزئی را تجربه کند. این شرایط با توجه به دلیل شکل‌گیری آن ممکن است موقتی یا مزمن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد بسیاری بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند و این شرایط بین زنان 50 ساله یا پیرتر شایع‌تر است. با این وجود، بی اختیاری ادرار می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد.

با افزایش سن، عضلاتی که از مثانه پشتیبانی می کنند به طور معمول تضعیف می شوند که می تواند به بی اختیاری ادرار منجر شود.

مشکلات سلامت مختلف نیز می توانند موجب این شرایط شوند. علائم بی اختیاری ادرار می توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند و می تواند نشانه ای از سرطان،  سنگ های کلیه ، عفونت یا بزرگ شدن پروستات باشد.

اگر بی اختیاری ادرار را تجربه می کنید، بهترین اقدام مراجعه به پزشک است. این شرایط می تواند در زندگی روزانه فرد اختلال ایجاد کرده و به حوادث احتمالی منجر شود. پزشک می تواند این که آیا دلیلی جدی‌ در پس بی اخیاری ادرار قرار دارد یا خیر را مشخص کند.

انواع بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به سه نوع کلی تقسیم می شود. شما می توانید به طور بالقوه بیش از یک نوع از آن را همزمان تجربه کنید.

بی اختیاری ادرار تنشی

بی اختیاری ادرار تنشی به واسطه انواع خاصی از فعالیت های بدنی ایجاد می شود. به عنوان مثال، شما ممکن است کنترل مثانه خود را در موارد زیر از دست بدهید:

- ورزش کردن

- سرفه کردن

- عطسه کردن

- خندیدن

چنین فعالیت هایی روی عضله اسفنکتر که ادرار را در مثانه نگه می دارد، تنش ایجاد می کند. تنش افزوده شده می تواند عضله را وادار به آزادسازی ادرار کند.

بی اختیاری ادرار فوریتی

بی اختیاری ادرار فوریتی زمانی رخ می دهد که فرد کنترل مثانه را پس از تجربه یک نیاز شدید و ناگهانی به دفع ادرار از دست می دهد. زمانی که این نیاز شکل می گیرد، فرد ممکن است حتی قادر نباشد تا خود را به توالت برساند.

بی اختیاری ادرار سرریزی

بی اختیاری ادرار سرریزی زمانی رخ دهد که فرد مثانه خود را هنگام دفع ادرار به طور کامل تخلیه نکرده باشد. بعدا، مقداری از ادرار باقیمانده ممکن است از مثانه نشت کند.

دلایل بی اختیاری ادرار

دلایل بالقوه بسیاری برای بی اختیاری ادرار وجود دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ضعف عضلات مثانه ناشی از افزایش سن

- آسیب جسمی به عضلات کف لگن

- بزرگ شدن پروستات

- سرطان

برخی از این شرایط به راحتی قابل درمان هستند و تنها موجب مشکلات ادراری موقتی می شوند. موارد دیگر جدی تر و پایدار هستند.

پیری

عضلاتی که از مثانه پشتیبانی می کنند به طور معمول با افزایش سن ضعیف‌تر می شوند که خطر بی اختیاری ادرار را افزایش می دهد.

دنبال کردن عادات سبک زندگی سالم برای حفظ عضلاتی قوی و مثانه ای سالم اهمیت دارد. هرچه سالم‌تر باشید، احتمال پرهیز از بی اختیاری ادرار با افزایش سن نیز بیشتر می شود.

آسیب دیدگی

عضلات کف لگن از مثانه پشتیبانی می کنند. آسیب دیدگی این عضلات می تواند موجب بی اختیاری ادرار شود. این آسیب دیدگی می تواند به واسطه برخی انواع عمل جراحی مانند هیسترکتومی (برداشتن رحم) شکل بگیرد. همچنین، بارداری و زایمان از دیگر دلایل شایع آسیب دیدگی عضلات کف لگن هستند.

بزرگ شدن پروستات

غده پروستات  اطراف گردن مثانه را احاطه کرده است. این غده مایعی را ترشح می کند که از اسپرم ها محافظت کرده و آنها را تغذیه می کند. احتمال بزرگ شدن پروستات با افزایش سن بیشتر می شود. این شرایط می تواند به بی اختیاری ادرار در مردان منجر شود.

سرطان

سرطان پروستات یا مثانه می تواند موجب بی اختیاری ادرار شود. در برخی موارد، روش های درمان سرطان نیز می توانند کنترل مثانه را برای فرد دشوارتر سازند. حتی تومورهای خوش‌خیم می توانند با مسدود کردن جریان ادرار موجب بی اختیاری ادرار شوند.

دلایل احتمالی دیگر

از دیگر دلایل احتمالی بی اختیاری ادرار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- یبوست

- عفونت های دستگاه ادراری

- سنگ های کلیه یا مثانه

- پروستاتیت یا التهاب پروستات

- سیستیت بینابینی، یک شرایط مزمن که موجب التهاب درون مثانه می شود

- عوارض جانبی برخی داروها مانند داروهای فشار خون، شل کننده های عضلات، آرام بخش ها و برخی داروهای قلب

برخی عوامل سبک زندگی نیز می توانند موجب بی اختیاری ادرار موقت شوند. به عنوان مثال، نوشیدن بیش از حد الکل، نوشیدنی های کافئین‌دار، یا مایعات دیگر می تواند موجب از دست دادن موقت کنترل مثانه شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

هر نمونه بی اختیاری ادرار باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. این ممکن است نشانه ای از شرایطی جدی‌تر باشد که به درمان نیاز دارد.

حتی اگر دلیل زمینه ای جدی نیست، بی اختیاری ادرار در زندگی روزانه فرد اختلال ایجاد کند. تشخیص دقیق و صحبت درباره گزینه های درمان با پزشک اهمیت دارد.

در برخی موارد، بی اختیاری ادرار نشانه ای از یک وضعیت اضطراری پزشکی است.

اگر کنترل مثانه خود را از دست داده اید و هر یک از علائم زیر را تجربه می کنید باید در پی دریافت کمک پزشکی فوری باشید:

- دشواری در صحبت کردن یا راه رفتن

- ضعف یا احساس گزگز در هر بخش از بدن

- از دست دادن بینایی

- سردرگمی

- از دست دادن هوشیاری

- از دست دادن کنترل روده بزرگ (بی اختیاری در دفع مدفوع)

گزینه های درمان

پزشک برنامه درمانی بی اختیاری ادرار را بر اساس دلیل بروز این شرایط تنظیم خواهد کرد. یک شرایط پزشکی زمینه ای ممکن است به تجویز دارو، عمل جراحی یا درمان های دیگر نیاز داشته باشد.

همچنین، ممکن است از شما خواسته شود تا تمرینات ورزشی خاص مانند تمرینات عضلات کف لگن یا تمرین دادن مثانه را انجام دهید که می توانند به افزایش کنترل بر مثانه کمک کنند.

در شرایطی خاص، پزشک ممکن است قادر به درمان ریشه‌کن کننده بی اختیاری ادرار نباشد. در این موارد، اقداماتی را می توانید برای مدیریت شرایط انجام دهید.

به عنوان مثال، پزشک ممکن است توصیه های زیر را ارائه کند:

- تنظیم رژیم غذایی یا میزان مایعات مصرفی

- درست کردن مسیری بی مانع و روشن تا توالت

- استفاده از لباس های زیر یا پدهای جاذب

- زمان های برنامه ریزی شده برای استفاده از توالت

پیشگیری از بی اختیاری ادرار

شما نمی توانید از تمام موارد بی اختیاری ادرار پیشگیری کنید اما اقداماتی وجود دارند که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به این شرایط انجام دهید. دنبال کردن یک سبک زندگی سالم عاملی کلیدی است.

به عنوان مثال، شما می توانید موارد زیر را امتحان کنید:

- حفظ وزن سالم

- انجام ورزش

- مصرف یک رژیم غذایی متعادل

- محدود کردن مصرف کافئین و الکل

- ترک سیگار

پربیننده ترین واکسن کرونا تا ۲هفته آینده در ایران تست می‌شود سه علامت عجیب و جدید ویروس کرونا تایید شد بیماران فعلی کرونا به ویروس جهش یافته آلوده شده‌اند بایدها و نبایدهای مصرف شیر هنگام راه‌رفتن ماسک بزنیم یا هنگام دویدن؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بی اختیاری ادرار کلیه ادرار مثانه مشکلات کلیوی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بی اختیاری ادرار بزرگ شدن پروستات عنوان مثال افزایش سن عضلات کف لگن مثانه خود کنترل مثانه دست دادن آسیب دیدگی موارد زیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۴۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برای آن‌که از حوادث مختلف در امان بمانید، راه‌های پیشگیری متعددی وجود دارند؛ بااین‌حال، برای برخی از حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی، راه گریزی نیست؛ ازاین‌رو، باید به فکر راهی برای کاهش حداکثری خسارت باشید. به‌عنوان مثال، بیمه یکی از بهترین راه‌ها برای به‌حداقل‌رساندن خسارات ناشی از حوادث است. مثلاً اگر خودروی شخصی‌تان را بیمه کرده باشید، درصورت بروز تصادف می‌توانید بخش قابل‌توجهی از خسارت را از بیمه دریافت کنید. در این مقاله، قصد پرداختن به یکی از انواع بیمه، یعنی بیمه مسافرتی را داریم. همراه ما باشید.

بیمه مسافرتی و کارایی آن چیست؟

همه ما از انواع مختلفی از بیمه‌ها در زندگی استفاده می‌کنیم تا خود را برای روز مبادا آماده نگه داریم. مثلاً زمانی که یک مشکل دور از انتظار رخ می‌دهد، درصورت داشتن بیمه می‌توانید بخشی از هزینه را از شرکت بیمه کننده دریافت کنید. بیمه درمانی یا بیمه ماشین، نمونه‌های ساده‌ای از بیمه هستند که در زندگی روزمره کاربرد زیادی دارند؛ بااین‌حال، برای کسانی که اهل مسافرت هستند، نوع دیگری از بیمه نیز وجود دارد که بسیار کاربردی است. بیمه مسافرتی مخصوص آن‌هایی است که برای یک بار هم که شده سفر خارجی را تجربه می‌کنند. در چنین سفرهایی، می‌توانید خودتان را بیمه کنید تا درصورت بروز هرگونه مشکل، بیمه همه یا بخشی از هزینه را به شما پرداخت کند.

زمانی را در نظر بگیرید که در فرودگاه حاضر می‌شوید؛ اما به‌دلیل تأخیر چندساعته پرواز، مجبور به اقامت در یک هتل و یا صرف وعده‌های غذایی می‌شوید. در این حالت، هزینه‌ای مازاد بر آن‌چه از پیش در نظر داشتید به هزینه‌های شما اضافه می‌شود. اگر بیمه مسافرتی داشته باشید، می‌توانید هزینه‌های این پیشامد را نیز از شرکت بیمه دریافت کنید. شرکت‌های بیمه برای بسیاری از مشکلات دیگر نیز راه‌حل‌هایی را در نظر گرفته‌اند تا حداقل ضرر و زیان را متحمل شوید.

چرا باید از بیمه مسافرتی استفاده کرد؟

برخی از مسافران از اهمیت بیمه مسافرتی برای سفرهای خارجی آگاه نیستند. این در حالی است که همین اقدام ساده و کم‌هزینه می‌تواند تا حد زیادی شما را در برابر مشکلات احتمالی، مصون دارد. چند نکته مهم درباره بیمه مسافرتی وجود دارند که باید بدانید. نخست این‌که این بیمه‌ها اغلب برای سفرهای خارجی قابل استفاده‌اند و برای سفرهای داخلی، بیمه خریداری نمی‌شود؛ بااین‌حال، برای برخی از سفرهای خارجی بیمه مسافرت ضروری است و برای دریافت ویزا باید بیمه نامه ارائه کنید. به‌عنوان مثال، اگر متقاضی دریافت ویزای شینگن هستید، ابتدا باید بیمه شینگن را دریافت کرده و برای اخذ ویزا، بیمه نامه را به سفارت ارائه کنید.

این موضوع باعث نمی‌شود اهمیت بیمه مسافرت برای سفرهای دیگر کمرنگ شود. حتی اگر در سفرهای خارجی بیمه نامه ضروری نباشد، لازم است خود و مال‌تان را بیمه کنید. مزیت اصلی بیمه، کاهش مقدار هزینه‌هاست. ازآنجاکه با استفاده از بیمه سفر می‌توان از هر هزینه اضافی جلوگیری کرد، داشتن بیمه نامه یکی از ضروریات است و خوب است برای هر سفر، این نوع بیمه را تهیه کنید.

مواردی که تحت پوشش بیمه مسافرتی هستند

بیمه مسافرتی موارد متعددی را پوشش می‌دهد و می‌توانید درصورت بروز این موارد، از بیمه استفاده کنید. عمده این موارد در تمام شرکت‌های بیمه مشترک هستند؛ اما ممکن است برخی از موارد متفاوت باشند. پیش از خرید بیمه باید موارد تحت پوشش بیمه را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار دهید. در ادامه، مهم‌ترین موارد تحت پوشش بیمه را شرح خواهیم داد:

چنانچه دچار مشکلی در زمینه سلامتی شوید، هزینه بستری و درمان توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

اگر با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شوید، هزینه آمبولانس پرداخت می‌شود.

اگر قرار باشد در حین بیماری به کشور خودتان منتقل شوید، هزینه‌های انتقال فرد و خانواده پرداخت می‌شود.

اگر نیاز به داروهای اضطراری داشته باشید، بیمه هزینه آن‌ها را به شما می‌پردازد.

چنان‌چه به‌دلیل جرایم غیرعمد در کشور مقصد مجبور به طی‌کردن پروسه‌های حقوقی باشید، هزینه آن به شما داده می‌شود.

اگر بار شما در فرودگاه یا داخل هواپیما گم شود، می‌توانید خسارت آن را از بیمه دریافت کنید.

اگر پرواز شما تأخیر داشته باشد یا کنسل شود، می‌توانید خسارات وارده را از بیمه بگیرید.

بیمه‌های مسافرتی چه مواردی را پوشش نمی‌دهند؟

آن‌چه در قسمت قبل گفته شد، مواردی بودند که توسط بیمه پشتیبانی می‌شوند. مواردی هم هستند که به‌هیچ‌عنوان بیمه مسئولیتی در قبال آن‌ها ندارد. باید این موارد را پیش از تهیه بیمه و قبل از سفر به‌خوبی مورد مطالعه قرار دهید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت نشوید. برخی از این موارد را در ادامه خواهیم گفت:

هزینه مربوط به‌شرط‌بندی و قمار

هزینه مربوط به خرید نوشیدنی‌های الکلی

هزینه زایمان درصورتی‌که سفرتان سه ماه پیش از موعد زایمان باشد.

هزینه‌های غیرضروری

هزینه درمان بیماری‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند.

هزینه خرید بیمه مسافرتی چقدر است؟

بسته به این‌که چه نوع خدماتی توسط بیمه شما پوشش داده می‌شوند، هزینه خرید بیمه متفاوت خواهد بود. هرچه سن بیمه شونده بالاتر باشد، باید هزینه بیشتری بابت بیمه بپردازد؛ همچنین هرقدر محدوده جغرافیایی ارائه خدمات بیمه گسترده‌تر شود، باید هزینه بیشتری بپردازید. در کنار این موارد، خدماتی که توسط شرکت بیمه ارائه می‌شوند، می‌توانند بر قیمت بیمه اثرگذار باشند.

تهیه جامع‌ترین انواع بیمه مسافرتی با فلای تودی

اگر قصد برنامه‌ریزی برای سفر خارجی را دارید، تهیه بیمه نامه یکی از نخستین کارهایی است که باید انجام دهید. بیمه نامه را می‌توان از مراجع مختلفی تهیه کرد؛ اما باید بدانید که مراجع گوناگون می‌توانند قیمت و خدمات متفاوتی را به شما ارائه دهند. در میان مراکز موجود، ما به شما پلتفرم جامع فلای تودی را پیشنهاد می‌کنیم. این پلتفرم مجموعه کاملی از خدمات گردشگری را با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت به شما ارائه خواهند کرد. برای تهیه بیمه نامه می‌توانید از صفحه اصلی سایت وارد قسمت بیمه مسافرتی شده و بسته به تعداد مسافران، تعداد روزهای سفر و شرایط بیمه گذاران، بیمه نامه را دریافت کنید. فراموش نکنید که صفر تا صد کارهای سفر را می‌توانید با فلای تودی انجام دهید. این پلتفرم در هر سفری همراه شماست.

کد خبر 6094095

دیگر خبرها

  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • اژه‌ای: موارد مطروحه باید مطابق قانون باشد
  • افتتاح واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • دلایل «سرد» بودن بازی پرسپولیس - سپاهان/ راه قهرمان شدن سرخپوشان
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • حسن روحانی دلایل رد صلاحیت خود را اعلام کرد
  • حسن روحانی دلایل ردصلاحیتش را اعلام کرد