Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@06:06:26 GMT

مرعشی: به گفتگو با آمریکا تمایل داریم

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۷۶۹۳

مرعشی: به گفتگو با آمریکا تمایل داریم

مشرق: حسین مرعشی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و عضو حزب کارگزاران سازندگی با حضور در خبرگزاری دولتی ایرنا، پیرامون خواسته همیشگی اصلاح‌طلبان مبنی بر مذاکره با آمریکا اظهار کرده است:

«ایران امروز، ایران قبل از سال ۹۲ نیست، حتی ایران سال ۹۶ هم نیست. ایران هم تجربه جدیدی از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه ما تا سال ۹۲، تنها تحریم‌های سازمان ملل بود. فرض بر این بود که تحریم‌های سازمان ملل به دلیل این که رنگ و بوی قانونی دارد، اثراتی بر کشور ما گذاشته است. امروز، اما معلوم شده تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اعمال تحریم‌های ثانویه می‌تواند از تحریم‌های مصوب شورای امنیت هم سخت‌تر باشد.»

او می‌افزاید: به نظرم چه آقای بایدن انتخابات را ببرد و چه آقای ترامپ انتخابات آمریکا را ببرد، ما بعد از نوامبر یا همان آبان، باید وارد مرحله جدیدی از روابط بین‌المللی‌مان شویم. چون هم ما تجربه‌ای داریم و هم دولت جدیدی در آمریکا روی کار می‌آید. ما در این دوره با ترامپی که بدعهدی کرده بود، نمی‌توانستیم وارد گفت‌وگوی موثری شویم. اما چه آقای بایدن رای بیاورد و چه آقای ترامپ دوباره رای آورد، حتما فصل جدیدی از گفتگو‌ها در قالب ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) یا ۴+۲ شروع خواهد شد. هم آمریکایی‌ها به این گفتگو‌ها نیاز دارند، هم ایران به این گفتگو‌ها تمایل دارد. فضای بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نظرم فضای شروع گفت‌وگوی جدید خواهد بود. این مقوله به هیچ وجه پسندیده شأن یک رجل سیاسی نیست که خرمای هر محفلی را می‌خورد در خوشایند همان محفل نیز سخن بگوید!

از سوی دیگر هنوز چند روز بیشتر از هشدار رهبر معظم انقلاب پیرامون "جریان تحریف" نگذشته است... تحریفی که انکار تجربیات قبلی کشور از مذاکره با آمریکا و بزرگنمایی از تحریم‌ها یکی از مصادیق مشخص آن است.

آقای مرعشی یا نمی‌دانند که ماحصل تمام تقلای برخی افراد در ستاد مشترک اعتدال و اصلاحات برای مذاکره با آمریکا چیزی جز شکست و افتضاح نبوده است یا می‌دانند و قصد انکار قضیه را دارند!

و از طرفی انتظار بود مرعشی بعنوان یک رجل سیاسی به مردم بگوید که ایران همواره و در هر موضع منطقی به استقبال مذاکره رفته است و البته مادام که هیئت حاکمه آمریکا بر همین سیاق دشمنی و عداوت در حال حرکت باشند؛ خبری از منطق در میان آن‌ها نخواهد بود. کما اینکه اوبامای مطلوب آقایان با ترامپ دشمن آقایان هیچ تفاوتی نداشتند و هر دو، تا توانستند مردم ایران را تحریم کردند.

خطر بزرگتر اظهارات مرعشی که به زعم ما شخص مرعشی بیش از همه به آن آگاه بوده، اما ممانعتی از آن نداشته؛ بحث "شرطی‌سازی جامعه" است.

مقوله‌ای که پیش از این در جریان برجام، در جریان مذاکره با آمریکا و در جریان انتخابات قبلی آمریکا مضارّ بسیاری را متوجه جامعه و اقتصاد ایران کرد و هیچ مقصّری هم جز اصلاح‌طلبان و اعتدالیون نداشت.

مع‌الوصف، اما شاهدیم که آقایان به جای عبرت گرفتن از این رخداد؛ دل به تحریف سپرده‌اند و اینطور تظاهر می‌کنند که بایدن با ترامپ فرق دارد!

این تقلا یا تظاهر اصلاح‌طلبان برای مذاکره با آمریکا و سیاه‌نمایی از وضعیت تحریم‌ها در حالی است که نهاد‌های اندیشگی آمریکا ماجرای ارسال محموله‌های کمکی ایران به ونزوئلا علیرغم تهدیدات آمریکا را به سوژه مطالعاتی خود تبدیل کرده‌اند.

برخی محافل تحلیلی معتقدند این تقلای رجال هسته سخت اصلاحات برای شرطی سازی جامعه و بزرگنمایی از مشکلات و تحریم‌ها در حالی که می‌دانند از آتش بایدن هم مثل همیشه آبی برای ایران گرم نخواهد شد؛ میتواند به منظور آتش زدن بر هیمه "فتنه اقتصادی" و شکل دادن به "زمستان سرد" در امتداد پروژه تابستان داغ باشد.

گفتنیست، مرعشی چند سال قبل نیز در ادامه باید‌های خود! خواستار تعیین انتخاب حاکمیت بین ایران اقتصادی یا ایران انقلابی شده بود. مقوله‌ای که با بی‌تفاوتی مواجه شد و مرعشی هم چند سال بعد حرف خود را پس گرفت...

منبع: فردا

کلیدواژه: حسین مرعشی مذاکره با آمریکا اصلاح طلبان مذاکره با آمریکا تحریم ها چه آقای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند

کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد، ایالات متحده، ژاپن و ۴۷ کشور دیگر را متهم کرد که به دنبال اجتناب از مقررات این سازمان در مورد کشورش هستند که مصمم به ارائه قوانین آنها هستند.

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره (KCNA)، در بیانیه سفیر کره شمالی آمده است: «نیرو‌های متخاصم ممکن است در آینده دومین و سومین پنل کارشناسی را علیه ما راه اندازی کنند، اما همه آنها با گذشت زمان با خود ویرانگری مواجه خواهند شد». 

کیم در پایان گفت: اگر ایالات متحده و پیروانش به‌جای عبرت گرفتن از پرونده اخیر، سیاست خصمانه نابهنگام را در قبال کره شمالی (جمهوری دموکراتیک خلق کره) پیگیرانه دنبال کنند، با شکست استراتژیک بدتری مواجه خواهند شد.

پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی گفته بود پیونگ یانگ در واکنش به استفاده واشنگتن از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه علیه کره شمالی، گزینه‌های سختگیرانه و قاطعی برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود خواهد داشت. واشنگتن همواره از حقوق بشر برای اقدامات تحریک‌آمیز سیاسی و توطئه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند. او گفت: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توان و قدرت بالایی برای ایستادن در مقابل هر گونه تحریم شدیدی داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد