Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی«شادی طهماسبی»، افزود: ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرح پیش بینی شده و برابر تصمیمات اداره کل امور پایگاه‌های جهانی این طرح برای تمامی بخش‌های این  محوطه و پیرامون آن تهیه شده و لازم‌اجرا است.

مدیر پایگاه تاریخی قنات جهانی ابراهیم آباد اراک، حفاظت، مرمت و ساماندهیابنیه این اثر تاریخی، تعیین مسیر گردشگری از مظهر قنات تا حمام و آب انبار طرح حفاظت و نصب دوربین ها، تعیین کاربری حمام و آب انبار، میله‌گذاری حریم قنات جهانی و نو پردازی از دیگر برنامه‌ها پیشنهای پایگاه برای سال جاری عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهماسبی افزود: تهیه طرح تحقیقاتی مطالعه و تدوین ضوابط لازم برای سایت جهانی قنات ابراهیم آباد و سند میراث فرهنگی و طبیعی،  تدوین  سند گردشگری، تهیه نظام اجتماعی و ذینفعان و سند توسعه مدیریت، آماده سازی  طرح آسیب شناسی و سند مدیریت بحران و تهیه دستورالعمل برای اسناد پنجگانه نامبرده از دیگر برنامه‌های در دست اجرا برای این اثر جهانی است.

قنات ابراهیم آباد اراک با قدمت ۸۰۰ ساله به عنوان اولین اثر جهانی این استان در یونسکو ثبت شد.
پیگیری کار ثبت جهانی قنات روستای ابراهیم آباد اراک از سال‌ها قبل کلید خورده و با سفر «یاموچی کازویا» نماینده و بازرس سازمان یونسکو به استان مرکزی، این اثر فرهنگی در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.
با ثبت قنات ابراهیم آباد در سازمان یونسکو، اولین میراث تاریخی استان مرکزی و بیستمین اثر تاریخی کشور در فهرست آثار تاریخی جهانی جای گرفت.

قنات ابراهیم آباد اراک در زمره قدیمی‌ترین قنوات کشور است که تاریخچه آن به قرن ششم و هفتم هجری قمری می‌رسد.
طول قنات ابراهیم آباد واقع در مسیر ارتباطی قم به اراک یازده کیلومتر است که آب حاصل از آن از کوه‌های هفتاد قله سرچشمه گرفته و تا روستای ابراهیم آباد ادامه می‌یابد و در سال ۹۳ در فهرست آثار تاریخی ملی کشور به ثبت رسید.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها استان مرکزی میراث فرهنگی بنای تاریخی مدیرکل دفتر پایگاه های ثبت جهانی قنات ایرانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی میراث فرهنگی بنای تاریخی قنات ایرانی استان مرکزی میراث فرهنگی بنای تاریخی قنات ایرانی قنات ابراهیم آباد ابراهیم آباد اراک فهرست آثار استان مرکزی جهانی قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۶۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به ابلاغ ضوابط اختصاصی طلا ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تاریخ مرداد ماه ۱۴۰۱، اجرای این قانون به تعویق افتاده بود که با توجه به سال جهش تولید با مشارکت مردم، دولت اجرای این قانون را از ابتدای امسال برای تمامی صنف و صنعت طلا لازم الاجرا کرد.

در همین راستا بنا بر دستور معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران ‎ بها و سنگ‌های قیمتی موضوع تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از تاریخ، ۷ فروردین سال جاری در کشور الزامی شده است.

در این نامه خطاب به دبیران کمیسیون‌های برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سراسر کشور آمده است: وفق بند یک از مصوبات جلسه کارگروه پیشگیری و مبارزه با پولشویی و قاچاق فلزات گرانبها سنگ‌های قیمتی و ارز با عنایت به تبصره ۳ الحاقی به ماده ۵ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مندرج در قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» - که اشعار می‌دارد: «کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ و ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و سازمان‌های وابسته به آنها که حسب مقررات قانونی متولی رصد و دریافت اطلاعات مربوط به جریان کالا و خدمات از مبادی تولید و واردات تا سطح خرده فروشی از طریق سامانه‌های دولتی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران و سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی (ثامن) موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند، موظفند با رعایت الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع این قانون اطلاعات مذکور را به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند به سامانه مودیان منتقل کنند. در این صورت مؤدیان تکلیفی در خصوص ثبت مجدد اطلاعات با صدور مجدد صورتحساب الکترونیکی معاملات مذکور ندارند» - و با توجه به اعلام نمایندگان وزارت صمت مبنی بر فراهم بودن امکان صدور فاکتور در سامانه جامع تجارت برای فعالان حوزه طلا و همچنین امکان ارسال آن به سامانه مؤدیان تحقق بند یک از مصوبات جلسه شورای امنیت کشور مقرر شد اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران بها و گوهرسنگها از مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۷ به طور جدی در سراسر کشور پیگیری شود.

لذا مقتضی است پیگیری و نظارت بر حسن اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فوق‌الذکر با بهره‌مندی از ظرفیت ادارات کل سازمان‌ها و تشکلهای ذیربط استان در دستور کار کمیسیون و کارگروه مربوطه قرار گرفته و ضمن برنامه‌ریزی برای ارائه آموزش‌های لازم جهت برطرف نمودن نیازهای آموزشی احتمالی فعالان حوزه طلا گزارش نوبه‌ای از اقدامات و نتایج حاصله را به ستاد ارسال نمایند.

کد خبر 6088995

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • دستور دادستان فردیس برای ساماندهی یک پارک
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • مسؤولان اصفهان عزمی جدی برای ساماندهی منطقه جوی‌آباد ندارند
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد