Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در جلسه شورای عالی استانها افزود: ما در اسلام واژه امت را داریم که نشانه حرکت و پویایی در شهر و روستاست. افرادی که مثلا در کار در یک روستا در کار دامداری هستند و در کنار آبی زندگیشان را تشکیل می شد، یک طایفه را تشکیل می دهند و بعد از آن در یک سرزمین یک ملت شکل می گیرد که به یک ریشه اجدادی واحد می رسند اما خداوند در واژه های اسلامی واژه امت را قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 امت واژه ای است که حرکت مردم به دنبال یک هدف و مقصد واحد را نشان می دهد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در واژه امت عنصر حرکت وجود دارد. امت پویاست. هیچ وقت ایستا نیست. عنصر امام و مقتدا در آن دیده شده است. تمام ظرفیت های امت در جهت رسیدن به اهداف بزرگ است و آن هدف بزرگ حرکت به سمت خداوند متعال و جامعه ربانی ساختن است.

رئیسی گفت: در همین مسیر شهر سالم یا آرمانشهر را داریم. هر آبادانی مد نظر است. شاید بزرگان در قدیم هر کدام برای آرمانشهر یک شاخص بیان کرده باشند اما از مجموع آموخته ما این است که شهر سالم و شهر اسلامی ویژگی هایی دارد، مهمترین ویژگی شهر سالم یا شهر اسلامی این است که مبتنی بر معنویت، عقلانیت، اخلاق و عدالت است.

وی افزود: اساس روابط در شهر سالم بر اخلاق و معنویت و عدالت است. هر چیزی در این شهر باید جای خودش باشد. یک نوع عقلانیت در آبادی باید حاکم باشد و معنویت باید جزو پایه های اساسی شهر باشد. در قانون اسلامی ایران نیز در اصل ۱۰۱ و ۱۰۲ و به ویژه در اصل ۱۰۰ در فلسفه تشکیل شوراها اشاره شده است که برای پیشرفت امور اقتصادی و اجتماعی، فرهنگی و عمرانی شهرها شوراها تشکیل شود. در واقع تشکیل شوراها برای پیشرفت امور اقتصادی شهرها و روستاهاست و برای پیشرفت امور فرهنگی و خدمات رسانی به مردم است.

رئیسی گفت: باید تلاش کرد این فلسفه و این جهت و هدف هیچ زمانی گم نشود و همراه این هدف به عنوان هدف اساسی برای پیشرفت شهر و روستا از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی بهداشتی، خدماتی و عمرانی باشد. همه دستگاهها باید در این مسیر تدبیر کنند، عموم مردم هم باید مشارکت داشته باشند و شوراها جلوه حضور مردم و نقش آفرینی مردم در خدمات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.

وی ادامه داد: هدف اساسی تشکل شوراها باید همواره مد نظر و توجه باشد. اعضای شوراها باید دژ محکمی در برابر فساد و رانتخواری و هر امری که حقوق شهر و روستا را ضایع می کند باشند. این دژ محکم و مستحکم باید سدی در مقابل هر نوع کژی که حقوق عامه  را ضایع می کند و به منابع طبیعی و ذخایر کشور ضربه وارد کند باشد و اجازه ندهد منافع شخصی حقوق مردم را با زمین خواری ها و دست اندازی در مراتع از بین ببرد و باید مانع شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: اعضای شوراها باید همکار همه بخش ها در کشور باشند و در مقابل زیاده خواهی ها، فساد و رانتخواری ها ایستادگی کنند. در این مسیر همکاری با دستگاه قضایی لازم است ما شوراها را همکار قوه قضاییه می دانیم نباید اجازه دهیم یک فرد یا شرکت حق یک شهر را روستا را ضایع کند.

وی افزود: هیچ کس نبایدحق استفاده از محیط زیست، آب و خاک سالم را ضایع می کنند. هیچ کس چنین حقی ندارد نباید حقوق عامه به دست افراد زیاده خواه ضایع شود با توسعه اقتصادی و اجتماعی موافق هستیم اما در جامعه پیشرفته هر گونه توسعه اقتصادی فرع بر حفظ محیط زیست است اصل حفظ محیط زیست است. در مورد هر نوع توسعه یافتگی که محیط زیست را از بین ببرد باید تجدید نظر شود.

شورای عالی استانها ظرفیت زیادی در قانون اساسی دارد

رئیسی گفت: ظرفیت زیادی قانون اساسی برای شوراها قرار داده است. حق ارائه طرح به مجلس دارید کنار آن تکلیف هم هست. هر جا که قانون اساسی به کسی حقی داده تکلیف هم از آن می خواهد. باید از این ظرفیت قانونی اساسی به درستی استفاده شود.

وی افزود: تغییر کاربری در اراضی کشاورزی باید با دقت انجام شود. نباید در یک روستا ویلاسازی غیر اصولی انجام شود. مخالف این نیستیم که در یک جای خوش آب و هوا  افرادی ساخت و ساز کنند اما باغات باید حفظ شود. حریم شهر و روستا و باغ ها باید حفظ شود. هیچ کمیسیون ماده و تبصره و انواع قوانین نباید باعث از بین رفتن حقوق عامه شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: دادستان ها و مسئولان قضایی در همه استانها و مجموعه های نظارتی باید برای قانون مداران مامن باشند و برای قانون شکنان خوف ایجاد کنند. شوراها هم باید همین طور باشند. اگر کسی بخواهد به حقوق مردم و بیت المال دست اندازی کند اولین مانع باید شورا باشد دادستان آخرین مرحله است.دستگاه قضایی آخرین راهکار است.

وی افزود: اولین جایی که در برابر فرد متخلف و زمین خوار می ایستد باید شورای روستا باشد. اعضای شوراها باید نفوذ ناپذیر باشند. نباید خریدنی باشند تا نوبت به دادستان برسد. شاید به دادستان نوبت نرسد. ما می خواهیم نوبت رسیدگی به تخلفات به دادستان نرسد.شورا درست نشده که تخلف کند شورا ایجاد شده که حافظ حقوق مردم باشد هر چه که مانع پیشرفت باشد شورا باید مانع آن باشد.شوراها باید حامی و حافظ جنگل، مراتع و محیط زیست باشد.اگر دستگاهها و به ویژه شوراها کارشان را درست انجام دهند کار به دادستان نمی رسد.

۲۳۵۲۳۱ کد خبر 1421258

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: قوه قضاییه سیدابراهیم رئیسی شورای شهر تهران شوراهای شهر برای پیشرفت شهر و روستا قوه قضاییه محیط زیست شهر سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۳۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد

استاندار زنجان گفت:سرانه بودجه شهرداری‌های استان در مدت دو ونیم سال گذشته ۳.۶ برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان؛ محسن افشارچی، امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت- در همایش روز شوراها با بیان اینکه امیدواری‌های زیادی در شوراها ایجاد شده است، اظهار کرد: از زمان شکل‌گیری شوراها در کشور سال‌ها گذشته است و این نهادها اکنون به بلوغ رسیده‌اند، عملکرد و رفتارها نیز نسبت به قبل بهتر شده است.

وی با بیان اینکه در دو ونیم سال گذشته کارهای متعددی در حوزه شوراهای شهری و روستایی استان انجام گرفته است، ادامه داد: این استان تلاش کرد ارزش افزوده محاسبه شده شرکت‌ها در سر جمع مالیاتی لحاظ شود و این موضوع موجب جهش شده است که تداوم خواهد داشت.

استاندار زنجان گفت: در این راستا سال گذشته ۱۷ هزار میلیارد ریال پرداختی انجام گرفت که این رقم برای سال‌های آینده قابل توجه و به بالای ۲۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید که به نوعی با بودجه عمرانی برابری می‌کند.

افشارچی با تاکید بر اینکه تمرکز بر ارزش افزوده تولید و ثروت توسط شهرداری و دهیاری‌ها مد نظر باشد، افزود: انتظار بر این است مبنایی برای ایجاد ثروت در دراز مدت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به شعار سال گفت: وضعیت دهیاری‌ها نسبت به سال‌های گذشته بهبود پیدا کرده و عملیات عمرانی نیز شتاب بیشتری گرفته است.

وی با بیان اینکه ایجاد کارگاه‌های اقتصادی موضوع مهمی است، گفت: این استان به سمت نظام خوشه روستاها حرکت می‌کند و برنامه‌هایی را در این خصوص مورد توجه قرار داده است که همراهی دستگاه‌ها در تحقق آن لازم است.

افشارچی با تاکید بر اینکه روستاهای استان باید بیشتر مولد باشند، ادامه داد: استان به موضوع مشکلات واقف است و مسئله بهره‌وری آب در روستاها امری مهم محسوب می‌شود.

استاندار زنجان با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز گفت: انتظار بر این است که شهرداری‌ها در این خصوص پیشگام باشند و تحولاتی را ایجاد کنند.

افشارچی با بیان اینکه دسترسی مردم به اینترنت پر سرعت در شهرهای ابهر، خرمدره، قیدار و زنجان در حال انجام است افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید ناظر بر آینده باشد و در این میان هوش مصنوعی اولویت اول در سطح جهانی است.
.

کد خبر 747870

دیگر خبرها

  • شوراها مردمی سازی کارها را در اولویت قرار دهند
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • فساد و مفسد در دولت سیزدهم تحمل نخواهد شد
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رئیس جمهور: مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد
  • توجه به ظرفیت‌های مناطق روستایی گامی بلند در تحقق شعار سال است