Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، روزهایی که در حال تجربه و گذران آنها هستیم، موسوم به روزهای کرونایی برای همه مردم است و اهالی فرهنگ و هنر نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این در حالی است که فعالیت‌های هنری از جمله سینما، تئاتر، موسیقی و نمایش آثار تجسمی به صورت نیمه تعطیل برگزار می‌شوند. در این میان گالری‌هایی در پایتخت هستند که نمایشگاه‌ها را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی یا به صورت آنلاین برگزار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته‌ای که گذشت نمایشگاه اولین سالانه رقابتی حروف‌نگاری «علی ولی‌الله» با همکاری حوزه هنری و کانون هنر شیعی در ۲ گالری ابولفضل عالی و خانه عکاسان حوزه هنری گشایش یافت. این آثار همچنین در سایت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، شیعه‌آرت یا هنر شیعی و همچنین اپلیکیشن حوزه هنری با کیفیت بسیار بالا به نمایش گذاشته شده است.

در ادامه برخی نمایشگاه‌های هنری که در جمعه ۲۴ مردادماه در گالری‌های پایتخت گشایش می‌یابند، برمی‌شمریم.

گالری کاما

نمایشگاه نقاشی‌های محمد دباغ هنرمند جوان یزدی با عنوان «۱.۵ در ۱.۵» از روز جمعه ۲۴ مرداد در گالری کاما افتتاح می شود.

محمد دباغ این آثار را با تکنیک شخصی که از ترکیب مواد و ترکیب رنگهای مختلف خلق کرده است که بافت خاصی را در این آثار به وجود آورده است.

نمایشگاه نقاشی «۱.۵ در ۱.۵» از ۲۴ تا ۲۹ مرداد ماه در گالری کاما برپا می‌شود و علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه همه روزه به جز یکشنبه‌ها می‌توانند به خیابان پاسداران، خیابان گلستان دهم، پلاک ۴۴، طبقه دوم مراجعه کنند.

گالری پروژه‌های آران

دومین نمایشگاه گروهی «شاهنامه، روایت ماندگار» با نمایش آثار ۹ هنرمند با گردآوری اکرم احمدی توانا از امروز جمعه ۲۴ مردادماه در گالری پروژه‌های آران به نشانی خیابان نوفل لوشاتو کوچه لولاگر پلاک ۵ آغاز به کار می‌کند.

در این نمایشگاه آثار پرهام پیوندی، پریسا تقی پور، هامد جابرها، مهسا خیرخواه، نسیم داوری، همایون سی‌ریزی، یاسمین سینایی، سمیرا علی‌خانزاده و مرتضی ممیز به نمایش در می‌آید.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بر اساس تقویم میلادی امسال هزارمین سال درگذشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است. به همین بهانه این نمایشگاه با آثار نُه هنرمند و با رویکردهای متفاوت هنری پرده‌ی دوم از نمایشگاهی است که پنج سال پیش با همین عنوان و با گرداوری اکرم احمدی توانا برگزار شد. نمایشگاه قبلی در جستجوی تأثیر شاهنامه در هنر مدرن و معاصر ایران بود و آثار ۲۲ هنرمند از نسل‌های متفاوت به نمایش درآمد.

تأثیر شاهنامه بر شعر و ادبیات و همچنین هنرهای تجسمی فارسی زبانان، ماندگار است. این انتخاب تنها نمایش بخشی از جاذبه همیشگی این اثری است که شکوه و جلال ایران باستان و شکست‌ها و سرخوردگی‌ها را روایت می‌کند و به قول شاهرخ مسکوب «تاریخِ پیروزیِ شکست» است.»

تالار این / جا

نمایشگاه نقاشی‌های امیر جدیدی نقاش و مدرس رشته نقاشی از دانشگاه هنر با عنوان «نور بر تاریکی» عصر جمعه ۲۴ مردادماه در تالار این / جا واقع در خیابان کریمخان‌زند، خیابان میرزای‌شیرازی، شماره ۹۵ برگزار می‌شود.

در بیانیه این نمایشگاه به قلم امیر جدیدی آمده است: «این تصاویر حاصل سه ساحت است:

نقاش، تابلو و مدل.

اکنون در اینجا شما شاهد یکی از آنها هستید، که با فاصله‌ای آن ۲ دیگری را نیز شامل می‌شود.

امید دارم آن چنانکه در حال از دستاورد گذشتگان بهره‌ای دارند، در آینده نیز مسیر زمان را تاب آورند، همچو نوری که در تاریکی می‌درخشد و تاریکی آن را درنیافته است.»

تالار این / جا در ادامه بیانیه نمایشگاه «نور بر تاریکی» در مورد نقاشی‌های طبیعت بیجان امیر جدیدی نوشته است: «تکه‌ای نان، چند ظرف آشپزخانه، فنجان و یک لیموی خشک شده کنار بطری‌ها، همگی موضوعاتی ساده و پیش پا افتاده به نظر می‌رسند. امیر جدیدی نقاشی است که با تمرکز بر ژانر طبیعت بی‌جان و محدود کردن موضوع آثارش امکانات بیانیِ ویژه‌ای را در قالب بازنمایی در برابر ما گسترده است. او در تلاش برای خلق تابلو، پنجره‌ای رو به چیزی فراتر از موضوعات ساده و آشنا می‌گشاید. جهان بینی او بر پایه نوعی بازنمایی عینی است که ردپایی از دستاوردهای تاریخ نقاشی نیز در آن بازیافتنی است. در آثار طراحی نیز جلوه‌ای از حضور نور در فضای تاریک را می‌توان به تماشا نشست. این به‌ویژه وقتی نمایان‌تر می‌شود که هنرمند به سراغ اسلوب کم‌تر شناخته شده‌ مُنوتایپ می‌رود. این روش که به نقاشانه‌ترین تکنیک چاپ دستی معروف است در دسته‌بندی‌ها میان رسانه‌های نقاشی، طراحی، عکاسی و چاپ دستی قرار می‌گیرد.»

گالری فرمانفرما

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های رحمان احمدی ملکی با عنوان «کتیبه های ناخوانده» جمعه ۲۴ مرداد در گالری فرمانفرما به نشانی خیابان کریمخان زند، خردمند شمالی، کوچه اعرابی ۲ گشایش می‌یابد و تا ۱۴ شهریورماه ادامه خواهد داشت.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «نقاشی در دهه‌های اخیر، هم از نظر موضوع و هم از نظر متریال، دچار تحولات چشمگیری شده و از حیطه رنگ‌ماده هایی مثل رنگ و روغن، اکریلیک و سایر ابزارهای قدیمی به در آمده است، متریال ها و مدیاهای مختلفی را به خدمت گرفته و ساختارهای نوپدید پیدا کرده است. مجموعه «کتیبه های ناخوانده» در همین راستا و با استفاده از متریال های متفاوت به وجود آمده است.»

گالری شیرین

شیرین یک

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های نوشین ایپکچی با عنوان «اندرونی» از عصر امروز در گالری شیرین واقع در خیابان کریمخان‌زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ آغاز به کار می‌کند و تا ۲۶ شهریورماه ادامه خواهد داشت.

شیرین دو

در گالری شیرین شماره دو نیز نمایشگاه گروهی نقاشی و حجم با عنوان «خاتون خلعت‌پوش» به کوشش و گردآوری معین شافعی برگزار می‌شود. این نمایشگاه نیز تا ۲۶ شهریورماه برپا خواهد بود.

گالری باروک

نمایشگاه گروهی عکس «کر و نای» از ۲۴ مردادماه در گالری باروک به نشانی شریعتی، پایین‌تر از پل رومی، پلاک ۱۷۳۶ گشایش می‌یابد.

در این نمایشگاه، عکس‌هایی از آرزو آزادپور، پریناز آل‌آقا، مرجانه پورحسین، پارسا تاک، رضا جاویدی، کامران چیذری، بابک حقی، شهریار دبیری، تینا دلنوازی، عماد دولتی، آرش رضایی، شراره سامعی، سمیرا سلیمانی نژاد، کیوان فرد، کیارش مسیبی و مسعود میرمیری به نمایش در می‌آید.

کد خبر 4998274

منبع: مهر

کلیدواژه: گالری گردی امیر جدیدی رحمان احمدی مرتضی ممیز گالری فرمانفرما حوزه هنری گالری کاما گالری شیرین نقاشی مجسمه سازی فیلم کوتاه برنامه تلویزیونی ویروس کرونا موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی نواحی رادیو نمایش شبکه پنج سیما کنسرت آنلاین سازمان سینمایی فیلم مستند آلبوم موسیقی ۲۴ مردادماه امیر جدیدی حوزه هنری جمعه ۲۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد

هوش مصنوعی (AI) را می‌توان برای دیدن جزئیات تصاویری که از چشم انسان دور می‌مانند، آموزش داد. اکنون یک ابزار هوش مصنوعی، چیز غیرمعمولی را در مورد یک چهره در نقاشی رافائل شناسایی کرده: بخشی از این نقاشی را رافائل نکشیده است.

به گزارش فرادید، چهره مورد بحث متعلق به سنت جوزف است که در سمت چپ بالای تابلوی معروف به مدونا دلا روزا (یا بانوی گل سرخ) دیده می‌شود. 

در واقع محققان مدت‌هاست بر سر اینکه آیا این نقاشی واقعاً اثر رافائل است یا خیر بحث کرده‌اند. نتیجه‌گیری درباره منشأ یک اثر هنری به شواهد مختلفی نیاز دارد، با این حال روش جدیدتر تحلیل مبتنی بر الگوریتم هوش مصنوعی به حمایت از کسانی آمده که فکر می‌کنند دست‌کم برخی از ضربات به دست هنرمند دیگری انجام شده است. 

محققان بریتانیایی و آمریکایی یک الگوریتم تجزیه و تحلیل سفارشی را بر اساس آثاری که می‌دانیم نتیجه روش ویژه‌ی قلموکاری این استاد ایتالیایی است، توسعه دادند. 

حسن اوگیل، ریاضیدان و دانشمند کامپیوتر از دانشگاه برادفورد در بریتانیا، ماه دسامبر، پس از انتشار یافته‌های محققان توضیح داد: «با استفاده از تجزیه و تحلیل ویژگی‌های عمیق، از تصاویر تأیید شده نقاشی‌های رافائل استفاده کردیم تا کامپیوتر را آموزش دهیم که سبک او را تا حد بسیار دقیقی تشخیص دهد، از ضربه‌های قلم مو گرفته تا پالت رنگ، سایه‌ها و هر جنبه‌ای از کار.» 

«کامپیوتر نسبت به چشم انسان، سطوح عمیق میکروسکوپی را می‌بیند.» 

فرآیندهای یادگیری ماشینی معمولاً باید با مجموعه وسیعی از نمونه‌ها آموزش داده شوند، چیزی که همیشه در مورد آثار یک هنرمند تک در دسترس نیست. تیم در این مورد، برنامه از پیش آموزش‌دیده‌ای را که Microsoft به نام ResNet50 توسعه داده بود، همراه با یک تکنیک یادگیری ماشینی سنتی به نام Support Vector را اصلاح کرد. 

قبلاً ثابت شده بود این روش در شناسایی نقاشی‌های رافائل دارای دقت ۹۸ درصدی است. معمولاً آموزش روی عکس‌های کامل داده می‌شود، اما این بار آموزش روی جزئیات صورت‌ها متمرکز بود.

مدونا، کودک و سنت جان همگی آثار خلق‌شده رافائل در نظر گرفته می‌شوند، اما در مورد سنت جوزف اینطور نیست. محققان خاطرنشان می‌کنند در بحث‌های قبلی درباره اصالت این نقاشی، تصور می‌شد صورت سنت جوزف به خوبی سایر چهره‌های موجود در قاب، کشیده نشده است. احتمالاً شخص دیگری در کشیدن صورت سنت جوزف نقش داشته است

اوگیل می‌گوید: «وقتی دلا روزا را به طور کلی آزمایش کردیم، نتایج قطعی نبود.» 

«بنابراین، تک‌تک قطعات را آزمایش کردیم. تایید شد بقیه تصویر رافائل کشیده، اما چهره جوزف به احتمال زیاد کار رافائل نیست.» 

جولیو رومانو، یکی از شاگردان رافائل، احتمالاً خالق چهره چهارم بوده است، اما این نتیجه‌گیری به هیچ وجه قطعی نیست. این نمونه دیگری از فناوری مدرن است که اسرار نقاشی‌های کلاسیک را آشکار می‌کند، این بار با هوش مصنوعی. 

به گفته کارشناسان، مدونا دلا روزا در سال‌های ۱۵۱۸ تا ۱۵۲۰ روی بوم نقاشی شده است. اواسط دهه ۱۸۰۰ بود که منتقدان هنری در این که کل این اثر، کار رافائل باشد، دچار تردید شدند. 

اکنون درستی این تردیدها تقریباً با قطعیت به اثبات رسیده است، اگرچه تیم تحقیقاتی پشت این مطالعه تأکید میکند که این هوش مصنوعی به جای اینکه جایگزین متخصصان هنری شود، در آینده به کمک آن‌ها خواهد آمد. 

اوگیل می‌گوید: «این موردی نیست که فکر کنیم هوش مصنوعی جای انسان‌ها را میگیرد. فرآیند احراز هویت یک اثر هنری شامل بررسی بسیاری از جنبه‌های آن می‌شود، از منشأ آن گرفته تا رنگدانه‌ها، وضعیت اثر و غیره.»

با این حال، از این نوع نرم‌افزار می‌توان به عنوان ابزاری برای کمک به این فرآیند استفاده کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود
  • راهنما برای گالری‌گردی در پایانِ هفته پیش‌ِ رو
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • رویت یک پژو ۲۰۶ با نقاشی عجیب در خیابان‌های ایران | تصویـر
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر