Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@07:25:07 GMT

سندرم متابولیک چاق‌تان می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۵۸۶۹

سندرم متابولیک چاق‌تان می‌کند

رویداد۲۴ عارضه‌هایی که منجر به بیماری‌های حاد نام‌برده می‌شود شامل تری‌گلیسرید بالا، کلسترول بالا، چاقی شکمی و بالا بودن نسبی قند خون ناشتا می‌شود. البته مهم‌ترین علت هر چهار‌مورد فوق، اضافه‌وزن و چاقی است.

افراد چاق، مخصوصا کسانی که چاقی سیبی‌شکل دارند، یعنی عمده ذخیره چربی در ناحیه میان‌تنه آنان قرار گرفته باشد خواه ناخواه با افزایش سن گرفتار بیماری‌های ناشی از سندرم متابولیک خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه شاخص برای اندازه‌گیری چربی‌های شکمی وجود دارد:

1 - اندازه دور کمر بیشتر از 90 سانتی‌متر برای خانم‌ها و بیشتر از صد سانتی‌متر برای آقایان.

2- نسبت دور کمر به دور باسن بیشتر از 8/0 باشد.

3- نسبت دور کمر به قد بیشتر از 5/0 باشد.

که در افراد سالم هر سه شاخص بایستی به طور توأم کمتر از اعداد بالا باشد.پس بطور خلاصه می‌توان گفت کسانی که چاقی شکمی دارند، موضوع چاقی در آنان فقط تناسب اندام یا زیبایی سلیقه‌ای نیست؛ بلکه این چاقی زمینه‌ساز گروهی از بیماری‌های حاد و مزمن است.این بیماری‌ها با هم به فرد حمله می‌کنند و کیفیت زندگی او را تحت‌تاثیر قرار داده و وی را تا پایان عمر وابسته به درمان‌ها و داروهای این بیماری‌های ثانویه می‌کند. پس تأکید می‌شود چاقی شکمی را به‌عنوان دشمن تلقی کنید که هرگونه سختی جنگیدن با آن حقیقتا ارزش تضمین سلامتی را دارد.

بیشتر بخوانید: داروهای لاغری چه وقت مرگ‌آور است؟

این‌که چربی در کجای بدن ذخیره شود تا حد زیادی به ژنتیک مربوط است؛ ولی این‌که چقدر چاق شویم مستقیما به خود ما مربوط است. تعادل در خوردن، تحرک روزانه متوسط، پرهیز از نشستن‌های طولانی‌مدت و استفاده ‌نکردن از فست‌فودها و سرخ‌کردنی‌ها تا حد زیادی می‌تواند شما را از گزند سندرم متابولیک برهاند.

همین‌طور اگر در حال حاضر در محدوده سه‌شاخص ذکر‌شده در بالا نیستید با یک مشاور تغذیه مورد اعتماد هماهنگ شوید تا به شما برای حل موضوع چاقی‌تان به شما کمک کند. پیشگیری قطعا ارزان‌تر و آسان‌تر از درمان است. به یاد داشته باشید به هر هدفی که اراده کنید، اگر آن‌گونه که سزاوار است برایش تلاش کنید، حتما به آن خواهید رسید.



منبع: سلامت نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت رژیم غذایی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید