Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا گفت: طرح طیب از دستاوردهای دانشگاه در تأمین غذا برای همه واحدهای دانشگاهی است و با راه‌اندازی آشپزخانه مرکزی در ورامین برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران غذا تأمین می‌کنیم.

 گروه استان‌های خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که سال 94 با هدف استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه تولید غذای سالم راه‌اندازی شد، اقدامات مناسبی در این راستا انجام داده و دستاوردهای خوبی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

اجرای طرح خود‌ارزیابی آزمایشگاه‌ها و مرکز تحقیقات فناوری غذای سالم

شمارش معکوس آغاز کار مجتمع آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی «غذای طیب»

اخذ مجوز برای آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و برگزاری استارت‌آپ کشاورزی و امنیت غذایی، تکمیل مواد شیمیایی مورد نیاز برای آزمایش‌های غذایی و امنیت غذایی و انعقاد تفاهم‌نامه سه‌جانبه با سازمان نظام مهندسی و ... ازجمله دستاوردها و اقدامات مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین است.

خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و به‌منظور تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین با علیرضا شهاب‌لواسانی، رئیس این مرکز تحقیقاتی گفتگو کرده است که باهم می‌خوانیم.

آنا:‌ تاکنون چه فعالیت‌هایی در مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟

شهاب‌لواسانی: نخستین و مهم‌ترین دستاوردی که در مرکز تحقیقاتی فناوری نوین غذای سالم داشتیم، اخذ مجوز برای آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بوده که در حاشیه این مجوز با شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌های مختلف قرارداد خواهیم بست تا منبع درآمدی برای دانشگاه باشد و به دانشجویان خود هم خدمات ارائه کنیم.

تجهیز آزمایشگاه‌ها و تکمیل مواد شیمیایی مورد نیاز برای آزمایش‌های غذایی و امنیت غذایی هم از دیگر اقدامات بسیار مهم این مرکز تحقیقاتی بوده است.

با در نظر گرفتن اینکه این امکان‌سنجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا وجود دارد که  بتوانیم در تولید قارچ خودکفا باشیم با تلاش متخصصان اقدامات و زیرساخت‌های لازم صورت گرفته که تولید قارچ و بذر هم داشته باشیم.

در واحد دانشگاهی ورامین - پیشوا مزرعه‌های پسته،‌ ذرت و جو وجود دارد که نخستین برداشت پسته انجام شده و به سایر واحدهای دانشگاهی هم عرضه کرده‌ایم. در زمینه ذرت و جو هم سطح برداشت آنها بسیار قابل توجه است و حدود 100 تن در هکتار محصول برداشت می‌کنیم که می‌توانیم برای گاوداری‌های دانشگاه در بخش دامپروری از آنها استفاده کنیم.

انعقاد 24 طرح پژوهشی

نکته بعد طرح‌های برون‌دانشگاهی است که تاکنون 24 طرح پژوهشی در قالب طرح‌های برون‌دانشگاهی  با اداره آبفا منعقد کرده‌ایم که ازنظر عددی رقم قابل توجهی محسوب می‌شود و می‌تواند درآمد قابل توجهی را به دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا تزریق کند.

برنامه‌ای نیز برای مدرسه عالی مهارت داریم که به‌دلیل شیوع بیماری کرونا مجبور هستیم برخی از این دوره‌ها را به‌صورت وبینار در خدمت متقاضیان باشیم.

مجوز نخستین و مهم‌ترین استارت‌آپ کشاورزی و امنیت غذایی سال گذشته از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گرفته شد. همه تسهیلات و امکاناتی که نیاز بود برای برگزاری باشکوه این استارت‌آپ تهیه شد و دوره‌های آموزشی و حتی کارگاه‌های آموزشی را برگزار کردیم که برای 14 تا 16 اسفند 98 این استارت‌آپ باید برگزار می‌شد؛ اما به‌دلیل ممنوعیت برگزاری سمینارها و همایش‌ها توسط ستاد ملی مقابله با کرونا این استارت‌آپ‌ها برگزار نشد و جزء برنامه‌های اصلی دانشگاه است که به محض اینکه وضعیت تهران سفید شود در پاییز 99 آن را برگزار کنیم.

برگزاری دومین سمینار ملی غذا و امنیت غذایی را در نظر داشتیم که آن هم در پاییز به محض اینکه شرایط ایده‌آل شود، برگزار خواهیم کرد. تفاهم‌نامه‌ای هم با سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران که بسیار برای ما حائز اهمیت است و دستاورد قابل توجهی دارد،‌ منعقد کردیم.

تأمین غذای واحدهای دانشگاهی تهران

با توجه به اینکه جمعی از فارغ‌التحصیلان کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران عضویت دارند، تفاهم‌نامه‌ای با این سازمان منعقد کردیم که برای کارهای تحقیقاتی امکانات آزمایشگاهی و نیروهای زبده مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین را در اختیار آنان قرار دهیم و هم به‌صورت طرح پژوهشی مشکلات آنان را در آزمایشگاه‌های مجهز این مرکز انجام داده و نتایج آن را در اختیار قرار دهیم.

طرحی به نام طرح طیب که در استان تهران مطرح شد، جزء دستاوردهای بسیار خوب دانشگاه آزاد اسلامی در تأمین غذا برای همه واحدهای این دانشگاه است که برای این طرح مجوز اخذ شده و بودجه را تأمین کرده‌ایم تا بتوانیم آینده نزدیک با راه‌اندازی آشپزخانه مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا برای همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تأمین غذا کنیم.

آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات و فناوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟

شهاب‌لواسانی: قبل از تعطیلات نوروز با همکاری اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین که خود نیز تولیدکننده بودند، توانستیم سه محصول تولید کنیم. ژل ضدعفونی‌کننده جزء نخستین محصولاتی بود که در این واحد دانشگاهی تولید شد. مواد شوینده، پاک‌کننده، آنتی‌باکتریال و الکل مورد نیاز برای ساخت فرمولاسیون محلول‌ها و ژل‌های ضدعفونی‌کننده سه محصول آزمایشگاه تحقیقاتی این دانشگاه است.

آنا: چه مقدار از این محصولات تولید شده است؟

شهاب‌لواسانی: با ظرفیت پایین و حدود دو تن آغاز شد؛ اما به‌طور کلی این محصولات را به‌صورت آزمایشگاهی تولید کردیم. همه این محصولات مجوز لازم را اخذ کرده‌اند. بیشتر تلاش می‌کنیم که  ظرفیت تولید را بالا ببریم. هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده و اکنون جزء دستاوردهای مرکز تحقیقات است. امکان‌سنجی شده و جای مشخصی برای تولید آنها در نظر گرفته و دستگاه‌های مورد نیاز را تأمین کرده‌ایم و به‌زودی ظرفیت تولید را بالا می‌بریم تا بتوانیم به عرضه عمومی برسانیم. در حقیقت اکنون پروتوتایپ(پیش‌نمونه، طرح و الگوی اولیه) این محصولات را انجام داده‌ایم.

انتهای پیام/4121/4062/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی ورامین مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد طرح طیب واحدهای دانشگاه امنیت غذایی آزمایشگاه ها استان تهران طرح پژوهشی استارت آپ تأمین غذا مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکزملی مغز توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران ایجاد و راه اندازی می‌شود.

این مرکز با هدف توسعه کمی وکیفی پژوهش‌های بینرشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی درزمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث خود را در  مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران، طی می‌کند.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به‌صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی وآموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

مرکز ملی مغز ماهیت اصلی آن عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بینرشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی می‌باشد. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بینرشته‌ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از اُفت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

هم‌زمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال در سالمندی» نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال دیتا بانک جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویتدار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی؛ راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی