Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@19:31:09 GMT

کرونا کام کشاورزان جنوب را تلخ کرد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۵۱۷۶

کرونا کام کشاورزان جنوب را تلخ کرد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، جنوب کرمان منطقه ای چهار فصل است که در تمام فصول انواع محصولات کشاورزی در آن کاشت و برداشت می‌شود و بیشتر مردم در این منطقه  کشاورز هستند اگرچه در فصل برداشت با کاهش شدید قیمت مواجه هستند، ولی باز روزنه ای بود ،اما در بهمن ۹۸ با شیوع ویروس کرونا آسیب زیادی به محصولات کشاورزان وارد شد به طوری که بیشتر کشاورزان محصولات خود را برداشت نکردند و زمین‌های کشاورزی خود را رها کردند

جنوب استان کرمان یکی از مناطق غنی و قطب کشاورزی درکشور است و سالانه چهار و نیم میلیون تن محصول از مزارع آن برداشت می‌شود، اما شیوع ویروس کرونا بر این حوزه که یکی ازمهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است تاثیرات منفی زیادی گذاشت و کشاورزان در زمینه تولید و فروش محصولات خود با مشکل مواجه شده اند و این شرایط باعث شد برخی از محصولات کشاورزی به دلیل افت شدید قیمت در مزارع و سردخانه‌ها رها شوند وعده‌ای هم ترجیح دادند محصولاتشان را خوراک دام‌هایشان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۶ ماه است که کرونا محصولات کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار داده است، اما اکنون به فصل برداشت محصول خرما در جنوب نزدیک می‌شویم و زمان آن رسیده است که مسئولان با مدیریت صحیح در تولید و عرضه آن به بازار اقدامات موثری انجام دهند تا شاهد نگرانی تولید کنندگان نباشیم وبا ضرری که کشاورزان در برداشت محصولات ماه‌های گذشته داشتند، مواجه نشویم.

کرونا کمر کشاورزان را شکست

به سراغ یکی از کشاورزان فعال منطقه جنوب کرمان رفتیم که درسال ۹۸ به عنوان یکی از پیازکاران نمونه کشور انتخاب شد و گفت وگویی با این کشاورز نمونه کردیم.

عباس محمدی، کشاورز نمونه کشوری در جنوب استان کرمان گفت: در زمان شیوع ویروس کرونا محصولات کشاورزی آسیب زیادی دیدند چراکه در آن زمان با قرنطینه کردن شهر و بسته شدن ورودی و خروجی شهر و همچنین بالا رفتن کرایه، تردد کامیون‌ها برای حمل و نقل محصولات سخت شد و این امر باعث شد که محصول بر روی زمین بماند.

او افزود: در ایام نوروز چشم امید کشاورزان به فروش محصولات کشاورزی بود که محصولاتشان در سطح کشور توزیع و حتی به خارج از کشور صادر شود، اما با توجه به شرایطی که در کشور ایجاد شد در ایام عید نوروز شاهد تولید و فروش هیچ محصولی نبودیم.

محمدی بیان کرد: هرساله برای برداشت محصول، ۱۰ الی ۱۵ نفر کارگر داشتیم که به صورت تیمی و گروهی کار می‌کردند، متاسفانه با شیوع بیماری کرونا هیچ کارگری حاضر به کار در مزارع کشاورزی نبود و یا اینکه چندبرابر دستمزد را می‌خواستند.

محمدی گفت: خسارت کرونا بر روی محصولاتی، چون سیب زمینی، گوجه، پیاز، خیار، کدو، بادمجان، فلفل و هندوانه که به کشور‌های عراق و روسیه صادر می‌شد بیش از ۷۰ درصد بود که همه‌ی این محصولات در زمین انباشته شد.

این کشاورز نمونه ضمن تشکر و قدردانی از سپاه استان کرمان تصریح کرد: در ایام کرونا سپاه پاسداران استان محصولات باقی مانده بر روی دست کشاورزان را خریداری کرد.

عدم صادرات، محصولات کشاورزان را زمین زد

سعید برخوری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران  جوان به تاثیر بیماری کرونا بر محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: ویروس کرونا نه تنها در استان کرمان بلکه در تمام دنیا تاثیرات منفی زیادی برحوزه کشاورزی گذاشته است چراکه به دلیل کاهش اجتماعات ورفت وآمد‌های مردم و همچنین تعطیلی تالار‌ها، رستوران و... تقاضای مردم برای خرید محصول کم شده است.

او با بیان اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی نیز کاهش یافته است، افزود: پیش از شیوع ویروس کرونا کامیون‌های حمل محصول به این منطقه می‌آمدند، اما دربهمن و اسفند سال گذشته قرنطینه شدن شهر‌ها برکاهش ورود کامیون‌های حمل بار موثر بود.

برخوری در ادامه گفت: علاوه برمشکل ورود کامیون‌ها به منطقه بعضی از محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی باید در زمان کوتاهی پس از برداشت وارد بازار می شد چرا که فاسد می‌شدند و با توجه به محدود بودن تعداد کامیون‌ها، کامیون‌های یخچال دار نیز کرایه بالایی برای حمل وانتقال این محصولات دریافت می‌کردند که این موضوع نیز برای کشاورزان به صرفه نبود.

برخوری تصریح کرد: به جرات می‌توان گفت جنوب کرمان اولین منطقه‌ای است که ویروس کرونا کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه متاسفانه این اتفاق در تمام دنیا رخ داده است وکشاورزان آسیب زیادی دیده اند، بیان داشت: به طور مثال در حال حاضر قیمت سیب زمینی که تولید آن زیاد و تقاضا برای آن کم است حدود هزار و ۵۰۰ یا دوهزار است.

برخوری اظهار داشت:چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی در جنوب کرمان داریم و اگر شیوع ویروس کرونا در زمان برداشت پابرجا باشد، پیش بینی می‌شود که در این فصل یک میلیون تن محصول برداشت شود و به کشاورزان بیش از ۲ یا ۳ هزار میلیارد تومان خسارات وارد شود.

او بیان داشت: متاسفانه کشاورزانی که پیاز، خیار و گوجه کاشته بودند به دلیل افت قیمت با بیشترین تاثیرمنفی و ضررمواجه شدند.

برخوری افزود: اکنون که در فصل برداشت خرما هستیم تمام تلاش خود را خواهیم کرد که با برنامه ریزی جلو برویم تا مشکلات این حوزه به ویژه مشکل افت قیمت را به حداقل برسانیم.

اوگفت: مشکلات کشاورزان را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده ایم و پیشنهاد دادیم که تا بهبود یافتن وضعیت بسته‌های حمایتی و وام‌هایی برای کشاورزان در نظر گرفته شود.

متاسفانه کرونا بر تمام اصناف تاثیر منفی داشته و یکی از صنوف آسیب پذیر هم کشاورزی است که امیدواریم شرایط بهتر شود و مسئولین امر تصمیماتی اتخاذ کنند تا گوشه‌ای از ضرر و زیان کشاورزان جنوبی جبران شود.

گزارش از فاطمه اسکندری نسب

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی صادرات غیر نفتی شیوع ویروس کرونا محصولات کشاورزی استان کرمان جنوب کرمان کامیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان