Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@17:18:08 GMT

کسب‌وکار دیجیتال عامل محرکه قطار توسعه

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۳۸۰۳

کسب‌وکارهای امروزه به واسطه ورود تکنولوژی‌های جدید تحولات بسیاری را از سر می‌گذرانند. این تحولات به نوعی است که می‌توان آنها را به دو دسته کسب‌وکار سنتی و دیجیتتال تقسیم‌بندی کرد. این تغییرات اما نه تنها منفی نیست بلکه مزیت‌های ویژه‌ای را به همراه داشته است.

آنچه کسب‌وکار آنلاین افزون بر مدل سنتی خود دارد، صرفا بعد تکنولوژیک است اما همین بعد منجر شده که تغییرات محسوسی در ماهیت کسب‌وکارها ایجاد و نتیجه آن در ابعاد مختلف هم دیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله مهمترین تحولاتی که کسب‌وکار آنلاین رقم زده در ابعاد اقتصادی قابل طرح است. تکنولوژی این امکان را داده که خدمات‌دهنده و خدمات‌گیرنده در بستر یک پلتفرم دیجیتال با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از سوی دیگر این امکان را ایجاد کرده تا کسب‌وکارها با کاهش وابستگی خود به مکان شاهد تحول در بعد اقتصادی خود باشند. فرزان فلاحت مدیر محصول شرکت تپسل که مدتی مدیرمحصول اپلیکیشن استادکار نیز بود، در این رابطه اظهار کرد: «قبلا اگر تعمیرکاری می‌خواست درآمد کسب کند، باید مغازه اجاره می‌کرد و با حضور در محل کارش در ساعت‌های خاص و انجام خدمات روزگار می‌گذراند؛ اما نیاز به دفترکار و حضور در دفترکار، در پلتفرمی مثل استادکار حذف شده است. متخصص فنی، در این پلتفرم ثبت‌نام می‌کند و بدون نیاز به اجاره مغازه قادر به ارائه سرویس خواهد بود. اینجا نقش یک پلتفرم مدرن را در کاهش هزینه‌ها به وضوح می‌بینیم.»

همین موضوع بر بستری بزرگ‌تر همچون دولت الکترونیک نیز قابل تعمیم است. به واسطه استفاده از این پتانسیل‌های فناورانه می‌توان بسیاری از هزینه‌هایی که در پروسه‌های سنتی وجود داشت حذف شود و افزون بر آن در استفاده از بسیاری منابع نیز صرفه جویی شود که این مسئله در نگاه کلان با صرفه‌های اقتصادی محسوسی همراه خواهد بود.

به عنوان مثال در فرایند ثبت نام کنکور به شیوه سنتی از ثبت نام تا انتخاب رشته تمام فرانید به صورت کاغذی باید صورت می‌گرفت اما اکنون تمام این فرایندها به فضای دیجیتال منتقل شده و تنها یکی از مزیت‌های آن کاهش مصرف کاغذ است.

از سوی دیگر در کسب‌وکارهای آنلاین می‌توان به مزیت‌هایی اشاره کرد که به واسطه خرده‌فروشی وجود دارد. کسب‌وکارهای خرد در تمام دنیا بخش عمده‌ای از اقتصاد را تشکیل می‌دهند و از همین رو در صورت ایجاد بستر دیجیتال برای چنین کسب‌وکارهایی مزیت‌های اقتصادی زیادی به خرده‌فروشان خواهد رسید. کیوان محیط مافی مدیر ارشد محصول دیجی کالا در مورد پلتفرم‌های الکترونیک با صنایع سنتی قدرتمندی مثل نفت گفت: «صنایع قدرتمندی مثل صنایع پتروشیمی و خودروسازی، اغلب با دولت‌ها طرف هستند. حجم جابه‌جایی سرمایه در آن‌ها بسیار زیاد است و این خودش نوعی محدودیت به حساب می‌آید. اینکه می‌بینیم جایی مثل دیجی‌کالا رشد سریعی دارد، یک علتش طرف بودن با بازار خرده‌فروشی و مبالغ نسبتا کم پول است، یعنی چنین استارتاپ‌هایی با مصرف‌کننده نهایی طرف هستند. مصرف‌کننده‌هایی که در پی رفع نیازهای روزمره خود هستند، همواره به این پلتفرم‌ها رجوع می‌کنند و اگرچه حجم پول جابه‌جا شده از سوی هر مشتری کم است؛ تعامل با تعداد زیادی از مشتریان می‌تواند به لحاظ اقتصادی هم به ‌صرفه باشد. این یک عامل رشد جدایی‌ناپذیر از چنین کسب‌وکارهایی است.»

تجارت الکترونیک و کسب‌وکارهای آنلاین می‌توانند نقش قابل توجهی در تغییر ارزش کل بازار داشته باشند. فلاحت در همین رابطه توضیح داد: «ظهور پلتفرم‌های تبلیغاتی مثل تپسل و یکتانت و غیره منجر شد تا بازار تبلیغات به شکل مدرن و امروزی درآید. چنین پلتفرم‌هایی نگاه سنتی و نه چندان کارآمد به تبلیغات را تغییر دادند و ارزش کل بازار تبلیغات را بالا بردند. در مورد دیجی‌کالا هم همین است، دیجی‌کالا موفق شد مارکت تحویل کالا، لجستیک و انبارداری را تحت تاثیر قرار دهد و ارزش آن را بالا ببرد.»

ارزش آفرینی یک کسب‌وکار آنلاین در بازار به معنای هموار شدن راه برای خود و دیگر همتایان است. نتیجه چنین روندی توسعه سریع و آسان‌تر خواهد بود. از همین رو توجه به فضای دیجیتال در اقتصاد، موتور محرکه توسعه یک کشور می‌ تواند تلقی شود و حکم انرژی قوی‌تر برای حرکت سریع‌تر قطار توسعه را خواهد داشت.

منبع: فردا

کلیدواژه: کسب وکار دیجیتال تجارت الکترونیک رپرتاژ آگهی کسب وکارهای پلتفرم ها دیجی کالا کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۳۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی اخبار ایکس را خلاصه می‌کند

ایکس از هوش مصنوعی «گورگ»(Gork) برای تولید خلاصه هایی از اخبار و دیگر موضوعات ترند روز در این پلتفرم استفاده می کند.

به گزارش مهر به نقل از انگجت، طبق پست حساب کاربری مهندسی ایکس، این ویژگی که هم اکنون فقط برای کاربران پرمیوم مهیا است، «استوری ها در ایکس»(Stories on X) نام گرفته است.

براساس بیانیه این پلتفرم گورگ به پست هایی که کابران با استفاده از قطعاتی از متن تولید می کنند، متکی است. به نظر می رسد برخی از محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی مذکور ، بیش از بقیه خبر محور باشند و برخی دیگر خلاصه هایی از محاوراتی است که در پلتفرم انجام شده است. یکی از کاربران اسکرین شاتی را منتشر کرده که استوری هایی درباره گزارش درآمد اپل است. استوری دیگری «ماسک، کارشناسان درباره بدهی ملی بحث و گفتگو می کنند» نام دارد که خلاصه ای از یک محاوره آنلاین بین ماسک و اشخاص برجسته در پلتفرم ایکس است.

این ویژگی شباهت زیادی به قابلیت Moments دارد که مدت ها در توئیتر وجود داشت و توییت های معتبر درباره اخبار مهم و موضوعات مختلف در پلتفرم را تنظیم می کرد. این ویژگی که تحت نظارت گروهی از کارمندان انسانی بود در سال ۲۰۲۲ میلادی حذف شد.

خلاصه هایی که گورگ تهیه می کند مانند بقیه محتوای تولید شده با هوش مصنوعی همراه یک برچسب منتشر می شوند. در این برچسب آمده است: این استوری خلاصه ای از پست های ایکس است و ممکن است در گذر زمان تغییر کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی ۸ سال زودتر از رادیوگرافی می‌تواند‌ آرتروز زانو را تشخیص دهد! آنچه ابن سینا می‌تواند در مورد هوش مصنوعی به ما بیاموزد

دیگر خبرها

  • تپسل و شیپور قرارداد همکاری امضا کردند
  • ثبت‌نام طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)
  • آخرین مهلت الکترونیکی کردن مجوز‌های کسب وکار و دریافت شناسه یکتا
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • هوش مصنوعی اخبار ایکس را خلاصه می‌کند