Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@21:15:04 GMT

خانه موسیقی و خانه اقوام کیش، تاسیس می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۳۶۱۳

خانه موسیقی و خانه اقوام کیش، تاسیس می شود

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در کنفرانس خبری رونمایی از پوستر سومین جشنواره موسیقی کیش که دیروز با حضور معاونین و مدیران این سازمان، در سالن خوارزمی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد؛ نقش خانه موسیقی و موزه اقوام ایرانی را به عنوان یک پیام رسان مناسب برای معرفی ظرفیت های جزیره کیش در سراسر کشور تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی موسیقی اقوام و نواحی کیش را حلقه اتصال میان نسل فعلی و گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: در شرایط سخت ناشی از شیوع بیماری کرونا ایجاد نشاط، شور و اشتیاق یکی از نیاز های اصلی در جامعه است و باید نسبت به ارتقا و توسعه موسیقی اصیل گام های موثری برداشت.

سعید پورعلی دبیر شورای سیاست گذاری سومین جشنواره موسیقی کیش با بیان این که این رویداد بعد از پرداختن به موسیقی کلاسیک و موسیقی سواحل جنوب ایران در دوره اول و دوم؛ گام بعدی خود را به سمت موسیقی نواحی ایران برداشته است اظهار داشت: موسیقی نواحی یکی از انواع موسیقی سنتی است که ریشه در آداب و رسوم یک قوم و یا ناحیه دارد و از نسل های گذشته به نسل های  آینده می رسد.

وی در همین خصوص افزود: ایران به علت تنوع اقوام، سنن، آداب و تنوع رسوم در حوزه موسیقی نواحی از غنای بسیار بالایی برخوردار است و بخشی از این غنا اشاره به ساختار موزائیکی فرهنگ و قومیت کشور دارد و چاپ کتاب بومیان کیش نیز یک گامی دیگری در ثبت فرهنگ جزیره کیش است.

وی مهمترین اهداف سومین جشنواره موسیقی کیش را "ایجاد بستری مناسب برای آثار موسیقی قومی و محلی، تقویت جریان موسیقی نواحی  با تکیه بر موسیقی سواحل و جنوب کشور" برشمرد و گفت: برگزاری سومین جشنواره موسیقی کیش در شرایطی که در آن قرار داریم یکی از دغدغه های ستاد برگزاری این جشنواره است.

رضا اردلان رئیس سومین جشنواره موسیقی کیش با بیان این که این رویداد در آبان سال جاری همزمان با "روز کیش" برگزار می شود گفت: هدف از برگزاری این رویداد، ایجاد بسترهای مناسب برای عرضه آثار موسیقی قومی و محلی، کشف استعدادهای موسیقی نواحی، ترغیب نسل جوان به هنر متعهد، تاکید بر اصالت و هویت موسیقی ایرانی و معرفی جزیره کیش به عنوان برند موسیقی فاخر است.

اردلان بر لزوم اهمیت تجربیات ارزشمند برگزاری ۲دوره گذشته این جشنواره اشاره داشت و خاطرنشان کرد: با حضور صاحب ‌نظران و اساتید برجسته موسیقی ایران و با رویکردِ تعالی اصالت و فرهنگ حرکات آیینی اقوام ایرانی، این جشنواره به صورت غیر رقابتی برگزار خواهد شد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: با رعایت ضوابط بهداشتی، ستاد برگزاری جشنواره در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن این که یکی از پیشکسوتان موسیقی ایران تجلیل خواهد شد توسط هیئت داوران ۸گروه منتخب برای بخش پایانی این رویداد انتخاب می شوند.

حمید هادی به عنوان دبیر هنری سومین جشنواه موسیقی کیش برگزاری این جشنواره را گرد همایی و رقابت سازنده هنرمندان و ارتقای سطح  موسیقی آینی و ایجاد فرصت برای حمایت از گروه های موسیقی و حرکات آینی عنوان کرد و گفت: بهره مندی از تجربیات ارزشمند گذشته و رویکرد تعالی اصالت و فرهنگ حرکات آینی اقوام ایران از اهداف اصلی این رویداد است.

وی محوریت های برگزاری نخستین جشنواه موسیقی کیش را معرفی ظرفیت های جزیره کیش، خلیج فارس، صلح و مهرورزی و لالایی های مادرانه ایران زمین بر شمرد و ادامه داد: بخش دوم این جشنواره نیز با محوریت موسیقی جنوب و نوار ساحلی از استان های جنوبی کشور از خلیج فارس تا دریای عمان با موسیقی های غنی و با اصالت برگزار شد.

حمید هادی دبیر هنری سومین جشنواه موسیقی کیش این رویداد را موسیقی حرکات آینی ایران و گردشگری هنری عنوان کرد و افزود: کیش قابلیت برگزاری جشنواره هایی در سطح  ملی و فراملی دارد و با برگزاری این رویداد می توانیم جذابیت های این موسیقی را به سراسر کشور گسترش دهیم.

وی محوریت های این رویداد را موسیقی کار و زندگی مناطق ایران، کار آوا و نوآوری در آواهای قدیمی، به روز رسانی ملودی های عامیانه بر شمرد و گفت: روایت جشن ها و آیین مراسم های شادی مردم مناطق ایران، اجرای گروه های موسیقی منتخب در مکان های عمومی بر اساس جدول برنامه ریزی شده است.

در پایان نشست، از پوستر سومین جشنواره موسیقی کیش رونمایی شد.

48

کد خبر 1420530

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان هرمزگان سومین جشنواره موسیقی کیش موسیقی نواحی جزیره کیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۳۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود

ایسنا/همدان فرماندار ویژه ملایر نخستین جشنواره «شب های موسیقی تاک» را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری در ملایر طی هفته اخیر دانست و گفت: با توجه به کمبود سالن موسیقی در ملایر،چند پروژه فرهنگی در دست اقدام داریم و یکی از طبقات در یکی از پروژه ها به سالن کنسرت اختصاص داده خواهد شد.

سلمان اسماعیلی شامگاه چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر اظهار کرد: ملایر در این دوره میزبان گروه های موسیقی غرب کشور بود و از همین حالا به فکر میزبانی جشنواره موسیقی های سنتی در سطح ملی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یک سالن به روز، مجهز و در شان مردم تحت عنوان سالن کنسرت پیش بینی خواهد شد، افزود: این سالن به سرعت ساخته می‌شود و تقدیم مردم فرهنگ دوست ملایر خواهیم کرد.

اسماعیلی تصریح کرد: از دیرباز روح و نگاه ما با فرهنگ ها و هنرهای مختلف از جمله هنر پر رمز و راز موسیقی و شعر در هم آمیخته است و اصالتا و ذاتا علاقمند به موسیقی به ویژه موسیقی سنتی هستیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از این سازها متعلق به ایران است، گفت: محاسبات پیدا و پنهان موسیقی و پیامی که منتقل می‌کند نشان می‌دهد این هنر با ذات ما هماهنگی دارد و ابزار آلات موسیقی مبتنی بر علم، هندسه و مضامین بلند عرفانی طراحی می شوند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره بزرگ «شب های موسیقی تاک» مطرح کرد: قصد داریم سال آینده این جشنواره را در سطح ملی برگزار کنیم.

فرشاد کشاورزیان به حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه در این جشنواره اشاره و تصریح کرد: این جشنواره در سطح منطقه‌ای بود و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور داشتند.

کشاورزیان خاطرنشان کرد: وجود ۲۵۰ کارگاه ساز سازی در ملایر می تواند در کنار مبلمان منبت و انگور یک‌ برند ملی برای این شهرستان باشد.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: طی جشنواره در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داشتیم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار شد.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور داشتند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ساخت یک سالن برای اهالی موسیقی را یکی از مطالبات مهم هنرمندان حوزه موسیقی در شهرستان خواند.

قدسی همچنین از حمایت‌های شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر و خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.

وی همچنین خواستار حمایت مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری شهرستان برای برگزاری این جشنواره در سطح ملی شد و افزود: در ملایر ۲۵۰ کارگاه ساز سازی شناسایی کردیم و امیدواریم ملایر بعنوان شهر ساز سازی در سطح ملی معرفی شود.

هادی فیض منش، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز تاکید کرد: علاوه بر نام ملایر با منبت و تاک، ملایر باید شهر سازها شود و امیدواریم هر ساله این جشنواره در ملایر برگزار شود. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • سومین شکست متوالی تاتنهام و کسب ۳ امتیاز شیرین چلسی در خانه
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • دانش آموز خوزستانی، برگزیده جشنواره افتخار من+فیلم