Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تعلیم و تربیت یک امر تخصصی است گفت: شرایط مدرسه داری راحت تر از هرکار دیگری است به نحوی که شاید اگر فردی بخواهد یک دکه روزنامه فروشی بزند شاید سخت تر از این باشد که بخواهد مجوز یک مدرسه بگیرد به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضوان حکیم زاده در این باره افزود: ما در ایران دیرتر شروع می کنیم و در گذشته رویکرد موجود مبتنی بر آموزش مهارت از سنین اولیه کودکی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه البته ابتدا باید مشخص کنیم زمانی که از مهارت آموزی سخن می گوییم منظور ما کدام دسته از مهارت هاست؟ گفت: اگر منظور نحوه کاربرد دانش و علم آموخته شده در عمل تلقی کنیم مهارت های زندگی را باید از سنین کم شروع کنیم. در نظام آموزشی رسمی از پایه ششم ابتدایی مهارت آموزی معطوف به شغل از کتاب مهارت های کار و فناوری آغاز می شود.

حکیم زاده ادامه داد: این روند در دوره متوسطه اول و دوم ادامه پیدا می کند. در متوسطه دوم در شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش تمرکز روی حرفه آموزی است. رشته های متنوعی در این شاخه عرضه می شود.

وی با بیان اینکه اکنون آموزش و پرورش طرحی تحت عنوان «هر دانش آموز، یک مهارت» را در دست اجرا دارد که بر اساس آن باید هر دانش آموز در زمان فارغ التحصیلی حداقل یک مهارت را آموخته باشد گفت: معتقدم که اگر راجع به بایدها سخن می گوییم، حتما مهارت آموزی باید از دوران کودکی آغاز شود و حتی زودتر از مدرسه، خانواده نقش ایفا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره مسئولیت نظارتی آموزش و پرورش بر مهدهای کودک گفت: طبق قوانین حتما باید مدیریت یکپارچه بر مقوله تربیت حاکم باشد. به ویژه در تربیت قبل از دانشگاهی، تربیت یک جریان به هم پیوسته است که لازمه آن هم مدیریت و نظارت یکپارچه است. هر زمان این اتفاق رخ ندهد دچار چالش خواهیم شد.

حکیم زاده افزود: سال های سال است که ورود به دانشگاه به قبله آمال بسیاری از ما تبدیل شده و به این نگرش های غلط دامن زده می شود. خانواده ها چون مسیر زندگی فرزندشان ارا در دانشگاه می بینند مهارت آموزی آنها را جدی نمی گیرند. فرهنگ سازی نیازمند اقدامات جامعی است.

وی با بیان اینکه فرهنگ سازی باید از خانواده شروع شود و در مهدکودک و دوران مدرسه ادامه یابد عنوان کرد: نهاد تعلیم و تربیت و رسانه ملی توامان باید به خانواده ها در این فرهنگ سازی کمک کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: خانواده های ما قالب های ارزش گذاری غلطی دارند که آن را به فرزندانشان تحمیل می کنند و تنوع استعدادها را به رسمیت نمی شناسیم. اینکه هرکدام از انسان ها ممکن است در یک زمینه علاقه و استعداد داشته باشند بسیار مهم است؛ نباید همه را به یک شکل قالب بزنیم و انتظارات یکسانی داشته باشیم.

حکیم زاده درباره تربیت کودکان ماهر و وجود محتوای مناسب در این زمینه اظهار کرد: اگر برنامه های درسی کنونی را تحلیل کنیم چندان مشکلی از بابت محتوای درسی نداریم. منتها در بحث مهارت آموزی نباید چندان بر محتوای درسی متکی باشیم بلکه باید برنامه عملیاتی داشته باشیم. کتاب پژوهش و تفکر را داریم اما آیا لزوما وجود محتوا منجر به رشد مهارت تفکر می شود؟

وی ادامه داد: یکی از عوامل مهم، مربیان هستند. کسانی که به عنوان مربی به کار می گیریم باید دارای مهارت آموزشی لازم در این زمینه باشند. تعلیم و تربیت یک امر تخصصی است. شرایط مدرسه داری راحت تر از هرکار دیگری است. شاید اگر فردی بخواهد یک دکه روزنامه فروشی بزند شاید سخت تر از این باشد که بخواهد مجوز یک مدرسه بگیرد. در حالی که داشتن دید تربیتی بسیار مهم است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر نگاه ما سرمایه ای باشد و نگاه هزینه ای نباشد، تغییرات مهمی اتفاق می افتد که یکی از مهمترین آنها تغییر سیاست های جذب مربیان و معلمان در کشور است، درباره موضوع عدالت آموزشی و مهارت آموزی در مناطق دوردست و محروم اظهار کرد: برنامه های تهیه شده در آموزش و پرورش سراسری و کشوری هستند اما معمولا امکانات همه مدارس و حتی خانواده ها یکسان نیست.

حکیم زاده در برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» افزود: هرچند که لزوما در دوران کودکی نیازمند تجهیزات پیشرفته نیستیم. آموختن مهارت های پایه زندگی برای همه افراد لازم است. مهارت های پایه زندگی، پایه مهارت های شغلی نیز هست. اگر نیروی انسانی با کیفیت را به مناطق محروم تزریق کنیم می توان کمبودهای محیطی را جبران کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کودک مهارت آموزی دانش آموز شغل معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مهارت آموزی خانواده ها حکیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی از افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی طی دو سال اخیر خبر داد.

مسعود سعادتی، جمعه، ۱۴ اردیبهشت ماه، در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تبریز، گفت: امسال در تلاش هستیم تا فضای ورزشی به ویژه در مدارس دخترانه در اولویت قرار گرفته و شاهد افزایش آن باشیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: هفته‌ی معلم بهانه‌ای برای یادآوری اهمیت و جایگاه مقام معلم است و تجلیل از ارزش و جایگاه معلم حتماً محدود به دوره‌ی زمانی خاص نیست و تمام ایام سال وظیفه داریم همیشه از زحمات آنها قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: معلمی اگر به دیده‌ی شغل و کار ادارای بوده و بدون ایثار، اخلاص و مسئولیت پذیری باشد نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

سعادتی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است، گفت: وجود شخصیت‌های بزرگی همچون شهید مطهری، باهنر، مفتح، رجایی که معلم و رهبران سیاسی انقلاب اسلامی بودند برای تک تک ما مایه‌ی افتخار و مباهات است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه آموزش پرورش استان با تمام همت خود در تلاش است تا بزرگترین رسالت خود را به نحو احسن به سرانجام برساند، خاطر نشان کرد: یکی از اولویت‌های آموزش و پرورش، بحث پرورش‌ و تربیت دانش آموزان است و به قدری مسئله‌ی مهمی است که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر خود با معلمان به آن تاکید کردند.

وی افزود: استان آذربایجان شرقی از نظر بررسی آسیب‌های احتمالی اجتماعی در مدارس جزو استان‌های پیشتاز است.

وی با بیان اینکه وجود آسیب‌های اجتماعی در مدارس غیرقابل انکار است، اظهار کرد: باور داریم حتی یک مشکل در تربیت دانش‌آموزان غیر قابل تحمل بوده و باید در اسرع وقت حل شود.

وی با بیان اینکه مسائلی بازمانده از دوران کرونا وجود دارد که همه‌ی ما نسبت به حل این مسائل وظیفه داریم، ادامه داد: طرح رصد آسیب‌های اجتماعی در مدارس که اولین قدم پالایش اطلاعات و غربالگری بوده و بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان در این طرح غربالگری شده‌اند.

سعادتی اذعان کرد: در حال حاضر در بیش از ۸۰ درصد مدارس استان در هفته حداقل یک نماز جماعت برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته در بین استان‌های بزرگ با کمترین مشکل از کمبود معلم مواجه بودیم، گفت: آموزش و پرورش در امر تربیت بدون مشارکت خانواده‌ها نمی‌تواند موفق شود و تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با حضور والدین انجام پذیر است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • راه‌اندازی اردوگاه دانش‌آموزی چمعالی بعد از ۱۸ سال
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • تعیین تکلیف اردوگاه دانش‌آموزی شهید چمران پس از ۱۸ سال
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند