Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوش مصنوعی، شاخه گسترده‌ای از علوم رایانه‌ای است که با ساخت الگوریتم‌های هوشمند، رفتار انسان را شبیه‌سازی کرده و فرایندهای تصمیم‌گیری را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) بر توسعه ماشین‌های اطلاعاتی برای تفکر و عملکرد انسان‌گونه مانند تشخیص گفتار، حل مسئله، یادگیری و برنامه‌ریزی تأکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پزشکی با علی دارابی، فلوشیپ مهندسی پزشکی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی (AI)، شاخه گسترده‌ای از علوم رایانه‌ای است که با ساخت الگوریتم‌های هوشمند، رفتار انسان را شبیه‌سازی می‌کند و فرایندهای تصمیم‌گیری را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد. بنابراین الگوریتم‌های پیاده شده در سیستم‌ها (ماشین‌ها) قادر به انجام وظایفی خواهند بود که پیش از این توسط انسان‌ها انجام می‌شد. هوش مصنوعی برای اولین بار در سال ۱۹۵۶، با عنوان "علم و مهندسی ساخت الگوریتم‌های هوشمند" به دنیا معرفی شد؛ این علم میان‌رشته‌ای کاربردهای مختلفی در صنعت، پزشکی و اقتصاد دارد.

چگونه از هوش مصنوعی در پزشکی استفاده می‌شود؟

هوش مصنوعی عمدتاً از تکنیک‌های رایانه‌ای برای انجام تشخیص‌های بالینی به‌صورت خودکار و غیرتهاجمی و ارائه درمان بهینه استفاده می‌کند. علاوه بر آن هوش مصنوعی در فرایند آموزش بهینه جراحی و ساخت داروهای جدید، از طریق تحلیل فرایندهای مکانیکی، شیمیایی و پزشکی به دستاوردهای چشمگیری دست یافته است. این فناوری بر مبنای داده‌های جمع‌آوری شده از سیستم‌های کادر درمان از جمله دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی، دستگاه‌های دریافت سیگنال و روبات‌های جراحی، روابط و الگوهای معنی‎دار در یک مجموعه، داده‌ها را پیدا می‌کند.

بر اساس تحلیل این داده‌ها و خروجی آن‌ها، تشخیص، معالجه و پیش‎بینی بسیاری از بیماری‌های بالینی میسر خواهد بود. تشخیص غیرتهاجمی بیماری‌های قلبی با استفاده از سیگنال قلب، پیش‌بینی نرخ انتقال بیماری‌های واگیردار از جمله کووید ۱۹، با استفاده از داده‌های آماری و بهبود و خودکار سازی فرایند جراحی توسط روبات‌های جراحی هوشمند تنها نمونه‌هایی از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی است.

تشخیص بیماری‌ها به کمک هوش مصنوعی چگونه انجام می‌شود؟

یکی از کاربردهای حیاتی هوش مصنوعی تشخیص بیماری با دقت و سرعت بالاتر به‌صورت غیرتهاجمی است. به‌عنوان مثال یکی از راه‌های تشخیص بیماری انسداد شریان کرونری در بیماران قلبی، تست ورزش است که بیمار را در شرایط پر استرس قرار می‌دهد و در موارد شدید می‌تواند منجر به سکته قلبی شود. این روش‌های سنتی که از آن‌ها به عنوان روش‌های تهاجمی یاد می‌شود، از دقت پایین‌تری نسبت به روش‌های نوین هوشمند برخوردار است. هوش مصنوعی با تحلیل و بررسی سیگنال الکترو کاردیوگرافی قادر به تشخیص این بیماری با دقت بالاتر و در کمترین زمانِ ممکن است.

آیا می‌توان از هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان کمک گرفت؟

از دیگر نمونه‌های کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص بیماری، تشخیص خودکار سرطان با استفاده از عکس‌های هیستولوژی (بافت‌شناسی) است. در این روش وظیفه تشخیص بیماری به عهده پاتالوژیست یا آسیب‌شناس است که می‌تواند تا ۱۵ درصد خطا داشته باشد؛ در صورتی که پاتولوژیست قادر به تشخیص بیماری سرطان نباشد، این خطا قابل چشم‌پوشی نیست، چرا که منجر به تأخیر در پروسه درمان و مرگ بیمار می‌شود. هوش مصنوعی دقیق‌ترین و قابل اطمینان‌ترین ابزار معرفی‌شده جهت تشخیص بیماری‌های خاص از جمله سرطان است که خطای انسانی را کاهش می‌دهد.

نقش هوش مصنوعی برای مقابله با کروناویروس چیست؟

از زمان اولین گزارشات بیماری کروناویروس (COVID-19) در ووهان چین، این ویروس حداقل در ۱۰۰ کشور دیگر گسترش یافته است؛ بسیاری از کشورها با کمک تحلیل داده‌های آماری و الگوریتم‌های هوشمند روند این بیماری همه‌گیر را پیگیری و آمادگی لازم را برای مقابله با این بیماری به‌دست آوردند. هوش مصنوعی برای تشخیص، پیگیری و پیش‌بینی عوامل مؤثر بر نرخ انتقال این بیماری، مؤثر و کارآمد محسوب می‌شود. شناسایی هرچه دقیق‌تر رفتار ویروس به معنای مبارزه بهتر با آن است؛ هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل گزارشات خبری، رسانه‌های اجتماعی و اسناد دولتی می‌تواند روند شیوع این بیماری را شناسایی و به پرسنل بخش درمان در تسریع تشخیص و نظارت کارآمد بیماری کمک کند.

آیا هوش مصنوعی به تولید واکسن کرونا کمک می‌کند؟

این فناوری همچنین سرعت پردازش مطالبات درمانی را افزایش و میزان تعامل نزدیک بین بیماران و کارکنان بیمارستان را کاهش می‌دهد. تحویل تجهیزات پزشکی توسط هواپیماهای بدون سرنشین، یکی از امن‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها برای تهیه این تجهیزات در شرایط قرنطینه است. از جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی و قدرت محاسباتی آن، شناخت ساختار پروتئین‌های میزبان ویروس است که می‌تواند به درمان و ساخت واکسن برای این بیماری کمک کند. همچنین استفاده بهینه از داروهای موجود و ارائه داروهای جدید برای مبارزه با این بیماری از دیگر دست‌آوردهای حیاتی هوش مصنوعی است.

کد خبر 432854

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا هوش مصنوعی واکسن کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا در جهان درمان کرونا کرونا و هوش مصنوعی تولید واکسن کرونا واکسن کووید ۱۹ پیشگیری از کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق الگوریتم های هوشمند هوش مصنوعی هوش مصنوعی تشخیص بیماری بیماری ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۶۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد

ایتنا - مایکروسافت محدودیت‌هایی برای پلیس آمریکا در زمینه استفاده از فناوری تشخیص چهره از طریق ابزارهای هوش مصنوعی این شرکت ایجاد کرده است.
این غول فناوری آمریکایی با به‌روزرسانی شرایط عمومی استفاده از خدمات «آژور اوپن‌ای‌آی» Azure OpenAI Service که به متخصصان امکان دسترسی به مدل‌های زبانی و نیز تعدیل محتوا و طراحی امن برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی را می‌دهد، به‌ شکلی صریح استفاده از آن توسط پلیس آمریکا ممنوع کرده است.

مایکروسافت به‌عنوان شریک مؤسسهٔ پژوهشی هوش مصنوعی آمریکایی «اوپن‌ای‌آی» OpenAI، تمایلی ندارد که پلیس آمریکا از سرویس هوش مصنوعی این شرکت برای تشخیص چهره استفاده کند.

طبق گزارش وب‌سایت تخصصی TechCrunch، این شرکت تایید کرده که با به‌روزرسانی شرایط عمومی استفاده از خدمات Azure OpenAI Service، دست به اعمال چنین ممنوعیتی زده است.

این سرویس به کسب‌وکارها و توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا به مدل‌های زبانی ارائه شده از سوی «اوپن‌ای‌آی» مانند «جی‌پی‌تی‌۴» دسترسی داشته باشند.

در نسخه به‌روزرسانی‌ شده از شرایط عمومی استفاده از خدمات «آژور اوپن‌ای‌آی» آمده است که نباید از این سرویس برای مقاصد تشخیص چهره توسط یا برای یک آژانس اجرای قانون در ایالات متحده استفاده شود.

 

ممنوعیت صریح
مایکروسافت همچنین به صراحت اعلام کرده است که مجریان قانون مجاز به استفاده از این ابزارهای جانبی برای «هیچیک از فناوری‌های تشخیص چهره در زمان واقعی روی دوربین‌های موبایل (...) با هدف تلاش برای شناسایی افراد در محیط‌های کنترل نشده» نیستند.

به طور مشخص، افسران پلیس که مجهز به دوربین‌هایی با قابلیت تشخیص چهره هستند حین انجام گشت‌زنی‌ نمی‌توانند از خدمات «آژور اوپن‌ای‌آی» در دوربین‌های خود استفاده کنند.

این ممنوعیت بر اساس به روزرسانی جدید مایکروسافت برای دوربین‌هایی که روی داشبورد خودرو ماموران پلیس نصب می‌شوند نیز لحاظ شده است.

این به روزرسانی یک هفته پس از آن صورت می‌گیرد که «آکسون»، سازنده محصولات فناوری و تسلیحات برای مجریان قانون، از محصول جدیدی با استفاده از «جی‌پی‌تی‌۴»، یک مدل زبانی تحت هوش مصنوعی رونمایی کرد.

این محصول که «درافت وان» Draft One نام دارد، ابزاری مجهز به هوش مصنوعی است که می‌تواند به پلیس در تهیه و تولید گزارش‌هایی بر اساس محتوای دوربین‌های نصب شده روی یونیفورم ماموران کمک کند.

آکسون پس از آنکه «اوپن‌ای‌آی» در ژانویه گذشته شرایط عمومی استفاده از خدمات خود را به روز کرد و در آن طور صریح استفاده از مدل هوش مصنوعی برای مقاصد نظامی ممنوع اعلام نشده بود، توانست از فناوری این شرکت برای توسعه محصول خود استفاده کند.

تبعات ممنوعیت اعمال شده از سوی مایکروسافت برای دسترسی ماموران پلیس و مجریان قانون به ابزارهای هوش مصنوعی تشخیص چهره هنوز مشخص نیست.

باید دید که آیا پلیس ایالات متحده راه‌هایی برای دور زدن این ممنوعیت پیدا می‌کند و اینکه آیا این اقدام مایکروسافت بر سایر شرکت‌هایی که فناوری‌های مشابهی را ارائه می‌کنند تأثیر می‌گذارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • مایکروسافت استفاده از هوش مصنوعی برای پلیس آمریکا را ممنوع کرد
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی