Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش جام نیوز به نقل از خبرگزاری تقریب، «وطن‌امروز» گزارشی از تلاش رسانه‌های سعودی برای تضعیف محور مقاومت به بهانه انفجار بندر بیروت منتشر کرده است که متن آن در ادامه می‌آید.
«انفجار بندر بیروت شبیه انفجار بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی ژاپن بود»؛ این جمله قاضی مروان عبود فوجی، استاندار بیروت بعد از بازدید از محل حادثه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انفجاری که ویدئوهای منتشر شده از آن، از وسعت و شدت مهیب و وحشتناک این حادثه خبر می‌داد.
به گزارش وطن امروز، بیش از 200 کشته، ده‌ها مفقود، هزاران زخمی و نزدیک به 300 هزار بی‌خانمان، آخرین آمار از حادثه‌دیدگان این انفجار مهیب است. این آمار در کنار خبر نابودی بخش اعظم سیلوهای گندم و آلودگی مابقی آنها به مواد سمی و شیمیایی و غیرقابل مصرف شدن این گندم‌ها، تصویری از وقوع یک فاجعه ملی در لبنان می‌دهد؛ فاجعه‌ای که به سرعت به رمز عملیات جنگی تمام عیار روانی و رسانه‌ای علیه حزب‌الله لبنان و محور مقاومت تبدیل شد.
هنوز 15 دقیقه از وقوع انفجار در بندر بیروت نگذشته بود که رسانه‌های سعودی در یک عملیات روانی هماهنگ سعی کردند حزب‌الله لبنان را مقصر این انفجار نشان دهند. بلافاصله کاربران سعودی با هشتگ «امونیا_حزب_الله_تحرق_بیروت» (آمونیاک حزب‌الله بیروت را به آتش کشید) بمباران رسانه‌ای حزب‌الله را با هدف انتقام‌گیری از محور مقاومت کلید زدند. 
هدف قرار دادن حزب‌الله لبنان به عنوان یکی از مهم‌ترین همپیمانان منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، دستورکار این رسانه‌ها برای انتقام شکست‌های پی در پی آل‌سعود از محور مقاومت در عراق و سوریه بود.
رصد رفتار رسانه‌های محور غربی- عربی به وضوح این موضوع را آشکار می‌کند که این رسانه‌ها در تلاشند با مقصر جلوه دادن حزب‌الله لبنان در حادثه بیروت، توان نظامی حزب‌الله را نشانه بگیرند و آرزوی دیرینه خود در خلع سلاح حزب‌الله را به مطالبه افکار عمومی مردم لبنان تبدیل کنند. خلع سلاح یکی از مهم‌ترین همپیمانان جمهوری اسلامی ایران در منطقه، از اهداف استراتژیک آل‌سعود و رژیم صهیونیستی بوده که طی تمام این سال‌ها به پشتوانه حمایت کشورهای غربی برای دسترسی به آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند.
نباید فراموش کرد همین توان نظامی حزب‌الله لبنان بود که در کنار فرماندهی استراتژیک ایران، تمام سرمایه‌گذاری‌های عربستان سعودی برای به قدرت رساندن گروه‌های تکفیری در منطقه را با شکست مواجه کرد. اکنون طبیعی به نظر می‌رسد عربستان سعودی به دنبال انتقام از حزب‌الله لبنان به جبران شکست‌هایش در خاورمیانه باشد. 
 
جنگ روانی غربی- عربی علیه محور مقاومت
اولین روایتی که توسط رسانه‌های سعودی در همان دقایق اول پس از حادثه کلید خورد، این بود که انبار مهمات حزب‌الله لبنان منفجر شده است. کمی بعد که به‌صورت قطعی اعلام شد انفجار در انبار حاوی محموله نیترات آمونیوم اتفاق افتاده است، مانورها روی این روایت متمرکز شد که این مواد برای ساخت سلاح مورد استفاده قرار می‌گیرد و متعلق به حزب‌الله بوده است که در یک بندر تجاری انبار کرده تا از آن سلاح بسازد.
حتی در همین راستا فیلم سخنرانی سال 2019 سیدحسن نصرالله را به ‌صورت گسترده پخش کردند که خطاب به ساکنان و مقامات اسرائیل می‌گوید ما نیازی به بمب اتم علیه رژیم صهیونیستی نداریم؛ اصابت چند موشک مقاومت به منابع نیترات آمونیوم حیفا یعنی بمب اتم. نکته جالب ‌توجه اینکه فیلم را نخستین‌بار FDD یعنی بنیاد دفاع از دموکراسی منتشر کرده است که یک بنیاد کاملا اسرائیلی است که به ‌پشتوانه دولت ایالات متحده در آمریکا فعالیت می‌کند و بسیاری از چهره‌های مشهور ضدایرانی و ضدمقاومت در این بنیاد حضور دارند. 
الشرق‌الاوسط یکی از فعال‌ترین رسانه‌های جریان سعودی بود که در این مدت تمام مسؤولیت انفجار را به گردن حزب‌الله انداخته است. این رسانه که یکی از بازوهای اصلی جنگ روانی عربستان است، با اشاره به فعالیت‌هایی که حزب‌الله در حوزه تسلیحات دفاعی داشته است، همان ابتدا این انبار نیترات آمونیوم را متعلق به حزب‌الله معرفی کرد.
رسانه‌های دیگر سعودی هم مثل العربیه و الحدث در گزارش‌هایی که منتشر کردند، اعلام کردند اساسا فعالیت نظامی حزب‌الله یک خطر برای جان مردم لبنان است. هشتگی هم تحت عنوان «امونیا_حزب_الله_تحرق_بیروت» (آمونیاک حزب‌الله بیروت را به آتش کشید) به سرعت توسط کاربران عربستان در توئیتر داغ شد تا این خط رسانه‌ای را دنبال کند. شبکه سعودی العربیه نیز در گفت‌وگو با منابعی ناشناس متعلق به دستگاه اطلاعاتی آمریکا، اتهام دیگر شبکه‌های وابسته به عربستان سعودی را تکرار کرد و مدعی شد انبار منفجر‌شده در بندر بیروت متعلق به حزب‌الله لبنان بوده است. 
البته شبکه‌های سعودی در این کارزار روانی تنها نبودند، بلکه این عملیات جنگی را در هماهنگی کامل با همپیمانان غربی خود پیگیری می‌کردند. به عنوان نمونه شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز در گزارشی به نقل از برخی منابع نوشت، بیشتر تحرکات و اقدامات اجرایی در بندر بیروت زیر نظر و کنترل «غیررسمی» حزب‌الله قرار داشته‌ و احتمالا از این بندر برای واردات اسلحه نیز استفاده شده است. 
بلومبرگ هم در گزارشی نوشت: محموله نیترات آمونیوم در ۲۰۱۳ که از گرجستان به موزامبیک می‌رفت توسط کسی که هنوز معلوم نیست کیست به بیروت منتقل شد. عمده بندرهای بیروت در کنترل حزب‌الله است و عمده لبنانی‌ها معتقدند نیترات آمونیوم در اختیار این شبه‌نظامیان بوده است. این انفجار درست پیش از دادگاه سازمان ملل برای صدور حکم علیه ۴ عضو فراری حزب‌الله رخ داد. 
در چنین فضای غبارآلودی، سخنرانی سیدحسن نصرالله بسیاری از بافته‌های رسانه‌های غربی و عربی را رشته کرد. دبیرکل حزب‌الله لبنان هرگونه مسؤولیت این گروه در بندر بیروت را تکذیب و تاکید کرد عمده فعالیت حزب‌الله در لبنان، معطوف به دشمن صهیونیستی است نه مدیریت داخلی. 
نکته جالب توجه اینجاست که رسانه‌های غربی- عربی در حالی تلاش کردند حزب‌الله لبنان را مالک اصلی انبار نیترات آمونیوم در بندر بیروت نشان دهند که برخی اخبار گویای این است که انبار مذکور متعلق به عربستان سعودی است. 
صباح زنگنه، دیپلمات پیشین کشورمان و کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا با اشاره به این موضوع اظهار داشت: محموله مواد منفجره زمانی که «بندر بن‌سلطان» مسؤول سازمان امنیتی و اطلاعاتی عربستان بود، توسط شرکت‌های جعلی با نام‌های جعلی به لبنان فرستاده شد تا در عملیاتی علیه سوریه استفاده شود. مقامات فاسد لبنان این محموله را دریافت کردند و در آن مقطع به جای اینکه این محموله را به کشور مبدأ یا مقصد بفرستند آن را نگه داشتند تا در زمان مقتضی از آن استفاده کنند. 
وی با اشاره به نگاه سیاسی و فکری کسانی که بندر بیروت در اختیار آنهاست، گفت: در طول این چند سال بتدریج برخی از این محموله‌ها به سرقت رفت ولی بخش اعظمی از آن باقی ماند. در مقطعی نیز دادگستری لبنان برای تعیین تکلیف این محموله وارد عمل شد ولی نتوانست تصمیمی بگیرد. 
دیپلمات پیشین کشورمان ادامه داد: درباره این محموله یکسری حوادث در هم پیچیده درست می‌شود تا لحظه‌ای که گند فسادها در لبنان به مشام مردم می‌رسد و در همین چارچوب تصمیم گرفته می‌شود آثار ملموس این فسادها از بین برده شود که سناریویی در این زمینه طراحی می‌شود. 
به این ترتیب بنا بر نظر برخی کارشناسان باید به این موضوع اذعان کرد که جریان 14 مارس که یکی از اصلی‌ترین جریان‌های سیاسی لبنان و از همپیمانان رژیم آل‌سعود است، سعی دارد با حمایت رسانه‌های این رژیم و رسانه‌های همسوی غربی، افکار عمومی لبنان را از موضوع فساد آشکار شده این جریان به سمت فعالیت‌های نظامی حزب‌الله لبنان سوق دهد و به جایگاه اجتماعی مقاومت در بین مردم این کشور آسیب وارد کند؛ مساله‌ای که به عنوان یک هدف میانی، آل‌سعود و رژیم صهیونیستی را در رسیدن به هدف نهایی ضربه زدن به قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران یاری خواهد کرد. اگر چه کارشناسان تحقق این هدف را با توجه به معادلات منطقه، ناممکن و دست‌نیافتنی ارزیابی می‌کنند.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: العربیه بیروت سید حسن نصر الله حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است

عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان تاکید کرد کمک‌های نظامی آمریکا به دشمن صهیونیستی چراغ سبزی برای حمله به رفح و تشویق دشمن به گسترش دامنه جنگ در منطقه است.

به گزارش ایسنا، نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان گفت: کمک‌های نظامی آمریکا به دشمن صهیونیستی چراغ سبزی برای حمله به رفح و تشویق دشمن به گسترش دامنه جنگ در منطقه است.

به نقل از النشره، وی گفت: صحنه سرکوب تحصن‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا نقاب را از چهره واقعی آمریکا بر انداخت و دروغ بودن ادعاهای آنها درباره آزادی بیان را در مقابل دنیا آشکار کرد اما غزه ‌بی باک بر جامعه بین‌المللی که با دشمن همدست است و کشورهایی که با رژیم صهیونیستی در منطقه سازش کرده‌اند حساب باز نمی‌کند بلکه به جبهه‌های مقاومت در لبنان عراق و یمن تکیه می‌کند.

وی گفت: ادامه فعالیت جبهه‌های پشتیبان غزه بعد از ۲۰۰ روز از درگیری‌ها از کریات تا ایلات و دریای سرخ و مابعد آن، نشان دهنده قدرت جبهه‌های مقاومت و ناتوانی دشمن اسرائیلی و آمریکا در شکستن اراده مقاومت در منطقه است.

قاووق افزود: رسیدن پهپادهای مقاومت به عمق اراضی اشغالی در عکا، بیت هیلل و عرب العرامشه نشان دهنده قدرت این پهپادها برای عبور از تمام سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل است. پهپادهای مقاومت از سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند و به جایی که مقاومت بخواهد می‌رسند و این یک موفقیت استراتژیک برای مقاومت در این درگیری است.

وی گفت: کثرت تهدیدات رژیم صهیونیستی دلیل قدرت نیست بلکه دلیل آشفتگی و ترس و نگرانی دشمن است. دشمن قبل از اینکه به فکر جنگ با حزب‌الله در لبنان بیفتد بیش از هزار محاسبه انجام می‌دهد.

عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان گفت: میانجی‌گری‌ها و پیام‌های بین‌المللی به خاطر نجات غزه یا کمک به لبنان نیست بلکه برای نجات دشمن جنایتکار صهیونیستی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون
  • تصاویر حمله حزب الله لبنان به مقر نیرو‌های گولانی
  • حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان + عکس
  • حزب‌الله یک کاروان ارتش اسرائیل را به کمین انداخت