Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای عالی نظام پزشکی، پاندمی کرونا را ابرچالش و بحرانی عمیق خواند که آینده جامعه بشری را تحت تاثیر قرار خواهد داد و بر لزوم افزایش حمایت‌ها از جامعه پزشکی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی معین در نشست خبری پویش همدلی با مدافعان سلامت ضمن تبریک روز خبرنگار و روز پزشک با اشاره به مسئولیت اجتماعی این دو قشر گفت: صداقت، بی طرفی، بالابردن سطح آگاهی جامعه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از وظایف مشترک پزشکان و خبرنگاران است؛ علم پزشکی یک پدیده اجتماعی است که ارتباط تنگاتنگی با همه جنبه‌های یک جامعه دارد. این روز به مناسبت زادروز حکیم ابن سینا به روز پزشک نامگذاری شده است؛ طب و طبیب نقش های متعددی در جامعه دارند؛ آنها هم درمانگر هستند و هم آموزش دهنده. از سوی دیگر نقش مدافعان سلامت جامعه را بازی می‌کنند؛ زیرا مورد اعتماد جامعه قرار گرفتند.

ابرچالش پاندمی کرونا جامعه پزشکی، در راس هرم مقابله با کرونا

وی با اشاره به این که پزشکان نسبت به سایر گروه‌های اجتماعی بالاترین مقبولیت را در نگاه مردم دارند، تصریح کرد: دانش پزشکی ایران در سطح جهانی مطرح است و پزشکان نه فقط در طبابت بلکه در سایر جنبه‌ها باید فعال بوده و از حقوق بیمارشان دفاع کنند. پاندمی کرونا یک ابرچالش و بحران عمیق است که آینده جامعه بشری را تحت تاثیر قرار خواهد داد. برای مقابله با این ویروس باید خودمان را آماده کنیم و پزشکان نیز مانند گذشته در صحنه باشند.

بیش از ۱۵۰ شهید مدافع سلامت ۶هزار ابتلا به کرونا در کادر درمان

وی افزود: در راس هرم دفاع و مقابله با ویروس، جامعه پزشکی قرار دارند که به دلیل پایبندی به اصول اخلاقی پزشکی در خط مقدم مقابله با بیماری فعال بوده و بیشترین تلفات را داده‌اند. تاکنون بیش از ۱۵۰ شهید مدافع سلامت و بیش از ۶ هزار مبتلا در میان کادر درمانی داشته‌ایم. تلفاتی که در میان پزشکان وجود داشته است حتی بیش از میانگین جهانی بوده؛ البته ممکن است آمارهای موجود چند برابر موارد اعلام شده باشد. زیرا برخی بسیار خفیف به بیماری مبتلا شدند، برخی به پزشک مراجعه نکردند و جان خود را از دست دادند و...

حمایت از پزشکان افزایش یابد

معین در ادامه سخنان خود با تاکید بر دفاع تمام قد جامعه پزشکی از مردم در برابر این بیماری اظهار کرد: حمایت‌ها از پزشکان باید افزایش یابد. این حمایت‌ها چه در بخش لجستیک و چه در بخش تجهیزات ایمنی باشد، به حفظ کادر درمان کمک می‌کند. اگر سیستم درمانی ما دچار مشکل شوند، به مشکل برخواهیم خورد. پاندمی کرونا توانست فرصت‌ها و تهدیدهای جدید به وجود آورد که اگر نظام، دولت، مجلس و غیره آگاهانه و با تدبیر با این موضوع برخورد کنند، می‌توانیم از فرصت‌های کرونا استفاده کنیم. این فرصت‌ها یعنی کنار گذاشتن عادات قدیمی و تغییر شیوه زندگی. به عنوان مثال تقویت سیستم الکترونیک و فضای مجازی کشور که یک نعمت بود، اما تاکنون مورد غفلت قرار می‌گرفت. از سوی دیگر احساس خطر مشترک برای همه مردم باعث افزایش همبستگی و تعاون در جامعه می‌شود که می‌تواند زیرساخت‌های مدیریت بحران را تقویت کند. باید بسیاری از اختیارات به شکل استانی تفویض شود تا باعث تقویت جامعه مدنی باشد.

وی درباره تهدیدهای موجود در پاندمی کرونا ، کتمان واقعیت‌ها را یکی از تهدیدها خواند و در این باره به اظهارنظرهایی درباره زمان ورود ویروس کرونا به کشور اشاره کرد و گفت: در مجموع چه برگزاری آزمون‌های سراسری و چه عزادارای‌ها و انتخابات ، نباید علم را تحت شعاع قرار دهند، همه موارد باید در خدمت علم باشد؛ زیرا علم در خدمت سلامت مردم خواهد بود.

معین همچنین به برخی مباحث درباره ایمنی جمعی و گله‌ای کرونا اشاره کرد و گفت: این که در برخی موارد گفته می‌شود به دنبال ایمنی گله‌ای باشیم اصلا در شان انسان نخواهد بود. براساس آیات و روایات حیات یک انسان به اندازه حیات بشریت اهمیت دارد. ایجاد دوگانه سلامت و عزاداری و ... قابل قبول نیست. اولویت اول باید سلامت باشد؛ همانطور که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید کردند، اما متاسفانه این موضوع گاه در سطح اجرایی چندان که باید مورد توجه قرار نگرفت و این عدم توجه می‌تواند باعث آسیب دیدن مردم و پزشکان شود.

وی ادامه داد: مسوولان دولت و نخبگان جامعه مدنی باید به کمک مردم بیایند تا بتوانیم جلوی خشونت، ناامنی و ... را بگیریم.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی در پاسخ به سوالی درباره برگزار ی کنکور سراسری خاطر نشان کرد: تمامی سیاست‌ها باید خود را با حفظ سلامت انسان تطبیق دهند؛ اگر بنده در حال حاضر مسئولیتی در این مورد داشتم اجازه برگزاری کنکور و هیچ تجمعی را نمی‌دادم، این که اعلام می‌شود پروتکل‌ها قابل اجرا است، فکر نمی‌کنم درست باشد؛ زیرا در یک مراجعه به یک نانوایی کوچک هم می‌بینیم برخی پروتکل‌ها اجرا نمی‌شود؛ حال این یک نمونه کوچک است. شما می‌توانید در نظر بگیرید رعایت این پروتکل‌ها در کنکور و عزارداری‌ها و ... چگونه خواهد بود. این که اعلام می‌شود اجازه نمی‌دهیم کنکور برگزار شود مگر این که پروتکل‌ها اجرا شود به نظر من یک توجیه غلط است.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس پاندمی کرونا جامعه پزشکی پروتکل ها حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • لزوم حمایت از جامعه کارگری برای تحقق شعار سال
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی یزد