Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@18:26:54 GMT

کرونا چه تغییری در رفتار اقتصادی مردم ایجاد کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۳۵۹۴

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر پاشاپور در نشست خبری اظهار کرد: در این گزارش تحقیقاتی تغییرات رفتاری مصرف کنندگان در دوران کرونا نسبت به قبل از آن مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. این شرکت از سال ۸۰ به طور مرتب رفتار و نگرش مصرف کنندگان را مورد پایش قرار داده است. چنین گزارشاتی برای تحلیل رفتارهای اجتماعی مخاطبان و الگوهای مصرفی بسیار حائز اهمیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گزارش مورد نظر نشان می‌دهد که تغییررفتار مصرف کنندگان بصورت دومینو بر کسب وکارها تاثیرگذاشته و باعث تغییر آنها نیز شده است. گزارش با حضور ۱۰۰۰ نفر ساکن در شش شهر بزرگ ایران، تهران، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد و اهواز تهیه شده است.

این فعال اقتصادی با اشاره به اصلی‌ترین تغییرات ایجاد شده در رفتار اقتصادی جامعه، بیان کرد: در این گزارش نگرانی، تاثیربحران، توجه افراد به ایمنی‌ها و... مورد بررسی قرار گرفته است. خانه نشینی و بیکاری جزو اولین تاثیراتی هستند که کرونا برخانوارهای ایرانی گذاشته است. کاهش درآمد و تاخیر در پرداخت‌ها سومین تاثیری است که مخاطبان در پاسخ به تاثیرات کرونا بر زندگی افراد به آن اشاره کرده‌اند. هم نشینی با اعضای خانواده، تماشای تلویزیون، حضور در شبکه‌های اجتماعی، مطالعه کتاب و مجلات و... از جمله فعالیت‌های انجام شده‌ای بوده که افراد در دوران خانه نشینی داشته‌اند.

پاشاپور با بیان اینکه در این پژوهش درباره نگرانی افراد نیز سئوال شده است، توضیح داد: افراد در پژوهش ابتلای خود و خانواده به کرونا را بزرگترین نگرانی خود دانستند. کاهش درآمد و نیافتن وسایل بهداشتی جهت حفاظت نگرانی‌های دیگری است که افراد به آنها اشاره کرده‌اند. افراد چنین نگرانی را با شستشوی مرتب دست‌ها، ضدعفونی کردن بسته بندی وسایل، کاهش رفت و آمدها، تقویت سیستم ایمنی بد و... تا حدودی کاهش می‌دهند. چنین تغییر رفتارهایی بر رفتار خرید افراد نیز تاثیر گذاشته است.

وی ادامه داد: در دوران کرونا حجم خرید تنقلات و سیگار کاهش پیدا کرده است. البته تحقیقات نشان داد که کرونا کسی را سیگاری نکرده است اما به دلایلی افراد سیگاری مصرف خود را افزایش داده‌اند. از طرفی ۳۴ درصد حجم خرید وسایل بهداشت فردی و خانوادگی افزایش پیدا کرده است. حجم خرید موادغذایی و نوشیدنی تغییرات قابل توجه‌ای نداشته‌اند. یکی دیگر از سئوالاتی که در پژوهش مصرف کنندگان به آن پاسخ داده‌اند، درباره تغییرات روش‌های خرید در دوران کرونا بوده است. اطلاعات به دست آمده نشان داد که به طور متوسط ۱۲ درصد از خریدهای سوپرمارکتی در دوران کرونا بصورت غیرحضوری (۹درصد) یا تلفنی ( ۳درصد) انجام می‌شود. این میزان خرید توسط حدود ۲۰درصد از پاسخگویان انجام شده است. ۲۰ درصدی که نیمی از آنها عنوان کردند: بحران باعث افزایش خرید یا تغییر رفتار خرید آنها شده است. نیمی از این افراد علت آن را مصون ماندن از ویروس کرونا می‌دانند. اما اگر ویروس از بین برود روش خرید آنلاین را تغییر داده و دوباره خرید حضوری را از سر خواهند گرفت.

به گفته این فعال اقتصادی، نیمه دیگر خریداران آنلاین، مزیتهای خرید آنلاین مانند صرفه جویی در وقت، گستردگی انتخاب و راحتی در خرید را علت تغییر انتخاب خود می‌دانند و عنوان می‌کنند که در دوران پساکرونا نیز همچنان به خرید آنلاین ادامه خواهند داد.

پاشاپور در ادامه افزود: بازار تبلیغات و ادعاهای مطرح شده توسط شرکتها و برندها در دوران کرونا داغ داغ شد. برندهایی که ادعا کردند برای ایمن نگه داشتن مصرف کنندگان اقداماتی را انجام داده‌اند. چنین روش‌های برای جذب مخاطبان و سهم بازار بیشتر انجام شده است. اما داده‌های پژوهش نشان می‌دهد که چنین اقداماتی نتیجه بخش نبوده و در تمامی گروه های محصولی از ۱۰ نفر حداکثر ۲ نفر این ادعاهای برندها را شنیده‌اند. البته تغییر برند یا تمایل به آن تحت تاثیر این ادعاها در گروه‌های محصولی مختلف، متفاوت و حداکثر ۳درصد از مصرف کنندگان نسبت به ادعاهای مطرح شده واکنش نشان داده‌اند.

وی با اشاره به انتظارات مردم از برندها گفت: در مجموع؛ مصرف کنندگان از برندها به جای ادعا انتظارات دیگری دارند. از هر ۱۰ نفر چهار نفر از پاسخگویان انتظار کاهش یا ثبات قیمتی را از برندهای فعال در بازار دارند. همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش کیفیت محصولات از جمله انتظارات دیگر مصرف کنندگان است.

پاشاپور در پاسخ به این سئوال، با اینکه کرونا مردم را خانه نشین کرده اما گرایش آنها نسبت به خریدهای آنلاین افزایش قابل توجه‌ای نداشته گفت: خرید آنلاین و استفاده از تکنولوژی‌های آنلاین در دوران کرونا جهش داشته است. گرچه عدد این جهش هنوز کوچک است اما با اهمیت است و ما نباید جهش را فراموش کنیم. طبق تحقیقات کرونا جهشی را در روند حرکتی کسب وکارهای آنلاین ایجاد کرده است. اگر برندهای مانند علی بابا دچار افت شده‌اند به خاطر اتفاقاتی است که در صنعت گردشگری شاهد آن بودیم. بقیه کسب وکارهای آنلاین توسعه داشته‌اند. جهشی که از آن صحبت می‌کنیم سه تا پنج سال زمانی می‌برد اما کرونا چنین زمانی را کاهش داده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس دوران کرونا مصرف کنندگان خرید آنلاین داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۳۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا

در حالی که جنگ اوکراین بحث‌ها درباره لزوم تشکیل یک اتحادیه دفاعی مستقل در اتحادیه اروپا را داغ کرده است، اما به دلیل بسیاری اختلاف نظرها در این باره بین اعضاء این مسئله هدفی دور از دسترس در این اتحادیه تلقی می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: جنگ علیه اوکراین و ریاست‌جمهوری احتمالی دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا به وضوح نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا باید برای دفاع از خود بیشتر تلاش کنند. اما در مورد تهیه تسلیحات و دفاعی عدم همکاری در این اتحادیه وجود دارد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اخیراً در نشستی با نمایندگان تسلیحات، درخواست کرد که اروپا باید در مورد دفاع بیدار شود زیرا به زعم وی رفاه و آزادی به امنیت مستقل بستگی دارد.

این بینش اندکی پس از شروع جنگ در اوکراین روی کاغذ آمد. در اجلاس سران اتحادیه اروپا در ورسای فرانسه، سران کشورها و دولت های اتحادیه اروپا متعهد شدند که مسئولیت بیشتری برای امنیت اروپا بر عهده بگیرند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده هزینه های دفاعی باید به میزان قابل توجهی افزایش یابد، سرمایه گذاری های مشترک در دفاع انجام شود و وابستگی های استراتژیک کاهش یابد.

در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس گزارش کمیسیون، کشورهای عضو این اتحادیه از سال 2022 هزینه های دفاعی خود را 20 درصد افزایش داده‌اند. با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، شرکای اروپایی به هم نزدیک‌تر شده‌اند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین از اوکراین در نبرد دفاعی خود علیه روسیه حمایت می کنند. برای انجام این کار، آنها وجوهی را از تسهیلات صلح اروپا (EFF) که یک ظرف پول خارج از بودجه اتحادیه اروپا بود، آزاد کردند. قبل از شروع جنگ اوکراین این صندوق به عنوان یک صندوق بحران برای مهار درگیری ها و حفظ صلح در نظر گرفته شده بود، اما اندازه آن برای انجام وظیفه عظیم کمک به اوکراین بسیار کوچک بود. از زمان آغاز به کار این صندوق بودجه آن چندین برابر افزایش یافته است و اکنون به حدود 17 میلیارد یورو رسیده است. با پول این صندوق، کشورهای اتحادیه اروپا توانستند ادوات نظامی جدید را تهیه کنند در حالی که انبارهای قدیمی خود را به اوکراین تحویل دادند .

در ادامه این مطلب آمده است: هر چه جنگ در اوکراین بیشتر طول می کشد بروکسل بیشتر در مورد چگونگی سازماندهی تدارکات در درازمدت، و همچنین این مسئله که چگونه ارتش های خود را می تواند برای یک وضعیت امنیتی تهدید کننده تر مناسب سازد، فکر می کند. علاوه بر این، صنعت دفاعی اروپا نیازمند امنیت برنامه ریزی است و این سوال مطرح می شود که هوشمندانه ترین خرید تا چه حد می تواند باشد. در مارس سال جاری میلادی کمیسیون اتحادیه اروپا استراتژی صنعت دفاعی اروپا را ارائه کرد. هدف آن تشویق دولت‌ها به خرید بیشتر با هماهنگی هم و در نتیجه عدم خرید سیستم‌های تسلیحاتی برای دو بار یا بیش از یک بار است. اوکراین نیز مجاز به شرکت در این برنامه است.

"مارگارت وستاگر"، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، بر اساس محاسباتی اعلام کرده که از آغاز جنگ اوکراین تا ژوئن 2023، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از 100 میلیارد یورو برای تسلیحات هزینه کرده‌اند. 80 درصد خریدها توسط شرکت های دفاعی خارج از اتحادیه اروپا انجام شد و بیش از نیمی از این پول به ایالات متحده رفت. وی این را شرایط پایدار و مناسبی نمی داند.

بنابراین هدف اعلام شده این است که کشورهای عضو تا سال 2035 بیش از نیمی از تسلیحات خود را از شرکت های دفاعی اروپایی خریداری کنند. کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد این امر را از جمله از طریق شرایط مالیاتی بهتر ترویج کند. در آینده، بانک سرمایه گذاری اروپا نیز می تواند نقش مهم تری ایفا کند که تاکنون در پروژه های آب و هوایی تخصص داشته است، اما می تواند به نوعی بانک دفاعی تبدیل شود که به جذب سرمایه خصوصی برای دفاع کمک می کند.

اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی تاکید کرد: در پیشنهاد جدید ما برای برنامه صنعت دفاعی اروپا، ما می خواهیم 1.5 میلیارد یورو اضافی از بودجه اتحادیه اروپا تامین کنیم. وی تاکید کرد: ما می دانیم که این می تواند کارساز باشد و ما راه را برای یک اتحادیه مستقل تر نشان می دهیم.

علاوه بر خرید مشترک، این پول همچنین برای اطمینان از حفظ زنجیره تامین و موجودی ها استفاده خواهد شد. با این حال، نمی توان گفت که کشورهای اتحادیه اروپا به این برنامه علاقه مند هستند. این نگرانی وجود دارد که این امر اساساً به شرکت‌های تسلیحاتی فرانسوی و آلمانی یارانه بدهد بدون اینکه سایر کشورهای اتحادیه اروپا از سود کافی برخوردار شوند. برای برخی از پایتخت‌های اروپایی این پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین به نوعی انتقال بیش از حد اختیارات به بروکسل است.

در ادامه این مطلب آمده است: به این ترتیب ایده همکاری بیشتر با یکدیگر در زمینه دفاعی تا کنون دشوار بوده است. برنامه ای برای توسعه قابلیت های نظامی مشترک از سال 2017 در حال اجرا است که PESCO نام دارد و بیش از 60 پروژه دفاعی مشترک را آغاز کرده است. با این حال، اثرات هم افزایی مورد انتظار تا حد زیادی محقق نشدند.

در ادامه این مطلب آمده است: بازار تسلیحات در اتحادیه اروپا هنوز به شدت پراکنده است. این امر از جمله به دلیل ایده‌های مختلف سیاست تسلیحاتی و منافع متفاوت تولیدکنندگان است. فرانسه به ویژه به ایده خرید اروپایی تاکید دارد. آلمان بر خلاف فرانسه برای کمک به اوکراین به طور موثر و سریع، همچنین معتقد است که خرید در خارج از اروپا مناسب است - جایی که به زعم برلین سلاح‌ها سریع‌تر و راحت‌تر در دسترس هستند، برای مثال در کره جنوبی یا ایالات متحده.

در بخش پایانی این مطلب آمده است: حتی اگر مسیر یک اتحادیه دفاعی واقعی نامشخص باشد، سیاست دفاعی قطعا این روزها نقش قوی‌تری در اتحادیه اروپا ایفا می‌کند. دموکرات مسیحیان و سوسیال دموکرات ها، لیبرال ها و سبزها این موضوع را در مبارزات انتخاباتی خود مطرح می کنند. برجسته ترین تقاضا این روزها برای روی کار آمدن یک کمیسر دفاعی اروپایی است. به این ترتیب بروکسل همچنین برای آینده ای آماده می شود که در آن ایالات متحده دیگر نمی تواند ضامن امنیت اروپا باشد.

هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیهاختلال در عملیات دریای سرخ اتحادیه اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدل جدید اعتبارسنجی بانکی امسال عملیاتی می‌شود
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • بهترین برند ترکیه برای خرید در سال ۲۰۲۴
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • 18 چرخ با ظاهری جدید و مدرن: ببینید چه تغییری کرده‌اند!
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب