Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:08:01 GMT

اهمیت مقوله محیط زیست در توسعه شهر رشت

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۶۲۰۲

اهمیت مقوله محیط زیست در توسعه شهر رشت

ایسنا/گیلان یک دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، ساختارهای زیست محیطی و محیط زیست شهر رشت را نیازمند رویکرد برنامه ریزی در تمام سطوح شهری برای دستیابی به توسعه پایدار دانست و گفت: ویژگی های جوامع شهری امروز سبب ناپایداری انسان و محیط زیست شده است.

مقاله دکتر عماد مطالبی، کارشناس پایش و آزمایشگاه محیط زیست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رشت تحت عنوان «نگاهی راهبردی بر توسعه پایدار شهر رشت با تاکید بر محیط زیست شهری(مطالعه موردی محدوده پل پستک تا تخته پل)» در دومین کنگره بین المللی مهندسی، تکنولوژی و نوآوری دانشگاه دارم اشتات آلمان برگزیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عماد مطالبی در گفت وگو با ایسنا، هدف از ارائه مقاله «نگاهی راهبردی بر توسعه پایدار شهر رشت با تاکید بر محیط زیست شهری» که به صورت شفاهی در دومین کنگره بین المللی مهندسی، تکنولوژی و نوآوری دانشگاه دارم اشتات آلمان ارائه شد را شناسایی و تبیین نقاط ضعف و قوت و فرصت ها و تهدید های توسعه پایدار شهر رشت دانست و اظهار کرد: توسعه سریع شهری در چند دهه معاصر از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است.

وی ساختارهای زیست محیطی و محیط زیست شهر رشت را نیازمند رویکرد برنامه ریزی در تمام سطوح شهری برای دستیابی به توسعه پایدار دانست و تاکید کرد: آنچه که موجبات عدم تعادل محیط زیست شهری در شهر رشت را فراهم و یا آن را تهدید می کند، به طور کلی در قالب آشفتگی در محیط، تخریب و یا آلودگی های زیست محیطی است که تحت عنوان معضلات زیست محیطی تلقی می شود.

این پژوهشگر برتر، با بیان اینکه امروزه به دلیل اهمیت مقوله محیط زیست در توسعه شهر رشت پیامدهای آن در ساختار پایدار شهر به طور گسترده ای مورد توجه برنامه ریزان شهری قرار گرفته است، افزود: توسعه پایدار به عنوان شعار اصلی هزار سوم ناشی از آثار شهرها بر گسترده زیست کره و ابعاد مختلف زندگی بشر است.

مطالبی، با بیان اینکه ویژگی های جوامع شهری امروز سبب ناپایداری انسان و محیط زیست شده است، خاطرنشان کرد: شهر رشت دارای پتانسیل خوبی از نظر ساختارهای زیست محیطی شهری است، اما طی سال های اخیر شتاب روزافزون توسعه شهری و افزایش جمعیت از یک طرف و عدم برنامه ریزی مناسب پروژه های توسعه شهری و بی توجهی به سازوکارهای محیط زیست شهری از طرف دیگر صدمات جبران ناپذیری بر پیکره این شهر وارد کرده است.

وی یادآور شد: با اجرای راهبردهای توسعه پایدار و با اتخاذ استراتژی های مناسب می توانیم فضاهای اکوتوریستی شهر رشت را براساس سیاست های آمایش شهری و فضایی ایجاد کنیم و در نهایت شاهد توسعه پایدار شهری با تاکید بر حفظ ساختار زیست محیطی باشیم.

این دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، با اشاره به گستردگی فضاهای شهری در سطح کلانشهرهایی مانند رشت، گفت: تمرکز موجود در کلانشهرها سبب شده که مناطق پیرامونی توسعه نامتوازن داشته باشند و مدیریت شهری در سطح کلانشهرها را با معضلات و مشکلات فراوان مانند ازدحام، شلوغی، ترافیک، آلودگی، رقابت های نابرابر مواجه کنند که در نهایت شاهد سقوط ارزش های انسانی بر روابط حاکم اجتماعی خواهیم بود.

مطالبی، با بیان اینکه نیازمند ایجاد یک پیوند بین عدالت اجتماعی و عدالت فضایی برای فضای کالبدی و محیطی شهری در  کلانشهرها هستیم، تصریح کرد: باید سلسله مراتب شهری را به گونه ای ایجاد کنیم که دسترس پذیر بودن به مراکز خدمات و توزیع امکانات و تجهیزات بین ساکنین و شهروندان به صورت مناسب فراهم شود تا تعاملات اجتماعی و مشارکت شهروندی در فضای شهری روند رو به رشدی داشته باشد.

وی به یکی دیگر از مقالات خود تحت عنوان «نگرشی راهبردی بر زیست پذیری شهری با تاکید بر تعاملات جدید اجتماعی سازگار با کرونا» اشاره کرد و ادامه داد: جهان در حال تجربه یک پاندمی ویروسی است که بیماری آن با نام کووید۱۹ شناخته می‌شود. در واقع کووید۱۹ یکی از رخدادهای ناگواری است که در هر قرن فقط شاید یک ‌بار شاهد آن خواهیم بود.

این دانشجوی نخبه بیان کرد: محیط های شهری باید با مشارکت شهروندان در این شرایط حساس و شکننده، پویایی و شادابی و سرزندگی خود را تا حد امکان با رعایت اصول پیشگیرانه و افزایش سطح تعاملات اجتماعی از طریق روش ها و شیوه های جدید و تعاملات اجتماعی سازگار با کرونا حفظ و بهبود بخشند و زیست پذیری شهری را برای شهروندان فراهم کنند.

مطالبی متذکر شد: باید تلاش مضاعفی داشته باشیم تا در طرح هایی مانند بسته های تشویقی اقتصادی – معیشتی، یک جامعه پویا و هدفمند که در واقع همان رسیدن به توسعه پایدار با تکیه بر اقتصاد، مدیریت، فرهنگ، اجتماع و محیط زیست است را فراهم سازیم.

به گزارش ایسنا، عماد مطالبی مدرک کارشناسی خود در رشته مهندسی کشاورزی و مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری را از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشد اخذ کرده و در حال حاضر دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری در مقطع دکترای تخصصی(استعدادهای درخشان) از دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا است.

از جمله طرح ها و سوابق پژوهشی دکتر عمد مطالبی می تواند به «راهبردهای توسعه پایدار شهر رشت با رویکرد ساختار زیست محیطی»، «راهبردهای توسعه پایدار شهر رشت با تاکید بر الگوهای نوین آمایش شهری» و «راهبردهای ساختار زیست محیطی شهر رشت با رویکرد توسعه پایدار شهری» اشاره کرد.

مطالبی همچنین در پنجمین کنگره بین‌المللی عمران، معماری و توسعه شهری دانشگاه شهید بهشتی تهران شرکت کرده و در کنفرانس بین‌المللی پژوهش‌های نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست مقالاتی را ارائه داده است.

شرکت در پانزدهمین جشنواره جهاد علمی استان گیلان، رتبه اول دانش آموختگی دوره کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، کسب رتبه یک رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری در مقطع دکترای تخصصی، کسب رتبه یک دوره دکترای تخصصی بدون آزمون(استعدادهای درخشان)، پژوهشگر برتر سال ۹۸ استان گیلان و... از دیگر افتخارات دکتر عماد مطالبی است.

این محقق و پژوهشگر گیلانی عضویت در سازمان نظام مهندسی و کشاورزی استان گیلان و باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی را در کارنامه خود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی توسعه شهری توسعه پایدار شهر رشت توسعه پایدار جغرافیا و برنامه محیط زیست شهری محیط زیست شهر دکترای تخصصی محیط زیست شهر رشت ریزی شهری توسعه شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۶۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری

سعید یوسف پور مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: معلمان حامی محیط زیست در آگاهی بخشی به دانش‌آموزان و فرهنگ سازی مدیریت پسماند خانگی و نحوه بازیافت زباله‌ها نقش به سزایی دارند.

بیشتر بخوانید

مردم چهارمحال و بختیاری ۴۷ روز هوای سالم تنفس کردند

وی افزود: راهکار‌هایی برای پاک نگه داشتن زمین، تفکیک، بازیافت، عدم استفاده از ظروف پلاستیکی ارائه شد.

در پایان از معلمان حامی محیط زیست چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند